icon

Plánujete KET v marci 2024? Pripojte sa!

veronika905
13. feb 2024

Ahojte, 19.1. som mala OPU a kvôli OHSS mi nemohli spraviť vklad, menštruáciu som dostala 23.1. a teraz čakám na ďalšiu a podľa toho uvidíme či bude KET v Marci, čaká tu niekto podobne ako ja na vklad ?🙂

tessa165
11. apr 2024

@sonkam budeš mať tiež dve ☺️. Nešla si v nativ že by sa aj prirodzene zadarilo?
Ja našťastie žiaden hematóm ani lekárka nevedela prečo to spinenie.

adabise683
11. apr 2024

@sonkam teeeeda tak to čumím 😳 tak mozno tiez bude dalsie babatko😀 ... drzte sa dievčata 🍀

naty_haa
11. apr 2024

@tessa165 jeej gratulujem 🙂 vlozili iba 1 embryo, ci 2?

@sonkam tak to je ozaj zaujimave. Nemohla si otehotniet prirodzene po vklade? To by sa vyvijalo o nieco neskor.

tessa165
11. apr 2024

@naty_haa mne 1 vkladali

naty_haa
11. apr 2024

@tessa165 tak predsa sa to stava 🙂 🍀
@sonkam pozeram v knihe embryologie, ze mozu byt jednovajecne dvojicky aj s dvomi vakmi, placentami, uplne oddelene. Len ked je jeden vak mensi, tak by to skor sedelo na dvojvajecne.

sonkam
11. apr 2024

@tessa165 išla som v native, ale sex sme nemali takže nerozumiem vážne
@adabise683 možno len to proste časovo nesedí vôbec
@naty_haa nemali sme sex ani pred ani po vklade 🤷🏼 len teda nvm prečo ten jeden vak je menší ale tak uvidíme o 2 týždňa čo to ukáže

tessa165
11. apr 2024

@sonkam no to som teda zvedavá ako to dopadne🍀🍀🍀🍀lebo to poistenie sexom mi prišlo jedine logické vysvetlenie, inak nechápem s kadiaľ ten druhý vacok

sonkam
11. apr 2024

@tessa165 sama som zvedavá čo ukáže sono o 2 týždne. Ty si mala v jednom vačku 2 však? Ale práve som sa dozvedela že môžu byť aj jednovaječné rozdelené v dvoch vakoch z jedného embryjka tak uvidíme teda 😂🙈 čo sono to prekvapko

tessa165
11. apr 2024

@sonkam no v dvoch vakoch môžu byť ale keďže si mala vkladané 5dnive tak iba jedna placenta. Len to by sa mali vyvyjat podobne.
U mňa si nebola istá, je jeden gastacny vak a 2zltkove, zatiaľ to vyzerá na Mono Mono uvidíme o týždeň. No toto by bol ten najryzikovejsie prípad tak by som sa riadne bala

emmitko
11. apr 2024

@tessa165 @sonkam kokos baby 😂 odpadnem z vás, veľmi držím palce 🍀 ja si toto ani neviem predstaviť, že by sa nám niečo také podarilo a ešte aj to, že ste tu rovno 2 také 😂😂 akože nechápačka čistá 😄 bodaj by vám to obom všetko krásne dopadlo ❤️🍀 nech dostanete 2x toľko lásky keď už ste na to tak dlho čakali ❤️

makrelkam
11. apr 2024

@tessa165 @sonkam och to je uzasne🥰budem sa tesit na dalsi update☺️.
Ja by som mala byt dnes 7+6 a vobec ze NIC necitim. Nevraciam, troska mi je zle, troska ma bolia prsia a som mierne unavena. Do kontroly 3.5. ma zase od nervov porazi🫣 clovek si povie, ze po vydarenom KETe mu odlahne, ale teda stres pokracuje u mna vo velkom🫠

adabise683
12. apr 2024

@makrelkam ja som 7+3 a tiez v podstate skoro ziadne priznaky stale nenam ..mozno uz ani nebudu ..kontrolu mam az 14.5 tak tiez budem nedockava ale zase som rada ze zatial vyzera vsetko ok a nemusim "otravovat babatko" so sonom ... snazim sa nestresovat, aj ked niekedy cloveka vselico napada ... drzim vam dievcata vsetkym palce nech uz na najblizsie Vianoce rozbalujeme pokakane plienky pod stromcekom 🥰

tessa165
14. apr 2024

@sonkam dobré ránko. Ako sa ti darí dúfam že už je to ok🍀🍀🍀. Aj si ťa nechali v nemocnici a či si doma?

sonkam
14. apr 2024

@tessa165 ahoj, som doma ale musím len ležať, nič nemôžem iné a dosť sa bojím. A ty sa ako máš?

tessa165
14. apr 2024

@sonkam veľmi ti držím prsty aby to dobre dopadlo🍀🍀🍀. Inak tebe vysadili anopirin a clexanu? Lebo mne to práve nechali aj keď mi dali ascorutine a dicynone, ešte mi lekárka prízvukovali že určite nevysadit.
Ja ok snažím sa chodiť aspoň na krátke opatrne prestávky ale porád mám dáky výtok tak sa na tých prechádzkach bojím no nemám kde skontrolovať čo to je 🤣 ale okd pondelka som už ani nespinila tak už len dočkať do štvrtku na kontrolu, snáď to dobre dopadne.
Zajtra už idem do práce, no nebola lekárka moc nadcena bola by radcej keby som doma ale skúsim si popýtať ho s tým riešením suhlasila

sonkam
14. apr 2024

@tessa165 mne hematologicka napísala že okamžite vysadiť lebo mne sa robia hematomy, preto ja mám od vkladu aj dicynone a ascorutine 3x denne. Mala som anopyrin aj fragmin po tom krvácaní vysadeny 2 dni a keďže sa nič nezopakovalo ani som nespinila nasadila som naspäť po konzultácii s hematologicku ale nemala som ani hematóm ani nič vtedy. Lenže teraz sa krvácanie zopakovalo včera tak zas pohotovosť a mám obrovský plastový hematóm okolo celého gestacneho takže mám prísny kludovy režim, nič naozaj nič nemôžem len ležať a na wc a späť. Nvm ako toto dám pri malom. A musím volať na hematku v pondelok lebo ja som z tých liekov strašne veľmi nariedena podľa mňa preto sa robia tie hematomy. Aj vo štvrtok nevedeli zastaviť krv po odbere, normálne mi striekala prúdom zo žily.

tessa165
14. apr 2024

@sonkam uf no niečo bude hodne zle keď až tak s teba strieka krv. Ako staré máš ditko? Či vôbec mu už hlavička berie že máš mať kľud? Veľmi veľmi držím palce aby to dobre dopadlo. A čo do druhé čo lekár posledné videl to už bolo vidieť o čo sa jedná?

sonkam
14. apr 2024

@tessa165 no zjavne áno, podľa mňa je to na moju váhu veľká dávka liekov na riedenie. 🤷🏼 Malý má 4 roky a veľmi tomu nechápe...akoze chápe že ležím kôli bábätku, ale ajtak je niečo čo si furt prosím podať, urobiť, a podobne takze je to ťažké. Ďakujem ale veľmi sa bojím. To druhé bolo vidno v podstate sonom cez bruško, vaginálny nie čo bola tiež záhada. Včera na vaginálnom nevidel žiadny druhý vak

tessa165
14. apr 2024

@sonkam no teda a to by cez brucho malo byť vidno horšie. Joj jeden by povedal že po takých pataliach si človek zaslúži kľudne tehotenstvo ktoré si ozaj užije a ešte takéto veci do toho prídu.
Ďalšiu kontrolu máš kedy?

sonkam
14. apr 2024

@tessa165 no prvé som mala tiež rizikové, druhé skončilo potratom a toto tretie je tiež zatiaľ veselé od začiatku ach ... Kontrolu mám až 25.4. ale budem volať či má nepozrie gynekológ skôr. Ty ideš vo štvrtok?

tessa165
14. apr 2024

@sonkam áno vo štvrtok. Neviem prečo má ešte raz chceli vidieť v car, dúfam že keby sa im dačo nezdá tak mi to povedia hneď ale nejak som sa nestretla s tým že by volali opakovane na sono keď povedala že srdiečko mame

sonkam
14. apr 2024

@tessa165 možno len pre istotu že sú 2 ...aj kamoška tak mala že po vložení jedného mala dvojičky a volali ju potom ešte raz po týždni na sono.

tessa165
14. apr 2024

@sonkam áno? Joj lebo ja už od štvrtku vymýšľam katastrofické scenáre čo sa im nezdalo ☺️. A dopadlo to u kamošky dobre?

sonkam
14. apr 2024

@tessa165 nie u nej to skončilo syndrómom miznúceho dvojčata ale čakajú jedno zdravé bábätko

tessa165
14. apr 2024

@sonkam och to by som nechcela už som na tú myšlienku dvoch strašne namotana... No je pravda že jedno zdravé by pre mňa znamenalo celý svet, ale už som si stihla zvyknúť na predstavu že predca len budeme mať 2 zdravé šťastné deticky

naty_haa
15. apr 2024

Caute baby, tak uz aj ja mam po prvej kontrole. Akciu srdiecka mi doktorka nevedela s urcitostou potvrdit, ze ho bolo celkovo zle vidiet. Nejake mihotanie sme tam obe videli ale kontrola znovu o tyzden. Tiez mam aj hematom, zatial len 8mm, dufam, ze sa vstrebe ale musim sa pripravit na spinenie a z neho infarktove stavy...tak som dufala, ze to pojde hladko...no nic, musim sa otrepat a mysliet pozitivne 😊

tessa165
15. apr 2024

@naty_haa drzim prsty 🍀 aby sa rychlo vstrebal a neohrozoval bubicka, dnes si presne aky prebiehajuci tyzden?

naty_haa
15. apr 2024

@tessa165 dakujem 🩷 6+5 som dnes

naty_haa
16. apr 2024

Inak baby vy uzivate kolkatku progesteron? Ja som mala 200 a teraz mi kvoli hematomu zvysila na 800 a citim sa riadne cudne/zle a brucho mam nafuknute, ze mi ide prasknut. Davam si 4x progestanelle ale predpisala mi almelgen, ked douzivam progestanelle. Vam z toho nebolo zle? Neviem ci to zase neznizim a nebudem davku zvysovat postupne, nech si telo trochu zvykne.

tessa165
16. apr 2024

@naty_haa ja mám ráno prolutex a večer prolitex aj amelgen až na tá že nevládzem pichať 3 injekcie denne (mám aj clexane) mi ten progesterón nejak problémy nerobí. Tu večernú injekciu mi navýšení lebo som začala špiniť 3 týždne po ket