Parťáčka po ET/KET
Ahojte. Dnes som bola na dalsom KET. Boli sme si po surodenca. Ktora z vas bola tiez na vklade alebo s v blizkej dobe chysta? 😉 Podporme sa navzajom 😍
@jarrys ahoj ja som sa uz konecne dostala k odpisaniu. Nestihala som este od rana. Tak povedala doktorka ze uz vidno ze sa to zacina odlupovat ale ked stale nic tak mi pichli daku injekciu a malo by sa do 3 dni sputit krvacanie. Co mi pichli neviem,lebo nazov si nepamatam. A ak by sa krvacanie nespustilo ani po tomto tak o tyzden kontrola a potom sa dohodneme ze kolko by sme este pockali ale ze dlho uz potom nie a ze potom uz jedine zakrok. Tak snad sa to uz rozbehne. Injekcia by mala sposobit stahy maternice ako pri kontrakciach pri porode a to by malo pomoct vypudit to. Tak snad to uz pomoze.
Uvidis ake vysledky pridu po 4 tyzdnoch ale tak snad sa zisti pricina aby sa to mohlo podchytit a nech ti to uz vynde aby si sa mohla tesit aj ty z dietatka. Ved ako si vravela budeme spolu kocikovat. Ja myslim ze uz by snad mohli byt buduci tyzden aj z genetiky vysledky. Velmi ti drzim palce 🙏🍀😘💗
@jarrys ahoj tak ja som dnez zacala krvacat a hned som skoncila aj v nemocke na zakroku. Nemohla som sa z wc ani postavit co zo mna tieklo. A ked som sa postavila tak hned hlava sa mi tocila a 3x som vedomie stratila tak sme hned zachranku volali. Uz som aj po zakroku. Krvi som stratila dost vela. Po anezteze som aj grcala. Teraz ma nechavaju este na jiske do rana ale uz poodpajanu od vsetkeho a budem vidiet co rano. Snazim sa zaspat ale nemozem si polohu najst
@janulka1351 ahojky, az teraz citam co nove tu ....a vidim ze si to mala dost tazke velmi ta lutujem ze si o babo prisla a este si kvoli tomu skoncila az na jiske...ako sa momentalne citis....je mi to fakt luto, verim ze vabuduce to u teba vyjde, po tom co si napisala co si zazizala a zazivas zvazujem ci vobec pojdem na treti vklad tak skoro, naposledy som bola v juli....neuspesne...zial...prajem vsetko dobre a az sa citis uz dobre a si fit....
@jzuzka ahoj. Dakujem velmi pekne. Aj mne je chvilami este do placu,ale proste asi to tak muselo byt. Ved co ak by bolo babo postihnute. No uz smola ze ma neposlali na zakrok hned ale cakali nech sa sama vycistim. A to bola chyba bo 2 doktorky nezavisle od seba mi tu povedali ze v 8tt potrat tak ma mali hned posielat na zakrok. Nastastie to vsetko dobre dopadlo. Bolo a je postarane aj o maleho,aj muz ma doma pomoc od mojej rodiny. Mne je uz lepsie. Uz zvladam chodit aj sama na wc. Uz mi dali aj ranajky a obed a uz som na normalnej izbe. Nastastie vysledky z krvi neboli najhorsie,cize transfuzia krvi nebola potrebna. Tak mi dali uzivat zelezo a nieco mi stieklo v infuzke a pichaju mi na stiahnutie maternice. Personal je tu paradny,mily ochotny cez lekarov/ky,sestricky,upratovacky. Uz len nabrat viacej sil a nech ma mozu pustit domov za mojimi chlapmi
@janulka1351 ano chapem....no velmi ta lutujem pretoze pre chybu kekariek doplacas...ty...mali ta poslat veru na zakrok...to je poucenie pre zeny ...myslim tak...ze napr. Aby sa pytali viac tych lekarov co a ako je treba, tym nemyslim ze ty si sa nespytala ale zas je pravda ze zena je laik a nevie a su tu od toho lekari...inak to je hrozne ,...super na tom je ze si hz lepsie na tom , ze si aj na tej normalnej izbe a verim ze sa cim skor zotavis ...uplne...a pojdes teda domov k svojej rodinke...drzim ti palce aprajem pekny dnik
@janulka1351 ahoj moja prepac ze az teraz ale vcera som bola vo volebnej komisii tak od rana do neskoren noci v jednom kole. To ma velmi mrzi. ako sa citis teraz moja?
@jarrys uz dobre ale dlho mi bolo spatne. Sak vcera este pol hodku pred spustenim som jedla tarhonu a kompot. Tak na operacke ma aj intubovat museli. Po preberani som sa im pogrcala tam. Len od kedy ma doviezli do nemocky a kym ma vzali na operacku,co teda netrvalo dlho lebo fakt to doktorka riadne urgovala vsetko tak strata krvi bola skoro liter. A to neratali to co som doma krvacala. Takze vyse litra krvi strata. Naposledy som volala muzovi okolo 17tej,predtym ako ma brali na salu a potom tak viacej vnimat som zacala az nieco po 20tej hodine. Ako vnimala som ich aj skorej ale len tak velmi hmlisto. Doktorka aj sestricky ma stale chodili kontrolovat. Na spanok ma uz poodpajali od vsetkeho. Rano o piatej ze do sprchy...tak sestricka isla so mnou do sprchy som presla s jej pomocou a tam sa mi hlava zakrutila a naspat som uz isla na voziku. A rano som bola este velmi slaba. Tak 2 sladke caje som vypila. Ranajky mi doniesli paradne. To som jedla s vypatim sil ale mi dobre spravili. Vianocka,maslo,med a sladky caj. A ze vela pit. Davaju mi zelezo. Nastastie podla vysledkov z krvi transfuzia nebola potrebna. Len ze veeela pit mam. Tak som pila a pred obedom som zvladla uz aj 2x sama na wc ist tak ma dali uz ked sa im uvolnilo na normalnu izbu. A aj obed som mala. Za mna kralovsky bo som to nevladala ani zjest vsetko. Vyvar-ten mi tak super spravil na zaludok, a pecene kuracie stehno,kasa a mrkvovy salat. Parada a to stehno bolo genialne...jedine kozka nebola chrumkava ale tak to by som bola uz moc narocna 😆 este cakam kedy ma muz pride pozriet a donesie mi par veci a hlavne vankusik maly bo ma tak boly krk z tychto vankusov ze az. A snazim sa oddychovat. Za izbe som sama...cize nuda jak hovado tak sa tesim aj na knihu. Kedze som na klasickej izbe tak ani TV tu neni. Tak si budem musiet Pecie cele Slovensko pozroet z archivu 😆 to jedine mi bude z TV chybat
@jarrys akurat pozeram ze ako som sa extra rozpisala 😆 budes mat citania. Doktorky,sestricky aj upratovacky su tu skvele. Nemozem pol kriveho slova povedat. Vcera tu bola doktorka Bihariova,tu som mala aj pri porode. To cisty anjel. A dnes je tu Olajcova a ta tak isto. Bihariova mala vcera nervy ked som prisla. Ale nie na mna ale na centrum Helios v BB lebo ze tento mesiac som uz druha z toho centra a presne s tymto istym. Ze co tam s nami robia a ze ci su normalny ked v 8tt zistia potrat tak nechavat takto na samocistenie,ze ako by to dopadlo keby som len sama doma s malym. Ze este stastie ze bol doma muz a aj babka so sesternicami bo aspon zabavili maleho kym muz behal okolo mna. Tak mala na Helios v BB strasne nervy a ze normalne rozmysla ona im tam zavolst ze ci su normalny. A dnes doktorka Olajcova tiez vravela ze v 8tt ma mali rovno poslat na zakrok a nie toto. Ze to mohlo velmi zle skoncit. Ze este v 6tt ze ano nechat na samocistenie ale ze v 8tt ma uz takto nemali nechat.
@jarrys pre mna na teraz verdikt jasny. Bez hematologickeho vysetrenia sa dalej nepohnem. Kedze jedna zmrzlinka v Heliose este je tak asi najskorej necham vlozit tam. Neviem ci sa da emrbyo preniest do ineho centra a tam vlozit. 🤔 a ked nevynde tak ma v Heliose neuvidia uz vobec. Maximalne po papiere pre ine centrum a dovi.
@janulka1351 tak som rada ze je ti je uz lepsie moja a ze ss citis lepsie. Neboj sa uz bude len z hodiny na hodinu lepsie a lepsie.
Si v nemocnici v ZV ze?
No tak vies aky je moj nazor na Helios BB. Z tade som utekala a uz ma neuvidia.
@jarrys ano v nemocnici vo ZV. Bolo to najblizsie a aj tu poznam ludi a hoci len z videnia alebo ze mena len z pocutia. Na novorodeneckom tu robi muzova sesternica. Tak uz aj to je plus ze ked je v sluzbe ma moze prist pozriet ked ma cas samozrejme.
Ano viem aky mas nazor na BB a uprimne uz ma tam momentalne drzi len zmrlinka...inak by som uz utekala prec odtial po tomto aj ja. Musim pozistovat ci by sa to dalo premiestnit do ineho centra a co by to stalo. Silno nad tym uvazujem. Ale hlavne urcite by som sa chcela teraz objednat cim skor na tu hematologiu. Nech sa to riesi aby som pred dalsim vkladom mala pripadne podchytene ak sa daco vyskytlo
@janulka1351 objednaj sa ale upozorni ich ze si po potrate a cisteni. Tam sa musi cakat 8tyzdnov a az potom na krv lebo skor by mohli byt ovplyvnene vysledky. Hlavne je ze si v poriadku a ze sa citis lepsie.
Embryo sa da previezt aj do ineho CAR len neviem kolko to stoji.
@jarrys a kde na tu hematologiu ist? Je nieco co si mam specialne tiez pytat vysetrit pre istotu? Vies mi prosim ta napisat podrobnejsie info? Ano to ich upozornim na to a ved oni uz budu vediet kedy mi dat termin ked im poviem kedy som mala cistenie
@janulka1351 budu vediet len im to treba povedat lebo niektore sestricky to beru ako automatika ze to vies. Hematologia je v BB a aj MT. V MT su dve a to nemocnica a Unilabs hematologicka ambulanciq. Ja som v Unilabs. Terminy na vysetrenie su dost o drzku. Od zavolania cca 2-3mesiace a potom sa caka cca 6-8tyzdnov na vysledky.
@jarrys a vedia co vsetko maju vysetrit alebo je aj nejake specialne co si treba pytat nech vysetruju. Volaco som o tom syndrome lepivych dosticiek citala ze to treba mat napisane na vymennom lebo ze inak sa to bezne nevysetruje. Neviem co je na tom pravdy a co statne by trebalo mat pripadne este napisane. Vysetruju tam aj muza alebo len mna?
@janulka1351 prvy termin co ti daju je len na odber krvi. tam sa treba opytat sestricky ci ti vezmu aj na syndrom lepivych dosticiek a trombofilne stavy. Ak ti povie sestricka ze nerobia tak ju popros aby urobili. To ze to bhdes mat na ziadanke velmi nepomoze. Ja som sa opytala sestricky a vravela ze oni beru aj na jedno aj na druhe automaticky.
dnes skusim zavolat na genetiku.
@jarrys cize muz na vysetrenie toto nemusi ist? Maximalne ako doprovod keby isiel,ak pojdeme do ineho mesta a ze si spravime vylet. V BB tiez robia aj lepive aj trombofilne ci nevies? To len reku ci nemas zistene nahodou.
Ja uz som doma. Uz ma pustili len musim zelezo brat 2x denne. Do 3 dni sa hlasit u svojho gyndosa. Za 2 tyzdne zopakovat odber krvi na rozbor. A za 14 az 21 dni by mali byt vysledky z histologie. To som asi prepocula o tej histologii bo si to dako nepamatam.
Ako si dnes dopadla ty?Dovolala si sa na tu genetiku?
@janulka1351 hemato je len vysetrenie pre teba. Muz iba ako doprovod. Syndrom lepivych dpsticiek a aj trombofilne stavy vysetruju na kazdej hematologii. Len nie na kazdej to robia automaticky hned na zaciatku.
@jarrys dakujem za informacie. A cenovo sa aj plati nieco ci je to hradene plne poistovnou?
Dovolala si sa dnes na tu genetiku? Co ti povedali? Ja uz doma sedim ale este potrebujem oddych. No konecne moja postel a moj vankus,tak sa tesim ze sa lepsie vyspim.
@janulka1351 cenovo nic. Toto he preplacane v plnej vyske poistovnou. Ano dovolala som sa a vysledky uz su ale este neviem ake. Idem po ne vo stvrtok. No tak super ze uz domka. Vsade dobre doma najlepsie.
@jarrys jeej tak super. To si ma potesila. Uz len teda popozerat telefonne cisla a objednat sa niekam.
Parada,ze uz su vysledky. Velmi ti drzim palce aby boli co najlepsie. Budem vo stvrtok na teba mysliet.
Presne ako si napisala. Doma je doma. Konecne svoja postel a svpj vankus. Hned som sa lepsie vyspala. Aj ked mi bolo malo spanku ale aspon bol kvalitnejsi. Aj maly krasne kludne buval. Plakal len raz v noci a to siel muz k nemu,bo ked sa rychlo postavim tak sa mi zamoce hlava trochu
@janulka1351 ano aspon nieco je vramci poistenia. Som zvedava na zajtra. Uz aby to bolo za mnou.
@jarrys verim ti. Ja som si nasla uz aj cislo do toho Unilabs MT,len som tam dnes ale ze vobec nestihla volat,tak budem musiet zajtra. Ja som sa dnes bola Bihariovej spytat ci by ma vedela vziat,tak ako vravi ze ak velmi chcem tak ze hej,len ze dlho sa caka u nej a robi len 1 den v tyzdni a ze mozu ju odvolat na operacku a vtedy sa cakanie predlzuje o dost vela.
Odporucila mi dr. Kamoďovu ze v BB ma ambulanciu ibaze tak som nasla info ze od 1.6.tam uz nerobi. Tak uprimne hladam ze ku komu normalnemu by sa dalo prestupit bud ZV alebo BB.
@janulka1351 no ja mam super gynekologa ale neviem ci berie nove pacientky. Ale skus sa opytat. Dr. Richard Schwarz. On je super, ochotny, vysvetli, poradi. Do MT sestricka dviha telefon na objednanie 11:30-13:30. Mimo tento cas nedviha.
@jarrys dakujem za info. Pozriem si telefonne cislo a skusim zavolat. Ved za spytanie nic nedam,prinajhorsom mi povie ze neberie. Stratit neman co okrem chvilocky casu. Ja som sa docitala na nete ze na objednanie volat medzi 11.00 az 12.00 tak ale zajtra nemam plany ziadne tak budem zajtra hned volat. Dakujem velmi pekne za rady a za info. Muz sa uz tesi ze pojdeme do MT,aj ked on pojde len ako doprovod ale ze aspon si spravime nejaky vylet. Som pozerala ze ako daleko z MT je Salas Krajinka a ze 34km tak reku super to neni vela a mozem tam potom mojich chlapov vziat na obed a malemu sa budu zvieratka ratat.
Zajtra ides o kolkej na tu genetiku?
@janulka1351 uz cakam kedy ma budu volat dnu. Tak uz kazdu chvilku budem vediet ortiel. Som nervozna.
@jarrys to ti teda verim a viem si tu nervozitu uplne predstavit. Drzim ti velmi palce nech ti to dobre dopadne
@janulka1351 tak vysledky negativne 🙂 ani ja a ani partner geneticky nic nenajdene 🙂
@jarrys jeeeej paraaaaada. Supeeeer 😁😁😁😊😊😊😍😍😍🤩🤩🤩 tesim sa spolu s tebou.

@janulka1351 no uvidime. Vysledky o 4tyzdne.vravela ze nechce nic vraviet bez vysledkov ale ze po 4och transferoch a stale nic tak je tam vysoma opodstatnenost na vysetrenie. tak som sama zvedava ze co vyjde a co nie. Dufam ze uz buduci tyzden budu aj vysledky z genetiky. daj dnes vediet co ti povedala doktorka.