Pitie veľkého množstva vody pri IVF
Ahojte. Cochvila ma bude cakat moje prve IVF. Doktorka mi nakazala pit 3l vody a jest denne 80g bielkovin odkedy si picham injekcie. Mali ste to aj vy tak? Ja mam 49kg, takze pit 3l vody je pre mna dost zatazujuce.
ano, jasne, to je zaklad, kvoli ohss, tie bielkoviny by mali byt aspon 1,2g/kg hmotnosti
Co je ohss?
Co je ohss?
@beata_k Ovariálny hyperstimulačný syndróm (OHSS) je potenciálne závažná, zvyčajne iatrogénna reakcia na hormonálnu stimuláciu vaječníkov, najmä počas IVF. Vzniká v dôsledku nadmernej odpovede, kedy vaječníky zväčšujú objem a vzniká bolesť brucha, nadúvanie či nevoľnosť. Väčšina prípadov je miernych, no ťažké formy vyžadujú hospitalizáciu.
@beata_k Ovariálny hyperstimulačný syndróm (OHSS) je potenciálne závažná, zvyčajne iatrogénna reakcia na hormonálnu stimuláciu vaječníkov, najmä počas IVF. Vzniká v dôsledku nadmernej odpovede, kedy vaječníky zväčšujú objem a vzniká bolesť brucha, nadúvanie či nevoľnosť. Väčšina prípadov je miernych, no ťažké formy vyžadujú hospitalizáciu.
@babushkaem Dakujem za info.
A radím ti fakt tu vodu dodržiavať ja som mala brucho ako keď som bola tehotná s dvojkami .nebyť svokry kedy mi podavala infúzie doma skočím v nemocnici . Úplne som mala zriedenu krv . Pichli má v centre toľko zomna šlo že hneď som sa musela vrátiť k nim . Nabalena infuziami domov .
Je to nutné, poslúchať pokyny lekára.
Ohss nie je sranda, moja kolegyňa to minulý rok takmer neprežila. Taký silný ho mala.
@pudinka ano, mala som aj ja taketo instrukcie. Ja som mala 45 kg a s pitim tolkeho mnozstva vody som problem nemala, pretoze ja som zvyknuta bezne pit denne 2,5-3l vody, cez stimulaciu som vypila aj 4l, aby som sa vyhla OHSS. Daj pozor aj na prijem tych bielkovin, nezda sa, ale 80g prijat za den je dost.
@pudinka ano, mala som aj ja taketo instrukcie. Ja som mala 45 kg a s pitim tolkeho mnozstva vody som problem nemala, pretoze ja som zvyknuta bezne pit denne 2,5-3l vody, cez stimulaciu som vypila aj 4l, aby som sa vyhla OHSS. Daj pozor aj na prijem tych bielkovin, nezda sa, ale 80g prijat za den je dost.
@anonym_65892f tak ja mam laktozovu intoleranciu, takze to mam komplikovanejsie s tymi bielkovinami.. ale tak robim, co sa da.. ale otravne je to riadne. Aj s tou vodou, to je pre mna dvojnasobok toho, co normalne pijem a je mi to velmi neprijemne.. no ale co uz, prezit to musim

Je to preto aby si nemala ohss.