icon

Plánujete KET v marci 2024? Pripojte sa!

veronika905
13. feb 2024

Ahojte, 19.1. som mala OPU a kvôli OHSS mi nemohli spraviť vklad, menštruáciu som dostala 23.1. a teraz čakám na ďalšiu a podľa toho uvidíme či bude KET v Marci, čaká tu niekto podobne ako ja na vklad ?🙂

makrelkam
16. apr 2024

@naty_haa 200 rano vecer vkladam. Ty ho jes?

naty_haa
16. apr 2024

@tessa165 jaaj, to si este aj pichas. Tak to mas narocne, tolko injekcii kazdy den. Ja neviem co mam robit. Od kedy som si dala na obed ten progestanelle tak mi je zle, creva vyhravaju, hnackujem, strasne ma bolia krize, picha v bruchu, toci sa mi v hlave obcas. Trocha sa bojim, ze sa mi rozbieha potrat ale spinenie zatial nemam. Neviem ci si dat vecernu davku ked mi je takto, neviem ci je to z toho alebo preco mi je takto zle 😔.

tessa165
16. apr 2024

@naty_haa to všetko môže byť s progesteronu, mne s neho tiež poriadne preháňali teraz už posledný týždeň nie, aj všetko ostatné môže spôsobovať ak si miesi istá skús zavolať hot linku a poradia ti, ale určite by som nevynechavala dávku hlavne ak ti navyšovaní. Skôr by som tam zbehla alebo zavolala čo najskôr že ti liek nesadol, zmenia ti

sonkam
16. apr 2024

@naty_haa ja mám amelgen 400 večer a každý tretí deň si picham agolutin

naty_haa
16. apr 2024

@makrelkam vkladam ho. No, ked som si davala 200, tak ziadne problemy a teraz pri 800 katastrofa.

@tessa165 si ma trochu ukludnila, ze to vsetko moze byt progesteron. Cize si tvoje telo na to asi zvyklo. Dufam, ze aj moje si zvykne a toto je len prvy den. Skusim si dat teda ten amelgen namiesto progestanelle, mozno bude moje telo lepsie reagovat na ten. Vdaka.

tessa165
18. apr 2024

Tak baby definitívne sú dve, dnes už sa neskrývalo jedno za druhé 🥰🥰🥰🥰

adabise683
18. apr 2024

@tessa165 gratulujem 😍 a prajem vela stastia a sil 🍀🍀

sonkam
18. apr 2024

@tessa165 jeeeej tak to sú super správy 😍☺️ gratulujem a prajem bezproblémové tehu 😘 u nás nakoniec len jedno, asi to bol teda syndróm miznúceho dvojčata ale som vďačná aj za to jedno že je zdravé a pekné rastie a hematóm sa pomaly vstrebáva

tessa165
18. apr 2024

@sonkam to som rada že hematóm sa vstrebáva veľmi som sa o vás bála 🍀držím prsty nech si to už len užívaš bez stresov 🍀

sonkam
18. apr 2024

@tessa165 ďakujem si zlatá, no bojím sa toho čo bude keď sa opäť nasadia lieky na riedenie krvi ale zatiaľ ich mám vysadené tak je všetko ok a nie je žiadne krvácanie

naty_haa
18. apr 2024

Tak ste ma potesili obe 😊 super spravy na dnes, aj mne to dava nadej. Hadam nam to vsetkym dopadne dobre 🤞🤞

babushkaem
20. apr 2024

Baby dnes som videla video na IG, od taketo americkeho embryologa, bolo tam pod mikroskopom embryo, ako sa blastocysta zacala liahnut a ako sa vyliahla, tak v ,,skrupine” odstali nejake jej pozostatky a z nich sa vyvynula dalsia blastocysta 🥹 tak som si na vas spomenula. Dufam, ze sa mate dobre a davate si na seba pozor! Drzim palce ❤️ ja idem na dalsi vklad az jun/jul, vcera som mala zakrok na hystero, uterinne nk bunky a skratching endometria.

babushkaem
27. apr 2024

Baby nejak ste tu ticho, ako sa mate?

makrelkam
28. apr 2024

@babushkaem nemame ziadne novinky asi😁 videla som niektore baby pisu v novembrovkach 24. Ja som nebola poriadne dlho na kontrole, idem az v piatok po 5 tyzdnoch. A ty ako sa ti dari?

naty_haa
28. apr 2024

Ahojte baby 🙂 ja som v 8tt na sone mala konecne srdiecko, tak teraz cakam na termin u svojho gynekologa. Je mi celkom fajn, nevolnosti su ovela znesitelnejsie. Ak vam uz trochu ustupili priznaky? Hematom sa vobec nevstrebava ale uz je o dost mensi ako plodik, tak snad nebude robit problemy. A vy ste ako na tom? Dufam, ze vsetko v poriadku 🤞

sonkam
29. apr 2024

@babushkaem veru v podstate nič nové ☺️ ja som síce malá teraz kontroly po týždni 3x kôli tomu hematomu, ale od poslednej kontroly sa vôbec navstrebal tak stále mám len kludový režim a mala by som ležať, čo sa samozrejme nedá pri 4rocnom drobcovi ☺️ ale bábo našťastie rastie pekne tak verím že to dopadne dobre. A ty čo nového?
@naty_haa u mňa sú tie príznaky ako na hojdačke. Jeden deň mi nič nie je, ďalší deň mám celý taký že mám pocit na zvracanie, aj keď našťastie som zatiaľ nezvracala. Jediné čo mi prešlo sú bolesti vaječníku a krížov.

babushkaem
30. apr 2024

Tak som rada, ze ste vsetky ok. Mne prave volali, ze som mala pozitivne unk bunky a mam sa objednat k imunologovi. Tak hadam to vsetko postiham, ked chcem ist na vklad v july

sonkam
30. apr 2024

@babushkaem no jedine Prešov , v NR ti isto nedajú termín + výsledky tak aby si stihla vklad v júly. Ale je super že na to prišli, teraz nasadia liečbu a pri ďalšom vklade držíme palce

babushkaem
30. apr 2024

@sonkam ja slm z BA, tu je imunovital, tak skusim tu, uvidim co dalej, termin mi dali na koniec maja.

sonkam
30. apr 2024

@babushkaem imunovital ale nerobí komplet všetky repro-imuno veci takže to neodporúčam ale už je to na tebe ako sa rozhodneš🤷🏼 vela báb sa sťažovali že to bola pre nich strata času a peňazí a ani liečbu nejak extra nechcú nasadzovať.

babushkaem
30. apr 2024

@sonkam mne robili tie vysetrenia v gynfive, aj histoliogiu maternice, na tie vysledky este cakam, u nich to mam vaetko konzultovat. Ale podla vysledkov co mi poslali, je tam ze 29,7% unk a mali by byt do 22%

naty_haa
1. máj 2024

@sonkam mne je inak strasne zvlastne, ze mne s hematomom doktorka v CAR nedala kludovy rezim. Este naschval som sa jej pytala na to a povedala, ze iba nemam posilnovat a behat...sice som zatial nekrvacala ale vsimla som si, ze ostatne baby s hematomom aj ked nekrvacaju maju kludovy.

@babushkaem to je super, ze si si dala porobit tie vysetrenia pred vkladom. Ja som isla do IVF bez tych vsetkych dodatocnych vysetreni, lebo lekar ma vyplasil, ze musim hned otehotniet (max do roka), inak uz nemusim nikdy otehotniet kvoli endometrioze. A teraz len trpnem, ci nemam nieco dalsie.

babushkaem
1. máj 2024

@naty_haa Hej lebo mam uz len tri embrya a ak tak by som teraz nesla na vklad, lebo idem na dovolenky, tak som ten cas vyuzila na testovanie 🤣
Minule som tak rozmyslala, ze keby mam strasne vela penazi, tak by som otvorila taky multi car, ze tam bude v jednej budove vsetko. Aj car aj endo, aj hemato, aj reproimuno, proste vsetko, ze ked sa nedari, vybehnes na dalsie poschodie a nemusis roesit milion inych navstev lekarov 🤣

sonkam
1. máj 2024

@naty_haa možno je to tým že si nekrvacala a možno nebol veľký a bol na dobrom mieste že neohrozoval plod. Lebo ak je hematóm na mieste kde môže ohroziť plod, je potrebný kludový režim z toho dôvodu, že keby sa hematóm odtrhol pri nejakej činnosti, môže spustiť krvácanie a zobrať so sebou aj plod.

naty_haa
1. máj 2024

@sonkam praveze mam retroplacentarny, ten moze casto sposobit zastavenie vyzivovania plodu cez placentu aj v neskorsom stadiu tehotenstva.
@babushkaem tak hadam budes psychicky oddychnuta pred vkladom a vide to. No teraz tu tak chybaju ti lekari, som pozerala, ze hladaju lekara do IVF kliniky v BA a ponukaju 6000 plat 😀. Normalne rozmyslam, ze si spravim este medicinu.

makrelkam
3. máj 2024

Ahojte baby, dnes kontrola po takmer 6 tyzdnoch😵‍💫dopadla super, uz je to ozaj maly cloviecik. A samozrejme som revala strasne😅 dnes by som mala byt 11+0. Otazka na vas, kedy idete vysadzat progesteron? Mne povedala, ze kludne uz mozem, ze po tom 12tt uz nema vyznam. Len neviem, ci ho mam naraz vysadit, ci len jednu davku postupne, ako je to bezpecnejsie? Moja gyn je taka naturalistka, povedala, ze uz si ho nemam vobec davat🫣

sonkam
3. máj 2024

@makrelkam ja som pri prvom tehu mala do 16tt ale kôli spineniu z hematomu. Väčšinou sa vysádza okolo 12tt ak nie sú žiadne problémy, nakoľko funkciu uz preberá placenta od 12tt. Mal by sa postupne na 2-3dni znížiť dávku vždy o jednu tbl, podľa toho koľko ich máš.

adabise683
3. máj 2024

@makrelkam gratulujem 😃 ..ja tiez netrpezlivo cakam na kontrolu ... idem po ukonceni 12.tyzdna ..dovtedy mam brat aj progesteron ... potom vysadit tak ze par dni budem brat polovicnu davku a potom vysadim uplne

makrelkam
3. máj 2024

@adabise683
@sonkam dakujem baby, zacnem teda postupne vysadzat po vikende asi. Ja mam 200 progestanelle rano vecer.
A ozaj popri tej euforii z babatka som zabudla, ze mam aj po opakovanom odbere zvysenu stitnu zlazu a este dokonca krv v moci. Takze okrem hematologie ma este caka urologia ( mala som aj predtym mikroskopicke hematurie v tehot.) a este raz opakovany odber na stitnu, ak bude zla, tak endokrinologia😣

sonkam
3. máj 2024

@makrelkam tak vysad najprv na ráno na 2-3 dní a potom už aj tu večernú. Koľko ti vyšla štítna? Ja tiež beriem lieky už na štítnu. A tá krv v moči, nemohla si niekde prechladnúť?