icon

Plánujeme 4. IVF. Ste na tom rovnako?

megynka
14. mar 2010

Ahojte 🙂
nájdu sa tu optimistky, ktoré plánujú tento rok 4.IVF a aj po troch neúspešných pokusoch stále veria, že sa to podarí? 😉

sobka
18. apr 2010

ahojte dievacta, krasny slnecný den prajem vsetkým 🙂 Megynka, zaujala ma vasa temicka ohladom fregmentácie spermií, nám to teraz po neuspesnom 3.IVF navrhol skontrolovať dr. v centre, chystáme sa na. IVF v juni, ale neviem, drahý má dobrý spermiogram, kedy vám to DNA navrhli vasi lekári? na zaklade neuspechu, alebo zleho spermiogramu? viete cca kolko to može stáť? mne lekar vravel , že 1500, ale nepocula som , ci eur alebo korun...to je podtstaný rozdiel...a ak zistia zlé DNA, dá sa s tým niečo robiť, alebo bude treba darcovské spermie? neviete mi v tom poradiť a nieco bližšie o tom napísať?DAKUJEM

megynka
autor
18. apr 2010

ahoj sobka, nám to navrhli teraz po troch neúspešných ivf a to aj na základe zlého spermiogramu a le aj na základe toho že sa nám nikdy poriadne nevyvíjali embryá, tak myslia že by to mohlo byť v zlej DNA spermií alebo vo vajíčkach, tie sa však vyšetriť nedajú a stálo nás to 150 €, my sme mali 30% zlých, pri zlých výsledkoch odporúčajú darcovské spermie alebo ak je dosť vajíčok tak pol na pol darcovské a vlastné, my zatiaľ nevieme čo nám bližšie povedia, koncom týždňa pôjdeme do centra a uvidíme 😉

mám hrozný zážitok z cvičáku, dnes keď tam končili cvičiť pred nami, tak sa tam cvičiteľke začali hrýzť vlčiak a stafford, tak sa chytili že ich nemohla odtrhnúť od seba, normálne z celej sily mlátila palicou toho stafforda a on nie a nie pustiť vlčiaka, bolo to hrozné, nakoniec neviem ako sa jej to podarilo ale vlačiak chudáčik dopadol dosť zle, dohryzený 😢 som bola ale hotová z toho že tá cvičiteľka vedela, aký je ten stafford dominantný pes a nechala ho len tak na voľno bez košíka, uf som sa na to nemohla dívať, keby sa to stalo našej labradorke tak asi neprežijem ☹

sobka
18. apr 2010

dakujem megy za informáciu, ako ste vedeli, že sa vam zle vyvíjaju embryá? mala si biochemické tehu,alebo to zistili este pri predlženej kultivácii? ja tiež som mala z 6tich oplodnených 2 blastocysty vhodne na vklad a zbytok sa nevyvíjal....som rada, že sa s vasou labradorkou ten stafford nepobil, to by fakt zle urcite dopadlo....tak som rada, že vy ste dopadli dobre, nabuduce si ta cvicitelka bude musieť davat pozor, ved to ju mohol majitel vlciaka aj zazalovať nie? vas psík je este mladý? tak daj potom vedieť, ako ste v centre dopadli, zaujíma ma, ci 30% je dobre alebo zle na to, aby ste mohli mat svoje babo...dakujem, pa

wrtulka
19. apr 2010

Dobré ránko..
megy a kdy jdete do centra?
Já se tam mám objednat 1DC tak uvidíme myslím si že to bude za 14 dní.
Teda ten zážitek z cvičáku brr 😔 u nás co je vždycky psů a to je pouští k sobě na volno a nic..

megynka
autor
19. apr 2010

dobré ránko? sobka nám to zistili ešte pri predĺženej kultivácii, zle som to napísala, ono sa nám vlastne nevyvíjali blastocysty embryá sú už neskôr 😉
naša labradorka má 10 mesiacov, ju keby rafol tak by ju asi roztrhal, no mala si tá cvičiteľka tých psov trošku ustriehnuť a naviac keď mlátila toho stafforda palicou, veď on mohol zaútočiť aj na ňu 😒

wrtulka, ako sa má Lajka? zvláda to a čo háracie nohavičky, ste skúšali dávať? tá naša si ich bude určite strhávať 😒
pekný dník 🙂

megynka
autor
19. apr 2010

wrtulka tesne si ma predbehla 🙂 ja sa musím objednať do centra na tú kontrolu, ale zavolám tam až podľa toho ako sa manžel dohodne na oprave auta, trošku ho ťukol v predu a konečne tento týždeň mu to majú opraviť, možno sa dohodne aj na zajtra 🙂

wrtulka
19. apr 2010

megynka my jí hárací kalhotky dávali včera jen když byla doma - uvnitř venku jí necháváme bez nich..
no doma to byla prča chodila v nich jak "při..." 😀 taky si je chtěla sundávat a tak ale docela dobrý nikde nenadělala takže splnily účel..
no a večer jsem jí ještě nastříkala tím sprejem aby teda nevoněla tomu sousedovic psovi.. oni ho sice přes den zavírají do voliéry ale jde o to že jedzí domů dřív než my a to ho hned pustí.. a za hodinu nebo dvě se může stát věcí 😔 a o bíglovlčáky fakt sestojím 😔
uvažovali jsme i jeslti jí nezavřeme nebo u neuvážeme ale nakonec jsme si řekli že to takhle snad bude stačit když je spíš taková letargická než že by měla zdrhací nebo jiný touhy..

megynka
autor
19. apr 2010

tak hádam ju nebude ten pes otravovať 🙂 ale chudák susedov pes keď sa k nej nebude môcť dostať, bude asi aj celý deň zavýjať 😀 no my tie nohavičky musíme kúpiť lebo nás to tiež bude čakať 😉

wrtulka
19. apr 2010

Megynka tak sousedův pes naštěstí nevije.. nebo jinak my nejsme doma tak to nevím.. a když nejsme doma tak ona chrní většinou takže opravdu věřím že se tam nic nestane..jde o to že jí fakt nechci zavírat ani vázat.. v nejhorším případě mám v záloze to že s ní skočíme k zvěrolékaři.. aby jí dal injekci po..
ale to doufám že se nestane..
trošku mě mrzí že na víkend zase hlásí hezké počasí a my nepojedeme na cvičák 😔

megynka
autor
19. apr 2010

my ideme poobede zajednať vešiakovú stenu so zrkadlom do chodby,dúfam, že zostane nedotknutá 😀 lebo naša megy, keď sa nudí dokáže divy 😀 cez víkend si dvakrát rozthala pelíšek a to sme boli doma, stačí jej chvíľka bez dozoru a hneď sa do niečoho pustí 😠 tak som jej ho musela zašívať a ja strašne nerada šijem 😠 to nie je moje hobby
som si včera objednala dva parfémy z Dubaja, jedna kočka v bazáre ponúkala, tak som zvedavá čo mi príde 😉

wrtulka
19. apr 2010

megynka tak jí nakupte nějaké trhací hračky..
ať se nenudí.. viděla jsem v polepšovně mazlíčků /dávají i to i vás?/ že nejlíp hračku ve které je žrádlo a blbě se jim do ní bude dostávat tím stráví hodiny.. nebo já jí kupuju uzenou prasečí packu moc jí to chutná a než to okouše tak jí to třeba 3 hodiny zabere.. a to je hodná jak mílius..i když je fakt že my máme megavýhodu ..a to že jí máme venku na zahradě.. obrovský zahradě kde má spoustu místa a může i do stodoly a do domečku .. navíc nemá nic moc kde co provést.. (i když zrovna nedávno se manža vztekal že mu vyhrabala díru do záhnotku a to máme záhonky vyvýšené cca metr nad zemí😀 )
i když občas ..nejen občas něco rozšrotuje tak se nic neděje.. v tom našem stavebním bordelu se to stratí..

megynka
autor
19. apr 2010

tak vešiaková stena sa nekonala, prišli sme a nábytok zrušený 😀 objednáme teda cez internet 😉

megynka
autor
20. apr 2010

ahojte 😉 dnes tu ešte nikto nebol?
wrtulka ako to včera Lajka zvládla doma? hádam sa k nej ten psík nedostal 😉 a tie papiere na adopciu ste už vypisovali?, my sme ich mali doma asi mesiac nevypísané, my sme takí lenivci 😀 alebo neviem ako by som to povedala, stále sme nemali akosi čas 😀

wrtulka
20. apr 2010

Ahojky Megynka..
u nás doma pohoda tak jsem Láju dneska zase nastříkala pro jistotu.. a doufám že to takhle bude pokračovat.. no všichni si oddychneme až bude po hárání..
manža jel dneska k doktorce (chodíme oba ke stejné) s papíry aby nám dala potvrzení ale nestihnul to tak snad ve čtvrtek..
no a jinak já sbírám odvahu donést je změstnavateli..takže asi tak rozhodně je ještě potvrzené nemáme.. 😉
jinak jsem scháněla kontryhel znáš to? Já mám velké problémy s pletí - akné a zjistila jsem že jediné co mi na to pomáhá je právě kontryhel.. zajímavé sehnala sem ho až ve 3 lékárně..tak jsem si dneska dala hned 2 čaje aby se mi to zlepšilo protože vypadám fakt šíleně a jak to bolí 😔
co mě moc mrzí.. včera byla kamarádka/kolegině na služebce se šéfama a šéf vyzvídal o nás.. jako u koho je problém a kdy co plánujem a tak.. to trochu i chápu (tu druhou část) ale to první co je mu do toho u koho je probém.. kolegině mu nic neřekla ale nějak usoudil že problém je u manži a začal vést hnusný žvásty typu že si mám najít jinýho chlapa a tak..
tak si říkám co všechno musíme ještě snést.. že nás lidé litují ,nebo že mají takové hnusné žvásty na naší adresu.. a to je to nemoc..si říkám jeslti by on opustil svoji nemocnou manželku třeba 😔hnus

megynka
autor
20. apr 2010

wrtulka ten tvoj šéf je možno taký bezcharakterný, že by to možno aj urobil 😝 no je fakt nechutný s tými rečami ale naozaj musíš vydržať a keď zostaneš doma na materskej tak ti už môže byť ukradnutý a potom si môžeš nájsť novú prácu 😉
kontryhel vôbec nepoznám ani netuším čo to je v slovenčine 😒
u nás sa chystá riadna búrka, tak všetko vypínam a idem spať, sladké sníčky 😉

wrtulka
22. apr 2010

Dobré ráno..
kde jste kdo? Megynka kontryhel je alchymika nebo tak nějak po slovenky 😀 😉
Já včera docela hodně chatovala na témátku Adopce a moc mě tam potěšili.. potěšila jedna věc..
jedna holčina měla taky problém dát svýmu zaměstnavateli ten formulář kam jí měl napsat hodnocení..vysloveně se bála o místo a taky nechtěla aby se to o nich vědělo atd.. Tak si nechala jen potvrdit příjmy (to se dá svést na cokoliv např. na banku - hypotéku) a to ostatní nevyplnili s tímhle odůvodněním.. že se bojí o místo a tak.. že je krize a prý jí to bez problémů prošlo. Rozhodla jsem se že to udělám stejně. Slušně to na sociálce vysvětlím a hned mi bude líp..
Jinak přeju všem krásnej den u nás svítí sluníčko tak to snad vydrží..

megynka
autor
22. apr 2010

ahojte 🙂
wrtulka ďakujem, aspoň viem čo je kontryhel, alchemilku dobre poznám, ale tento výraz som fakt ešte nepočula 😉 no čo človek sa stále učí 😀 😉
tak to som rada, sa nemusíš pre ten posudok aspoň stresovať 😉 to je fajn, ja som všera do večera prerábala akvárko, sa mi nepáčilo a tak som ho musela trošku prestavať aby som bola spokojná 🙂 a už som spokojná 😉 dnes sme mali ráno v práci školenie o ochrane osobných údajov, som rada že už skončilo a keď som tam videla všetky tie kolegyne, nemám dobré kolegyne, len pár je takých normálnych, tak som si spočítala, že už budem chodiť do práce len tri mesiace, aj to si ešte vyberiem dovolenku a potom hor sa na ivf a na pn-ku a potom budem tehotná a basta, už len kvôli tejto práci musím zostať tehotná 😉 🙂
krásny dník všetkým 😵
a vy ostatné babule, čo máte nové? 😉

wrtulka
22. apr 2010

Kuk teda tady to "žije" kde všichni jste?!
Megynka kontryhel/alchemika no jo občas ta českoslovenština lehce vázne 😀 pamatuju si že ze mě si bývalí kolegové ze slovenska dělali srandu že nevím co je to cancůl (snad to píšu dobře..)
jinak jsem na netu našla krásnej formulář na potvrzení těch příjmů a kdyby něco tak navyšujeme hypotéku 😀 😎 já jim dám mě stresovat 😉
megynka u nás se o akvárko stará manža ..já jen občas krmím rybičky a i to mi jde blbě 😀 jaký máte rybičky? My si teď do malé koule pořídili živorodky to je prča 😵
jo hlásím že týden hárání Lájušky za námi 😵 doufám že ty další dva přežijeme..v takové pohodě jako do teď..

megynka
autor
22. apr 2010

wrtulka, ešte že si tu aspoň ty, inak by sem asi nikto neprispieval, no u nás je to s akvarkom opačne, manžel kŕmi a ja prestavujem, jemu by to bolo jedno ako by to tam nahádzal alebo keby to bolo celé oriasené 😀 ale vodu meníme spoločne 😀 máme prísavníky, živorodky - gupky, mečúne, potom labyrintky - po česky čichavci zlatí a perleťoví, mrenky nádherné a tetry čierne 😉
fajn že to s Lajkou tak super zvládate 🙂

wrtulka
22. apr 2010

megynka hezká lekce česko- slovenštiny 😀 gupky máme taky a čichavce taky 😀 😵 akorát živorodky manža nechtěl protože se množí obrovskou rychlostí.. ale pak udělal malinké akvárko z malé skleněné koule je tam nevím max. 5 litrů vody možná ani to ne.. a tam se hodně mění teplota a tak takže mu tam všechno umíralo.. dokonce i šneci 😔 živorodky to ale tak nějak zvládají a už tam máme asi 6 mladých 😵 to se mi moc líbí 😵
no jo nevím kde všichni sou 😠

megynka
autor
22. apr 2010

nám sa tiež živorodky hrozne množili ale mladé gupky stihli skoro vždy všetky spapkať a mali sme black molly, tak tie asi prežijú všetko, a hrozne sa množili, stále sme ich nosili do akvaristiky a zadarmo, boli sme radi že nám ich berú 😀 až sme sa naštvali a všetky sme vylovili a dali preč 😀 😉 a tiež sa nám množia prísavníky, raz sme ich museli dať preč lebo ich už bolo veľa ale väčšinou pošli, uhynuli ako maličké alebo poslúžili ako potrava pre ostatné 😔 no keby sme sa už aj my tak množili 😅
ja idem zajtra do centra na kontrolu po tých antibiotikách, možno sa dozvieme niečo viac ohľadom tej fragmentácie

megynka
autor
23. apr 2010

ahojte 🙂
som sa vrátila z centra, tak kontrolné stery hádam budú dobré a na výsledky fragmentácie nám lekár povedal, že určite použijú manželove spermie, ja som už tiež bola tak rozhodnutá, za každú cenu to risknúť s manželovými, veď adoptované dieťa budeme mať a ešte by sme chceli aspoň jedno naše 🙂 takže aspoň toto už máme vyriešené 😉 baby a najdôležitejšie je pozitívne myslenie a konanie v živote, a naozaj všetko bude tak ako má byť, ak máme mať deti tak prídu a ak nie tak pre niečo to určite tak je 😉 🙂 ja neviem ale dnes mi je krásne 😵

sobka
23. apr 2010

ahoj megy, tak som rada že ste dobre dopadli...a budu aj vlastné deticky, uvidíš, možno aj dve naraz... 😉 co si myslíte baby, ako dlho treba pauzu medzi IVKami? mne povedal dr. že min. 2mesiace ale čítala som, že je dobre min. 6mesiacov, aby získali nové vajíčka...neviem, ci je to v uspesnosti, alebo o zvyku 🙂 ...nemáte skusenosti?

megynka
autor
24. apr 2010

ahojte a krásny víkend všetkým 🙂
slniečko ma nejak zmohlo, boli sme na prechádzke 🙂
sobka, ja si myslím že prestávka by mala byť tak 3 mesiace a viac, myslím že tak ako telo aj psychika sa musí dať do poriadku, my máme všetky ivf tak s odstupom až jeden rok, po každom sme chvíľu vypli a cca po pol roku ma potom pochytilo aby sme to znova skúsili a kým sa všetko vybavilo bol z toho rok 🙂

sobka
24. apr 2010

ahojte, my sme dnes makali , sadili zeleninku a už aj zemiaky...každý rok si so svokrou hovoríme, že je to zbytočné sa trapiť ...no a v lidli si 3kg zemiakov kupis za pár centov, ale slovenská natura je katastrofa, každý chce svoje, hoc sa pri tom nadrie ako kon...ale bolo dnes naozaj krásne, tak sme trosku aj zrelaxovali 😉 ja si megy tiež myslím, že treba na o cas, asi to aj tak do leta nestihneme, minulý víkend som mala MS akoby sa mi 4ilá sliznice odlupli, potom som od pondelka zacala spiniť a teraz opat mam nejaké slabsie krvácanie....už som sa nalakala, ci nemám niečo s krckom...ach jaj, absolvovala som tolko IVF, ale stale inak reagujem, tak verím, že ten chaos sposobili hormony, ale aj tak, odkedy nemám vajcovody, celý cyklus mám akýsi rozhádzaný. ☹ ..a to som zvedavá, kedy dostanem MS teraz najbližsie, kedže viem, že zvykne meskať aj 60dní a sama som to minulý rok zažila...no, mala som kratky protokol naposledy, tak hádam, nebudem dlho cakať a potom sa pojdem opýtať , co dalej a este chcem absolvovať nejaké odbery, vysetrenia, stery, hormonál. profil... ved za pol roka možem kludne mať aj zle vysledky ...tak pre istotu...pekný víkend želám, pa

megynka
autor
25. apr 2010

ahojte 🙂
sobka tak ty takto na záhrade si strávila pracovnú sobotu, no veď bolo pekne, ale ja by som nesadila 🙂 moja mama sadí ešte trošku len tak pre nás a pre seba ale ja akosi ani neviem kedy posadí, nikdy ma nevolá,ona si to sama, lebo kým by som ja mala čas tak by bola asi aj jeseň 🙂
tak to ti určite tie problémy spôsobujú aj tie hormóny po toľkých ivf, ja to tiež už začínam na sebe cítiť že mávam iný ms ako pred tým a tento mesiac to tiež bola celkom sila, niekedy skoro nič a inokedy si myslím že vykrvácam

megynka
autor
25. apr 2010

a krásnu nedeľu všetkým,dnes sa bude zasa usmievať slniečko 🙂

wrtulka
25. apr 2010

Dobré ránko všem!
Megy tak to je fajn že vám doktoři řekli že do toho máte jít s manželovými spermijkami.. a celkově že tuhle část máte vyřešenou..
Jinak hlásím že u nás je taky moc krásný počasí!
Včera jsme byli v ZOO ve Dvoře..
měli jsme sebou i Láju ..
bylo to super!!!!! Nádherný počasí! Lidí nebylo moc..
a s Lájou byla sranda.. dokonce s námi byla i na Safari a byla moc hodná.. tak to že zvládá jízdu v autí je jedna věc na co jsme čekali co bude dělat jak bude reagovat na zvířátka..
Tak nejdřív se lekla geparda tak na něj začala štěkat chudák ocásek staženej.. 😀 tak jsme jí uklidňovali ale jak byla vyjančená tak se pak nechěla fotit ani u jeho papírový makety 😀 no pak se taky bála slona na něj taky štěkala 😀 jo a pak na nějaké psy hienovité nebo na co ... na ty vrčela protože viděla že mají kostičku tak jí chtěla 😀 manža naní jen ..ten by tě sežral si navijákem No ale třeba opičky se jí moc líbily na ty vrtěla ocáskem.. a taky surikaty to byla bomba.. přes sklo na sebe čumíkovaly a přišly se na ni všechny podíat a ona čuchala ke sklu a oni z druhé strany.. 😀 fakt nádhera.. Pejsků tam bylo! přád sme nějaký potkávali.. a to sme se báli že budeme jediní jo a dokonce jsme došli až do takových infantilností že jsme jí vysazovali na zvířátka na který neviděla aby se podívala 😀😀
No byla moc hodná a nakonce maximálně utahaná..v autě lehna a už se nehla 😀

megynka
autor
25. apr 2010

jej wrtulka, to musela byť nádhera 😵 tak to ste si užili pekný výlet a Lajka na to hneď tak nezabudne, to by sme mali niekedy ísť aj my s tou našou 🙂 to by jej tiež určite páčilo 😉

megynka
autor
25. apr 2010

wrtulka som si v bazáre na koníkovi našla krásne tričko pre 4-6 mesačné mimčo, tričko ja žltučké a vpredu má foto šteniatka labradora, presne ako bola naša megy, tak som si ho zajednala 😵 už len to mimino k nemu 😉