Plánujeme 4. IVF. Ste na tom rovnako?
Ahojte 🙂
nájdu sa tu optimistky, ktoré plánujú tento rok 4.IVF a aj po troch neúspešných pokusoch stále veria, že sa to podarí? 😉
Ahojky
holky včera jsem byla v GESTu a jsem z toho taková rozhozená..
jako pozitivní je že mi doktor napsal bez jediného slova lázně takže pofrčím do Františkovek
Ale co mě rozhodilo bylo nejdříve to že mi neudělal tu průchodnost.. nevím asi mi to špatně vysvětlil nebo sme se nepochopili nebo nevím každopádně prý že ještě neměl vyšetření a UTZ a nějaké stěry takže mi udělal jen to a to vyšetření průchodnosti až za měsíc a ještě se na mě tvářil že jsem se blbě objednala.. a to minule tvrdil že mi to můžou udělat zároveň rozumíte tomu někdo? Proč mi to nemohl udělat a budu muset čekat zase na 11DC
Pak jsme řešili co dál.. imunologie mi vyšla ok hormonální profil v rámci předepsaných hodnot taky.. ale prý tam mám dvě hodnoty hormonů jakoby prohozené.. je to v normě ale může to způsobovat problémy (to jsou ty moje 10 ti denní měsíčky) na to mi ale prý nic dát nemůžou Mám to rozházené po IVF a bohužel přírodní léčba selhala nemáte někdo nějaký nápad? Pila jsem 4 měsíce Femigard a teď už piju jen kontryhel.. ale už se to nezlepšuje..
Nakonec jsme řešili další postup.. manžovi se hodně zelpšilo spermio .. takže ho doporučuje zmrazit.. ale to prý je vzhledem k novému zákonu složité že nejdřív ho musí vyšetřit na přenosné nemoce a až pak zmrazit..
Ale IUI nedoporučují to prý dělají jen v případě normospermie
Takže tak nějak nevím co dál..vím že dám ty lázně.. třeba by mě tam mohli hormonálně srovnat co myslíte?Ale pokud jde o další pustup tak mi doporučují IVF.. jenže jí si říkám když jsem 1/2 roku rozhozené po tom předchozím..tak jít teď nebo v dohledné době do dalšího přece musí být hazard se zdravím nebo ne? No mám z toho takový pocit i když vím že mají pravdu že buď miminko nebo zdraví
wrtulka, to je ťažko, ja si myslím že kúpele ti rozhodne prospejú, ako na zdravie tak i na psychiku, tak si ich v prvom rade čo najlepšie uži a potom to spolu riešte ďalej, ja na tvojom mieste by som išla do ivf, ja už tiež mám po troch ivf určite rozhádzané hormóny, vlastne ani neviem ako dopadol môj HP, som sa zabudla opýtať ale keď lekári usúdia že je lepšie ivf a IUI nedávajú veľkú šancu, tak aby ste sa zbytočne nestresovali a nezdržovali IUI, ja neviem,ťažko radiť, každá z nás sa cíti inak a inak to berie, vyber si tú najlepšiu cestu pre seba
ja som totálne vynervovaná z práce, dejú sa tu veľké zmeny, nikto nevie ako dopadne a kde skončí a školu absolútne nestíham, dokonca ma prepadla myšlienka, že sa na ňu vykašlem, vonku desné počasie, psychicky som úplne vyčerpaná a to mi pred ivf neprospieva, ja už posledné dni robím len to čo musím a z ničoho nemám radosť, tak strašne by som potrebovala niekam vypadnúť
Megynka to je mi líto to máš důvod se bát o místo nebo tak? 😔 😔 😔 😔
tady taky prší a já sem z toho včerejška strašně unavená.. nevím co dál.. před tím jsme věděli..ale teď 😔
no a ta škola nešlo by ty zkoušky trošku přesunout nebo tak? máš to dálkově nebo ne? 😔
Víš ty IUI jsme chtěli zkoušet snad ani ne že bysme věřili 100% že se to povede špíš kvůli tomu abysme zjistili jak jsem na tom s vajíčky.. 😔když se nám při IVF rozpadaly embrijka a přisuzovali to vajíčkům 😔 ach jo..
wrtulka u nás v práci nikto ani netuší ča sa s ním zamýšľa, ale ja ak nepôjdem na pn ak by sa ivf nezadarilo aj tak dám výpoveď mám možnosť ísť do školy učiť, ale je to tu onervy, vo veľkom sa donáša, sú tu zmeny a ešte to potrvá do volieb, a určite sa bude aj prepúšťať, no a školu mám diaľkovo ale skúšky si presunúť nemôžem, práve dorábam tie z minulého roku, lebo keď som bola minulý rok v Prahe na tom ivf, nestihla som dorobiť letný semester a tak ho dorábam teraz a kryjú sa mi termíny z tohoto semestra, no proste des, neviem čo skôr a ako , mám teraz ťažké obdobie
tak najskôr choď do kúpeľov a potom sa ešte raz skúste spýtať na to IUI či by sa nedalo aspoň raz to skúsiť, ja si myslím že predsa vám to lekári nemôžu odmietnuť keď budete na tom trvať, ukecajte ich aspoň na jeden pokus
Wrtulka: ahojky, urco jed do tech lazni, pred mesicem jsem se z nich vratila a bylo to naprosto super, doporucuju po vsech strankach si tam odpocines a zrelaxujes .... po tech laznich bych si asi domluvila dalsi IVF, ja to tak udelala a doufam, ze to tak je spravne ... doktori to doporucili, tak snad vi co delaji. IVI bych asi nepokousela, sla bych rovnou do IVF bejt tebou ...., je fakt ze telo z tech hormonu asi sili, ale jinak to asi nejde ...
ahoj tulik a ta sa ako máš?
Ahojky Tuliku 😵
nám IUI nezakázal jen nedoporučil když budu chtít tak mi je udělají..
jsem uvažovala o minimálce nebo nativu místo IVF ale to prý v GESTu už nedělají chjo 😔
megynka a neměla bys ses v té škole kde bys učila líp? 😵
no s tou prací to zní šíleně.. a celkově máš můj obdiv co všechno stihneš a fakt chápu že jsi z toho vyřízená 😔
já byla včera když jsem jela domů taky.. přijela jsem domů v 8 unavená, uondaná a hlavně jsem nevěděla co dál no.. to nevím ani teď že..
najhoršie je keď sa zdá že sa nemáme čoho chytiť a kde začať 😒 no neviem, určite by som mala v škole vyšší plat ako teraz, tak skúsim, ja som tam už kedysi 4 roky učila, tak sa asi vrátim, riaditeľka ma stále volá späť no a čo sa týka ostatných vecí, fakt nestíham,ale dúfam že sa situácia nejak ukľudní a potom rýchlo pôjdem na ivf, teraz beriem kyselinu listovú a manžel profertil na spermie a v asi v júni by sme išli do toho, najneskôr v júli
tak včera si mala ťažký deň, chce to asi čas aby si to človek akosi uporiadal v hlave a dal sa do kľudu, tak dúfam, že si cez víkend oddýchneš a zrelaxuješ s Lajkou, naša sa ešte nehára, dnes večer má byť cvičák v meste ale v takomto počasí asi nebude a v nedeľu asi tiež nie lebo hlásia dažde ☹ ja si neoddýchnem ani cez víkend, v škole máme terénne cvičenia a celú sobotu a nedeľu budeme chodiť po horách ale netuším ako v tomto daždi ☹ ach už aby som to mala za sebou
megy ja se mam celkem dobre, stale stimuluju, za tyden mam kontrolu v pronatalu, tak snad bude vse jak ma a dostaneme injekce ... 😉 rekla jsem si ze nebudu myslet moc dopredu, takze to beru tak jak to je, ted sprej, pak injekce, pak OPU, pak ET a pak cekani na vysledek a pak snad cekani na mimi ...., uvidime, tak nejak mam pocit, ze je to muj "posledni" boj, na dalsi nejsou ani penizky, ale hlavne ani nervy ... snad to bude boj vitezny 🙂 😉
tulik držím palčeky 😵 u nás to bude tak isto, posledný boj ale musí byť úspešný aj u vás 😉 🙂
Ahoj holky omlouvám se dlouho jsem tu nebyla - jdu vás dočíst 🙂
wrtulka: určitě jeď do lázní pomůže to na 100% uklidníš se nabereš sílu a pak hurá do IVF - držím palečky 😉
holky jak to máte z IVF kdy začínáte stimulovat? já asi na začátku června když bude vše ok.....
alex001: ja jsem zacala v nedeli - mam dlouhy protokol, takze ted strikam sprej do nosu a beru prednison, pristi patek jdu na kontrolu a od soboty bych mela pichat injekce ....
ahoj alex, 😉 ja ešte nemám schválenú žiadosť od poisťovne ale chcela by som začať tak v júni alebo v júli, tak možno začneme spolu 😉
ahojte, ja tiež zacinam teraz v juni, ale cakám na MS este, nech mi urobia nejaké vysetrenia, MS mi ale meská už týžden, už druhý krát sa mi to stalo po IVF, tak neviem dokedy budem cakať....minulý rok som cakala na mrsku po IVF asi 60dní...teraz som sice mala krátky protokol, ale aj tak mi meská...bojím sa, že to nestihnem toto leto....v centrách zvyknu mať cez prázdniny aspon mesiac volno, tak ak nie v juni, to by ale musela byť už 2MS od IVF, tak potom asi až v septembri.... 😒
ahojte 😉 prší a prší a to mám ísť cez víkend zo školy na terénne cvičenia, ak to neodvolajú neviem ako tam pôjdeme v tomto lejaku, niekde do hôr 😠 asi sa na to vykašlem, nie som blázon,
sobka tak to budeme možno naraz tehule 🙂
dnes volala pani zo sociálky a 20.5. začíname psychologické kurzy na adopciu 🙂
megy , tak super, teším sa na nase tehulkovanie....to ale robi acaviky k tej adopcii....mali by také robiť aj neplnoleté deti , na príptavu materstva a vobec od Krompach vsetky....nik by nepresiel, cest výnimkam... 😉
no sobka, musíme to vydržať, pani zo sociálky nám hovorila že sa im stal aj taký prípad, že prešli kurzom a všetkým, chceli deti do pestúnskej starostlivosti a nakoniec keď ich dostali museli im ich zobrať lebo ich týrali a nedávali im jesť, tak preto si takto všetkým preverujú a snažia sa dobre vybrať a zvážiť, ja to chápem ale aj tak napriek tomu sa môžu stať takéto prípady
megynka: chcete jít do adopce? a jak to funguje určitě je to střašně složité že?
sobka: a jaký budeš mít protokol? to by bylo fajn kdyby se nám to všem podařilo!!!
hokly je fakt hnus ně jak na podzim..... ☹
tulik1: tak to budeš první na řadě..... hodně štěstíčka 😉
ahoj alexc, este neviem, teraz som mala krátky, ale neviem co mi dá teraz...este ani na vysetrení som nebola, stale MS nikde...tak to s vami, kocky nestihnem...ale sledujem vas, držím vsetkým palceky, nech ten stvrtý cyklus je ten uspesný na 9 mesiacov. urcite dám vedieť, co nové, ak budem mať niečo ja, tak pekný víkend, pa
alex my sme už adopciu začali, podali sme žiadosť, bola u nás pani zo sociálky na návšteve, niečo sa povypytovala a pozrela ako bývame a teraz začíname psycho testy a kurz a potom budeme čakať na zapísanie do zoznamu žiadateľov a budeme čakať na miminko ale samozrejme ideme teraz ešte do posledného ivf 😉
aj tu u nás desne prší a ja musím ísť cez víkend zo školy na terénne cvičenia do hôr, študujem ešte geografiu, tak som zvedavá ako to dopadne, nech už je víkend za mnou
ahojte 😉 tak žiadosť máme schválenú, budúci týždeň mám ms a ide sa do posledného pokusu, nech už dopadne ako chce, chcem ho mať už za sebou a ak nedopadne dobre tak kapitola vlastné deti bude pre nás definitívne uzavretá 😉 🙂 krásny dník všetkým 🙂
ahoj megynko, tak to je super, hura na posledni boj, vid? ja verim, ze nam i vam to tentokrat vyjde - no musi,ne? my taky uz naposled ....

ahoj wrtulka,čo sa deje? ja má tiež nejaké ťažké obdobie, zdá sa mi že sa mi vôbec nič nedarí