icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

mkatkam
27. máj 2017

@luci67 ahoj áno, aj mne bolo podobné po odbere...dokonca v deň vkladu ( po PK)som nemohla ani chodiť,tak má tuším lave podbrusko pichalo..v centre ma pozreli a povedali,že to je bežný diskomfort po stimulky,že vaječníky pracujú ďalej...keďže sú nastimulovane..hej hlavne veľa pi a nenamahaj sa. Držím palce.

luci67
28. máj 2017

@mkatkam ahoj. Dakujem krasne za odpoved 😊 .. akoby to cez noc (v piatok) zazrakom preslo. Dnes som absolvovala ET a nastastie bez bolesti, oddychujeme, pijeme a dufame 😉 ✊

sonelka
29. máj 2017

Ahojte, som aj ja po IVF v Gyn Five. Som nemilo prekvapená - nie z toho, že nám to nevyšlo, ale z prístupu lekárov a embryológov .
S partnerom sme sa rozhodli, že to skúsime, všetky potrebné vyšetrenia sme si dali porobiť, stimulovala som a šla na punkciu. Vajíčok som mala málo, a tak som neváhala a spýtala som sa embryologičky, ktorá práve sedela vedľa na posteli, že prečo. Veď som len obyčajná žena, ktorá chce vedieť.... Povedala mi, že nevie. Potom prišla doktorka Stenová a hneď sa na mňa osopila, že som rozhorčená, že som mala málo vajíčok. Tak som jej povedala, že sa iba pýtam. Veď som si predsa pichala nemálo injekcií na podporu rastu folikulov, sledovali ma neustále, a keď videli, že injekcie nezaberajú, mali mi pridať alebo ja neviem, čo sa v takom prípade robí.... .... Nevadí, na druhý deň mi volala embryologička, že máme 2 embryjká. Som sa tešila a hneď som išla aj na vklad, predlženú kultiváciu som nemala, nakoľko pri tak málo embryí neodporúčajú. Keď som prišla na vklad, embryológ mi povedal, že nie sú veľmi kvalitné embryá, lebo sú nepárnobunkové. Začala som sa cítiť strašne... Muž stál pri mne, podporoval ma, že aj tak sa možno uchytia. Bola som bezmocná, vyplatila euráče a čakala na vklad. Pri vklade som sa pýtala druhej embryologičky, či sú fakt tie embryá nekvalitné /stále mi to vŕtalo hlavou/, ako mi povedal jej kolega. Ona len očervenela a bez slov odišla /podľa mňa vynadať kolegovi, prečo mi to vlastne povedal/. Potom prišiel ten dotyčný a ospravedlňoval sa mi, že mi to zle vysvetlil.... No neviem,,,, zakrývali, čo sa dalo, podľa mňa. Mala som veľmi zlé pocity z toho všetkého.
po kontrole HCG je výsledok negatívny. to mi oznámila sestrička do telefónu.
Sama seba sa pýtam, to mi ani nikto z lekárov nezavolá, alebo nepošle nejakú záverečnú správu, či ako to mám nazvať??? Dali sme kopu peňazí a oni nemajú ochotu ani nikomu nič vysvetliť? Že prečo?????? Len zhrabnú peniate a dovi - dopo????

katarinakatka57
29. máj 2017

@sonelka fúúú tak toto ti verím že fakt, človek dá tolko peňazí a potom takto sa s tebou rozprávajú....ja som bola povedzme spokojná, ale napr. emryologička teda tiež bola skúpa na slovo....
Ja som zasa po dnešku dosť taká nijaká...my sa chystáme na KET, a teda máme zamrazené 8 prvojadier, a 3 blastocysty po PK. doma sme sa s mužom rozhodli, že si už dáme rozhodne vkladať 2, chceli sme začať s blastocystami, a potom prvojadrami s tým, že nechceme už PK. Priznám sa, že už celé nás to vyslo o dosť viac eur ako sme plánovali (nakoniec sme dali až 12 vajkov na isci metodov - povodne sme chceli 6) preto sme sa rozhodli, že prvojadrá po rozmrazení chceme dať hned vložiť, kedže všade čítam len o tom, že najlepšie je im v maternici. tak sme sa rozhodli že skúsime šťastie takto. máme dokopy 11 mrazáčikov, čo je super...tak dnes som bola na konzultácii, a dr. vondráková (ináč spokojná som s nou) mi hned, že dá rozmraziť 4-6 prvojadier na PK. tak som jej povedala, že by sme chceli najskôr blastocysty, to mi povedala, že nie, že najprv prvojadrá...tak som povedala, že ale nechceme už PK. tak sa na mna pozerala, že no ok, tak dáme dve prvojadrá....Neviem, teraz som z toho úplne paf, kedže oni sú doktori, a vedia čo tam robia, ale ja chcem dať šancu všetkým mrazáčikom, lebo ked mi dajú 6 na PK, z toho povedzme 4 budú dobré, 2 mi vložia, ostatné 2 čo? len tak zahodia? lebo si nemyslím, že rozmrazené budú zas len zmrazovať, alebo ked áno, však ani jedlo sa nemá rozmrazené zas zmraziť, nie to ešte toto....mám pocit, že keby som urobila to čo dr. hovorila, že by som nedala šancu všetkým mrazáčikom, a viete dobre, aké vzácne je každé jedno zamrazené....už len to, že sme chceli najskôr blastocysty rozmraziť....no neviem....ono je toto teraz fakt lotéria....viem, že keby poslúchnem dr. tak by som si vyčítala, že som nedala šancu všetkým...na druhej strane si zas vyčítam, že ona je dr. a neposlúchla som. manžel hovorí, že sme sa rozhodli správne, že toto teraz bude o šťastí....dr. zas hovorí, že ani ked toto nevyjde, tak ma pošle na dalšie vyšetrenia....

oliva001
29. máj 2017

@katarinakatka57 ahoj, aj rozmrazene embrya sa dajú opäť zmraziť. Ja som to tak mala. Rozmrazili 6 prvojadier na PK, dve vložili, jedno sa nevyvijalo, jedno sa nerozmratilo a po pk ešte dva zmrazili. Taktiež keď geneticky vyšetrujú embrya musia rozmrazit a znova zmraziť potom.

katarinakatka57
29. máj 2017

@oliva001 ahoj, áno som čítala príspevky dozadu, ty si mala s PK, a ešte jedna baba mi odpísala, a ona zas mala tak ako som ja písala vyššie - že hned prvojadrá bez PK. a obom vám sa zadarilo 🙂 priznám sa mám z toho mišung, že čo je vlastne "lepšie" hoc neviem, ked som to už dnes na konzultácii povedala takto bez PK, či by sa to vôbec dalo zmeniť...muž hovorí, že nech nešpekulujem teraz už, dobre je to ako to je. ach toto bude čistá lotéria.

katarinakatka57
29. máj 2017

@oliva001 prosím ťa a chcem sa ťa spýtať, že za opätovné zamrazenie emryí - pri KET po PK, si platila za to zamrazenie?

nela17
29. máj 2017

Caute baby. Pridavam sa do vasej temy. Ja mam niekedy pocit ze nam tvrdia ze je dobre to co sa im prave hodi. Ked mame viac oplodnenych vajicok 4 a viac,tak odporucaju vzdy PK a ked ich mame menej 2-3 tak tvrdia ze im bude lepsie cim skor v maternici. Tak kto sa v tom ma vyznat? A ako sa my mame rozhodnut sa spravne? Ja som teraz po vlozeni na druhy den po punkcii tak som zvedava ci to tentokrat vyjde. Doteraz mi vkladali vzdy po PK. drzim nam vsetkym palce 😉

mkatkam
29. máj 2017

@sonelka ahoj mrzí ma že hcg ste mali negatívne..a áno,chovajú sa tam tak dosť často...bohužiaľ otras. Ja som si tiež kvôli nim poplakala už... Ale, teraz sa objednaj na konzultáciu k doktorke, u ktorej si vedená. Na tej konzultácii po celom cyklu ti konečne niekto priebeh celého protokolu aj výsledok a navrhne,čo ďalej. Ja som vôbec nemala na nich chuť ani silu( po našom neúspechu) a som to odkladala ...je lepšie tam ísť čím skôr aby si videla,čo navrhnú a odporúčam aj si začať obiehať iné centra..

katarinakatka57
29. máj 2017

@nela17 Presne si to vystihla. Držím palce🙂

nela17
29. máj 2017

@katarinakatka57 aj ja drzim palce. Nech nam to vsetkym vyjde a nech sa aj my tesime z vytuzeneho babatka. 😉😍

oliva001
30. máj 2017

@katarinakatka57 nie, za to sa už neplatí 🙂
my sme si nechali poradiť. Tiež som mala ešte dve blastocysty a 12 prvojadier a lekár povedal, že lepšie skúsenosti má s rozmrazením prvojadier. Tak sme ich dali rozmraziť 6 a platila som už iba za PK a embryoscope + KET. Ďalšie mrazenie je zdarma.

katarinakatka57
30. máj 2017

@oliva001 dakujem 🙂

hanka197
30. máj 2017

Ahojte baby, som druhý den po vklade🙂...a neviem či sa to stalo aj vám, ale mali ste také menšie bolesti v podbrušku?...vacšinou to býva pri normálnom tehotenstve, že vtedy sa embryo uhniezduje ...teda neviem či to je pravda🙂...Vy ste mali takéto pocity? Ďakujem 🙂

luci67
31. máj 2017

@hanka197 ahoj ja som bola na vklade v nedelu, a bolesti mavam kazdy den.. Moze to byt uhniezdovanie, hormony este v tele su a pracuju, tak aj tie sposobuju cast bolesti.. No my dufame v tie pozitivnejsie ;) ten cas ide zrazu pomalsie ako inokedy 🙂

hanka197
31. máj 2017

@luci67 ..Ahoj, no ani mi nehovor, som ako na ihlách a to je len tretí den, neviem čo bude do toho 10 dňa🙂...Tiež myslím len nato najlepšie čo mi potom môže povedať sestrčka v telefone😉...Len ten starch niečo poriadne robiť ked človek nevie či tam niečo je alebo nie🙂...My sme mali len 2 embrya...tak vkladáme do nich velkú nádej....❤👍

luci67
1. jún 2017

@hanka197 my mame vlozene 1, uz to bola pekna blastocysta.. Tak dufame, ze bude aj ,, ta prava" 🙂 ... Ja sa snazim vela oddychovat, pit.. Ale tym sa ten cas viac taha :D ..

saraaah87
1. jún 2017

@sonelka
@sonelka ahoj ja som chodila do Gf 3roky kopa penazi,prešla som do Brna do Reprofitu hned prvé umele,druhy vklad uspech som tehotnaa nelutujem že sme šli..prajem vela štastia!

leelloo
2. jún 2017

@sonelka vedia byt velmi necitlivi, sme pre nich iba cislo v poradi, netreba sa tym nechat znechutit, aj ked je to tazke a ocakavas v takejto chvili pochopenie. Nedajte sa odradit ak nieco chcete inak ako vam navrhuju, treba si za tym stat. Mne odmietali spravit hematologicke vysetrenie po prvom IVF, napriek tomu som si to spravit dala a odisla som do Brna. A vyplatilo sa. Drzim palce.

mlenna15
2. jún 2017

Ahojte baby chcem sa Vás spýta či vám robili na 24deň hormonálny profil a ako vám vyšiel ?ja začínam fiv tento mesiac a čakám na menstruaciu, mala by som ju dostať normálne za týždeň !lenže s profilu mi zistili že ovulujem práve teraz !!(mám aj príznaky celý deň ma bolel ľavý vajecnik)
24deň Oestradiol -179pg/ml
Progesteron -0,88ng/ml
Keďže sa im to nepozdavalo tak som bola znova na krvi dneska 27deň Oestradiol -149pg/ml a progesteron 1,40!
Vôbec sa do toho nevyznám :/Je možné ovulovat týždeň pred menstruaciu alebo ju dostanem až o dva týždne, keďže lutealna fáza by mala byť 14dní !?

baby24
3. jún 2017

@saraaah87 ahoj ako často sa chodí do Brna nakoľko som z trnavského kraja... ☹ my máme za sebou 2 neúspešne umelé ☹

saraaah87
3. jún 2017

Ja som tam bola ale tri krat konzulka odber a vklad napisem ti podrobne do spravy ak chces odkial presne si?

saraaah87
3. jún 2017

@baby24 ahoj ja som tam bola ale tri krat odkial presne si? napisem ti ak budes chciet postu a tam rozpisem

hanka197
3. jún 2017

@luci67 ...ja som oddychovala len 2 dni tak snad im to stacilo🙂..ale uz sa nam to krati☹

marculka51
4. jún 2017

Cavte dievčata chcem sa o opýtať či mi neviete poradiť z manželom chodíme do Gyn-Fiv teraz som si zacala pichať Diphereline0,1mg a pred dvoma dnami som mala dostať menzes ale ešte som ho nedostala je to normálne??

ana1012
4. jún 2017

@marculka51 áno je.... Mne tie meskala, keď som si pichala diphereline... Cca 3-4dni

marculka51
4. jún 2017

@ana1012 dakujem pekne..

marculka51
4. jún 2017

ešte bi som sa chcela spýtať či sa daj aj normalne otehotnieť pri podávaní Diphereline0,1mg??

luci67
4. jún 2017

@hanka197 juuuj ani nehovor.. nervicky uz zacinaju pracovat 😃... Aj testujes??

vycky
4. jún 2017

@marculka51 aj mne meskal menzes 4 dní pri diphereline🙂