icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

lyzinka
16. apr 2018

@bobulkapetka Verim v to ze uz bude len a len lepsie v tvojom pripade a budes moct riesit aj ty stimulaciu. Ja teraz trpnem ci budem mat zajtra vklad alebo nie...ci mam ohss alebo nie ☹ to trapenie je najhorsie

luxly
16. apr 2018

@lyzinka Ak ti mozem poradit, ja by som urcite chcela vklad, aj ked mas mozno mierny nabeh na OHSS. V mnemocnici som bola s dvomi dievacatami, ktore mali OHSS (miernu formu) a mali vklad, obidve otehotneli a uz maju babatka. Organizmus reaguje vtedy viac na uchytenie embrya. Ak naozaj nemas vodu v brusnej dutine a "neumieras", ako som si ja myslela, lebo mne bolo fakt tak, ze som nevedela, ci sa este vobec nadychnem, isla by som do toho.

peggie
16. apr 2018

@lyzinka
Ahoj ja akurát picham 4 deň menopur. No zatial som na 150 jednotkách ale ak mi zvýšia dávku, tak by sa mi asi hodil 🤔 tebe zvyšovali dávku? A koľko si mala balení. Bo ja mám tri, tak neviem či to bude dosť. Zajtra idem na kontrolu, tak uvidím, čo mi povedia. Ďakujem za odpoved

lyzinka
16. apr 2018

@luxly No ako dychat sa mi da bez problemov len ma neskutocne boli lava strana tam ze som mala vajicka niekde za maternicou..tak neviem ci je to tym alebo tam mam tekutinu..som z toho vôl..prve dni uplne super nic az dnes taka bolest ako keby mi chcela oblicka priam vyletiet z chrbta a v predu to iste....ale prava strana je bez bolesti..nuz uz len vyckat do zajtra..urcite by som chcela vklad vsade kde citam tak pisu ze cerstvy vklad je najlepsi..

lyzinka
16. apr 2018

@peggie Ahoj. Ano aj ja som mala najprv jeden a pol praska...a potom mi zodvihli davku na dva prasky. Ak budes potrebovat vklude napis..No ja som mala tri balenia ale zalezi to od toho ako telo reaguje na injekcie a aku mas vysku hormonov..lebo doktor mi povedal ze ak budem mat malu tak mozem mat davku aj 3prasky..ale nastastie bolo vsetko ok

peggie
16. apr 2018

@lyzinka
No ja mám davku dva prášky , tak uvidime zajtra ako reagujem. Budem ti držať palce, aby ti to dobre dopadlo. 😊

lyzinka
16. apr 2018

@peggie dakujem tak zajtra sa ozvy co ti povedali 🙂

bobulkapetka
16. apr 2018

@lyzinka no dufam aj ja. Zajtra idem k lekárovi co má operoval minuly rok som zvedavá co mi povie. Následne budem volať do centra (najradšej by som sa ale priamo spojila s dr.krajkovicom) a uz konečne doriešiť co teda ďalej. Zajtra daj vedieť ako si dopadla ale dufam ze bude vklad možný 🙂

lyzinka
17. apr 2018

@bobulkapetka Ahoj tak ako si dopadla?? Dufam ze si sa posunula o krok vpred...ja som tam sla s malou dusickou...mam mierny OHSS...kus tekutiny aj v dutine brusnej...ale pani doktorka zhodnotila ze vklad bude 🙂 Tak odchadzam stastna ako blcha z tade 🙂 Uz len dva tyzdne vyckat

ivanka0603
17. apr 2018

@lyzinka prosím ťa, ktorá dr. tam dnes bola? Ešte tam robí tá ukrajinka?

lyzinka
17. apr 2018

@ivanka0603 Dnes tam bola pani doktorka Rossova a pan doktor z Ciech. Uff neviem aka ukrajinka ja tam nechodim dlho

ivanka0603
17. apr 2018

@lyzinka taká blondyna nakrátko ostrihané je a má okuliare. A ktorý dr. z Čiech tam chodí? Ja som tam bola tiež len 2x. Prvý krát sme boli u dr. Bornaya, druhýkrát nás sestrička šupla k tej dr. ale tá mi moc sympatická nebola. Už by som k nej nešla. A prvé ivf sme chodili do MT.

lyzinka
17. apr 2018

@ivanka0603 Ja chodim k panovi doktorovi Bornayovi. Tak taka co popisujes tam nebola vobec. Tato pani doktorka Rosova je tiez velmi mila a vsetko vysvetli. Spokojnost u oboch doktoroch.

mirpet
17. apr 2018

@ivanka0603 Ja som chodila ku Dr.Bornayovi, sem tam som sa stretla s Dr.Rosovou, a vklady mi robil Dr.Krajkovič...U všetkých troch som bola maximálne spokojná...Dokonca Dr.Bornay je dnes už aj mojím obvodným gynekológom, ku ktorému chodím... Takže mi sme v CRM B.B boli spokojní.

bobulkapetka
17. apr 2018

@lyzinka tak to som rada ze vklad bude 🙂 budem držať palce. Priebežne informuj 🙂

bobulkapetka
17. apr 2018

@ivanka0603 áno robí tam. Ján som bola u nej nás prvej konzultácii. Vola sa kseniya zakrevskaya

marec2018
18. apr 2018

Dnes tam bol nejaky doktor asi miesto tej ukrajinky...zaucal sa

peggie
18. apr 2018

@lyzinka
Ahoj tak ostala som na dávke 2 prášky čiže to čo mám doma mi bude dosť. Už hádam mi ju nezvýšia ci?ale aj tak ďakujem za ochotu. V piatok idem na ďalšiu kontrolu. A ty ako už si mala vklad?

peggie
18. apr 2018

@bobulkapetka
Ahoj tak včera som bola na tej kontrole. A všetko zatiaľ ok. Ani davku liekov mi nezvysili a uz mi aj merali folikuly. 😊Dnes idem na predoperacne a v piatok mám zasa kontrolu v bb aj pohovor z embryologickou. Tak som zvedavá, čo bude. Včera tam bol aj doktor Fischer z Brna. A ty ako ?

lyzinka
18. apr 2018

@peggie Ahoj. Tak zatial zaberaju injekcie dobre ked ti nechali dva prasky. Zmenit to mozu hocikedy podla vysledkov z krvi. No najprv mi spravila doktorka sono mam mierny OHSS a aj kus tekutiny v dutine brusnej ale ze ona je za to aby sme skusili vklad. Tak bol vklad a teraz uz len pockat dva tyzdne ako to dopadlo... Drzim ti palce nech mas odber co najskor za sebou.

peggie
18. apr 2018

@lyzinka
Ďakujem ti veľmi pekne. Tak vychadza to na budúci týždeň. Uvidíme v piatok, čo mi povedia to budem mať 8 deň, tak neviem či už budú vedieť. Dúfam že to všetko pôjde tak ako ma. A tebe držím palceky, aby to bolo úspešne. Ale čo som čítala rôzne diskusie , tak baby pri ohss práveže otehotneli. Tak sa zatiaľ drzkaj a oddýchni si 😉

lyzinka
18. apr 2018

@peggie Ja som mala na 15ty den odber vajicok od kedy som zacala pichat menopur. Dakujem no dufam ze sa to podari lebo je to uz na nervy tolke cakanie a neistota. Sice mam bolesti este z toho OHSS ale dufam ze do nedele pominu a od pondelka pojdem uz aj do prace. Drzim titi palce a daj vediet ako pokracujes 🙂

bobulkapetka
18. apr 2018

@peggie tak som rada ten vsetko pokračuje ako má. No Ja som bola včera u dr balada a podľa nebo tam polyp nie je. Tak budem volať do bb ten co ďalej. Len dnes som nemala absolútne čas. Zajtra uz cestujem do prace tak si to vsetko obvolam tam budemmat kľud 🙂

bobulkapetka
20. apr 2018

@peggie ahoj. tak som sa dnes spojila s dr. Krajkovičom a že keď bude schválená žiadosť mi budú volať čiže dovtedy čakať. Ty sa máš ako?

peggie
20. apr 2018

@bobulkapetka
Ahoj tak aj to je dobrá správa, že tam ten polyp nie je. Aspoň môžete riešiť už ostatné. Ja som dnes bola znovu na kontrole a zatim vse ok . Ani dávku mi nezvýšili. Ak všetko pôjde tak ako ma koncom budúceho týždňa by som mala mať odber. Dnes sme mali aj pohovor s embryologickou, tak mi nasadila chrobáka do hlavy lebo my sme mali fragmentaciu DNA spermií do 19% no a keď je nad 20% že odporúčajú Macs metódu, a tým vlastne vyčistia všetky čo majú poškodenú DNA lenže to stojí 250€ navyše. Ale aj tak rozmýšľame že to dáme lebo 19 % je veľmi blízko k 20%. 🤔 a ty ako už si tam volala ? Prajem ti pekný vecer

peggie
20. apr 2018

@peggie
Až teraz som si prečítala, že už si tam volala 😅🙈 a idete mať najprv inseminaciu či rovno IVF?

peggie
20. apr 2018

@lyzinka
Ahoj no tak zatiaľ všetko ok, dávku mi stale nezmenili. Dnes sme boli na kontrole a folikuly sú 8,10,11mm a je ich tam dost, tak snad aj dosť dozrie. Rozmýšľame nad tou Macs metódou separacie spermií, nedávali ste si to náhodou? A ty sa ako cítiš? Uz ti je lepšie?

bobulkapetka
20. apr 2018

@peggie no to mi nepovedal. len že zavolajú keď bude schválená žiadosť. a tak podľa dvoch lekárov tam polyp nie je a podľa troch je tak už len kam sa asi ja prikloním 🙂 Tú fragmentáciu vám zistili pri halosperme? Koľko vás to doteraz cca vyšlo? kľudne aj do IP ak chceš. Ďakujem

peggie
21. apr 2018

@bobulkapetka
Áno tu fragmentaciu nám zistili na halosperme. No zatial iba čo som si lieky kupovala a to som platila myslím že 280 euro lebo som si kúpila ešte inofolic a partnerovi vitamíny a c.

bobulkapetka
21. apr 2018

@peggie lebo aj nam robili halosperm ale dopodrobna vysledky nepovedali len ze DNA je v poriadku akurát ze tvar hlavičiek nie tak úplne. Ale ze s oplodnenim by v tomto prípade problém nemal byt. Musím si ich vypýtať aby som ich ich aj ja mala. Dakujem 🙂