Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
cucica ja mam progesteron aj som dr ukazovala aky je to 200 a kazal 2 x denne po 2 :-/ tak teraz som z toho blbec
Ja som po ET brala Utrogestan 3x2 a teraz po KET Progesterone 200 3x1, za to to viem porovnat🙂 tak neviem, uz ked si zacala s takou davkou, tak asi posluchni svojho lekara, alebo si zavolaj na HOTline a spytaj sa ich🙂 Ale ziaden stres, lepsie viac ako menej🙂
Ženy...po skoro dvoch rokoch znova v GF...zlè pocity mám... neverím im už... :(
@kklaudia ak neverite GF a lekarom co tam su tak to potom nema ziadny efekt stale budete pochyovat a o nich a o tom ze nerobia vsetko preto aby vam pomohli. A ked uz nebudete verit im tak potom komu? Im verit je podla polovica uspechu a druha je potom vo vas. Prepacte to je moj nazor
Ahojte dievcata.Potrebujem od vas poradit,od zajtra mam pichat Menopur a Foftimon spolu 5 ampuliek.Mozem ich zmiesat v jednej vodicke?Sestricka v CAR mi to odporucila,aby som nemusela vela pichat.No ja neviem,ci nieje lepsie kazde zvlast.
babulky ahojte mam otazku ja som dnes 5 den po vlozeni embryjok co moze znamenat slabe krvacanie ale len pri utierani? V piatok mam ist do Blavy na krv tak sa obavam, nemala som ziadne spinenie ani nic vsetko dodrziavam s manzelom snesexujeme, mali ste to niektora?
@misela103 @dagaz - Dali ma k inému lekárovi ( môj už tam nepracuje ), konk. k pani Stenovej a je taká nemastná - neslaná - som čakala viac takých pozitívnych slov... ja sa musím len nastaviť 🙂 Ale pravdu povediac, nemám ďalších 2000 e teraz na to... a keďže tam mám ešte 6 embrijok tak to skúsime tu...
@kklaudia moja tiež chodím k dr. Stenovej ano to co o nej pises je pravda ale teda aspon mne pekne vzdy zodpovedala na vsetky otazky som po 2 IVF - neuspesnom... toto druhe viedol Dr. Harbulak pretoze Stenova nebola neviem kolko mesiacov a velmi lutuje ze som nepockala na nu... nehovorim ze dr. harbulo je zly to v ziadnom pripade ale unho je to presne take ze beziaci pas... unho som sa nedockala ziadnej normalne odpovede a potom som sa uz ani nepytala jeho nic lebo to nemalo vyznam... my si teraz davame oddych pauzu zrejme dlhsiu ako sme predpokladali... my embryjka nemame pretoze sa nam zakazdym prestali vyvijat a tie co mi vlozili sa nechytili... mam pcos a nepriechodne...
@misela103 presne ako pises..Stenova je sice "chladna"ale aj mne odpovie vzdy profesionalne. Na urovni. Ona je zjavne taka stale..ale mne to nevadi..pokial sa ku mne nechova ako k odpadu a odpovie co potrebujem vediet. A s tym nikdy ziadny priblem nebol. Mne zasa nesedi Behunova...tiez beziaci pas. Bola som pri nej ked Dr.Stenova bola dlhodobo pn.
ahojte dievcata , mam na vas otazku , som po ET ktory som absolvovala presne pre 11 dnami , v piatok som bola na krvných testoch a boli pozitivne , cize som tehotna , ale vceraj som zacala trochu krvacat , ale nie je to ako pri normalnej menstruacii ale take omnoho slabsie a aj inak sfarbene , trosku sa toho obavam a chcema sa spytat ci ste to nejaka z vas zazila alebo nie ... a ak ano ci je to ok alebo nie . Davam si na seba pozor nic tazke nedvyham . V stredu mam ist este raz na krv ale v centre mi povedali ze to je u mna uz jedno ze mozem aj o den skor priist ...prosim dajte mi vediet co najskôr aby som sa nebala a nemala zbytocne stres
no neberiem beriem progesteron
@mia8862 no sak, to je jedno, ci pichas, vkladas, alebo uzivas ustne...podstatne je, ak by nahodou doslo k hormonalnemu spadu, aby si tomu predisla...niekedy telo nemusi hned spolupracovat...cize skus o jednu davku viac...ja ked som zacala krvit, tak som musela zvysit zo 600 UI utrogestanu na 1200 ui...potom to ustalo s minimalnym spinenim..cize zaberie to, aspon do druheho odberu krvi nech mas poistku, potom sa poradis isto s lekarom
@mia8862 ja som tiez spinila a mala trosku krvi zo zaciatku a dali mi aj Ascorutin, dostanes normalne v lekarni (3x 1 tabl.) Moze to byt aj tym, ze sa uhniezduje, aj tym ze si asi mala mat menstruaciu. Ale ked neprejde, urcite sa s nimi chod poradit aj zajtra, alebo skoc k svojmu gynekologovi, ja som tiez tak pre istotu isla.
no ja som volalal do centra a povedali ze mam pockat do dalsieho testu tak neviem co mam robit .. neviem ci si sama od seba mozem zvysit davku ... neviem co sa deje jedine co mi povedali ze mam byt v klude
ok pokusim sa si ju vecer nasadit
a moze to velmi ublizit ? ked budem nadalej spinit a krvacat ?
@mia8862 niektore tehule tu na MK pisu, ze "menstruovali" aj do 5 mesiaca a porodili zdrave deticky....čím viac budes v pohodicke, tym lepsie...dopraj si teraz bez namahy radsej lezkanie a uvidis, ze bude secko ok...z tej citronovej vody, ako i z ascorutinu sa proste stiahnu vlasocnice a cievky a tym sa zastavi krvenie...bezne sa dava ascorutin v prvom trimestri, ak kocky spinia...tak si sprav dneska nedelnu pohodicku, nech ta doma obskakuju 🙂
no snad aj ja budem jedna z tych co to budu mat aspon tento prvy mesiach , lebo picha ma aj v podbrusku , tak snad bude vsetko ok a v poriadku urcite si dneska nasadim aj ascorutin a aj tu citronovu vodu a snad bude vsetko ok
@mia8862 ok, ako niektore zienky pisu, moze sa babo este uhniezdovat, a kedze mas sliznicu prekrvenu, moze toto sposobit spinenie, ...a ak by to aj bolo z MS, ktoru by si mala za normalnych okolností dostat, kedze ta aj picha v podrusku, tak to kysele to zastavi, a zajtra sa porad s lekarom...ja mam nedostatocnu funkciu zlteho telieska vseobecne mam kratke cykly...pretoze sa mi netvori dostatocne mnozstvo progesteronu, cize po IVf mi ho treba niekolkonasobne viac...ako som ti pisala, mne to pomohlo nerozkrvit sa...ja zase na lekarov moc nedam 🙂 studuje sama a radim sa z babami, najlepsie ti poradi clovek zo zivota....ale ak mas respekt, tak to aspon stiahni tym kyslým...aj to pomoze na zastavenie..len progesteron je vseobecne, na udrzanie tehu....mas teplotu okolo 37 ?
neviem nemerala som si a momentalne nie som doma, mno ja nechapem len tomu ze som dostala ms aj napriek tomu ze som mala pozitivny test a davam si pozor ale tak urcite budem teraz pit tu vodu , ten progesteron asi nebudem riesit ale ascorutin si asi tiez kupim s tym nic nepokazim , tak snad sa nam podari prezit do toho druhého testu a bude vsetko ok

ani mne nie