icon

Parťáčka po ET/KET

janulka1351
20. jún 2022

Ahojte. Dnes som bola na dalsom KET. Boli sme si po surodenca. Ktora z vas bola tiez na vklade alebo s v blizkej dobe chysta? 😉 Podporme sa navzajom 😍

jarrys
1. okt 2022

@22stanka22 no ja som prvu stimulacku a s jednym vkladom mala v inom CAR aletam som nebola spokojna tak som presla do ineho. no a tam skusili ET, potom KET, potom hysteroskopia a znova KET. ked som bola na kontrole po KET tak moj doktor mal dovcu a doktorka chcela aby som sla na dalsi KET lebo mam eate jedneho mraziacika. ale ja som chcela vysetrenia najprv a hlavne oddych. Moj doktor ked sa vratil z dovci a mala som konzultaciu tak vravel ze chce najprv genetiku a reprodukcnu pred dalsim vkladom.

22stanka22
1. okt 2022

@jarrys ja tiež po prvom neúspešnom IVF som prešla do iného car. Tam sme sice hneď začali najprv s vyšetreniami - genetika, reprodukcna imunologia, hematologia a endokrinologia, no napriek tomu nezvolili dobrú stimulku keďže opäť bolo výsledkom len jedno embryjko a neúspešný ET. Teraz sme v treťom centre a prístup sa nám paci najviac. A verim, že keď už aj embryjka boli na genetike tak nám to konečne vyjde 😊 takze pevne nervy pri vyšetreniach, stojí to za to podľa mna.

jarrys
1. okt 2022

@22stanka22 kolko vas stala genetika embryjok?

janulka1351
autor
1. okt 2022

@jarrys drzim palce 🙏 daj potom vediet 😉

22stanka22
1. okt 2022

@jarrys strašne veľa, mali sme 5 embryjok po predĺženej kultivacii, biopsia všetkých stala 350 € a potom tie genetické testy každé jedno po 390 € 🤦‍♀️

jarrys
4. okt 2022

@janulka1351 tak zatial nic nove. volala som na genetiku a ze nejake uz maju vysledky ale este cakaju co sa posielalo do BA. Tak ze az kompletne ked budu tak povedia. Ze si mam skusit zavolat zaae za mesiac.

janulka1351
autor
4. okt 2022

@jarrys ach fasa tak dalsi mesiac cakania. Ale radsej nech vsetko poriadne vysetria ako by mali nieco zanedbat. Ja som zacala v noci spinit,tak som volala rano do centra bo to pokracovalo aj rano a doobeda...s koordinatorkou som uz volala a ze teda mi zavola doktorka tak cakam teraz kym bude doktorka volat...

jarrys
4. okt 2022

@janulka1351 a stale spinis? ci to uz prestalo? tak daj vediet co povie doktorka ked ti bude volat.

janulka1351
autor
4. okt 2022

@jarrys este okolo 12tej bolo trochu...od vtedy zatial doteraz nic ale od noci cele rano az doobeda bolo dost...tak ja som rano radsej hned volala. Stale cakam kedy doktorka zavola a co povie

janulka1351
autor
4. okt 2022

@jarrys este stale mi nikto nevolal...normalne neviem ci mam volat ja zezabudli alebo co....ach...iba sa modlim aby bolo vsetko v poriadku...spinenie zatial prestalo ale stale na to myslim ze bolo a mam strach ze bude este neskor

janulka1351
autor
4. okt 2022

@jarrys no uz konecne volali. Ze ked uz nespinim nech pokracujem s liekmi tak ako mam progesteron 3x1 a estrofem 3x2 ze je mozne ze len cievka alebo hematom. Ze v piatok to skontrolujeme tak ako sme sa dohodli,ale ze ak by daco bolo tak mam opat volat. A krize ze ma bolia je tiez normalne. Ze skusit co najviac kludovy rezim...uff to reku pri malom az tak nejde ako by som chcela

jarrys
4. okt 2022

@janulka1351 no tak hlavne klud a snazit sa na to nemysliet. Mna dnes zase chytil taky smutny den. Prislo mi to vsetko velmi luto. neviem ci to niekedy prekonam a zmierim sa s tym. ty hlavne klud a snaz sa na to nemysliet. viem ze sa to neda ale pokus sa to aspon obmedzit.

janulka1351
autor
4. okt 2022

@jarrys dakujem snazim sa no vzdy ked idem na wc a vidim spinenie tak sa stale bojim...uz som vypila stavu z pol citrona,chlapi isli von tak teraz mam konecne ten kludovy rezim co mam mat.
Viem si predstavit ako sa citis a ze to neni lahke. Potrebujes urcite cas to prekonat,zmierit sa s tym a nabrat nove sily 😉 ja verim,ze aj ty sa dockas vytuzeneho babatka a velmi ti drzim palce.

janulka1351
autor
5. okt 2022

@jarrys ahoj. Tak ja este stale spinim,dnes dokonca jednorazovo aj s cerstvou krvou a je jedno ci nieco robim alebo len lezim a sedim pri malom,ked sa hra. Dviham ho len uplne nutne minimum. Do sprchy,do jedalenskej stolicky a to je vsetko. Lieky beriem tak ako kazali. Plus citronovu stavu pijem. Strasne sa bojim. Pri malom som toto nemala vobec. Neviem ci im zajtra volat alebo cakat rovno do piatku a potom im to vsetko povedat. Ci by ma brali na kontrolu hned zajtra neviem,ale uprimne ak by mi mala volat zase naspat doktorka tak asi by som dlho cakala a to mi uz aj tak povie ze pockat do piatku. Vobec neviem co robit,len ked to neustava a chvilku bola aj cerstva krv tak sa proste bojim.

jarrys
5. okt 2022

@janulka1351 a predtym si krvacala aj ze si mala cerstvu krv alebo si len spinila? No skus zavolat zajtra hned rano koordinatorke a povedz ze si mala aj cerstvu krv. Spinenie nie je az taky problem ale cerstva krv je uz ine. Spytaj sa ci mozes prist rovno zajtra. a hlavne sa snaz byt pokojna aj ked je to tazke ja viem. Viem co som ja prezivala ked sa mi vtedy spustilo spinenie. Hlavne klud moja a zajtra rano hned volaj. alebo tam rovno chod. budes kludnejsia a jeden den skor ich nezabije.

janulka1351
autor
5. okt 2022

@jarrys predtym ked som spinila medzi 5pdt a 6dpt tak to bolo fakt len spinenie ale take ze 2x a dost....ked som zacala spinit tento tyzden z pondelka na utorok a v utorok som im hned volala tak bolo sice viackrat ako 2 ale vyslovene len spinenie. To co povedala doktorka vies no a dnes bolo spinenie ktore stale pretrvava a jednorazovo trochu cerstvej krvi po utreti a od vtedy zase len spinenie. Ale vies uz to zase zneisti o nieco viac. Hlavne dufam aby mi to dvihli,lebo aj predtym aj teraz ked som volala tak koordinatorka nedvihla hned a volala naspat az potom okolo pol 10tej.

jarrys
5. okt 2022

@janulka1351 jani chod tam rovno zajtra rano a povedz im co sa stalo a nech ta pozru a vezmu krv.

jarrys
6. okt 2022

@janulka1351 tak ako? Spinis este? A volala si ci si tam sla rovno?

janulka1351
autor
6. okt 2022

@jarrys ahoj spinim stale,ale opat je to menej. Do centra som volala ze mam co najviac oddychovat a kludovy rezim,ze doktorka mi zavola. A nesla som tam hned rano preto lebo ked som vstala sa mi hlava tocila a mam nadchu a hrdlo ma boli,tak som si spravila caj a iba lezim pri malom a pojdem si bud ja alebo po ceste z prace mi muz kupi sprej do hrdla co mozu aj tehotne. Nebola by som dnes rano odsoferovala auto ani do obchodh nie to este do BB a s malym. Uz sa mi aspon hlava netoci ale krk zo zadu a hrdlo ma boli statocne. Tak nakoniec po mojich chlapoch som aj ja nachladnuta.

jarrys
6. okt 2022

@janulka1351 tak uvidis co ti doktorka povie. A snaz sa hlavne velmi vela oddychovat. Spanok je najkepsi. A nestresovat.

janulka1351
autor
6. okt 2022

@jarrys cca o pol 1 si budem moct lahnut a spat,ked maly zaspi. Dovtedy este dako obed prezit. Od rana do teraz zatial spinenie nebolo tak ma to trochu ukludnuje. Snazim sa pit vela caju a aj pri malom ked sa da tak lezat zakryta a tak sa s nim hrat. Uz jedine vydrzat do zajtra a dufam ze zajtra mi bude lepsie. Ale dobra sprava ze zacinam byt hladna a aspon chvilku mam chut na jedlo. (Francuzske zemiaky,kolozvarska alebo zemlovka pripadne pecene buchty) joooj mat moznost tak si hned jedno z toho dam. A teda takuto chut som uz davno nemala. Boze si niekedy pripadam jak chora na hlavu ako sa to vsetko u mna strieda teraz.

jarrys
7. okt 2022

@janulka1351 tak ako na kontrole? ako sa citis?

janulka1351
autor
7. okt 2022

@jarrys na kontrole vsetko v poriadku,vacok ma 8 alebo 9mm nepamatam presne. Hemarom nevideli ziadny cize preco spinim nevedia ale vnutri ze mam vsetko pekne ciste a krasne tak ako ma byt. Na sone bolo vidno uz aj mini ciarocku babatinka. Lieky mam brat stale tak ako beriem. Kontrola opat o tyzden. Ak by cokolvek bolo tak samozrejme ze nech hned volam. A ze nech sa nestresujem. Vravim reku ale pri malom som toto nemala tak je to pre mna stres. Rano mi bolo spatne tak ako vcera,aj sa mi hlava tocila,aj divno od zaludka. Ledva som zjedla pol keksiku a lieky vypila a chvilu mi bolo moc teplo,chvilu chladno. Ruky chvilami take tazke. No reku az to pojde takto dalej tak o tyzden bude musiet ist chlap so mnou a soferovat on. Uz je lepsie a aj sme bezpecne prisli domov.

janulka1351
autor
18. okt 2022

@jarrys ahoj ako sa mas? Co nove?

jarrys
18. okt 2022

@janulka1351 ahoj dnes som mala konzultaciu k vysledkom z hematologie. Tak len jeden parameter mi vysiel hranicny tak vravela ze ked budem tehotna tak mam uzivat clexan lebo ten zvyseny faktor moze sposobovat potrat plodu. Nevedela ale s urcitostou povedat ci to moze sposobovat aj to embryjko neostalo. ze medicina zatial nevie toto zdetekovat. Inak nemam nic nove. A ty sa mas ako? ako sa citis?

janulka1351
autor
18. okt 2022

@jarrys tak to neni az taky najhorsi vysledok a pri vsetkych injekciach co sme si uz museli prezit verim ze to das ako nic. Tazko povedat,ci by to malo suvis aj s tym ze sa embryjko neudrzi. Teraz tusim cakas este na vysledky z genetiky a este niekedy na konci novembra ta mala cakat repro imuno tusim ale nepamatam kedy presne a ci vysetrenie alebo uz vysledky. Neda sa mi vsetko pamatat.
Ja som uz minuly tyzden v piatok mala potvrdenu akciu srdiecka. To som bola 6+5 (ze kedze sa to rata podla vkladu) ale ze babatko zodpovedalo velkostou 6+0 a chceli mi postupne znizovat davky liekov len stale som spinila tak ze este mi na tyzden nechaju tieto davky co mam,aby sme babatinko neohrozili,nech sa nerozkrvacam. No a ze este by ma radi raz v centre videli,aby mali istotu,ze je vsetko v poriadku,tak idem znovu tento piatok o 13.00. Uz konecne spinenie ustava a len sem tam je nejaky maly flacik,nejaka kvapka. Hematom som cely cas nemala ziadny.
Byva mi uz niekedy celkom slusne zle. Kruti mi zaludok,su veci co jeden den mi smrdia a na druhy den ich v pohode zjem a naopak. Extra ale na jedlo nemam chut a musim sa donutit nieco zjest,aj to dlho uvazujem ze co aby mi neostalo tazko na zaludku. Strasne mi vadi ked sa musim zohnut a zatlacit si na brucho pri tom zohnuti a potom sa postavit. To je uplne zabijak. A posledne dva razy bol pre mna zabijak aj ist do potravin a spravit nakup,tak len mega rychlo vziat co treba a cim skor prec. TP mi vychadza na 4.6.2023 ale osobne si myslim ze to bude skor. A pokial mam spravne info tak ja po sekcii by som nemala mat dovolene prenasat. Tak je mozne ze to bude este aj niekedy na konci maja.

janulka1351
autor
21. okt 2022

@jarrys ahoj ja som dnes bola este v centre na kontrole. Chcela mat Svacova istotu ze je vsetko v poriadku a bohuzial uz nebola ziadna akcia srdiecka. 😭😭😭😭😭 kedze pri 1.IVF som mala 1x biochemicke 2x to vyslo a 3x sa ani len neuchytilo...a teraz pri 2.IVF potrat (zmrzlinku jednu este mame)... tak ze by odporucala asi hematologiu doplnit

jarrys
22. okt 2022

@janulka1351 boze moja az teraz to citam. Mam toho teraz nad hlavu tak sem som chodila malo. Velmi velmi ma to mrzi ani nevies ako. Mrzi ma ze to fazulka nedala. ako sa citis? Viem blba otazka a citis sa asi na prd. A teraz mas cakat na samovolne vycistenie ci ta budu cistit? velmi ma to mrzi. 😭😭😭

janulka1351
autor
22. okt 2022

@jarrys v pohode chapem,ze nie vzdy sa da byt stale na nete a mas aj povinnosti doma. Citim sa uplne mizerne. Ani som poriadne nespala,len som driemala aj to s vypatim vsetkych sil. Stale na to myslim,ci nahodou neni mozny este zazrak,aj ked ja na zazraky neverim. Vcera som az 4x plakala a dnes uz tiez 2x. Snazim sa byt silna koli malemu,no je to velmi tazke.
Teraz cakam na samovolne cistenie,aby sme sa vyhli kyretu. Ak do piatku 28.10 nezacnem krvacat mam prist do centra na kontrolu a povedia co dalej. Svacova uz napisala do papierov aj ze po dorieseni tohoto znazime hematologiu. Ked nad tym uz trosku triezvejsie uvazujem asi by som ju chcela doplnit co najskor. No netusim kde ani ake su podmienky ani co vsetko si dat v ramci hematky vysetrit.
Uprimne strasne sa teraz bojim,fakt ze strasne. Bojim sa ako prebehne samocistenie. Alebo ci ma budu musiet docistovat,pripadne ci rovno ma budu musiet cistit. A ked aj samocistenie zacne bojim sa aby som neskoncila v nemocke. Lebo co s malym,kym by muz prisiel z prace. Milion otazok mi beha v hlave,strach,smutok. Chvilami taky pocit ze proste mam v sebe nieco cudzie a najradsej by som nech je to cim skor prec.
Beha mi kopec otazok aj ze co cakat na hematologii,ako dlho sa caka na objednanie,na vysledky,ci nieco najdu. Proste fakt milion otazok. A citim sa taka hrozne slaba a unavena,nevyspata. Z lezania ma vsetko boli.

jarrys
22. okt 2022

@janulka1351 uplne ta chapem moja. Ze si plakala je uplne prirodzene a normalne. A ver ze este si poplaces. Ale musis to dostat zo seba ten smutok a vsetky tie pocity. Neboj sa vsetko urcite prebehne ako ma. Nad hematologiou si nerob hlavu ja ti poradim kam ist a co si dat vysetrit. Tieto info mam uz zistene. takze nad tym si vobec hlavu nelam. Hlavne sa neboj. a neda sa pomoct nejako tomu samocisteniu? horuca vana alebo vino?
hocikedy si budes chciet pohovorit tak som tu. Kludne ti dam aj na mna cislo.