icon

Plánujeme 4. IVF. Ste na tom rovnako?

megynka
14. mar 2010

Ahojte 🙂
nájdu sa tu optimistky, ktoré plánujú tento rok 4.IVF a aj po troch neúspešných pokusoch stále veria, že sa to podarí? 😉

megynka
autor
14. apr 2010

sobka, ja idem tak júl - august na 4 ivf, ale už sme podali žiadosť na adopciu, lebo sme sa tak rozhodli po treťom ivf,
nikdy sa nám totiž poriadne nevyvíjali embryá, raz sme mali jednu blastocystu, raz bez ET a tretíkrát ET dvoch ani nie blastocýst, proste je niekde chyba, manžel má zlý spg ale zasa nám hovorili že na ICSI to stačí
nevieme ešte čo bude, čakáme na výsledky fragmentácie DNA spermií, možno budeme musieť riešiť darcovské spermie alebo vajíčka
určite ešte skúsime 4ivf, dali sme si už žiadosť, ešte ideme cez poisťovňu, lebo tretie ivf sme mali ako samoplatcovia v Prahe
aj keby sa nám teraz podarilo otehotnieť aj tak budeme pokračovať v adopcii a možno keď budeme mať šťastie budeme mať jedno svoje a jedno adoptované dieťatko
ja som vždy chcela 2 až 3 deti a vlastných už toľko nestihnem ak bude jedno budeme šťastní a keď nie adoptujeme si aj dve a aj tak budeme určite šťastní,tak sme sa proste po rokoch snaženia rozhodli

sobka
14. apr 2010

tak to je nádhera....určite aj táto cesta je naplnenou cestou...ja mam kamaratku, co si adoptovali chlapceka, uplne od kolísky, z porodnice si ho rovno brali....a teraz sa pokusaju aj o vlastne, ak nie, adoptuju si dalsie.....a preco ste sa rozhodlo pre prahu? kvoli comu ste sa rozhodli ist prave tam a ako samoplatfovia?

megynka
autor
15. apr 2010

dobré ránko 😉

sobka, my sme boli 2x v Heliose v Martine a potom nás manželova sesternica prehovorila, nech skúsime ISCARE v Prahe,ona tam pracovala ako hlavná sestra, tak sme tam u nej aj bývali, do Heliosu sme už ísť nechceli a BA nás tiež veľmi nelákala podľa ohlasov, tak sme skúsili tam, no a museli sme si to tam zaplatiť, cez poisťovňu sa dá len na Slovensku,a teraz vyskúšame ISCARE v Martine, je to nová pobočka, počula čítala som samé chvály na pána docenta, oni sa snažia lekári všade a keď sa nedá tak chápem, že nemôžu nič robiť, no ešte raz skúsime

wrtulka,krásný dník prajem 😉 u vás je ako, tu stále prší ☹ zajtra a v pondelik si beriem dovolenku, si predĺžim víkend 😵

wrtulka
15. apr 2010

Dobré ránko..
Megynka já nemohla včera starostma nad těmi formuláři usnout.. už aby byly vyplněné a odeslané bude mi líp 😔
no bojím se že na nás něco najdou a to jsme normální! Je to těžké pořád něco.. ale nesmíme se vzdát..
Jinak tady je dneska takový ospalý den.. a navíc přijeli šéfové ach jo 😔
sobka já taky vždycky chtěla 3 děti a tak když to vypadá že budeme rádi když nějak horko těžko vybojujeme jedno tak si říkám proč si neadoptovat.. máme obrovský rodinný dům a je prázdný a nechci aby prázdný zůstal. takže to rozhodně není že bysme se tu vzdávaly boje o své děti ale prostě víme že druhé bysme třeba už ani nevybojovali..navíc pomoct nějakému mrňouskovi ..budeme rádi..

megynka
autor
15. apr 2010

wrtulka, tak to čím skôr vyplňte a odošlite aby ťa to nezaťažovalo, oni keby chceli na každého si niečo nájdu ale ja myslím že to bude dobré, veď ste slušní ľudia, pracujete, prestavujete si domček, no čo by ešte chceli, neboj, nesmieme asi na tým toľko premýšľať ale radšej rýchlo konať nech to už máme za sebou 😉
keby sa u nás vypytovali aj rodinných príslušníkov, tak ja sa bojím len čo by povedala moja švagriná, lebo ona nás nemusí a vlastne celú našu rodinu nemá rada ale zasa si hovorím jeden blbý názor na mňa oproti ostatným nemôže predsa nič znamenať 😉 ja sa už hrozne teším na to aby sa to trošku pohlo dopredu 🙂
dnes máme poradu tak tu celé doobedie nebudem ☹ my bude smutno ☹

wrtulka
15. apr 2010

Megynka tak doufám že ti porada rychle uteče..
právě taky si myslím že jeme normální.. tak ono záleží na to jak "normální " budou ty paní "zubaté" co nás budou posuzovat věřím tomu že kdybysme si nesedly že by mohl být problém..
Ono jde třeba o to že ten náš "domeček" může někdomu v tuhle chvíli připadat jako pěkná rujna. 😝 . skoro pro bezdomáky.. když se podíváš z venku .. viz. fotky na modré střeše.. jako jasně uvnitř už je to bydlení krásný ale venku.. a celkově to ještě x let hotové nebude a práce tam je jak na kostele..no uvidíme..
jo představ si chtějí po nás "rodinnou" fotku.. prý abysme tam byli vidět aspoň po kolena.. kvůli výšce postavy.. chápeš to?
Jinak manža chce s těma papírama čekat možná měsíc.. protože mu v práci naskočí vyšší platová třída tak abysme prý na to miminko měli.. ☹ takže to bude chvíli trvat..navíc musíme tedy oběhat doktory.. a tak no..
to se ptají i dalších lidí v tvém okolí rodny? kamarádů? známých?

megynka
autor
15. apr 2010

wrtulka, mám po porade 😉 neviem či sa budú pýtať známych a ostatnej rodiny, to ma len tak napadlo, že možno 😨 ja som hotová z toho čo po vás chcú, od nás ešte žiadnu fotku nepýtali ani som o tom nepočula,som prekvapená 😨 inak to potvrdenie z práce o príjme, to nám dali za minulý rok a stačilo len potvrdenie od obvodného lekára, mne napísala na maličký papierik že menovaná je po zdravotnej stránke shopná si adoptovať dieťa a bolo to vybavené za 5 minút, až mi ten papierik bol smiešny ale stačil 🙂 a inak domček máte krásny a veľkú záhradu a to že ešte z vonku nie je dokončený tak to je normálne, veď sa nedá všetko naraz, v bývaní máte veľkú výhodu oproti nám, my máme len dvojizbový byt a ešte aj v ňom psa 😀 ale máme ešte na seba napísanú rodičovskú chalupu, takže ak by bol problém v bývaní mohli by sme sa presťahovať aj zajtra, ale ja si myslím že to bude dobré, veď ľudia majú aj horšie podmienky, hlavne aby bolo čisto a miesto pre postieľku, inak som už vymerala miesto kde bude stáť postieľka v spálni a kde bude komoda na vecičky 😵 ja sa už chystám ako keby to bábo malo prísť zajtra 🙂

wrtulka
15. apr 2010

Megynka máš pravdu.. no uvidíme ale s tím potvrzením/zprávou od zaměstnavatelů z toho jsem hotová už aby to bylo za mnou 😔
Tak my taky vymýšleli kam bysme mrně/mrňata dali.. a došli jsme k tomu že když jedno tak půjde k nám do ložnice a kdyby jich bylo víc.. tak jim necháme ložnici a půjdeme do obýváku.. myslím teď když by byli maličcí.. i když ono se uvidí máme v plánu dělat hořešek a tam ještě jednu ložnici pro nás a dva děcáky nebo jeden velkej.. nebo 3 děcáky 😀 to byl můj původní plán ale mylsím že to nakonec bude tak že bude jeden děcák velkej pro 1 nebo 2 děti a ložnice..
No a kdy ten hořejšek bude kdo ví ale představa že nejdřív za 3 roky bysme mrně dostali tak si myslím že by to i mohlo už být hotové.. protože každý rok se dělá jedna velká akce jak se našetří penízky..takže prostě uvidíme..
máme to takhle namšlené pro paní "zubatou" my jsme si dřív mysleli že vysloveně požadován samostaný pokoj pro dítko.. ale zjišťovala jsem že to není pravda.. hlavně nás nesmí byldet v baráku 16 😀 (to prý paní "zubatá" říkala manžovi že je spousta lidí co žádají o dítko..většinou do pěstounské péče a prý bydlí v baráku nebo bytě s dalšími x lidmi .. a když jim tam příjde na kontrolu tak tvrdí že jsou na dlouhodobé návštěvě) 😀

megynka
autor
15. apr 2010

tak vy ste dvaja v celom dome, vám dajú aj 3 detičky naraz 😀

wrtulka
15. apr 2010

megynka 3 fakt néééé 😀
ale o těch dvou uvažujeme..i když představa že bez předchozí přípravy ze mě bude matka 2 dětí 😀 se i bojím abych to zvládla..

megynka
autor
15. apr 2010

to zvládneš, keď to zvládnu 20-ročné mamičky zvládneme to aj my, je ale pravda že my sa už viac bojíme, viac rozmýšľame čo je lepšie, máme väčšiu zodpovednosť, asi budeme mať veľa obáv ale zvládneme to určite 😉

wrtulka
15. apr 2010

megynka doufám..
jenže tady jde o to že normálním mamčám děti přibývají po jednom.. 😀 učí se ale být hned z ničeho nic matka dvou dětí bez toho projít si tím jedním..a až pak druhým..
ale ne uvidíme zatím nad tím uvažujeme a myslím si že by to tak špatnej nápad nebyl..přece jen maminky mívají i dvojčátka.. a i to je "skupina sourozenců"

megynka
autor
15. apr 2010

wrtulka to zvládnete a pomôže určite aj rodina keď bude treba 😉 sme si dnes boli kúpiť nové rybičky do akvárka tak sa z nich vytešujem 🙂 a už konečne vykuklo slniečko 😵

wrtulka
16. apr 2010

Dobré ránko..
tak jsem ráda že je pátek tenhle týden mě nějak unavil..
jé vy máte akvárko? My ho máme taky už skoro rok 😵 je to docela fajn televize 😀
nejlepší byla pesinak když se s akvárkem seznamovala myslela si že rybičky spapá tak olizovala sklo 😀 😀
u nás byla včera tchýňka .. tak jsme jí říkali o těch formulářích na adopci..
tak jako dobrý všichni jsou z toho překvapení že do toho jdeme tak hr ale na co čekat že? 😉 😀 a s IUI se to nevylučuje tak co 😀 😵
říkali jsme jí o té skupině sourozenců..tedy o dvou ..buď dvojčátkách nebo do 3 let oba.. no a ona na to kouká jako na blbost tak mě to mrzelo 😔 že jako mít takhle blízko děti od sebe je hrozně náročný a tak 😔 no jo ale kdyby si je ta maninka nechala tak by je takhle taky měla a musela by to zvládnout že jo.. no mrzí mě to 😔

megynka
autor
16. apr 2010

dobré ránko 😉 ja už oddychujem, no akvárko sa páči aj našej labradorke 😀 wrtulka, moja mama a svokra sú za adopciu ale tiež by si mysleli že to nezvládneme alebo že je to na nás veľa keby sme si chceli adoptovať dve naraz, alebo keby sme tak mali dvojičky, to by som ich mala stále na krku že my musia pomáhať 😀 pomoc sa hodí, no tiež do určitej miery, ale ja si myslím že aj keď budeme mať jedno, tak aj tak si budú myslieť že to bez nich nemôžeme zvládnuť, mamy a svokry sú už také 😀 a možno raz budeme také aj my 😀 keď počúvam kolegyne v práci ktoré už majú vnúčatká tak majú presne také isté reči o svojich dcérach a nevestách 😀 keby ich tie počuli ako o nich hovoria že pri deťoch nič nestíhajú a bez ich pomoci by boli hotové....no trhá mi to uši ale čo narobím, tak to raz asi bude aj u nás, asi si to netreba brať k srdcu 😉 🙂

megynka
autor
16. apr 2010

tak mi volali z ISCARE, výsledky fragmentácie dopadli tak že 30% poškodených a to bolo všetko čo povedali, budúci týždeň mám ísť na kontrolu tak sa vraj dohodneme čo ďalej 😒 no asi niečo takéto sme aj čakali

wrtulka
16. apr 2010

Megynka tak to má te lepší než my my měli 51% poškozených. Ale buď to máte akorát v limitu nebo jste pod ním teď nevím.. nejsem si jistá jeslti se dárce doporučuje od 30% nebo od 15☹ nicméně čím menší číslo tím lepší to je asi jasné..

tulik1
16. apr 2010

ahojky, tak jsme to vcera v pronatalu zvladli v pohode, poslali zadost na pojistovnu a jdem do dalsiho boje, tak sakra doufam, ze tentokrat to vyjde, nebo me uz smejkne!

megynka
autor
16. apr 2010

wrtulka ešte toľko mi do telefónu povedala, že hraničné hodnoty sú tak 10-19%, tak sme určite už za limitom, ale to je jedno, uvidíme čo ďalej, ani sa mi nechce o tom premýšľať 😉 akosi mi je ťažko od žalúdka, niečo mi asi nestrávilo 🙄

tulik tak držím palce aby to tentokrát dopadlo dobre 😉 🙂

wrtulka
16. apr 2010

Ahojky Tuliku tak to je super a kdy do toho pujdete?
Aha tak to si těch 15% pamatuju dobře..když máš 15 tak asi ještě dobrý ale když máš 51 jako my i těch 30 je dost 😔 myslím že vás taky budou lanařit do dárce.. ale to je na vás.. myslím si že je to taky o tom že i tak jsou tam dobrý spermoušci.. jen se hůř hledají..

megynka
autor
16. apr 2010

wrtulka máš pravdu, čakáme to s tými darcovskými ale ako sa rozhodneme naozaj neviem, človek si stále myslí že veď medzi tými 70% sa predsa musí nájsť tá jedna dobrá, no len aby sa do nej trafili, sakra je to zložité a ja neviem či je to o šťastí alebo o osude

wrtulka
16. apr 2010

megynka jde o to že oni do spermouše nevidí.. takže i dobře vypadající může mít uvnitř blbě DNA..i když je fakt že většinou je to asi tak že ty co vypadají normálně mají i ok DNA..
my kvůli tomu jezdili do toho brna a na první IvF zkoušeli tu metodu PICSI nestojí to moc a spočívá to v tom že dají spermouše do takový misky kde je nějakej gel kterým se musí "prokousat" a přicucnout se k něčemu co "simuluje" vajíčko.. jde o nějaký speciální povrch.. no a ten povrch by měl přitahovat jen spermouše kteří mají DNA v pořádku..
stojí to 3tis CZK... tak jen jeslti by to nestálo za úvahu...
ale podotýkám že nám to nepomohlo..nicméně si myslím že to něco do sebe má...

megynka
autor
16. apr 2010

o tejto metóde som už počula, ale neviem či ju vôbec už robia na Slovensku, čítala som že v roku 2008 myslím ju robili len v 3 centrách u vás, no a my sme pekne za vami, ale budeme sa určite o tom informovať no naše neúspechy môžu byť aj v zlých vajíčkach takže je to všetko jeden veľký otáznik, no risk je zisk 😉 každopádne to 4 ivf skúsime aby sme si niečo neskôr nevyčítali

wrtulka
16. apr 2010

megynka podle mě to budou dělat ve slovenském Heliosu jinde myslím že ne..
ono je tam otázka jeslti to má nějaké % úspěšnosti navíc.. zní to logicky ..mohlo by mít..
nám při druhém cyklu stejně vybírali spermouše ručně 😉

megynka
autor
16. apr 2010

myslím že slovenský Helios je ďaleko ďaleko za brnenským, v našom ešte nerobia ani predimplantačnú genetiku, ale pozisťujeme 😉

mircalla
16. apr 2010

ja osobne mam s brnenskym heliosom velmi zle skusenosti, so slovenskym naopak

megynka
autor
16. apr 2010

no mircalla moja kamarátka by povedala zasa presný opak

megynka
autor
17. apr 2010

ahojte, krásny víkend všetkým, mám za sebou skúšku, tak chvíľu sa nemusím učiť 😉 🙂

wrtulka
18. apr 2010

Ahojky megynko z čeho zkoušku?
Jinak hlásím že Lájuška se nám hárá! A jsme telátka všimli jsme si toho teprve asi 3tí den..podle mě se hárá od čtvrtka nebo tak nějak.. a my zabrali až včera. byla taková unavená, ospinkaná, letargická..
a až včera jsme jí pořádně prohlídli tam dole 😀 takže cvičák na 3týdny útrum ach jo 😔 no ale budeme muset vyzkoušet ten sprej s ohldem na sousedovic pesna..

megynka
autor
18. apr 2010

ahoj wrtulka 😉 som mala skúšku z geografie Slovenska, študujem ešte geografiu popri zamestnaní, ma to baví a som si to vymyslela keď sa nám nedarilo to ivf aby som sa nejak zamestnala a myslela na niečo iné a podarilo sa teraz myslím len na učenie a mám už toho dosť 😀 asi si musím vymyslieť zasa niečo aby som nemyslela na učenie a tak dookola 😀 my sa teraz akurát chystáme na cvičák 😉 no tak až zvládnete to háranie v pohode, nás to ešte len čaká, už aby sme to mali za sebou 😔 😉 želám krásnu nedeľu 🙂 , zajtra musím do práce, tak to voľno si posuniem asi na niektorý iný deň 🙂