icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

bobulkapetka
1. máj 2018

@peggie nebuď smutná 🙂 máš v podstate možnosť štyrikrát skúsiť (ak si nebudeš dávať vkladať dve a prežijú všetky. ale dúfam sa ti podarí na prvýkrát a tie tri ostanú na súrodencov ;)

ivanka0603
1. máj 2018

Dievčatá, o kolkej zvyknú robiť v CRM punkciu?
A @peggie 4 je pekne číslo, neboj 😉

peggie
1. máj 2018

@bobulkapetka
Veď áno. Musím to brať tak, že máme aspoň nejaké. A áno musí to vyjsť na prvú supu😉 nie nebudem si vkladať dve, takže máme 4 možnosti.

peggie
1. máj 2018

@ivanka0603
Ahoj ďakujem za povzbudenie. Ak myslíš odber mne ho robili o 9 ráno, no prísť som musela 8.15.

bobulkapetka
1. máj 2018

@peggie podarí sa neboj 🙂 ja ani neviem či vkladajú dve ale voľakedy zvykli... uvidím keď sa tam ja dostanem a zistím. Ja by som si chcela pre istotu dve dať vložiť :D

peggie
1. máj 2018

@bobulkapetka
No ja som sa dnes pýtala embryologicky, že ako je to s tým zamrazovanim. Lebo som čítala, že sa mrazia napr 2 spolu a potom sa aj rozmrazuju a prišlo mi to ako plytvanie, keďže to druhé sa už opätovne nedá zmraziť. Ale ona mi povedala, že nie že sa mrazia po jednom, tak mi odľahlo. Ja tiež neviem , čo spravím, či si dam vložiť dve alebo jedno. Každopádne musím im prichystať super maternicu, aby sa im u mňa pacilo🤔😁 zajtra tam idem na kontrolu, tak uvidíme ako sa dohodneme. Lebo keď som mala rozhovor s dr bornayom po odbere sú vlastne dve možnosti. Buď počkáme na prirodzenú ovulaciu alebo ju vyvolame liekmi. Len ja sa bojím či budem ovulovat a mne veľmi vysoko rastie sliznica vždy pred ms , tak či bude vhodná na uloženie embryjka. Proste neviem ako sa rozhodnúť, musím sa s nimi poradiť.

bobulkapetka
1. máj 2018

@peggie toto absolútne netuším ako mrazia nejak som to neštudovala. Len som čítala, že sa zvykli vkladať dve lebo bola väčšia šanca že aspoň jedno sa uhniezdi - aj keď je tam šanca že budú dvojičky (možno aj trojičky...). no teraz som zase čítala len už si nepamätám kde, že už sa to nerobí (neviem či aj nie na crmbb ale si nie som istá a nechce sa mi hľadať). ty tam budeš skôr tak sa opýtaj a napíš mi 🙂 a ty uvidíš čo ti odporučia či počas spontánnej ovulky alebo vyvoláte. a ideš brať aj nejaké vitamíny na podporu maternice?

peggie
1. máj 2018

@bobulkapetka
Neviem ešte, či idem niečo aj brať. Už som z toho nejaka zmagorena lebo iba čítam o kolo toho samé fora a vždy sa docitam nejaké kayastrofy a potom sa bojím a som smutná. Už mi aj manžel vravel , že nech už nič necitam, že musím myslieť pozitívne a to mi k tomu nepomáha , tak ho posluchnem lebo sa zcvoknem. 😊 uvidím všetko podľa zajtrajšej kontroly a rozhovoru z dr.

lyzinka
1. máj 2018

@peggie Ja som sa na to vkladanie pytala. Oni su za ked sa vklada jedno malinke. Lebo aj pri jednom sa moze stat ze mozes mat dvojicky. Ale zase mi embriologicka vysvetlila ze ak by mi vlozili dve tak ze ked sa napriklad jedno uchyti a druhe nie a bude chciet odplavat prec tak ze moze zo sebou stiahnut aj to prve uchytene a tym padom sa to nepodari...tak preto su radsej za vlozenie jedneho...No tak zajtra dr Bornay bude mat kopec roboty 🙂 ty budes mat na neho kopec otazok a idem tam aj ja a tiez mam na neho neskutocne vela otazok ze co dalej ☺ Tak potom sa ozvy co ti povedal a poradil ako najlepsie pripravit maternicu pre malinke

peggie
1. máj 2018

@lyzinka
To áno aj ja som videla veľa názorov, že je lepšie po jednom. No to teda mám veľa otázok, len ja keď už som tam vždy ich zabudnem asi si ich musím napísať. 😁 lebo aj keď volám z embryologickou vždy zabudnem, že som sa chcela ešte niečo opýtať. Tak ako dnes , chcela som sa jej opýtať v akom štádiu sú tie 4, čo nám zamrazia. Takže dúfam, že zajtra na to nezabudnem. Tak to sa možno aj stretneme ale ani o tom nebudeme vedieť. Drzkaj sa a prajem pekný zvyšok vecera

marec2018
2. máj 2018

@peggie ja tiez tak ze chcem sa stále nieco opytat..tak minule som si spisala a pytala..lebo som potom cela neštastna keď neviem a nie vzdy vsetko co sa tu pise je pravda

lyzinka
2. máj 2018

@peggie Ahoj tak ako si dnes dopadla? Co ti povedal? Mi sme pri nom hodinu presedeli...

peggie
2. máj 2018

@lyzinka
@bobulkapetka
Ahoj , tak mi keď sme tam boli , bol tam iba dr fischer. Takže veľa som sa nepopytala. No ohss mi už ustupuje, takže to som rada , už sa mi aj vajecniky vracajú do normálnej veľkosti. No a vravel mi , že sliznica mám nepeknu, takze dobre, že sme nedali ET. No a ideme počkať, kým mi nabehne prirodzeny cyklus čiže ideme skúsiť bez hormónov. O nejaký týždeň by som mala dostať ms a potom sa mám objednať na kontrolu, ktorá bude 10-14 DC a vtedy pozrieme aká je sliznica a ak bude ok bude KET, ak nie v ďalšom cykle ju upravime hormonami. Tak myslím si, že to nemusíme silit, preto sme sa zhodli, že najprv vyskusame nech prirodzene nabehne ms a ovulka. No a embryjka sú teda tie 4, z toho 3 sú v tej najvyššej kvalite ( expandovana blastocysta) A jedno je trošku horšie ale tiež je to blastocysta ale vcasna. A kúpila som si kyselinu listovu lebo doma mám iba inofolic a myslím, že to mi je teraz zbytočné, že to skôr je keď chceš kvalitné vajíčka. A vy ste ako dopadli?

lyzinka
2. máj 2018

@peggie No aj u nas podobne nejak...skusime teraz 19teho KET posledny krat. S tym ze ale dal mi vymenne listky na imunologiu hematologiu ze chce mat este tieto dva vysledky...tam sa caka cca dva mesiace na vysledky. A taktiez 14.5 mam dojst na sono pozre aka bude sliznica..ci bude ovulka..a ak bude vsetko ok o 5dni bude vklad....To bude len taky pokus ci sa podari...ak sa zase nepodari tak koncime kym nebudu vsetky vysledky po kope... Neboj aj 4 embryjka je super...lepsie ako nic...a verim ze hned prvy pokus sa ti podari a budes tehulka.

bobulkapetka
3. máj 2018

@peggie tak super že sú vlastne všetky štyri v poriadku 🙂 Tak už len vyčkať na ten správny mesiac a neboj určite to prejde ako voda 🙂
@ lyzinka a vy nechcete radšej si dať tie vyšetrenia urobiť aby ste zbytočne zase neriskovali vklad? ak náhodou niečo vytvára protilátku proti embryjku alebo niečo... Ako držím palce samozrejme aby si už bola tehuľka je len aby to nebolo pre teba stresujúce až moc...
My ideme zajtra za koordinátorkou tak som zvedavá čo nám povedia aj akú metódu nám navrhli 🙂

srdiecko35
4. máj 2018

ahojte, mali ste stimuláciu s diphereline +meriofert 300 .....od 1dc? nie je to vela? ako ste sa cítili? zda sa mi to moc....dnes začínam...dakujem

lyzinka
4. máj 2018

@bobulkapetka No pravdu povediac ja som ani nechcela ale doktor ze on chce este jeden vklad vyskusat bez hormonov bez nicoho...tak sme dali na neho snad vie co robi...a popri tom budem vybavovat vysetrenia...len na hematologiu satym dostat je zazrak... a ty sa mas ako? Co nove?

ivanka0603
4. máj 2018

@srdiecko35 ahoj, ja mám diphereline + meriofer 150iu. Dávajú to podľa hmotnosti a podľa výsledkov krvi. Počas stimulky ti môžu dávku znizit alebo zvýšiť. Podľa toho ako bude reagovať. Ja by som mala mať uz v stredu odber. Necítim sa nejako vlastne, len už ma trošku v brušku uminaju tie vajka. Dúfam, že to do stredy nejako vydržíme. Inak toto je moje druhé ivf. Pri prvom som mala namiesto meriofertu menopur, a to nebolo bohviečo. Mávala som z neho návaly tepla a točenie hlavy.

srdiecko35
4. máj 2018

@ivanka0603
ahoj, vdaka za info.. navrhli mi vysokú dávku...už je to moje 6 ivf + 3x iui....a posledný pokus cez poisťovnu...bojim sa tiež tych návalov tepla...a že mi z nich bude zle...a na ktorý den cyklu máš odber...? držím Ti palce.

ivanka0603
4. máj 2018

@srdiecko35 fuu tak toho už máš dosť za sebou. Ja som sa dlho nevedela odhodlať na toto druhé ivf. A odber vychádza na 17ty deň cyklu.

srdiecko35
4. máj 2018

@ivanka0603
....až 17 dc...dufam, že budem mať odber skôr....vždy trpím počas stimulácie...a si aj na pn?

ivanka0603
4. máj 2018

@srdiecko35 no lebo meriofert som začala pichat až 4ty DC. My už máme jedno dieťatko z toho prvého ivf, ešte som na rodičovskej dovolenke. Ale pri prvom som bola celý čas na PN, a potom ma nechal aj môj gynekológ cele tehu doma. Najprv som nechcela, lebo som myslela, že mi doma prepne, ale nakoniec som bola rada, lebo nevoľnosti som mala celé tehu.

peggie
4. máj 2018

@bobulkapetka
Ahoj ,tak ako ste dnes dopadli? Ja stale čakám ms ale zatiaľ nič, tak uvidíme, kedy príde

bobulkapetka
4. máj 2018

@lyzinka, @peggy akurát som zapla pc že vám idem napísať 🙂 no boli sme tam dve hodiny. a už keď nám koordinátorka vysvetlila čo a ako tak ma ešte poslala za dr. Fischerom s tým nálezom (za polyp) a ten najprv že teda ok že môžem začať stimulovať a potom že ešte sa pozrie. No tak nakoniec si myslí, že tam niečo je ale nevie čo. aj keď už je to natiahnuté keďže dnes som 28DC. Takže mi odporúčajú predsa tú hysteroskopiu ale mám sa sama rozhodnúť či na ňu pôjdem alebo to risknem a pôjdem rovno do stimulácie. Kým nedostanem MS mám sa kedy rozhodnúť a sama neviem ako sa. Keď aj on aj dr. Rosová povedali, že je to tak 50/50 že tam niečo môže ale aj nemusí byť. Ja už fakt neviem 6 lekárov a ani jeden nevie či tam niečo je alebo nie je... Ale k stiulácii: mám dlhý protokol ktorý asi obe poznáte. Neviem či zajtra stihnem ale ak nie tak v pondelok pôjdem aj tak vybrať recepty ak by som nešla na hysteroskopiu ale začala tento mesiac už konečne stimulovať. Veď teba som sa lyzinka chcela opýtať či ešte máš tie injekcie (mám tie isté) a ak áno či by si ich nepredala ak ich už ozaj nebudeš potrebovať. a ďalšia otázka. z tých Diphereline sa vlastne pichá len tých 7ks a z Menopuru 10ks a len v prípade že oni zvýšia tak viacej? Lebo recept mám len z Diphereline na 7ks len ak nedostanem MS na ten 30-32deň tak mi to aj tak nevydá lebo tým pádom ich mám len do 29DC. ja som nevedela koľko je ich v balení tak ma ani nenapadlo sa opýtať len teraz RP pozerám. A miesto Menopuru mám Meriofert KIT 75IU 10ks v balení lebo že na ostatné majú výpadok. idem si ešte raz všetko preštudovať a rozhodovať sa či ísť na tú hystero alebo stimulovať. Čo by ste vy urobili? A pekný víkend vám prajem 🙂 a teraz pozerám papier a dávku na ten meriofert mám 150 IU - čiže 2 prášky a 1 vodička. Tak to mám len na 5 dní a potom mi asi vystavia nový recept. Teda predpokladám

lyzinka
4. máj 2018

@bobulkapetka Ahoj. No mariska. Ja by som to asi tiez riskla keby som bola na tvojom mieste.. jasne samozrejme ze ti ich rada dam. V pondelok rano idem do BB tak nebudes tam nahodou??? Ze by som ti ich rovno dala. Drzim ti palce aby ti to dobre dopadlo...hlavne uz teraz zacni vela pit a papat bielkoviny. A diphereline som pichala este pred zacatim MS dali mi 3 balenia cize dve som minula. Menopur odo dna ked mi brali prvy krat krv.

bobulkapetka
5. máj 2018

@lyzinka ja mám čas sa rozhodnúť kým nepríde ms. stále neviem či pre istotu spraviť tú hystero alebo to fakt risknúť začať stimulovať a ísť do ivf... mám ešte deň dva na rozmyslenie 🙂 áno viem že to vychádza viac balení len preto som zmätená lebo na rp mám aj z diphereline len 7ks a z meriofertu 10ks a najbližšie 4 týždne tam ani nemám ísť tak odkiaľ budem mať zvyšné? Musím sa opýtať keď budem volať že ako som sa rozhodla. a ten 16DC začínam užívať Proveru 2x1 a to mám predpísaných 24tbl a 4 mi majú ostať tie už nemám brať. No s tým pitím bude obrovský problém-keď koordinátorka povedala že 3-4 litre som sa jej opýtala či za týždeň 😅 ešte tie bielkoviny ako-tak len v práci to bude kus obtiažne nakoľko moja pacientka je "maznavá" na jedlo a skoro nič nechce jesť :/ nejak zvládnem... a do bb v pondelok vôbec nemáme cestu-teda tie najbližšie 4 týždne tiež nie. napíšem ti IP

zelenagw
9. máj 2018

@ivanka0603 Ahoj nebola si dnes so mnou na OPU v BB ?

ivanka0603
9. máj 2018

@zelenagw ahoj....Aaaaaano 😉

zelenagw
9. máj 2018

@ivanka0603 tak aspon budeme v kontakte 😆

ivanka0603
9. máj 2018

@zelenagw teším sa 😆