icon

Plánujeme 4. IVF. Ste na tom rovnako?

megynka
14. mar 2010

Ahojte 🙂
nájdu sa tu optimistky, ktoré plánujú tento rok 4.IVF a aj po troch neúspešných pokusoch stále veria, že sa to podarí? 😉

tulik1
12. jún 2010

ahoj holky, tak u nas probehl nakonec ET uz vcera, takze dneska uz si pekne lezim v postylce a odpocivam ...
alex: drzim moc pesticky na dnesni OPU!
holky, ktere stimulujete tak vam preju moc stesticka a tesim se na vase uspechy ...
ptala jsem se vcera v pronatalu co to znamena klidovy rezim a bylo mi receno, ze je to takova pohodicka, neznamena to celodenni lezeni, ale tak jako spis nedelat nic co nemusi byt hotovo a hlavne nezvedat zadne tezke veci. takze ja dnes a zitra budu jeste vicemene polehavat a pak uz tak skoro normalne, ale z domacich praci budu asi jenom varit, zehleni a uklizeni necham na manzelovi nebo na pozdeji, snad to prezijem 🙂

megynka
autor
12. jún 2010

ahojte 😉
tuliku gratulujem k ET a držím pästičky nech je to zdravé miminko, nech krásne rastie a je pekne u teba celých 9 mesiacov a len sa šetri a oddychuj, veď keď sa narodí tak to všetko dobehneš 😉 čakáme na testík s / / 😉 🙂

ankel
12. jún 2010

ahoj megynka, diky za tvoje slova chodime do centra v Martine, vies ale my to mame trosku komplikovane sme obaja v zahranici a na planovane veci prideme iba na dovolenku. Tak preto sa pytam ci je potrebne pri pichani injekcii byt doma a ci ta lekar pocas toho sleduje. Ak ano budem musiet nieco vymysliet s PN. No a myslim ze prvy mesiac sa uzivaju lieky druhy injekcie nevies mi povedat ako to je? A tiez sa pytam ci hormony ktore budem uzivat myslim ze to vyjde na jul august si asi sama nebudem moct vyzdvihnut ale dalo by sa ze mi to vyzdvihne niektor z rodiny. Mylis ze mu ich daju bez problemov? A este jedna vec ako sa to uziva? zalezi to od cyklu asi ze? Prepac ze sa tak vypytujem ale vobec neviem na koho sa obratit i ked pan doky mi hovoril ze pred tym budeme mat konzultacie s niekym kompetentnym. Strasne drzim palce aj tebe aj vsetkym. Megynka myslis ze i ked ma manzel poskodene vsetky spermie je mozne ze sa nam to podari? diky ahoj

megynka
autor
12. jún 2010

ahoj ankel 🙂
tak idem pekne po rade ako sa pýtaš, tak keď sa začnú pichať hormóny chodí sa častejšie do centra na kotroly, ja si tiež preto budem brať pn ale aj preto aby som bola v pohode a nestresovala sa v práci, záležať bude na tom aký protokol budeš mať, či dlhý alebo krátky, pri dlhom sa začína užívať provera na 16 DC, potom sa asi na 23 DC začínajú pichať jedny injekcie a potom sa čaká kedy dostaneš ms a ideš na sono a krv do centra, podľa výsledkov z krvi sa dozvieš kedy sa začínajú pichať ďalšie injekcie - už začína vlastná stimulácia a začína sa chodiť častejšie do centra na sono a krv, a po ďalších cca 12 - 14 dňoch podľa toho ako rastú folikuly sa robí odber vajíčok a transfer potom pri predĺženej kultivácii na piaty deň, injakcie sa pichajú ráno v tom istom čase podkožne do brucha, jednoduchšie sú Gonal a Puregon, tie sú v pere a potom sú ešte ďalšie a to sa musí miešať prášok a vodička, myslím že lieky ti môže vybrať aj niekto iný, len aby mal asi tvoju kartičku poistenca, všetko toto ale s vami ešte preberú v centre a podrobne vysvetlia, dlhý protokol trvá asi tak mesiac a krátky som mala raz v Prahe a to trvala stimulácia cca 10 dní
ankel ak vám v centre odporučili ivf tak hádam ešte je možné vybrať vhodné spermie na oplodnenie, ak by tomu nedávali šancu tak by vám navrhli darcovské spermie, teda aspoň ja si tak myslím, nám keď sa nepodarilo ani tretie ivf tak nám zo začiatku teraz pred štvrtým ivf začali hovoriť či nezvážime darcovské spermie, ale nakoniec sme si dali urobiť fragmentáciu DNA spermií a lekár usúdil že použijeme manželove, že je tam ešte dosť veľká šanca, manžel začal brať aj profertil na zlepšenie spermií, ten by sa mal užívať aspoň 3 mesiace aby sa ukázali výsledky, niekomu to pomôže tak sme vyskúšali a uvidíme či sa spermiogram zlepší
držím vám palce aby ste s manželom doviedli do šťastného konca 😉 🙂

tulik1
12. jún 2010

ahoj holky, zdravim vas z gauciku, mela jsem cely den dneska leharo, jeste zitra si polezim a necham se obskakovat, ale od pondeli uz budu pomalinku fungovat. holky mam porad velky bricho, myslite, ze to muze byt z toho utrogestanu? kdybych mela vic vajicek, tak bych rekla, ze jsou to zvetsene vajecniky, ale mela jsem jich jen 14, tak to by melo byt v pohode. nic me neboli, tak myslim ze to bude asi tim utrogestanem ..., nu uvidime.
ankel: souhlasim s megynkou, je to zhruba tak jak napsala, hlavne vzdy zalezi na tom konkretnim doktorovi, ja jsem si treba misto tech prvnich injekci strikala sprej do nosu a pak pichala injekce puregonu a jednu pregnylu, je to urcite individualni, snazim se verit doktorum, ze snad vedi co delaji ....

ladus77
12. jún 2010

Ahoj Tuliku, nahodou jsem te tu objevila, tak gratuluju k odberu takoveho krasneho poctu vajicek i k ET, budu drzet pesti a napis nekdy k nam do tematka! Ja ani nevedela ze stimulujes. Budu na tebe myslet! Frantisek ti taky urcite drzi pesti 😀 😀

megynka
autor
13. jún 2010

ahojte 😉
tuliku, tak to zväčšené bruško bude určite utrogestanom,ja som ho tiež mávala veľké a to vždy 😉

tulik1
13. jún 2010

ahoj holky, tak ja nevim, nejak to vidim spatne, jeste vcera jsem mela obr bricho a bolely me prsa a dneska nic ... jeste k tomu jsem mela k ranu jednu krec v brise, tak je to asi opet prohrany ....,

megynka
autor
13. jún 2010

tuliku nestresuj, tak skoro po ET to predsa ešte nemôže byť nič jasné, ja ti hrozne držím palce, božinku pošli nám o dva týždne testík s / /

maja2
13. jún 2010

Dievčatá vy tu máte veľa skúseností. Môžte mi poradiť, koľko buniek má mať trojdňové embryo. Moje má len 4 bunky, je to málo, že? Je jediné, čo mi zostalo, mám si volať znovu v utorok, či sa vyvíja ďalej v PK. Obávam sa najhoršieho. Koľkobunkové embryá vám vkladali po PK? Ďakujem za odpoveď.

megynka
autor
14. jún 2010

Ahojte 🙂
majka mne vkladali po PK 5 a 6 bunkové embryá ale raz som do tretieho dňa mala tiež také slabučké že si mysleli že ET ani nebude a na piaty deň volali že sa krásne rozbehlo a bola z toho krásna blastocysta, no je pravda že ešte ani raz nám to nevyšlo, a niekedy vkladajú aj slabučké a nakoniec to dobre dopadne 😉 držím ti palce 🙂

maja2
14. jún 2010

megy ďakujem, zajtra sa ukáže.

tulik1
14. jún 2010

ahojky, bohuzel nevim jak to ma byt po trech dnech, me vkladali po 96 hodinove kultivaci morulky, coz je pry odpovidajici a velice kvalitni, tak uvidime ...

ylka
14. jún 2010

Zdravím vás všechy. Narazila jsem na tyto stránky a jsem ráda, že je nějaká možnost si popovídat s někým, kdo rozumí problematice. Velice obdivuji váš optimismus, jak to děláte? Já se v tom dost topím.

megynka
autor
14. jún 2010

vitaj ylka 😉
aj vy skúšate ivf? alebo sa chystáte? neboj ja som si tiež prešla aj depresívnym obdobím ale po nejakom čase som opäť začala veriť že by sa nám to mohlo podariť a tak zasa skúšame, možno som blázon ktorý zúfalo skúša, ale nevadí, aspoň si nebudem nikdy vyčítať že sme preto neurobili čo bolo v našich silách

tulik1
14. jún 2010

ahojy ylko. je to presne tak, jak pise megynka, myslim ze kazda z nas uz si prosla tim obdobim, kdy uz to chtela"vzdat", ale ta touha po tom mit miminko je natolik velika, ze to zkousime porad znovu a znovu. jenom se mi dokazuje, jak jsou holky velky bojovnice ... ja sama na sobe mam vyzkouseno, ze nejdulezitejsi je psychicka pohoda, takze vzdy nez jsem sla do "boje", tak jsem si pockala az na tu chvili, kdy jsem verila, ze se to povede....

ylka
14. jún 2010

Děkuji za přivítání. Jsem trochu zmatená, ještě nikdy jsem nikam nepsala, takže technicky se to teprve učím. 😒 Máme už za sebou 3. ivf , tentokrát to vypadalo nadějně, ale minulý týden mi dr. řekl, že srdíčka už netlučou, takže prý zamlklé těhotenství. Jsem čerstvě po kyretáži a užírám se sama doma.

megynka
autor
14. jún 2010

ylka to mi je moc ľúto, ono to asi musí prebolieť a chce to čas 😔 no my teraz začíname 4 ivf a tehotná som nikdy nebola, ani neviem aké to je prísť takto o bábätko, musí to byť hrozné, myslím že oveľa horšie ako keď sa proste nepodarí ivf a test je negatívny, nečudujem sa ti že si smutná, ale za nejaký čas to určite prebolí a hlavne netreba sa do ničoho nútiť a počkať si na tú chvíľu, keď je človek v pohode ako píše tulík, a povie si že teraz by to mohlo vyjsť a verí tomu, ja som po každom ivf mala pauzu asi rok, ale až teraz tomu verím tak akosi naplno a ani neviem prečo

ylka
14. jún 2010

Bojovou náladu mám víceméně pořád, to je můj způsob, jak se s tím vyrovnat. Už se zase nemůžu dočkat, až to budeme znovu zkoušet. Když cítím alespoň trochu naděje, jsem schopná hory přenášet 🙂 Akorát je hrozně těžké dělat, že na to nemyslím, někdy mi trvá i hodiny než si vyčistím zuby a učešu se, aby ze mě měl manžel radost, až se vrátí z práce. Prostě jako na houpačce.

ylka
14. jún 2010

@megynka No, vlastně už můžu porovnávat, pro mě byl možná nejhorší negativ. t. t. Ale možná se mi to jen zdá, poslední týden si nejsem jistá vůbec ničím. Obdivuji, že sis dávala tak dlouhé pauzy mezi ivf, čím jsi ten čas vyplňovala? Já ať jsem vždycky dělala cokoliv, bylo to bezmyšlenkovité, v hlavě se mi honila jen vidina miminka. Manžel říká, že bych se měla léčit 😉

ylka
14. jún 2010

Ráda bych se taky zeptala na finance. Pokud vím, tak pojišťovna pomáhá jen se třemi pokusy, i tak jsme v tom nechali skoro 200000Kč. Slušně jsme se zadlužili a teď to bude ještě horší, že? Vím, že prachy nejsou všechno, ale nečím začít musím 🙂

ylka
14. jún 2010

@tulik1 Ahojky, četla jsem nahoře některé tvé příspěvky, třeba jak tě zrovna nebolí prsa. Za to nafouknití můžou ty prášky, taky jsem je teď měla. O prsa jsem si dělala taky starosti, jenže nemusí bolet každou, a když už ano, neznamená to, že porád stejně. Taky jsem se hlídala a vždy jsem vyšilovala, když jsem měĺa pocit, že už tolik nebolí. Ale teď už vím, že to nesouviselo 😉

megynka
autor
14. jún 2010

@ylka no medzi ivf sme si založili akvárium, potom kúpili škrečky - 2, teraz máme ročnú labradorku a tá nám vypĺňa čas a je to úžasné lebo nemámvôbec čas myslieť na nič iné a ešte som začala študovať geografiu no a tento rok sme podali aj žiadosť na adopciu a chodíme už na prípravný psychologický kurz, takže máme toho toľko až sa niekedy hnevám sama na seba že nič nestíham a že prečo som si toho toľko navymýšľala 😀
no my teraz ideme ešte cez poisťovňu, lebo na treťom ivf sme boli v Prahe ako samoplatcovia a na Slovensku nám ešte jedno ivf zostalo cez poisťovňu, je pravda že peniaze to stojí a to celkom slušné a tiež sa dáva zabrať telu tými hormónmy, no a psychike samozrejme tiež

ylka
14. jún 2010

@megynka Víš, že zrovna dneska jsem o tom začala taky uvažovat o adopci. Docela by mě zajímalo, co vše to obnáší, např. ten psychologický kurz. To máte doma samé radosti, křečci jsou prima, měla jsem je celé dětství a o pejskovi také potichu uvažuji, je prima, když tě má někdo další rád a vítá tě doma 🙂

megynka
autor
14. jún 2010

@ylka zvieratká sú super, je s nimi radosť ale zaberú aj veľa času, no hafan je naozaj naša láska 😵 tak tie psychologické kurzy, najskôr sme mali dvakrát skupinové sedenie, bolo nás tam viac párov a rozprávali sme sa o sebe, svojich vlastnostiach, ako by podľa nás mali vyzerať ideálni rodičia, čo dáva deťom rodina a čo detský domov, robili sme rôzne úlohy po skupinách, no boli tam aj páry ktoré už majú adoptované jedno dieťa a bolo to zaujímavé, tie ich skúsenosti, a teraz už chodíme na prípravu len sami, a tam už si bližšie rozoberáme rôzne veci, my sme naposledy preberali naše detstvo, ako sme vyrasali, čo robili naši rodičia, akí boli, potom škola a dospievanie, malo by to byť 26 hodín, my máme za sebou zatiaľ asi len osem, na konci budú určite psychologické testy, my sme sa pre adopciu rozhodli tiež po treťom neúspešnom ivf, ja som o nej uvažovala už skôr ale definitívne rozhodnutie padlo asi pred rokom, no a rok sme tak nejak neuvažovali o ničom, vypustili sme deti z hlavy a teraz sme začali adopciu aj ivf naraz

tulik1
14. jún 2010

co se tyka tech financi, tak my ted podstupujeme ctvrty pokus a od prvniho leku po ET nas to stalo 46 000,- Kč. Pojistovna castecne priplaci na injekce puregonu, cca to bylo o 10 tisic levnejsi ...
Vzdy zalezi na tom, jake leky potrebujes a jake vykony si nechavas delat. Pokud bys mela nejaky konkretnejsi dotaz, tak se klido ptej ...

eva76
15. jún 2010

ja som uz mala 3 pokusy a ani jeden nevyšiel ale navzdám to dovtedy az kym sa to nepodarí, takze baby hlavy hore a hlavne sa neopustat.

megynka
autor
15. jún 2010

vitaj evi, to je fajn že si taká bojovníčka, to sa ti to určite podarí 😉

wrtulka
15. jún 2010

Ahojky 😵

wrtulka
15. jún 2010

Zdravím nově přichozí 😵
Megynka tak už mám schválené lázně odjíždím 20 července 😵
A co ty ty už pícháš injekce?