icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

eva1984
11. jan 2018

@lyzinka toť naše zdravotníctvo slovenské.... a to som netušila že v BA je to také drahé... som myslela že cenník je rovnaký pre všetky centrá.
No ked som volala s dr. v novembri asi, tak sme mali miernu výmenu názorov ohľadne výsledkov že teda už to dlho trvá a tak.... vtedy mi dr povedala že prvé dve časti ktoré už sú vyšetrené tak sú v poriadku a čaká sa stále na 3 časť kde sa vyšetruje cystická fibróza.... môj muž ju nemá ale môže byť nosičom a to môže brániť počatiu. Ale kedže mi vieme ako to je že spg je nahouby, tak ani nerozmýšlam nad tým žeby bola genetika nejaká zlá. Každopádne konečne to budeme mať na papieri a budeme kludnejší. skôr ako vo februári by som na další vklad ani nešla, takže mi je to jedno v podstate.... len mi je divné že na prebratie výsledkov musím mať termín 😀

a odkiaľ si? Ja som priamo z BB.

mirpet
11. jan 2018

@eva1984 to je neskutocne s tým čakaním na výsledky a genetické vyšetrenia...

lyzinka
11. jan 2018

@eva1984 Tam je vsetko predrazene a uspech nula bodov... ide im len o eura a nie o to aby sa podarilo babo..ja som z br. No som zvedava ako dlho bude trvat kym nam daju vysledky. Aj u nas je problem v spermiach..Chodim ku dr Bornayovi a zatial je uplne super..aj ked bez genetiky nechce ist do nicoho...dufam ze nic zle na genetike nezistia. Drzim ti palce aby si mala dobre vysledky..a tie prve dve vysetrenia robili na co konkretne? Ci to asi kazdemu inemu zistuju nieco inena geneticke?

eva1984
11. jan 2018

@lyzinka viem len to ze to boli nejake zakladne karyotypy a muzsky XY 😂 netusim fakt co to bolo....dozviem sa

misudix
12. jan 2018

@eva1984
4 tyzdne presne a bola tu 😂 u teba stale nic?

eva1984
12. jan 2018

@misudix ja mam pondelok 4 tyzdne a brucho aj pobolieva uz tyzden a nic....no uvidim ze co.

eva1984
15. jan 2018

čaute žienky... čo máte nové?

mirpet
15. jan 2018

@eva1984 ahoj.ja netrpezlivo čakám na stvrtok a kontrolu pred KET,dufam ze všetko bude ok a budeme moct ist na pokus c.2...a ty ako?

misudix
15. jan 2018

Tak ja podobne ako mirpet,cakam na kontrolu a dufam, ze bude KET. Zacala som jest tabletky maca negra a pijem caj l.mojzisovej tak uvidime 😁
A ako ty? MS prisla?

eva1984
15. jan 2018

@mirpet
@misudix no ja ms stale nic... Inak fajn...citim sa ok. Co to je maca negra? 😮
Budem na vas mysliet a dajte vediwy kedy bude ket..

misudix
16. jan 2018

Tak som googlila a maca je velmi vzacna bylina a je asi na vsetko 😁 skusam pred vkladom uz asi vsetko, bola by som fakt stastna kebyze to vyjde,non stop na to myslim a asi sa z toho zblaznim. V podstate nic nemozeme planovat lebo co ak budem tehotna a co ak nebudem...takze tato neistota je fakt strasna. Uz nech mam aspon to sono za sebou,aby som vedela ci vobec bude vklad.
Ako sa citite vy zeny? Ci len ja mam tieto stavy?

eva1984
16. jan 2018

@misudix no ja som to citila rovnako ako ty pred prvym pokusom...stale na to myslela a presne ako vravis nic neplanovat lebo co ak budem tehu...neplanujme dovolenku lebo budem mozno tehu 😄 vsetko sa podriadilo ivf 😄 ...a teraz som s tym skoncila...nic neplanujem neriesim...ked pojdem tak pojdem. Chceme svadbu tento rok tak idem planovat tu...
Skus vypnut a netlacit na pilu tak velmi...ja som ro robila 3 roky ked sme sa pokusalu o babo...stale to riesils dookola az mi z toho sibalo a riadne a toto ivf to zakoncilo. Tak som si povedala ze dost...

misudix
16. jan 2018

@eva1984
V podstate to mame dost podobne, minuly rok sme svadbu planovali ale ivf malo prednost, vsetko islo na druhu kolaj...teraz si vravim, ze to tak nebude...ale planujeme lyzovacku ale co ak budem tehu...tato neistota je strasna. Uz to neberiem tak vazne ako pred et ale stale musim rozmyslat co ak ano co ak nie...jak u blaznov...a hlavne moj drahy...tam nepojdeme lebo co ak spadnes, co ak na Teba nieco spadne 😂😂😂😂 takze sa tomu dajako neviem vyhnut,aby mi to stale niekto nenaznacil 😁😁😁
Ale uvidime co bude,kazdopadne to uz neberiem tak ako poprve...

eva1984
16. jan 2018

@misudix myslim si ze veci sa aj tak zariadia same tak ako maju...ak budes tehu vsetko sa zariadi podla toho...hlavne nesmieme byt v krci 😄 treba sa uvolnit.

lyzinka
17. jan 2018

@eva1984 prosim ta a ako dlho ste boli v ambulancii na tej genetike? Ze teda ako dlho to trva kym vsetko pozistuje? Dakujem.

misudix
18. jan 2018

Tak sliznica 7 mm, folikul 20 mm. Dnes mam mat ovulaciu, tak sa mame doma posnazit a v utorok o 10:00 KET. Pan Dr.bol spokojny s tym co vidi, tak to snad vyjde.
@mirpet
Daj potom vediet ako si dopadla.

mirpet
18. jan 2018

@misudix ahoj. Ja idem v utorok po tebe na KET: 10:15.ovulku som mala v noci..sliznica 8 mm. Tak s možno vidime

eva1984
18. jan 2018

@misudix
@mirpet noooo baby, tak super správy držím vám palce veľmi,... teda na kolký DC sa robí KET?

eva1984
18. jan 2018

@lyzinka ahoj boli sme tam dokopy asi 20 - 30 min... zobrali nám krv obom a potom sa dr. pýtala každého z nás rodinnú anamnézu a ona si to zakresľovala na papier. A to bolo všetko... povedala kedy si máme volať za výsledky ... to bolo 10.7.2017 😀 a výsledky prvé sme mali začiatkom septembra (kvôli tomu sme aj ivf posunuli, prvé ivf bolo plánované na koniec augusta), druhé výsledky sme mali dáko v na prelome septembra a oktobra a tie tretie až teraz v januári máme... spravidla tie výsledky trvajú mesiac a viac... posielajú to do BA do nejakého centra genetického. Ak idete do BB na genetiku tak sa obrňte trpezlivosťou 🙂

misudix
18. jan 2018

@eva1984
Tak mne vychadza KET na 19 dc, ale vravel mi ze kludne mozeme aj na 18 dc ked nemozeme v utorok.
MS Ti iz prisla? Dajako dava na seba cakat 😁

@mirpet
Takze utorok je nas, my este mame dnes skusat kedze mam ovu ale silno pochybujem, ze zrazu dnes by to vyslo ked sa nam to uz po tie roky nepodarilo 😆 budem drzat palce v utorok

eva1984
18. jan 2018

@misudix ale čosi ... ms ešte stále neprišla. 😀 už je to piaty týždeň. prsia bolia a brucho ale stále nič. Teraz ked ju chcem dostať tak nie a nie prísť 😀

lyzinka
18. jan 2018

@eva1984 Dakujem tak uz to mame za sebou..boli sme dnes v Martine. Cela anamneza rodiny...a fakt trvalo to cca 20min a vysledky ze do 8tyzdnov budu a podla vysledkov ze sa ukaze..no kiez by sa im zadarilo aj skor vysledky zaslat 🙂 nech mozeme co najskor ist znova do toho...

mirpet
19. jan 2018

@misudix ahoj.tak mne presunuli čas KET v utorok až na 15:30..takze sa nestretneme. Mne musí prísť urobiť transfer Dr.Krajkovic z Martina,lebo pri prvom bol problém pri vkladaní a museli ho aj tak volat..tak teraz to už poistili,pride a urobí to rovno on. Snáď nám to už vyjde

misudix
22. jan 2018

@mirpet
Tak zajtra nas to caka, beriem do konca tyzdna dovolenku nech necestujem vlakom a busom v tej zime ake od buduceho tyzdna normalne do prace.
Uz nam to vyjde, uvidis 😉

mirpet
22. jan 2018

@misudix Ja si beriem volno len na stredu, lebo nemôžem viac z práce...tak snáď to bude ok 🙂

eva1984
22. jan 2018

@misudix
@mirpet babx velmi budem na vas mysliet. 👍👍👍👍👍

mirpet
23. jan 2018

@misudix už to máš za sebou? Ja až poobede.myslim na teba

misudix
23. jan 2018

@mirpet
Tak uz to mame obe za sebou, ako si to zvladla.
Ja som to dnes mala dost bolestive, nevedela sa dostat cez krcok, strasne nieco.
Verim, ze u Teba to bolo vsetko v poriadku.

mirpet
23. jan 2018

@misudix aj my to už máme za sebou. A ja mam stále problém s tým že sa mi tam nevedia dostat...som si už vytrpela pri inseminaciach a minule pri vklade museli volať Krajkovica. Dnes rovnako,prisiel už rovno on mi to urobit. Takže viem o com hovoríš. Verim že to bude dobre

mirpet
23. jan 2018

Baby...pila som alchemilku pred KET.mozem ju piť aj teraz po vklade?