icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

katarinakatka57
19. máj 2017

@henika14 no to vôbec neviem, zavolala by som do centra, a tam ti to povedia na 100%, a budeš kludnejšia určite....

vycky
20. máj 2017

@henika14 to je cudne.Podla mna ak je tam splatnost, tak asi sa to musí zacat do vtedy. Cize aspon stimulacia sa má zacat. Mne nehovorili nic o splatnosti ale ja tiez cakám na schvalenie druhej. Aká si poistovna?

vycky
20. máj 2017

@lenttilka82 ja som len porovnavala vysetrenia a pátrala, ze kde je lepsie. Momentálne Nitra je najlepsia, oni majú okrem zakladnych vysetreni, aj také, ktoré v Cechách a Madarsku robia ale na Slovensku este nie. Ale sú velmi dolezité. Ja som s nimi nadmieru spokojná. Majú z toho strasne vela, ak sa rozhodnes pre nich, tak cím skorej zavolaj pre termín. Po odberoch ( budes potrebovat aj partnera pri odberoch) sa caka mesiac na vysledky.

henika14
20. máj 2017

@vycky ahoj,mám poisťovňu dôveru,tam je splatnosť len 6 mesiacov,ale včera som už volala do centra a dá sa predĺžiť splatnosť,lebo do 11.10 sa musí stihnúť aj stimulácia,odber a aj vklad a to žiaľ nestihneme,takže v septembri sa mám zastaviť a dať si predĺžiť žiadosť do konca roka....

laurakrauz
21. máj 2017

Ahojte dievčatá, napísala som knihu - Zázrak zo skúmavky, ide o skutočný príbeh dvoch žien, ktoré absolvovali umelé oplodnenie, ak máte chuť, začítajte sa, uverejňujem ho po častiach:

https://www.modrykonik.sk/blog/laurakrauz/article/zazrak-zo-skumavky-iv-cast-djk3ln/

sonca12
22. máj 2017

Ahojte kocky, je tu niekto co prave stimuluje na IVF? Ja mam dlhy protokol: Dipheriline, Puregon a Menopur. Dnes stvrty den Puregonu a v stredu ma caka prva kontrola 🙂.
Tiez sa chcem spytat ci ma niektora z vas skusenosti s infuziami intralipidov. Mne ich imunologicka predpisala pred a po ET.

sosicka
22. máj 2017

Baby prosím Vás, je tu nejaká, ktorá ste absolvovali naraz laparku, hysteroskopiu aj prefuky vajcovodov v jednej narkóze?
Chcem sa spýtať, že ak na to odporučí lekár z GF, či je podmienkou, aby sa zákrok vykonal v BA v Šnope na jednodňovej chirurgii, kde operujú títo lekári, alebo môžem tento zákrok absolvovať aj v štátnej nemocnici?
Pretože v Šnope to vychádza až 600 e... Ďakujem

katarinakatka57
22. máj 2017

@sosicka
Ahoj, no my ked sme boli na 1x v gynfive na konzultácii, tak Dr. odporučila okrem vyterov, sterov atd. mužovi spermiogram a mne vyšetriť priechodnosť....a mne teda povedala, že môžem si vybrať bud u nich hycosy za tých 125 či kolko eur, alebo môžem ísť aj do nemocky, kde mi to urobia pod narkózou - zadarmo....takže mne dala teda na výber, že bud u nich alebo v štátnej nemocnici....ja som potom išla na hycosy....
Môžem sa spýtať, ak sa nenahneváš, dozadu som čítala príspevky, ty si už bola teda na ET, či nie? podarilo sa?

katarinakatka57
22. máj 2017

@sosicka ono tá laparoskopia čo som čítala je celkom "dobrá" oni ti tam pozrú všetko, priechodnosť, či tam neni iný problém...kamoška bola, mala pod pupkom z jednej aj z druhej strany také malé dierky, nič také....ale podla mna dobrá vec, aspon to tam prezrú poriadne...

hanka197
24. máj 2017

@sosicka
AHOJ, ja mám za sebou už 4 LSK ,je to dobra vec že tam všetko vidia a ked je nejaký problem tak ho môžu aj hned odstániť a budeš mať len tri bodky na bruchu to je všetko..V štátnej nemocnici to robia zadarmo tak by bolo asi lepšie ísť tam.

hanka197
24. máj 2017

AHOJTE
Chcem sa opýtať v piatok máme ísť na odber folikulov...viem že ich ešte v ten den oplodnia, ale za kolko dní ste išli na vloženie? Či pri každej to je iné?...Ked ste išli na odber aj ste v BA v GV niečo platili mne do telefonu nepovedala koordinátorka nič, že by sme mali prinies aj peniaze..Ako je jasné ze tam nepôjdeme na prázdno, len aby nás potom neprekvapili ked budeme odchádzať.

katarinakatka57
24. máj 2017

@hanka197 ahoj, podla na vklad sa ide, podla toho kolko máš - ak sa oplodnia 2 povedzme, tak nečakajú, tak na 2 den ich tuším aj vložia....a potom podla toho či si dáš PK, ja som mala odber v stredu, mala PK a potom v pondelok vklad....platí sa ked už ideš na ET, den pred plánovanym ET ti volá embryolog (alebo niekto odtial), že o kolkej máš prísť, a mne napr. všetko prerátal - zhrnul čo sme si dali (isci, pk,atd) a povedal konečnú sumu. Takže ked prídeš na ET, tak najprv zaplatíš na recepcii.

sosicka
24. máj 2017

@katarinakatka57 ahoj, ja mam okrem imunity problem s uhniezdenim. Ci sa snazime prirodzene, alebo ivf (aj ked sme mali len 1 ET), vzdy je to biochemicke tehotenstvo. Teraz pred ket si chcem dat spravit vsetko aj laparku aj hystero aj prefuky, ale neviem ci mi v GF nespravia len laparku a hystero s tym, ze vajcovody nepozru. V snope to vychadza 250 e, volala som tam..... takze asi takto je to u nas. I ked dr tvrdi, ze laparka nie je potrebna, ked mi ju robili pred 3 rokmi a prefuky vraj podla nej netreba, lebo biochemicke tehotenstvo tam nastane.... pred et mi povedala toto, po neuspesnom ET dufam, ze zmeni nazor.

hanka197
24. máj 2017

@katarinakatka57
Dnes sme boli na kontrole a dr. povedala, že na lavej strane mám len male čiže to nič a na pravej mám 3 folikuli len jedno si myslí že bude asi vodová cysta. Čiže budeme mať asi len dve. Tie ostatné vyšetrenia sú čo?Podľa tých skratiek neviem

adulienka167
24. máj 2017

@hanka197 Ahoj,ja som mala tiež menej folikulov,3. Odber bol vo štvrtok,oplodnenie metódou ICSI,čo je vlastne priame vpichnutie spermie do vajíčka. S tým,že pri tak malom počte folikulov bol vklad bez predĺženej kultivácie na 3 deň v nedeľu. Embryolog nám volal druhý deň po odbere a informoval aj o sume, ktorú budeme platiť. Čiže platbu sme uhradili až v deň vkladu.

hanka197
24. máj 2017

@adulienka167
Ďakujem aspon vtom nie som sama komu nechceli rásť 💃...No my ideme v piatok tak v sobotu asi volať nebudú.☹.

katarinakatka57
24. máj 2017

@hanka197 vieš ono to neni o počte, možnože budete mať 2 a vyjde to 🙂 som si tu prešla kopec príbehov, a som si urobila taký názor, že ked vyslovene nemáš nejaký problém (imunologický atd.) tak je to viac menej o šťastí, či sa zadarí alebo nie...ja som mala 15 vajkov, 14 zrelých, všetky sa oplodnili, všetky sa delili, 6 som dala na predlženú kultiváciu (8 hned zamrazili), tých 6 všetky delili dalej, jedno vložili a vidíš, neujalo sa...dokonca ešte potom zamrazili dalšie 3, boli že také kvalitné....takže hlavu hore, to nič neznamená, aj ked je málo 🙂))
@sosicka aha, tak chápem...je mi ľúto, že sa nezadarilo, ale ja hovorím, že raz to predsa musí vyjsť....ja ti poviem pravdu, že spýtala by som sa v GF, čo a ako povedia ohladom tej laparky a tak, ale asi by som išla do štátnej....ale tak moja kamoška išla do GF na laparku, to viem, že jej pozreli aj priechodnosť....bolo to pred 3 rokmi, viem, že hovorila, že ju dôkladne pozreli, bolo to v BA, že si tam poležala jednu noc....ale jasné platila, ale tak to už ani neviem kolko...

natalia11111
24. máj 2017

@sosicka ja som mala naraz aj laparku aj hysteroskopiu ale bez priechodnosti, robil mi to sukromnik a mala som platit 250 ale vypytal len 50 a bola som v dolnom kubine..

sosicka
24. máj 2017

@katarinakatka57 ja chcem ist so GF kvoli tomu, ze tam operuju priamo lekari odtial a denno-denne riesia problemy neplodnosti a myslim si, ze urcite ta prezru kvalitnejsie ako nezainteresovany lekar zo statnej nemocnice. Volala som tam a vychadza to 250 eur, co je celkom v pohode cena. A ked si ich pacientka, urcite si daju zalezat. Uvidime po konzultacii, k comu da dopracujeme.🙂

adulienka167
24. máj 2017

@katarinakatka57 @hanka197 Presne tak,vôbec to nie je o počte. Nám tiež nevyšiel prvý pokus s viacerými folikulmi a pri druhom pokuse som bola automaticky sklamaná z takého malého počtu. Takže neboj, hlavu hore, úspech môžu mať aj tie dve resp. jedno z nich 🙂 . Držím palčeky.

katarinakatka57
24. máj 2017

@sosicka No popravde teraz si pravdu napísala, že dajú si určite viac záležať, ked tam chodíš....uvidíš, čo povedia - poradia....aj ja idem v pondelok na konzultáciu - už sa neviem dočkať....čakať aj na tie konzultácia - ach jaj, toto celé teda preverí trpezlivosť človeka....

sosicka
24. máj 2017

@katarinakatka57 ach moja ani nehovor. Ja som mala 12.5. Vysledky z krvi, ze teda slo o biochemicke a konzultaciu mi dali az na 5.6. Toto by malo fakt nejak inak fungovat, lebo ked chces napr podstupit ket hned v dalsom cykle, tak ani nemas sancu...a nehovoriac o tom, ked chces podstupit dalsie vysetrenia ako ja teraz. Velmi som zvedava, ci ma tam konecne poslu

nikushka8
24. máj 2017

@sosicka to je dovod preco som.z GF odisla..kvoli objednaniu som nestihla dostat lieky na 3iui hned po 2iui..mali by upozornovat ze sa treba mesiac dopredu objednavat 😠 o tom,ze sa lekari pri oboch iui stale striedali ani nevravim..no.dozralo.ma,ze nam nikto neoznamil vysledky spg,sama som.si nahodou vsimla,ze mame problem 😬 drzim palce,nech ti to dobre dopadne a vsetko je ok

sosicka
24. máj 2017

@nikushka8 a ak sa mozem spytat, do akeho centa teraz chodis? Caka sa tam kratsie?
Mna toto tiez neskutocne hneva a ako nech sa nikto nehneva, ale mesiac cakat na to, aby si dostala vyjadrenie k tomu, preco to nevyslo a co robit dalej, je teochu dost

nikushka8
25. máj 2017

@sosicka prešli sme do Ferticentu, máme to aj bližšie k domu a práci.. zatiaľ som tam extra veľa nečakala, aj na 1. konzultáciu ma objednali skôr ako som bola objednaná v GF! napr. v utorok mi volali, že nám schválili žiadosť na ivf a kedy chcem prísť po lieky, či už v tomto cykle, či ďalšom.. no chceme ešte raz skúsiť iui, takže dnes idem po lieky na iui..

janinuska
25. máj 2017

Baby, ja som chodila do Gyn-Fiv pred 3 rokmi ale z môjho pohladu to centrum nestalo za nič. Tolko pochybeni a prešlapov čo tam mali, odchadzala som odtial taka napalena, že ma to teraz ešte občas drži.

luci67
26. máj 2017

Baby prosim vas, po punkcii .. Mali ste bolesti? Ake a ako dlho? Ja som bola v utorok, a dnes (piatok) ma rovnako picha/ boli podbrusko, nafuknuta... Prudsi pohyb hroza.. nemam pocit, ze by sa to zlepsovalo... v nedelu idem na vklad..

oliva001
26. máj 2017

@luci67 ahoj
mňa to držalo asi 5-6 dní. Pri vklade som ešte stále cítila, ale už to nebolo také hrozné. Piť veľa vody naozaj veľmi pomáha.

luci67
26. máj 2017

@oliva001 dakujem velmi pekne za odpoved 😊 trosku si ma upokojila... snazim sa tie 4l za den dat... a ako dopadol vklad?

oliva001
26. máj 2017

@luci67 nemáš začo. Nám vyšiel až KET