Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti
Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/
žienky prosím vás vy ste mali koľko cyklov schválených z poisťovne? ja som myslela že "zadarmo" sú tri a dnes mi prišiel dopis z poisťovne že máme schválený jeden cyklus...
@bobulkapetka
Meškala mi asi 3 dni, a keď mi prišla tak bola o dosť slabšia ako normálne. Vidíš ja som si z to s tou poisťovňou ani nevšimla, ja to beriem automaticky, že tri . 🤔
@peggie preto sa pýtam na ms aby som si to aspoň približne vypočítala ako mi to bude vychádzať. Mne to len priateľ čítal no ja som si tiež myslela že to rovno tri schvaľujú. Teraz vlastne neviem či nám schválili len jednu alebo na každé sa posiela osobitne žiadosť a schvaľujú trikrát :/
@bobulkapetka Myslím, že sa to schvaľuje vždy nanovo pred každým cyklom. Do 38 rokov má žena nárok na 3 cykly, kedy prispieva poisťovňa.
@mirpet ďakujem 🙂 prvýkrát toto riešim tak nemám šajnu ako to chodí. Len tak nejak som si to predstavila že sa to schváli len raz na všetky tri. Preto ma to zmiatlo a nevedela som. Ďakujem za objasnenie 🙂
@peggy myslím dnes na teba 🙂 ptm napíš čo a ako :D
Ahojte zienky. Tak idem sa s vami podelit o moj smutok...dnes je uz 9ty den a test nic neukazal ☹ takze definitivne som sa uz rozlucila s tym ze by sa to mohlo podarit ☹ Som neskutocne smutna ☹
@lyzinka to mám velmi mrzí 😢 myslíš ze uz nie je šanca? V centre ti co povedali?
@bobulkapetka Nic nevolala som a uz ked nic neukazal test myslim ze sanca uz nieje ☹ a tak som myslela ze sa nam to konecne podari ☹
@lyzinka aj ja som verila ze sa Vám to podarí 😕
@bobulkapetka
Ahoj tak dnes som mala ten odber. Nakoniec mi odobrali 22 vajíčok a Dr Bornay mi hovoril, že všetko prebehlo bez problémov a že je s celým priebehom spokojný. No a vklad sme odložili na ďalší cyklus lebo mi vravel, že mám vysoké riziko Ohss a takisto hladinu estrogenov a že on to neodporúča. Povedal že ak chcem môžeme vkladať ale iba keď podpíšem žiadosť, že je to na vlastné riziko. Vravel že kebyže som jeho manželka, že isto by to nedovolil. Ze zbytočné ohrozim seba a aj plod. Ze on už videl také prípady a nedopadlo to dobre ani pre tu ženu ani pre plod. Tak sme sa zhodli že počkáme kým to všetko prejde a telo sa dá do normálu. Zajtra budem volať koľko vajíčok bolo zrelých a koľko oplodnili. No a dostala som dvojo injekcií takže zasa picham.😣 fragmin na riedenie krvi tie si picham ja a ešte suro medol tie sú do svalu takže budem musieť chodiť na pohotovosť aby mi ich pichli😢
@peggie tak som rada a aj nie -kvôli tej infekcii. Ale snáď sa rýchlo vyliecis. Tak do dosť veľa bolo či? Ten mesiac uz vydrzite a potom uz len verít, ze sa podarí na prvýkrát 🙂
@peggie Ja som tiež nemala hneď vklad,kvôli OHSS...šli sme ďalší cyklus na KET, no neúspešne, lebo moje telo bolo ešte riadne zblbnuté z tých hormónov a vaječníky som mala ešte dlho zväčšené...takže až druhý KET už potom vyšiel...telo sa musí z toho spamätať, takže by som sa neponáhľala....nech sa to upokojí a potom sa ti určite podarí....🙂
@bobulkapetka
Tak máme 12 oplodnenych vajíčok, tak dúfam že sa budú pekne ďalej vyvíjať. 🤔
@peggie ahoj, môžem sa spýtať, či ste dali aj icsi?
@peggie tak aj tak dobrý počet. neboj bude ich dostatok ;)
@ivanka0603
Ahoj my sme mali icsi +Macs.
@bobulkapetka
To dúfam. Uvidíme zasa mám volať v nedeľu ako sa držia, tak ti dám vedieť.
@mirpet
Ďakujem za povzbudenie. Najhoršie je teraz veľa piť, lebo keď veľa pijem tak sa mi zväčšuje bruško a dosť to tlačí na tie vajecniky. Aj ty si mala také pocity po OPU? Musím si pichať fragmin a ešte chodiť k dr si pichať i.m. solu medrol. To mi predpísal dr Bornay ako profylaxiu ohhs.
@peggie aha, no lebo nám tá dr Ksenya povedala, že spermiogram je ok. Som zvedava, čo na to embryolog. Lebo pred 3 rokmi sme museli dať icsi. A ponúkli vám aj ten miniinkubator Geri? Lebo keď tak, icsi by som asi dala, nad miniinkubatorom váham, lebo je to dosť peňazí, ale zas sa bojím, že sa to nepodarí budem si to vyčítať....
@luxly
Ahoj no dúfam že sa mi to teda nezhorsi ale stale nam pocit tlaku v bruchu ale to je jediný priznak. Hlavne cez den ma to boli kvoli tomu ze jem a pijem vela vody a to brucho sa roztahuje a napins.Asi keď budem zajtra na pohotovosti si pichať solumedrol tak im poviem nech ma skontrolujú. A aké iontove nápoje si pila lebo oni sú hypertonicke , izotonicke, hypotonicke. Ďakujem ti za radu
@ivanka0603
Ahoj neviem čo znamená ten miniinkunator. No my sme museli ísť cez icsi a to Macs sme si dali lebo sme mali fragmentaciu DNA 19% A od 20 vyššie sa to odporúča. Boli to síce peniažky navyše ale snáď to pomohlo.
@peggie ten miniinkubator že majú nejakú novinku, že embryjka pri kontrole nemusia vyberat, že kamera robí snímky v nejakých časových intervaloch a na základe toho vedia vyhodnotiť embryjko. Majú to popísané na Helios stránke, a sa mi zdá, že CRM na FB to má.
V Európe určite to dobre dopadne, mali ste pekný počet vajok aj embryjok. Budem držať palce. Ja som mala pred 3 rokmi 11 vajok, z toho 8 embryjok ale predlzenu kultiváciu prežili len 2. Vyšiel nám hneď prvý ET. Na jeseň sme chceli ísť po to druhé embryjko, ale to už nevyšlo. Tak teraz sme začali 2he ivf.

@peggie no paradka. Dufam mi to aspoň vyda nejak ked budem doma. Ms ti prisla normálne alebo pozdejsie? Mozes kľudne aj IP