icon

Parťáčka po ET/KET

janulka1351
20. jún 2022

Ahojte. Dnes som bola na dalsom KET. Boli sme si po surodenca. Ktora z vas bola tiez na vklade alebo s v blizkej dobe chysta? 😉 Podporme sa navzajom 😍

jarrys
19. aug 2022

@janulka1351 tak tak len s nohami hore uz 🙂 no tak super 18vajicok je super.

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys no jedine sediet a lezat,brucho ma boli viac ako pred odberom...nafuknuta som o nieco viac taktiez tak len sedim lezim...ale som si dala od bolesti teraz tak uvidime ako to pomoze.

jarrys
19. aug 2022

@janulka1351 no to bude este. ale uz to bude len zo dna na den lepsie. Ja som bola dnes v CAR na infuzke a ako som dosla domov som uplne ko. Unavena ze musim len lezat lebo ako sa postavim hned mi je zle od zaludka a toci sa mi hlava. Tak dufam ze su to dobre znamenia.

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys kolky den si po vklade? Velmi ti drzim palce. Ja by som najradsej von isla ked pojde moj muz,kamoska co je u nas aby nam s malym viac pomohla a maly. S tym ze je by som sedela len na lavicke a nic nerobila. No aj chcem ist aj mam obavu ze aby mi neostalo zle. Ale ziada sa mi cerstveho vzduchu aspon na vecer trochu. Je ti teraz uz lepsie trosku? Inak Magnezium si si neskusala dat?

jarrys
19. aug 2022

@janulka1351 davam si kazdy den magnezko do vody. Dnes som 4DPT. sama neviem ci to mam z liekov alebo len sa mala fazulka uchytila a su to prve priznaky. A toto teplo mi vobec ze nepridava.

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys toto teplo nepridava nikomu. Jaj to si este malicko po vklade,ale pevne verim,ze sa fazulka pekne zavrtava a uz bude len pekne v teplucku na makkuckom rast a pocuvat tlkot tvojho srdca 😉 ako za mna magnezium je super vec,len tiez to netreba prehanat ako so vsetkym. Moze to aj z liekov byt,aj z tepla aj vsetko v kope. Mna dnes sice nepotesilo to,ze mi napisali Fraxik,reku boze dalsie injekcie,ale tak ked to ma pomoct tak vydrzim a teda dufam, ze skutocne iba do MS a nie potom este aj dalej.

jarrys
19. aug 2022

@janulka1351 no to som aj ked pri mojom prvom vklade som mala toro tiez od dna po vklade. vted som malaaj pozitivne hcg ale potom zacalo klesat a koniec. pri druhom a tretom vklade som nemala toto. oba nevysli. Dokonca pri tretom som nebola vobec unavena a dva dni pp vklade som sla normal do prace. teraz je to extrem.
Jani preco tebe davali dlhy protokol a nie kratky? ty nemas problem s nizskym AMH ci?

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys AMH mam 1.8 a ja som skor pri tele...ked som isla do prveho cyklu IVF tak som mala 94kg tak vtedy mi dali dlhy protokol a teraz vravela doktorka ze sice som pribratejsia voci prvemu cyklu (106kg...a maleho som isla rodit s vahou 108kg) ale ze ako chcem ze mozeme aj dlhy aj kratky protokol skusit,len ze by mohlo pri kratkom byt malo vajicok. Tak sme sa dohodli ze dame teda radsej dlhy protokol. A plus ja zvycajne mavam iba 26 dnovy cyklus a ked aj dostanem MS tak krvacam maximalne 3 dni aj to len slabo alebo obcas ze stredne. Tak aj toto dost zavazilo. Preto ja ked sa aj ide planovat KET potrebujem kontrolu uz na 10.den cyklu

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys ja som tsk v prvom cykle po ET hned na druhy den isla autom 70km za rodinou a bola s dedkovcami a tak a nevyslo...a potom pri KET som si povedala ze radsej budem co najviac oddychovat a vyslo...ale ci to ma az taky vplyv na to tak tazko povedat. Osobne si myslim ze je velmi vela faktorov od ktorych to zalezi. Mala som kolegynu,taku okolo 40tky uz mala jedno dieta...otehotnela znovu isla na potrat bo sa bala ze ako by to v takom veka zvladla. A po potrate otehotnela presne po tej dobe pocas ktorej si treba davat pozor. Ale uz potom si dietatko nechala. Ako hovorili ostatne kolegyne ze na nu staci hodit trenky a je v tom. Ale zase druha kolegyna podstupila xy cyklov IVF a vobec nic ani jej neprisli na pricinu tak si adoptovali chlapca.

jarrys
19. aug 2022

@janulka1351 no ja fakt neviem v com to je. ze niektore sa nesnazia a hned otehotneju a tie co tuzia najviac tak sa im nedari. Mne by stacilo jedno babtko. Len jedno jedine. Ale bojim sa ze sa mi to nesplni.

janulka1351
autor
19. aug 2022

@jarrys chapem ze sa bojis a mas obavy a ano lahko sa mi to pise ze treba verit,ked uz dietatko mam. No fakt neostava nic ine len a len verit. A presne zeny co nechcu tak otehotneju ani nevedia ako a tie co chcu tak maju problemy a dlhodobo sa nedari... je to smutne ale tazko s tym daco spravit.

janulka1351
autor
20. aug 2022

@jarrys no tak z 18 vajicok bolo zrelych 15 a z tychto 15 sa spravne oplodnilo 7 takze tie idu do predlzenej kultivacie...tak som zvedava kolko ich vydrzi do 5teho dna

jarrys
20. aug 2022

@janulka1351 neboj nic verim ze minimalne 5 a viac fazuliek pojde na mrazenie 🙂 budem mysliet na teba. ja dnes som ako na kolotoci, sa mi toci hlava priserne. a picha ma v bokoch. a klasika zle od zaludka. Idem akurat na trh a na nakup lebo nemame uz skoro nic doma 🙈

jzuzka
20. aug 2022

@jarrys tak to aj ja nechapem ze niektore otehotneju tak rychlo a doslova bez problemov...ja si tiez zelam aspon jedno dietatko joj ako velmi...tak ta uplne chapem...spolucitim...dneska sa citis asi nie moc dobre ze ? Ono to su u teba prirodzene asi tehotenske priznaky aj bapriek strastiam nich by som sa tesila ...verim ze sa ti to konecne uz splni ze budes mat babatko...drzim stale palce

jzuzka
20. aug 2022

@janulka1351 ahoj, no ja som to mala tak ako ty 7 bolo oplodnenych , ale do predlzenej kultivacie vydrzali u nas 3 ...tak verim ze u teba ich vydrzi viac

jarrys
20. aug 2022

@jzuzka dnes pokracujem v tradicii 🤣 zle od zaludka, unavena ale od vcera sa pridalo aj tocenie hlavy. dnes som ako na kolotoci. Dufam ze mas pravdu a su to priznaky tehu. 🙏🙏 velmi by som si to zelala.

janulka1351
autor
20. aug 2022

@jarrys dufam ze budes mat pravdu,bo pri takom cisle ked povedali ze 15 zrelych som cakala ze do predlzenej kultivacie ich pojde trosku viac. Ja som bola kusok vonku pozriet s malym aj s muzom a kamoskou vlaciky ale teda chvilami som mala dost co tak vsetko bolelo. Ale zas su chvile ked ma neboli vobec nic alebo len trosicku. Ako si zvladla nakup? Ja by som tiez mala ale moc sa mi samej nechce,potrebujem kralika kupit,rozky, pecienku a nejaky salat k tomu. Skusim nahovorit muza nech ide on sam alebo pojdeme spolu.

janulka1351
autor
20. aug 2022

@jzuzka no pri prvom IVF som mala kusok mensie straty...11 odobrali, 8 bolo zrelych, 6 sa spravne oplodnilo a pokracovali do predlzenej kultivacie a nakoniec po PK ostali 3 a teda ujalo sa len jedno,ktore ma teraz prave odobie vzdoru a za vsetko reve ale zas ano nemenila by som ho 😍 No a preto som teraz taka zvedava ze kolko ich vlastne prezije PK ked do predlzenej kultivacie ich ide 7

jarrys
20. aug 2022

@janulka1351 dala s9m iba trh a hotovo. Museli sme domov lebo mi prisli zle. Dnes ma extremne nadrapuje a hlavne z voni. som hrozne unavena iva by som spala. no to je jasne ze ta este boli vsetko. to bude este trvat kym to vyprcha a vajecniky azvpo menzese sa zase vratia do normalu. no m9j gynekplog v CAR mi vravel ze on nechce ist po kvantite ale kvalite a myslim ze z 5oocytov,5vajicok,4zrele a 4blastocysty sa im podaril super vysledok. Ale verim ze aspon tych 5mraziacikov bude 🙂 teraz ti budu volat v pondelok, ze?

janulka1351
autor
20. aug 2022

@jarrys mne vsetko smrdelo v tehu co sa tykalo jedla. Varilo sa u nas stylom ze chlap varil v kuchyni najma pre seba a riadne vetral a ja zavreta v obyvacke alebo v izbe. A nechutilo mi vobec nic. Teda jedine co mi nemrdelo a ze som dokazala zjest boli pecene zemiaky v trube a iba velmi malilinko dochutene. A ja ich robievam na papieri na pecenie bez kvapky oleja. 🤣 takze ine som moc nezjedla 😆 a ja sa najma bojim toho ze ako budem od pondelku fungovat sama s malym,ak ma to bude stale boliet. Bo to ho treba aj dvihnut,preniest hoci len z kuchyne po dojedeni do kupelne umyt a podobne. Muz musi byt v praci bo zastupuje sefa a pomoct s malym mi uz nema kto. Tak sa tesim na ten zahul. 🥵
To si mala fakt krasny vysledok 5 vajicok a 4 blastocysty 😍 mna by len zaujimalo ze ked ich bolo 15 zrelych a spravne sa oplodnilo 7...tak ze vlastne tych 8 co je strata ze aka tam bola chyba. Ci mali tie spermie este daku chybu,mozno aj genetickeho razu alebo ze co tam bolo. Jasne ze uz sa to nedozviem,ale cista zvedavost a zaujimalo by ma to.
Teraz budem ja volat opat v pondelok. Tam si zena vola sama podla harmonogramu kde je datum a cas. Tak pondelok o 8.15 mam volat. Hlavne oddychuj kolko sa ti da 😉 velmi ti drzim palce aby bolo vsetko v poriadku

jarrys
20. aug 2022

@janulka1351 no v Heliose nemaju az tolko metod. My sme si v Gynfiv dalu ICSI a MSS metodu ktorou sa vysortuju iba geneticky 100%spermie. V heliose maju iba MACS a tam to prezenu magnetom ale ten dokaze odfiltrovat cca 70%chybnych spermii. tiez inkubatori maju v Ganfiv viac a lepsie na vyber. tiez je to aj v stimulacke a kvalite vajicok.
neboj bude ti lepsie zo dna na den a zvladnes to. len sa nestresuj lebo to vplyva aj na fyzicky stav.

jzuzka
21. aug 2022

Ahojte dievcata , ako sa mate, ja som si vcera len tak pred menzesom urobila krvny test a fizycky je tam vidiet ducha , zaslem vam foto neviem ci tam co uvidite lebo je to este slabe samozrejme, my sme sa manzel a ja snazili medzicasom aj prirodzene tak verim ze to bude nadejny vysledok...co myslite

jarrys
21. aug 2022

@janulka1351 dnes som zacala mat velke bolesti ako pred menzesom ale len na pravej strane. Ale bolo to potom ako som kusok porobila cosi. neviem ale bojim sa ze je koniec, ze to zase nevyslo.

ysl
21. aug 2022

Ahojte, mozem sa pridat v nasom cakani? Mala som ET 20.8. - bolo to nase jedine embrijko a uz druhe IVF tak sa strasne bojim... :( :(

ysl
21. aug 2022

@jarrys kolko si DPT?

jarrys
21. aug 2022

@ysl dnes som 6den po KET. Toto je moje uz 2IVF a 4vklad.

janulka1351
autor
21. aug 2022

@jarrys sak ved tak uz nejako len bude. Ja uz som dnes od rana musela riadne fungovat a komplet obed navarit,ale uz som potom citila ze uz to bolo dost na mna. Potom som spala sucastne s malym,chlapi isli teraz von a mam trosku cas na oddych. Ale zajtra uz musim cely den frcat a zvladat vsetko sama,aj ked to bude sakra narocne. Ako je mi lepsie o nieco ako bolo vcera ale brucho citim stale a stale nafuknute a obcas zaboli no menej ako vcera. To jak kamen keby som mala v bruchu.
Priznam sa ze ine centra sme ani nepozerali,lebo tak zatial sme boli spokojni. Budeme vidiet ako to teraz vsetko dopadne.
Bolesti mozu byt aj roztahovanim maternice. A este stale mas sancu ze to vyslo 😉 chapem ze sa bojis a velmi no skus kusok mysliet pozitivne. Je ti uz teraz o nieco lepsie?

jarrys
21. aug 2022

@janulka1351 bolesti trvali len rano cca polhodku potom ako som upratovala kuchynu a uz som citila ze idem cez ciaru ale som este chcela dokoncit a do toho som sa rozculila a boom bolesti ako pred menzesom. s9m si lahla a potom to prestalo. od vtedy len poobede som kusok mala bolesti. ale co je zvlastne ze aj rano a aj poobede len vpravo som mala. a pamatam si ze pei vklade doktor vravel ked robil sono ze maternica je vzadu a napravo.
neboj nic to bude kazdym dnom lepsie a lepsie 🙂 zajtra daj potom vediet ako sa dari fazulkam.

janulka1351
autor
22. aug 2022

@jarrys tak 5 embryjok splna vsetky parametre pre dnesny den a 2 sa tiez vyvijaju ale su zatial o nieco pozadu ale este v kultovacii ostavaju

jarrys
22. aug 2022

@janulka1351 no tak zatial dobre spravy. teraz v stredu volas, ze?