Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@lenttilka82 ja som len porovnavala vysetrenia a pátrala, ze kde je lepsie. Momentálne Nitra je najlepsia, oni majú okrem zakladnych vysetreni, aj také, ktoré v Cechách a Madarsku robia ale na Slovensku este nie. Ale sú velmi dolezité. Ja som s nimi nadmieru spokojná. Majú z toho strasne vela, ak sa rozhodnes pre nich, tak cím skorej zavolaj pre termín. Po odberoch ( budes potrebovat aj partnera pri odberoch) sa caka mesiac na vysledky.
@vycky ahoj,mám poisťovňu dôveru,tam je splatnosť len 6 mesiacov,ale včera som už volala do centra a dá sa predĺžiť splatnosť,lebo do 11.10 sa musí stihnúť aj stimulácia,odber a aj vklad a to žiaľ nestihneme,takže v septembri sa mám zastaviť a dať si predĺžiť žiadosť do konca roka....
Ahojte dievčatá, napísala som knihu - Zázrak zo skúmavky, ide o skutočný príbeh dvoch žien, ktoré absolvovali umelé oplodnenie, ak máte chuť, začítajte sa, uverejňujem ho po častiach:
https://www.modrykonik.sk/blog/laurakrauz/article/zazrak-zo-skumavky-iv-cast-djk3ln/
Ahojte kocky, je tu niekto co prave stimuluje na IVF? Ja mam dlhy protokol: Dipheriline, Puregon a Menopur. Dnes stvrty den Puregonu a v stredu ma caka prva kontrola 🙂.
Tiez sa chcem spytat ci ma niektora z vas skusenosti s infuziami intralipidov. Mne ich imunologicka predpisala pred a po ET.
Baby prosím Vás, je tu nejaká, ktorá ste absolvovali naraz laparku, hysteroskopiu aj prefuky vajcovodov v jednej narkóze?
Chcem sa spýtať, že ak na to odporučí lekár z GF, či je podmienkou, aby sa zákrok vykonal v BA v Šnope na jednodňovej chirurgii, kde operujú títo lekári, alebo môžem tento zákrok absolvovať aj v štátnej nemocnici?
Pretože v Šnope to vychádza až 600 e... Ďakujem
@sosicka
Ahoj, no my ked sme boli na 1x v gynfive na konzultácii, tak Dr. odporučila okrem vyterov, sterov atd. mužovi spermiogram a mne vyšetriť priechodnosť....a mne teda povedala, že môžem si vybrať bud u nich hycosy za tých 125 či kolko eur, alebo môžem ísť aj do nemocky, kde mi to urobia pod narkózou - zadarmo....takže mne dala teda na výber, že bud u nich alebo v štátnej nemocnici....ja som potom išla na hycosy....
Môžem sa spýtať, ak sa nenahneváš, dozadu som čítala príspevky, ty si už bola teda na ET, či nie? podarilo sa?
@sosicka ono tá laparoskopia čo som čítala je celkom "dobrá" oni ti tam pozrú všetko, priechodnosť, či tam neni iný problém...kamoška bola, mala pod pupkom z jednej aj z druhej strany také malé dierky, nič také....ale podla mna dobrá vec, aspon to tam prezrú poriadne...
AHOJTE
Chcem sa opýtať v piatok máme ísť na odber folikulov...viem že ich ešte v ten den oplodnia, ale za kolko dní ste išli na vloženie? Či pri každej to je iné?...Ked ste išli na odber aj ste v BA v GV niečo platili mne do telefonu nepovedala koordinátorka nič, že by sme mali prinies aj peniaze..Ako je jasné ze tam nepôjdeme na prázdno, len aby nás potom neprekvapili ked budeme odchádzať.
@hanka197 ahoj, podla na vklad sa ide, podla toho kolko máš - ak sa oplodnia 2 povedzme, tak nečakajú, tak na 2 den ich tuším aj vložia....a potom podla toho či si dáš PK, ja som mala odber v stredu, mala PK a potom v pondelok vklad....platí sa ked už ideš na ET, den pred plánovanym ET ti volá embryolog (alebo niekto odtial), že o kolkej máš prísť, a mne napr. všetko prerátal - zhrnul čo sme si dali (isci, pk,atd) a povedal konečnú sumu. Takže ked prídeš na ET, tak najprv zaplatíš na recepcii.
@katarinakatka57 ahoj, ja mam okrem imunity problem s uhniezdenim. Ci sa snazime prirodzene, alebo ivf (aj ked sme mali len 1 ET), vzdy je to biochemicke tehotenstvo. Teraz pred ket si chcem dat spravit vsetko aj laparku aj hystero aj prefuky, ale neviem ci mi v GF nespravia len laparku a hystero s tym, ze vajcovody nepozru. V snope to vychadza 250 e, volala som tam..... takze asi takto je to u nas. I ked dr tvrdi, ze laparka nie je potrebna, ked mi ju robili pred 3 rokmi a prefuky vraj podla nej netreba, lebo biochemicke tehotenstvo tam nastane.... pred et mi povedala toto, po neuspesnom ET dufam, ze zmeni nazor.
@katarinakatka57
Dnes sme boli na kontrole a dr. povedala, že na lavej strane mám len male čiže to nič a na pravej mám 3 folikuli len jedno si myslí že bude asi vodová cysta. Čiže budeme mať asi len dve. Tie ostatné vyšetrenia sú čo?Podľa tých skratiek neviem
@hanka197 Ahoj,ja som mala tiež menej folikulov,3. Odber bol vo štvrtok,oplodnenie metódou ICSI,čo je vlastne priame vpichnutie spermie do vajíčka. S tým,že pri tak malom počte folikulov bol vklad bez predĺženej kultivácie na 3 deň v nedeľu. Embryolog nám volal druhý deň po odbere a informoval aj o sume, ktorú budeme platiť. Čiže platbu sme uhradili až v deň vkladu.
@adulienka167
Ďakujem aspon vtom nie som sama komu nechceli rásť 💃...No my ideme v piatok tak v sobotu asi volať nebudú.☹.
@hanka197 vieš ono to neni o počte, možnože budete mať 2 a vyjde to 🙂 som si tu prešla kopec príbehov, a som si urobila taký názor, že ked vyslovene nemáš nejaký problém (imunologický atd.) tak je to viac menej o šťastí, či sa zadarí alebo nie...ja som mala 15 vajkov, 14 zrelých, všetky sa oplodnili, všetky sa delili, 6 som dala na predlženú kultiváciu (8 hned zamrazili), tých 6 všetky delili dalej, jedno vložili a vidíš, neujalo sa...dokonca ešte potom zamrazili dalšie 3, boli že také kvalitné....takže hlavu hore, to nič neznamená, aj ked je málo 🙂))
@sosicka aha, tak chápem...je mi ľúto, že sa nezadarilo, ale ja hovorím, že raz to predsa musí vyjsť....ja ti poviem pravdu, že spýtala by som sa v GF, čo a ako povedia ohladom tej laparky a tak, ale asi by som išla do štátnej....ale tak moja kamoška išla do GF na laparku, to viem, že jej pozreli aj priechodnosť....bolo to pred 3 rokmi, viem, že hovorila, že ju dôkladne pozreli, bolo to v BA, že si tam poležala jednu noc....ale jasné platila, ale tak to už ani neviem kolko...
@sosicka ja som mala naraz aj laparku aj hysteroskopiu ale bez priechodnosti, robil mi to sukromnik a mala som platit 250 ale vypytal len 50 a bola som v dolnom kubine..
@katarinakatka57 ja chcem ist so GF kvoli tomu, ze tam operuju priamo lekari odtial a denno-denne riesia problemy neplodnosti a myslim si, ze urcite ta prezru kvalitnejsie ako nezainteresovany lekar zo statnej nemocnice. Volala som tam a vychadza to 250 eur, co je celkom v pohode cena. A ked si ich pacientka, urcite si daju zalezat. Uvidime po konzultacii, k comu da dopracujeme.🙂
@katarinakatka57 @hanka197 Presne tak,vôbec to nie je o počte. Nám tiež nevyšiel prvý pokus s viacerými folikulmi a pri druhom pokuse som bola automaticky sklamaná z takého malého počtu. Takže neboj, hlavu hore, úspech môžu mať aj tie dve resp. jedno z nich 🙂 . Držím palčeky.
@sosicka No popravde teraz si pravdu napísala, že dajú si určite viac záležať, ked tam chodíš....uvidíš, čo povedia - poradia....aj ja idem v pondelok na konzultáciu - už sa neviem dočkať....čakať aj na tie konzultácia - ach jaj, toto celé teda preverí trpezlivosť človeka....
@katarinakatka57 ach moja ani nehovor. Ja som mala 12.5. Vysledky z krvi, ze teda slo o biochemicke a konzultaciu mi dali az na 5.6. Toto by malo fakt nejak inak fungovat, lebo ked chces napr podstupit ket hned v dalsom cykle, tak ani nemas sancu...a nehovoriac o tom, ked chces podstupit dalsie vysetrenia ako ja teraz. Velmi som zvedava, ci ma tam konecne poslu
@sosicka to je dovod preco som.z GF odisla..kvoli objednaniu som nestihla dostat lieky na 3iui hned po 2iui..mali by upozornovat ze sa treba mesiac dopredu objednavat 😠 o tom,ze sa lekari pri oboch iui stale striedali ani nevravim..no.dozralo.ma,ze nam nikto neoznamil vysledky spg,sama som.si nahodou vsimla,ze mame problem 😬 drzim palce,nech ti to dobre dopadne a vsetko je ok
@sosicka prešli sme do Ferticentu, máme to aj bližšie k domu a práci.. zatiaľ som tam extra veľa nečakala, aj na 1. konzultáciu ma objednali skôr ako som bola objednaná v GF! napr. v utorok mi volali, že nám schválili žiadosť na ivf a kedy chcem prísť po lieky, či už v tomto cykle, či ďalšom.. no chceme ešte raz skúsiť iui, takže dnes idem po lieky na iui..
Baby, ja som chodila do Gyn-Fiv pred 3 rokmi ale z môjho pohladu to centrum nestalo za nič. Tolko pochybeni a prešlapov čo tam mali, odchadzala som odtial taka napalena, že ma to teraz ešte občas drži.
Baby prosim vas, po punkcii .. Mali ste bolesti? Ake a ako dlho? Ja som bola v utorok, a dnes (piatok) ma rovnako picha/ boli podbrusko, nafuknuta... Prudsi pohyb hroza.. nemam pocit, ze by sa to zlepsovalo... v nedelu idem na vklad..

@henika14 no to vôbec neviem, zavolala by som do centra, a tam ti to povedia na 100%, a budeš kludnejšia určite....