icon

Plánujeme 4. IVF. Ste na tom rovnako?

megynka
14. mar 2010

Ahojte 🙂
nájdu sa tu optimistky, ktoré plánujú tento rok 4.IVF a aj po troch neúspešných pokusoch stále veria, že sa to podarí? 😉

megynka
autor
29. mar 2010

tak sa rosienke ospravedlňujem 😉

megynka
autor
29. mar 2010

presne tak my teraz všade nosíme foto megy, a mama jééééj jak je zlatá a ako už narástla 😉 a pozdravujte ju odo mňa 😉 berú ju ako svoju vnučku 😀 😀 😀 oslava bola v pohode a nás už otázkami o deťoch nikto nezaťažuje, všetci pochopili 🙂

wrtulka
29. mar 2010

megynka no u nás se obávám že právě nepochopil skoro nikdo když nepočítám tu úplně nebližší rodinu..😔
vůbec se na oslavu netěším 😔

wrtulka
29. mar 2010

jo a včera jsem si začali hledat formuláře k adopci.. sme si mysleli že je stáhneme na netu 😝

megynka
autor
29. mar 2010

a vy zvažujete tiež adopciu? veď ešte máte čas 😉

wrtulka
29. mar 2010

megynka já vím čas máme ale právě i na adopci i na svoje..
jde o to že vím že by nás to (mě určitě) uklidnilo.. a já sem stejně vždycky chtěla jedno mrně adoptovat.. už když jsme spolu chodili tak jsem říkala že si adoptujeme černouška 😉 😀 😵
no manža si dal včera pivko a říká prý proč jsem mu ještě nedonesla nějaký meteriály o tom a tak..
tak jsem hledali na netu .. kde se dají ty formuláře stáhnout a tak.. a nedají 😀 😝
takže tam budu muset osobě a to se teda bojím ! 😀

megynka
autor
29. mar 2010

wrtulka, sviatkovať budeme asi doma, možno podľa počasia si urobíme výletík 😉
je pravda ža ako sme sa rozhodli definitívne pre adopciu tak ja som maximálne vyrovnaná a možno preto sa aj teším na to IVF 🙂 my sme si pre papiere boli na úrade práce odbor sociálnych vecí a rodiny, tam sedele taká hrozne milá pani a tak na nás kukala, že či to naozaj myslíme vážne 😀 my sme si ktomu doložili len potrvdenie z práce o príjme za minulý rok a vyjadrenie lekára, ža sme schopní si adoptovať dieťa, rodné listy a ideme to zaniesť teraz v stredu nejakej pani do Trenčína a uvidíme čo sa bude diať ďalej, určite budeme musieť absolvovať niekoľko hodín psychologickej prípravy a potom návštevy sociálnych pracovníčok u nás doma 😒
inak ja som tiež vždy hovorila že by som si hrozne rada adoptovala maláho černoška alebo černošku 😅

wrtulka
29. mar 2010

megy 😀 😀 ale já to s tím černouškem myslím vážně! Chci (doufám že chceme) dát do požadavků že může být klidně černoušek, nebo napůl (jen ne romské ... toho se manža trošku bojí ..ale není to tak že bysme byli nějací rasisti nebo tak).. no ale kdyby bylo mrně napůl černoušek by nám nevadilo ..tak já uvažovala i o sourozenecké dvojíci třeba 1-3 roky..
ale nevím jeslti bych to zvládla.. ale asi zvládla..musela bych že 😀 😀 😀
Hm tak to my nemáme ještě žádný formuláře.. ani ty první ty musíme někde vyzvednout.. no a s tím potvrzením o příjmech no nad tím jsem přemýšlela.. nestačilo by to co se dává k dań. přiznání nebo je na to jinej formulář no to asi je že?
vůbec nechci aby to zaměstnavatelé věděli...vlastně nikdo 😔

megynka
autor
29. mar 2010

wrtulka, ono sa to ľudia vždy dozvedia, vždy sa nájde najaký "vrták", ale mne je to už fuk 😉 fakt mi už názor a reči ostatných nikdy neublížia pretože ma nezaujímajú, teda rada si vypočujem názor iných ale len ozajstných kamarátov 😉 🙂 a aj váš 🙂 no ja som len prišla do práce a povedala som účtarke že potrebujem potvrdenie zárobku za minulý rok a ona že na čo a ako to má napísať a ja som jej povedala že na súkromné účely a bolo 😉 takáto vec sa ale určite utajiť nedá 😒 ja by som tiež kľudne černoška, ale adopcia zo zahraničia nie je jednoduchá 😒 ale rómske dieťa tiež nechceme, predsa len sa obávame génov aj keď človeka koľkokrát sklame vlasné dieťa 😉 🙂

wrtulka
29. mar 2010

Megy taky bych chtěla na tom být tak dobře aby mi na názoru ostatních nezáleželo snažím se o to ale bohužel mi to není jedno..☹ Navíc si říkám aby to děcko chudinka pak netrpělo když na něj lidi budou zlí a tak no..ale asi je to o tom ho i nás na to připravit a říkat si hlavně že jsme zdraví a máme se rádi že...
ale i tady jde dostat černoujšek.. zrovna jednoa holčina z téma Adopce ho má 😀

megynka
autor
29. mar 2010

my keď sme boli pred dvoma rokmi v Egypte na dovolenke, boli tam manželia černosi a mali maličké dievčatko a chlapčeka, každý tam bol do nich zamilovaný,nádherné detičky, aspoň jedno také by som chcela 🙂 ale budem rada aj keď bude biele samozrejme 😀 wrtulka tak ja som teraz tak v pohode, že keby sa mi na hlavu vykadil slon tak mňa ani nehne 😀 😀 😀 ale k tomu som sa tiež dlho dopracúvala a bojím sa že je to stav dočasný 😒 ale teraz si tú pohodu užívam 🙂

wrtulka
29. mar 2010

Megynka tak uvidíš.. já se teď taky cítím mnohem líp.. než před 3 měsíci to sem lezla z kůže.. ☹ když já tak moc věřila že to druhé IVF vyjde.. a pak ten hroznej šok že se to nepovedlo..Možná je to tím jarem 😀

ještě k té závisti jak mi to někkdo psal.. já vím že se tím nic nevyřeší naopak.. ale nepřiznat si co cítím myslím že bych na tom byla mnohme hůř.. když si člověk něco přizná může s tím něco dělat.. no doufám že si nikdo nemyslí že jsem psychouš.. prostě mám za sebou těžké období .. ale to každý tu..

Jinak já se teď dost bojím té rodinné oslavy.. ono je to totiž tak že já mám den před tím narozeniny.. a už před měsícem nebo tak jsem říkala.. že NECHCI žánou oslavu.. výsledek já osobně nemám oslavu ale je oslava na třetí.. babičiny 70 ,.. já vím všichni na mě nemůžou a nebudou brát ohledy.. prostě s tím člověk mjusí žít tak jak to přijde a je..ale bolí to.. ty kecy nejradši bych všem tvrdila že děti nechceme aby se neptali.. nebo nevím bojím se hloupých keců typuu .. vy nevíte jak? No to musíte sexem 😀 😔

Megy černoušci jsou krásní 😀 tak já i doufám že černouška nebo míchanečka by mi dali dřív než za 4 roky..
jo s tím slonem to je dobrý 😀 😀 😀 😀

megynka
autor
29. mar 2010

wrtulka, myslím že ťa nikto nebude odsudzovať a hovoriť že si psychouš, to nie, veď my tu to chápeme, každá z nás bola smutná a sklamaná, jednej to trvá kratšie a druhej dlhšie kým sa s tým vyrovná ale všetky sme si určite prešli rôznymi pocitmi

s tou oslavou, to ťa chápem, ja som sa tiež vyhýbala rodine, brala som to akože som ja zlyhala a cítila som taký zvláštny pocit ako keby som sa hanbila za to ža sa nám to nepodarilo a pritom viem že robíme čo môžeme, ale to chce čas a prejde to a ľudia sú rôzni, každý reaguje inak, niekto ti dá pokoj a niekto sa bude vypytovať asi stále, ale naše okolie našťastie dosť skoro pochopilo a tak nás dlho netrápili

wrtulka
29. mar 2010

Megynka moc díky za pochopení! 😵 😵
No s tou oslavou tam je to tak .. moje nejbližší rodina - tj. rodiče jedni i druzí a sourozenci ti vědí.. ti nám drží palce.. a ptají se spíš jako co je nového kdy kam jedete a tak.. jen mamka je jak slon v porcelánu občas ☹ ale i ta to myslí dobře a fandí nám..
ale tady budou tetičky a strejčkové z druhého kolena a tak no takže to bude o ničem ☹ víš co že se nevídáme ale vědí že jsem se vdávala tak to bude jedna z prvnich otázek.. ☹ no uvidíme právě mi volal manža že vytisknul fotky těch našich dvou zlatíček 😵 😵 tak je budeme brát sebou jako obraný štít 😵

chanel
29. mar 2010

Ahoj holky, Wrtulko, přesně tak jak jsi to psala se cítím i já....prostě to není závist vůči jiným, co mají štestí,ale taková ta bolest a smutek, který přejde,ale bolí....že někdo jde na první a hned se raduje a někdo jde několikrát a nic a nebo potrácí...prostě to moc mrzí a pochopí to ten,kdo to zažil ☹ , ale nikdo za to nemůže, že to nejde. 😒 Proto jsem ráda, za tuhle diskuzi, kde se jede dál a věří se, že to musí vyjít!!! A Ty oslavy taky znám, zrovna včera jsem měla smutné narozky, pořád jsem zadržovala slzy....protože ne každej je taktní.....nebojte bude líp.Megy, aha a tak využiješ hrazený pokus, to je fajn! Musí vyjít 😉 , budu Ti držet pěstičky.

megynka
autor
29. mar 2010

ahoj chanel, všetko naj k tvojim narodeninám a nech sa ti splní tvoj najväčší sen 😉 🙂 ja vám všetkým tiež hrozne držím palce

chanel
29. mar 2010

Megy, děkuji, ale letos jsem se na ně netěšila ☹ Máš všechny vyšetření? Genetiku, imunologii, promin,jestli se blbě ptám.Já mám všechno a v pořádku a stejně k ničemu, prozatím.

wrtulka
29. mar 2010

Kuk tak jsem zase tu byli to šéfové a dostala sem drškovou..vlastně za to že jsem byla moc aktivní 😝 😔 že já nedržím hubu a nic nedělám bylo by mi líp fakt 😔 no nic to sem se trošku potřebovala uklidnit..
chanelko díky za podporu 😵 a všechno nej nej k narozeninám! Já si o těch minulých nepřála nic jiného než miminko.. bohužel se mi to nesplnilo a myslím že o těhle narozeninách to bude to samé..ale asi bych se s tím měla smířit ..

megynka
autor
29. mar 2010

wrtulka a ty máš kedy narodky?

chanel, my máme asi všetky vyšetrenia,ale ešte čakáme na výsledky genetiky spermií a potom sa uvidí aký bude postup, u nás je zlý spermiogram, ale nie až taký zlý, bývajú aj horšie, no jednoducho sa nedarí, a lekár nám tiež povedal, že štatisticky až 60 % vajíčok získaných stimuláciou býva zlých, nekvalitných a môžu sa oplodniť a nevyvíjajú sa a tak ja dúfam že tie zlé sa mi už minuli 😉 a už budú len kvalitné 🙂

chanel
29. mar 2010

Wrtul: díky, no co Ti mám povídat, už jsem si to tak přála dvoje narozky, předtím jsem se dlouho léčila. Kdy je máš Ty? Megy: ten spermiogram se vyřeší ICISI, vždycky u Tebe došlo k ET? Ale je to tak, já jsem měla 4 vajíčka a dvě byly špatné, dvě zůstaly,ale jestli se rozpadly ve mně nebo se jen nechytly to nikdo neví.Kolik jsi měla vajíček ? Nikdy nezbyl žádný mrazáček?

megynka
autor
29. mar 2010

chanel, nikdy žiadny mrazáčik, z troch IVF nebol jedenkrát ET,vajíčka tak5-7, embryá malé slabé nevyvíjali sa, nikdy tehu ani jeden deň,vždy robili ICSI,no bieda ☹ asi bude problém v genetike spermií alebo vajíčok

v555
29. mar 2010

ahojte,megy ako keby som čítala svoju knižku o IVF,u mna je tento isty problem ☹

chanel
29. mar 2010

Megynko:sákra to mě mrzí ☹ , jestli bude problém v genetice, tak se to bude vědět jak dojdou výsledky. S tím by pak doktoři měli něco udělat. Stimulovala jsi Puregonem? Nebo Fostimonem, Menopurem?

chanel
29. mar 2010

Holky, jak to?? A když jste stimulovali a nedopadlo to, vyměnili vám pak léky?Možná by stačilo jiné léky a změna by byla hned vidět. Já jich zase měla strašně málo, k Etu došlo, doktoři byli spokojení, že jsou to kvalitní embrya a stejně se nechytly.A poprvé to bylo biochem. těhotenství( já do dnes nevím co to pořádně znamená) a nebo to prý zůstalo ve vejcovodu a zmlklo to. Při odběru tam se mnou byla paní a šla třikrát, měla taky slabší embrya, pětibuněčné a deseti a vypadalo to na těhotentsví,nevím jak dopadla,ale i slabší embrya se chytnou a vede se jim dobře.

megynka
autor
29. mar 2010

ahoj v555 🙂 možno sa raz dozvieme v čom je problém 😉

chanel, môžeme skúsiť ešte tie darcovské spermie alebo potom vajíčka, no zatiaľ ešte nevieme 😒 stimulovala som 2x Gonalom a 1x Puregonom, ale lekár teraz povedal že skúsime Menopur alebo Fostimon, ešte sa rozhodne lebo sú vraj dvojzložkové, obsahujú akýsi hormón ktorý Gonal a Puregon nemajú, už si presne nepamätám ako nám to vysvetľoval

v555
29. mar 2010

ja som stimulovala všetky pokusy Menopurom a Decapeptylom a nikdy mi ani doki nepoovedal,že by sme mohli vymeniť lieky.

chanel
29. mar 2010

Megy: No tak to je skvělá věc! Určitě to zabere Tobě i V555! Možná vám právě jen neseděla léčba, já jsem ještě před ivf, podstoupila 2 x stimulovanou IUI, Fostimonem, sice jsem ho nesnášela dobře,ale měla jsem po druhé čtyři folikuly a to mi píchali jen slabé dávky, takže když Ti je dají vyšší, vajíček a kvalitních bude hodně!!

megynka
autor
29. mar 2010

chanel tak to dúfam, lebo Gonal som ku koncu pichala už 225 jednotiek

chanel
29. mar 2010

V555: to je tedy chyba! Zase naopak by Ti mohl sedět právě ten Puregon 😉 , to chce rozebrat s lékařem a ze svých zkušeností vím, že je potřeba se pořád ptát a ptát. Já jsem je po prvním pokusu poprosila o genetiku a imuno,sami mi to nenabídli ☹ a když jsem se tehdy ptala na laparku, řekli v žádném případě....a ted zase byla by potřeba 😖

chanel
29. mar 2010

Většinou holkám co nezabírá Puregon a Gonal, tak zase je pro ně výhra Fostimon a Menopur. Taky jsem začínala na dávkách 225j, to jsem myslela, že mi upadnou vaječníky a záda,ale pak to jakž takž šlo, hlavně jsem z toho neměla trávící problémy a spíš jsem měla chut k jídlu a celkem jsem se cítila dobře.