Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti
Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/
@julinka2787 nebude ti tam chýbať 🙂 dovezú ťa zo sály, hodinku a pol podriemkaš príp. prespíš (ani nebudeš vedieť ako to ujde) pojdeš sa obliecť a bude ťa čakať za dverami 🙂
@amalia8 ďakujem za odpoveď. Ja som dr.Bornaya zažila len 2x, áno je trošku zvláštny ale určite nič nemyslí zle.. podľa mňa je fajn a dokonca aj manžel povedal že bol milý... možno ste len boli každý inak naladený alebo ako to nazvať ... určite by som ho neodpisovala ;)
@amalia8 Ahoj. Tak ja ti napisem moju skusenost s dr.... Cakali sme na chodbe.. Ked si nas pozval dnu som bola v pocitoch dost divnych.. Ze je to divny clovek rozprava ako farar tvrdi chlap.. Milion otazok odznelo.. Ale aj milion odpovedi... Prve sedenie sme mali dve hodiny.... A kazda navsteva teda konzultacia s nim trva hodinu... Ale som tomu vdacna.... V Blave v centre to trvalo dve minutky a uz nas z dveri vyhadzovali doslova... Sice sa doktor vela pyta.. Ale... Na druhej strane... Na zaklade tych milion otazok prisiel na mozne chyby vdaka ktorym nemame babo este... On jediny nas poslal na uuuplne vsetky vysetrenia od hematologie az po imunologiu a ver ze stalo to za to... Ked bol daky problem napisala som mu email... Odpoved na email som nedostala... Ale okamzity telefonat od neho a navrhnutie riesenia... Cize prvy dojem nikdy nehra rolu.... Ver ze druhe sedenie uz bude ine... A isto zmrnis nazor... Doktor je velmi zodpovedny a dosledny hlavne... Ja ako som si zozaciatku myslela ze boze kde sme to prisli.. Tak teraz nedam na neho dopustit...
@peggy ako sa cítiš? Kedy sa chystáš testovať?
Ahojte baby chcela by som sa spitat ohladom ivf ako to prebirha helios bb ,ked dte po odberoch vajicok kde lezite na izbe nejakej ci su tam viac tych ludi ?
Idem prvy krat na ivf idem na strimulaviu zacinam s tabletkami 18.8 potom 25.8 xacinam aj s injekciami s potom neskorsie zacinan sdruhimo onjekciami,
Ako casto ste chodili na sono ?
Maloste problem stimi liekmi a injekciami malite aj nejake vedlajsie ucinky ?
Boliste na PN od prveho dna ixivania lieku ? Dakujem za info
@bobulkapetka
Ahoj no mám sa tak, že neviem, kde mi hlava stojí. V praci cista katastrofa 😢 takže sem nestiham ani chodiť. Zatiaľ nemám žiadne pocity až na to, že večer ma už trošku pobolieva v podbrusku odvčera, tak dúfam, že to nie je predzvesť ms . Neviem ci to môže byť aj tým, že som celé dni na nohách. Testovať sa nechystám, už sa bojím sklamania. Povedala som si, že vydržím na 12 Deň, pretože vtedy ma manžel narodeniny, tak snad to prinesie šťastie. A ty ako sa máš? Mad už nejaké nové pocity?
@peggie nemala by si toľko pracovať aj keď asi iná možnosť nie je 😕 aj mna pobolievalo. Aj teraz má občas. Tak dostane krásny darček na narodeniny 😍 ja stále nic 😂 zajtra idem mám usg uz ku svojmu dr tak bude asi rušná noc. Ale dufam, ze bude vse v poriadku a da mi uz aj knižočku 🙏🏽🙂
@peggie A myslis ze to nevadi ked je o den skor vklad? Lebo ked som tam bola tak sme to ratali a dosiel dr bornay a povedal ze vy isto budete mat ovulacou 26teho cize vklad bude az na 5ty den po ovulacii... Mi sme na neho kukali so sestrickou zd to uz je ale 24 den cyklu 🙂 he he ale tak vsetko sme naplanovali tak ze 21idem na sono na 14ty den a 26 teho by mal byt vklad v nedelu... Ja dufam ze tam bude bud Krajcovic alebo Bornay..
@bobulkapetka
Ved už iba zajtra a budúci týždeň mám dovolenku. Teraz som nemohla mať 😞 boze , tak veľmi si prajem , aby to vyšlo... ono je aj dobre, že som celý deň zaneprázdnená a vôbec na to nemyslím. Iba večer, keď prídem domov.. neboj všetko bude v poriadku. Potom daj vediet ako sa máte.budem na teba myslieť 🤩
@peggie neboj dobre to dopadne a ja sa zajtra ozvem 😉
Prepáčte, že sa vám vmiešam do debaty. No mám kamošku, ktorej sa nedarí otehotnieť, tak aby som lepšie chápala a vedela, čím prechádza, tak si občas pozriem nejakú diskusiu. Túto kvôli môjmu obvoďákovi, dr. Bornayovi a rada by som sa ho zastala. Áno, je to čudák. Ale prečo? Pretože už nie sme zvyknuté na úctu zo strany lekára a jeho úprimný záujem o pacienta. Pýta sa veľa, niektorí sa nepýtajú vôbec, no on na základe odpovedí získava dôležité informácie. Ja som sa už nevedela dočkať, kedy si otvorí prax, okamžite som išla k nemu. Mala som predtým gyndoša, ktorý hádam okrem pozdravu ani ústa neotvoril. Za týmto som ochotná cestovať desiatky kilometrov. Pri prvej návšteve som bola ako na výsluchu, ale on na základe toho ľahko zistil, ako sa so mnou rozprávať, čo viem, čo mi dovysvetlí a možno to znie čudne, ale dnes už mnoho pacientov vie, čo od lekárov chce, aký postup uprednostňujú a aké majú práva. A on sa pýta. Presne taký som mala u neho aj pôrod pred 4 rokmi. Plne rešpektoval všetko, čo som chcela. Videl, že viem, prečo chcem to, čo som chcela a viem si to zdôvodniť. Masíroval mi hrádzu, povedal, aby som tlačila kedy to tak cítim, že mám počúvať svoje telo a on mi pomôže. Čiže som rodila ja, tak ako moje telo hovorilo a on ma sprevádzal. Do smrti mu budem vďačná za ten zážitok. A nie, nebol zazmluvnený, ani dohodnutý, on bol taký ku každej rodičke. Dajte mu šancu, možno ste len fakt neboli naladení na niekoho netypického. Smrť maminky bolí a preto sú asi tie otázky vnímané úplne inak, ako boli myslené.
@dijefcatko Presne tak. Úplne s tebou súhlasím. Pán doktor je veľký odborník s ľudským a láskavým prístupom, s akým som sa ešte nikdy nestretla. Tiež nám veľmi pomohol, je mojím gynekológom, sprevádza ma počas celého tehotenstva a stará sa, zaujíma sa. Dokonca keď som bola minule v nemocnici mi ihneď volal. Neskutočný prístup. Kiežby takých bolo viac.
@misik14 ja za nim chodím z Veľkej Luky. Môžeš k nemu aj do Heliosu, ale tam sa platí dosť, u neho nič. Dokonca u seba, na tak male mesto ma výborne diagnosticke možnosti. Pre mna bolo napr prekvapujúce, že som cely postup cytosteru sledovala na veľkom monitore a podrobne všetko vysvetlil. A hneď tam aj videl, že ten cytoster nebude úplne Ok
@dijefcatko no by som to mala vyše 100km a teraz v tehu(vďaka jeho pomoci) by to nebol najlepší nápad
zajtra nás čaká odber vajíčok.mal by tam byť Bornay.
@bobulkapetka
Ahoj tak ako bolo dneska? Mna teraz zasa trošku boli brusko, neviem prečo vždy vecer🤔 bola by som kludnejsia, kebyže ma neboli
@julinka2787 raz-dva to budeš mat za sebou 🙂 potom napis aká bola úroda 😉
@peggie ahoj ahoj vcera na usg vsetko v poriadku🙂 chrustik má 2cm, vsetko sedi nás tt aj termín pôrodu 🙂 ďalšia kontrola 6.9. To uz budem 13tt a vtedy mi da uz aj knižku. Ak ta velmi boli brucho môžeš si dat magnezium malo by ti pomôct. Ale neboj nebude to nic zle len bobulka sa do teba zahryzava 😉
Ahojte.tak sme doma po odbere.len nevieme zohnat progesterone ladeepharma 200mg.vsade len objednat a v pondelok poobede pride.lenze ja si uz zajtra rano potrebujem dat.neostalo niekomu prosim vas?okolie Zh.odkupim.
@julinka2787 Ja mam asi doma mozem skusit pozriet ale az vecer o desiatej ked dojdem z prace
@bobulkapetka
Jeeej ta je už nádherná.. 😘 ja som už dnes začala spinit, takže sa opakuje scenár z minula. Som už z toho psychicky vyčerpaná ani neviem či mám volať do bb alebo co😭😭😭😭😭
@peggie kolky den presne si po? Aj ja som spinila 8 a 9 den po keď sa uhniezdovalo. Môže to byt to. Nemysli hneď na nieco zle. Zvýš si dávku progesteronu daj si aj teraz mám obed. Aj ja som vtedy zvýšila. A lahni si a oddychuj a nemysli na nic zle!
@peggie a niektoré kocky odporúčajú dat si po et/ket pri špinení ascorutin. Skús radšej ale do centra zavolať

@julinka2787 na izbe nie. Ak budete mat viaceré odber v ten den budú s tebou na izbe iné pacientky. On ta musí prist len vyzdvihnúť.