icon

Plánujeme 4. IVF. Ste na tom rovnako?

megynka
14. mar 2010

Ahojte 🙂
nájdu sa tu optimistky, ktoré plánujú tento rok 4.IVF a aj po troch neúspešných pokusoch stále veria, že sa to podarí? 😉

silvia545
16. mar 2010

debinka veru je to vela penazi..ale keby sa to podarilo tak by ich skoda nebola 😉napriklad megy ta uz dala hodne penazi a stale nic,,,ale teraz veri ze sa to podari...a taka je asi kazda ze veri ze teraz sa to uz musi podarit 😉 mne v centre povedali ze sa nemusim obavat lebo uz jedno dieta mam,a maternica je schopna vynosit dieta..takze sa to podari..ja som tomu verila a nepodarilo sato ☹ ale to urcite hovoria kazdej 😉ides na 1 ivf?mna tiez najviac sere to ze ozaj niektore ani nechcu mat deti a ani nevedia ako k nim pridu alebo si ani nezasluzia mat deti 😒 my sa musime takto trapit 😢 toto je spravodlivost 😠 podla mna nie!!!

megynka
autor
16. mar 2010

deb tak to je, ten kto nechce má a kto po tom túži nemôže ☹ inak ja to neberiem ako vyhodené peniaze, proste to je nádej že sa to podarí a keď sa nepodarí je to také sklamanie že peniaze mi vtedy ani na myseľ neprídu ☹ ale je fakt že veľa párov kvôli financiam nemá skoro žiadne šance ☹

silvia545
16. mar 2010

presne megy kazda ide do toho s nadejou..radostou..tuzbou po dietatku 🙂 ked sa nepodari je to velke sklamanie a bolest ☹ ja som skoro tyzden preplakala ☹

megynka
autor
16. mar 2010

počúvaj silvi, my sa budeme naháňať v dvoch témach 😀 keď bude pekne a my budeme úspešne tehotné, tak sa stretneme a pôjdeme navštíviť lusi 😀 čo ty na to 😉 🙂

silvia545
16. mar 2010

no to je dobry napad 🙂 uz teraz sa tesim 😉 len co na to povie lusi 😀 hadam nedostane sok 😉

megynka
autor
16. mar 2010

tak to neviem, pri najhoršom nás nevpustí dnu a zavolá policajtov 😀 😀 😀

silvia545
16. mar 2010

uz so ju oboznamila co ju caka 😀 no co aspon budeme sediet v jednej cele 😀 😀 😀

megynka
autor
16. mar 2010

tak to sa nebojím, s tebou bude sranda 😀 😀 😀

silvia545
16. mar 2010

a my co sa nahaname z temy do temy 😀 to si pis ze by bola sranda aj kauciu by nam zrusili len aby sa nas zbavili 😀 😀 😀

megynka
autor
16. mar 2010

jáj to je naháňačka, ani jedna z nás to nechce vzdať 😀 drahý mi nalial fernetík, citrusový, mňam 😵

silvia545
16. mar 2010

uz ma aj ruka boli co len tukam na mys 😀 uz cííííííííítim vonu fernetiku 😀

wrtulka
17. mar 2010

Dobré ránko kočky..
teda vy ste se rozjely a vítám nové tváře..
Koukala sem že tu řešíte penízky.. no já sice na stimulaci vždycky reagovala výborně poprvé 11 zralých vajec a podruhý 18.. při dávkách 150 jednotek.. takže žádný doplácení nic.. ale co je to člověku platný když nakonec všechny embrijka umřou že ☹ A ještě vám tvrdí že máte špatný vejce 😔
S těma pěnězma je to hezkej blud.. my dopláceli na každej cyklus kolem 30 tis.(CZK my EUR ještě chvilku mít nebudeme 😉 😀 ) a právě i proto chceme teď začít zkoušet ty IUI.. holky zkoušely jste někdo ? nebo na to kašlete když vám to doktoři vymluví? Já jen slyšely jste o naduživání IVF? A tak..

silvia545
17. mar 2010

ahoj wrtulka,
to mas pravdu ze cloveku to nakoniec nieje platne ked embrijka sa prestanu vyvyjat 😉 u vas sa teda plati skoro rovnaka cena ako u nas a to este hovoria ze je to u vas lacnejsie 😉 co nam dnes kto da zadarmo..nikto nic ☹ je vela parov co si to nemozu dovolit...alebo si zhanaju peniaze kde mozu 😉 aspon taketo pripady by poistovne mohli preplacat viac 😉 my nemozeme ist na IUI,lebo mam odumrete vajickovody..takze my len ivf 🙂 co si tym myslela naduzivani ivf?

wrtulka
17. mar 2010

Silvia tak ono se to ještě liší centrum od centra.. někde bysme za to dali třeba míň .. no kdo ví..
aha tak to IUI opravdu zkoušet nemůžete..
nadužíváním myslím to že vás přesvědčují na IVF i když by to šlo jinak.. ale tohle je nejrychlejší/ nedražší/ možná nejjistější .. cesta.. ale možná ne..

silvia545
17. mar 2010

wrtulka presne jedno centrum je drahsie...druhe lacnejsie...tak teraz sme sa rozhodli pre to lacnejsie 😉 tam usetrime na niektorych vykonoch...a ked bude co mrazit tak tie peniasky pojdu tam 😉 za ivf centra zarobia viac ako pri IUI,tak asi preto hned ponukaju ivf 😉

wrtulka
17. mar 2010

Silvia přesně.. na IVF vydělávají nejvíc.. jako já to chápu a ono to je do určité míry ok pokud IVF probíhá tak jak má být tak je člověk rychle těhu a je to brez větších nervů...(když pominu nervy kolem cyklu IVF jako takového)..prostě čím dřív ženskou otěhotní tím líp..(pro ni)..
i když pro ně nevím podle mě jim se vyplatí aby otěhtoněla až 3IVF cyklus nebo kdo ví kdy protože čím víc cyklů tím víc peněz..

silvia545
17. mar 2010

wrtulka presne tak...tak toto si myslim aj ze nerobia vsetko preto aby sa ivf podarilo na 1 krat ale aby zena to absolvovala viac krat,tym viac zarobia 😒 ale ony vobec nepomyslia nato co vsetko my prezivame a co to robi so psychykou ☹ vacsinou vzdy davaju 1 krat slabsiu stimulku a po 2 krat uz davaju silnejsie lieky...to by mali robit hned 😠

wrtulka
17. mar 2010

Silvia to je asi pravda..
tak podle mě jim vůůůbec nedochází co za nervy to obnáší ☹ a že ty nervy mají na výsledku zásadní podíl..
ale na druhou stranu kdyby si tohle uvědomili a chovali se k nám jinak.. ( i když ono je fakt že když je to tvůj denní chleba tak by je to možná i psychcicky ničilo kdyby si to připouštěli..) tak by měli vyšší úspěšnost..

silvia545
17. mar 2010

podla mna im vobec nejde o spokojnost pacientiek ale o to cim viac to podstupis tym viac na tom maju 😒 poznam jednu babu co podstupila 3 krat IUI 2 krat ivf,pritom 2 ivf sme sa spoznali ked sme chodili pocas stimulky na krv...uz po 1 IUI im vravela ci nemoze ist hned na ivf..nechceli jej dovolit ze je nadej...tak isla na 2...3...a nic...to som sa jej divila,ze potom 2 IUInezmenila centro,,,tak ja by som hned odisla...bola to skoda vyhodenych penez...ani to 2 ivf sa jej nepodarilo 😉

wrtulka
17. mar 2010

Silvi tak nám řekli že IUI je vyhazování peněz.. ne tedy tady ale v Pardubicích však taky proto jsme změnili centrum.. 😝 no nejen kvůli tomu..
no já mám za sebou taky 2IUI a pak 2IVF a nic z toho se nepovedlo 😝
takže uvidíme co se mnou udělají v Praze..

silvia545
17. mar 2010

wrtulka takze aj ty mas za sebou toho dost 😉 ja neviem ci by som to ja zvladla...lebo dost som bola sklamana ked nam nevyslo ivf ☹ ale to je kazda z nas ☹ pomaly som sa z toho dostala a teraz sa uz velmi tesim 😅 26.3. idem na vstupny pohovor tak som zvedava ako bude 😉 ty kedy planujes sa pustit do boja 😉 tiez si peknu sumu zaplatila a ani jeden pokus nevysiel ☹

megynka
autor
17. mar 2010

ahojte, zdravím všetky, dnes mi akosi nevychádza čas na nič 😉 🙂 ale vidím že dnes prispievali aspoň wrtulka a silvi 😉 🙂

v555
17. mar 2010

dobry večer!vidím,že je tu tema peniaze 😠 ,nič moc.Ja som vyhodila za tri IVF-ka okolo 120000.-Sk,potom sme si kupili darcovske embrya 1000 eur,a teraz skušame IUI-100eur.Takže nie je to viťazstvo na tomto Slovensku 😠 ,ale je to všade tak,len chyba je to,že my tu zarabame 400eur.Asi toľlo som chcela.Iba sa na.....m.Ale vas som nahnevať nechcela 😉 .

megynka
autor
17. mar 2010

tak v555 úplne súhlasím 😉

megynka
autor
20. mar 2010

ahojte, tak ako sa máte? užívate si víkend? ja už mám upratené, dnes som bola v škole a u kámošky na návšteve a so psom vonku a teraz už mám konečne voľno, ešte čakáme manželovho kamaráta ale ten sa ako obyčajne objaví až večer 😉 🙂 idem si uvariť kávičku a potom mrknem či sa niektorá objavíte 😉 🙂

wrtulka
20. mar 2010

Zdravím megynka ať ti kávička chutná 😉 já si ji právě uvařila taky 😀

wrtulka
20. mar 2010

Sem si právě dala moooc dobrou buchtu, právě piju kafíčko a vrátila sem se s pesinou ze cvičáku venku je tak krááásně že je škoda toho náležitě nevyužít..
no pokud jde o ty penízky tak my zkoušeli IUI ty u nás stojí 500 CZK jedna to je v poho.. pak ty IVF a to nás stálo přes 30 tis jeden cyklus - tzn kolem 65 tis jsme za to už určo dali a prd z toho.. kdybysme měli aspoň nějaký mrazáčky 😔

megynka
autor
20. mar 2010

ahoj wrtulka, nás tiež vyšlo jedno IVF cca 30 tis a mrazáčik nebol žiadny ☹ my idemd na cvičák zajtra, už sa teším, niekedy chodíme cvičiť aj do mesta aby si zvykala na ten ruch v centre 😉 teraz tu spí vedľa mňa 🙂 vo štrvrtok ideme na ten pohovor, už sa neviem dočkať čo nám povedia a odporučia 😉

wrtulka
20. mar 2010

Megy já jedu do toho nového centra až 9 dubna.. a zatím se tam ani moc netěším spíš se bojím jde o to že mám přesnou představu co chci..no uvidíme..
tak do města s cvičákem nechodíme škoda..já jí jen sama beru někdy mezi lidi aby si zvykala ale nic moc většinou se snaží na všechny lidi skákat 😔
no já bych mohla na cvičák i zítra ale v neděli dopoledne se mi moc nechce ještě uvidíme jeslti pojedu spíš ne..
spíš asi budu chodit v sobotu takhle odpolko a pak ve středu .. myslím že 2x týdně je to super frekvence.. 😵 a jakého máte pesana?

megynka
autor
20. mar 2010

my máme labradorku, má 9 mesiacov a hrozne zlatá, nedala by som ju za nič na svete ale ja zbužňujem všetky psíky, teda pokiaľ nie sú agresívne 🙂 a vy máte akého psíka?
naša tiež skáče na každého a hlavne keď sa jej ľudia prihovoria, to by sa hneď chcela hrať, ale na cvičáku už pekne poslúcha, ako keby vedela že je v škole a dáva pozor a snaží sa všetko urobiť čo najlepšie, no iné to je keď si sňou vyjdeme len tak na prechádzku, to sa jej moc poslúchať nechce 😅