icon

Parťáčka po ET/KET

janulka1351
20. jún 2022

Ahojte. Dnes som bola na dalsom KET. Boli sme si po surodenca. Ktora z vas bola tiez na vklade alebo s v blizkej dobe chysta? 😉 Podporme sa navzajom 😍

jarrys
27. jún 2022

@jana_435 nie nemali. Na hematologicke sa da objednat az ked mas min. 3potraty. Reprodukcna imunologia sa moze urobit az 8tyzdnov po IVF alebo potrate. Genetiku sme tiez nemali. Ja som bola prvy vklad v inom centre a tam sa podarilo len jedno embryjko. Potom sme menili centrum. Uvidim co mi povie lekar ako dalej ak to nevyjde, ale uz predtymto vkladom som sa ho na to pytala a vravel ze je to zbytocne pri mne prist o cyklus. Mam velm8 nizske AMH a ide mi uz o cas. Plus sa mi zhorsili vysledky cytologie na krcku maternice kde mam uz okrem stredne tazkeho presrakovinoveho stavu uz aj tazky predrakovinovy stav a nasiel sa na stere uz aj carcinom in situ. Tak ani neviem co sa bude dalej diat a nasledovat.

jarrys
27. jún 2022

@zanajana na krv urcite pojdem aj sono. A tiez aj na naslednu konzultaciu ak sa to nepodarilo. Len uprimne uz som z toho velmi sklamana. Som velmi sklamana z mojho tela.

janulka1351
autor
27. jún 2022

Boze baby doteraz som bola v pohode a teraz vecer ma zacala cela prava strana boliet....krize,podbrusko na pravej strane ale to ma zacina uz cele boliet....dala som si len magnezium...ale uprimne zacinam sa riadne bat....uz samozrejme lezim v posteli...akurat som v case kedy by som v stredu mala dostat kramy,tak dufam ze nic nepride...zatial nespinim ani nekrvacam

janulka1351
autor
27. jún 2022

Pred kramami ma zvykla bolievat len jedna strana krizov najprv a az poyom cele...podbrusko ma bolievalo malokedy...to skor az ked som sa rozkrvacala

jarrys
27. jún 2022

@janulka1351 uvidis hlavne sa snaz ostat v klude. Ja vzdy pred menzesom cca 4-5dni mam bolesti v podbrusku a aj vo vnutri. V maji ked som bola na ET tak sa mi dostavili bolesti presne 4-5dni pred ocakavanou menstruaciou a aj ked som zacala krvacat az po vysadeni progesteronu o dva dni, tak ET nevisiel. Teraz som mala mat menzes vcera a ziadne priznaky nic ale testy negativne. Uz prestavam rozumiet svojmu telu uprimne. Uz su nase tela asi aj zblbnute z tolkych hormonov.

janulka1351
autor
28. jún 2022

@jarrys dakujem za podporu...snazila som sa potom zaspat ale budila som sa a chodila kontrolovat ci nahodou nespinim alebo nekrvacam ale nastastie zatial ani jedno. No ten strach je uz vacsi...
Vsetko je to tazke pre kazdu z nas musime len silne byt,aj ked ano lahko sa to hovori pise a potom presne ako ja daco zacne boliet a podobne a hned sme v strese. Aspon ze su taketo skupiny a podrzime sa navzajom.

jarrys
28. jún 2022

@janulka1351 ja viem ze je to tazke lebo ja tiez hned som vo velkom strese ked zacne boliet alebo je nieco co som predtym nemala. Toto je uz moj 3ti vklad a tiez som uz vo velkom strese. Tiez sa mi zhorsili vysledky cytologie a uz je to velmi zle. Snaz sa byt hlavne v klude a zamestnat hlavu niecim aj ked sa to lahko povie a horsie robi. Telo moze reagovat hocijako, co s9m si aj pisala s niektorymi alebo citala tak fakt kazda ine priznaky. Dokonca jedna pisala ze dostala po KET menzes a sla skor na kontrolu ze myslela ze je koniec a vyslo HCG. Aj ked t9 cakanie je na nevydrzanie. Kedy ides na krv? Ja uz teraz vo stvrtok.

zanajana
28. jún 2022

@jarrys 😒 Neviem ani čo na to napísať, to čo píšeš sa ťazko číta, nie to ešte to všetko prežívať...

zanajana
28. jún 2022

@janulka1351 Hlavne sa nezľakni, ak začneš špiniť. Ak to bude len trošku, je to ok. Ak veľa a aj červená krv, volaj do CAR, zrejme Ti navýšia lieky.

janulka1351
autor
28. jún 2022

@zanajana dakujem. Ono niekedy mam pocit jak leby som po tych 2 rokoch od posledneho KET, ked sa nam zadarilo vsetko pozabudala pocas tehotenstva a toho 1.5 roku s malym 😆

zanajana
28. jún 2022

@janulka1351 No to je tak, čo momentálne nepotrebuješ, to zabudneš. Tisíc percent budem pri druhom tuho rozmýšľať, že ako dočerta som robila to či ono pri prvom 🙂. A to pritom ani nebude tak ďaleko časovo od seba 🙂.

janulka1351
autor
28. jún 2022

@zanajana no to ja budem uz duplom rozmyslat 🤣 kedze ja budem mat vacsi vekovy rozdiel ako ty ak si dobre pamatam

janulka1351
autor
30. jún 2022

Baby myslite ze ked je na 10DPT biely test ze moze byt este nadej? Obavam sa ze uz sotva

jarrys
30. jún 2022

@janulka1351 ja som mala na 7,9 a 10 DPT negativne testy. Dalej som sa uz netestovala. A dnes na 13 DPT sa mi potvrdilo v krvi ze ani 3ti pokus nevysiel.

janulka1351
autor
30. jún 2022

@jarrys juuuj to mi je luto. Takze sa ocividne mozem aj ja pripravovat na to ze nic... a jedine sa pripravovat asi na dalsi cyklus...

janulka1351
autor
30. jún 2022

@jarrys ja som dnes este len prvy test robila...

jarrys
30. jún 2022

@janulka1351 mozno este tam nabehne ciarka. Ja som sa ale radsej pripravovala na najhorsie aby ma to potom tak nebolelo. Mna teraz caka hysteroskopia a az po nej dalsi cyklus vklad.

janulka1351
autor
30. jún 2022

@jarrys sanca tam byt este moze,ale uprimne uz ked som tam nevidela ani len ducha tak stracam akukolvek nadej. Ja som mam este len prvy cyklus IVF za sebou...z jedneho vkladu uz dietatko mam a mali sme zamrazene len toto jedno emrbyo...kedze sa nam celkom sikovne zadarilo tak doplnujuce vysetrenia som ja nemala este ziadne...tak zatial este cakat na pondelok a vysledky z krvi a potom sa uvidi...ale nadej uz nemam...

jarrys
30. jún 2022

@janulka1351 uvidis, este nehadz flintu so zita. Dolezita buse krv v pondelok. Ja som z prveho IVF v januari mala iba jedno embryjko a najprv som mala HCG a potom zacalo klesat a potratila som. A teraz z druheho IVF ale ina klinika 4embryjka. 2pokusy nevysli a mam este dvoch mrazacikov. Tiez nemam ine vysetrenia iba klasika na klinike.

janulka1351
autor
30. jún 2022

@jarrys ja by som tak dopriala hned kazdej babe aby jej to vyslo. Podla mna nech to clovek absolvuje kolkokrat chce ale kazde sklamanie vzdy boli a neni to jednoduche a kazda z nas sa bojime. Bodaj by sa ti uz zadarilo. Ja si uz teraz po tomto teste nahovaram ci nemoze za to moja vaha,ktora nie je ukazkova...ale nikdy som nebola najstihlejsia.

zanajana
30. jún 2022

@janulka1351 Pripraviť sa na možnosť že to nevyšlo je v poriadku, ale ešte to nevzdávaj. Ja som príklad toho, že to ešte môže vyjsť. Ako som písala vyššie aj v tejto diskusii, v prvom tehotenstve som testovala až po potvrdení z krvi a 12ty deň som mala ešte len sotva viditeľneho ducha, aj to som sa musela poriadne pozrieť, viditeľnejšia čiarka bola až 13ty deň. Keby som testovala skôr, určite by tam ešte nič nebolo...

janulka1351
autor
30. jún 2022

@zanajana dakujem za podporu 😊 bodaj by to tak bolo aj u mna 🙏

janulka1351
autor
2. júl 2022

Baby prave zacinam spinit...som dnes 12DPT testy mam stale snehobiele....v pondelok idem tak ci tak na krv a sono...ma vobec vyznam volat do centra???myslim ze by mi len progesteron dvihli ale ci to ma vobec vyznam na tie dva dni ked ani len naznak ducha nebol....

jarrys
2. júl 2022

@janulka1351 no to neviem. Tak za zavolanie nic nedas. Skus zavolat a poradit sa s koordinatorkou. skus im povedat aj ze si sa testovala a vysli zatial negativne.Mna sa uz vcera spustila MS a bolesti mam kvalitne teda.

janulka1351
autor
2. júl 2022

@jarrys to mas pravdu ze za zavolanie nic nedam. Keby som videla aspon naznak ducha alebo tak...tak by som v tom videla zmysel...ale ked ani to tak zmysel nevidim...to radsej nech mi pride uz cim skor MS a nech mozeme ist na dalsi cyklus

jarrys
2. júl 2022

@janulka1351 no tak ja som tiez tak uvazovala a aj kvoli tomu ze uz aj telo si pytalo aby sa spustila MS. A kolko mrazacikov este mas?

janulka1351
autor
2. júl 2022

@jarrys uz ziadneho nemam. Uz len cely cyklus znovu absolvovat. Ale za sebou mam len prvy cyklus tak este dva mi ostavaju.

jarrys
2. júl 2022

@janulka1351 a kedy si mala prvy cyklus? A ch es ist do noveho uz teraz?

zanajana
2. júl 2022

@janulka1351 To ma mrzí 😒. Možno sa v ďalšom cykle podarí zase hneď čerstvý vklad.

janulka1351
autor
2. júl 2022

@jarrys prvy cyklus som mala v roku 2020 konkretne vo februari som zacala s duphastonom potom injekcie dipherelin a bemfola v marci 2020 odber a ET ktory nevysiel a potom KET hned v aprili a z toho mam doma synceka...zmrzlinku sme mali len jednu...a vyzera ze nevyslo...ako spinenie je velmi slabe,do centra som sa nedovolala bo tam nikto neni,tak progesteron beriem tak ako som mala cely cas 2x1 a uz v pondelok sa uvidi