icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

mirpet
9. apr 2019

@titinuszik A kto tam teraz v CRM okrem Krajkovica pracuje?riadne sa to tam asi pomenilo od noveho roka

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
ivik6
9. apr 2019

@maciatkoe ano, chodím tam aktuálne.

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
mirpet
9. apr 2019

@maciatkoe uz som to tu raz pisala ze ked sme do CRM chodili my,bolo to tam naozaj super. Lekari:Rosova a Bornay uzastni,snazili sa ozaj pomoct. Chodila som potom uz len k Bornayovi,planoval KET,kedze mam tazko priechodny krcok tak Krajkovic robil vklad,musel kvoli tomu prist z Martina,dokonca den pred Vianocami,vtedy bol fakt mily a ochotny,nemozem povedat nic. 1.vklad nevysiel ale 2.uz ano,opat robil Krajkovic vklad. Nemozem povedat nic zle. Ale normalne nemozem tomu uverit ze sa to tam tak pokaslalo...mame tam zamrazenych este 8embryi tak som z toho dost smutna ako to tam teraz je. Lebo my sme boli velmi spokojny,Dr. Bornay je uzasny lekar,ked som otehotnela presla som k nemu do jeho ordinacie,takyto pristup ako ma on len tak clovek nezazije.

ivik6
9. apr 2019

@maciatkoe bola som chvíľu tehotná, bohužiaľ dnes som o bábätko prišla, niektoré veci nie sú v doktorovych rukách vieš.. A stále máš možnosť zmeniť centrum ale to keď sa nedarí nie je o doktorovi ... keby to bolo také jednoduché asi by to robil hocikto. A nechápem tie prístupy, však preto sa chodí do centra, že majú páry problém otehotnieť, a nikto netvrdí že sa to na 100% podarí a môžeš chodiť hocikam, aj do Brna. Proste to nie je o doktorovi. Vezmi si tých doktorov, aj Krajkoviča, robí v dvoch centrách aj cez víkendy, ozaj sa snaží aj brať telefón kedykoľvek. Niekedy proste to tak je že aj ten lekár je iný, ale robí maximum čo môže. Áno je to drahé ale je to drahé všade... A aj mne je ľúto, že dr. Bornay odišiel lebo bol skvelý ale odišiel práve preto že toho mal veľa. Ja som rada, že napriek nedostatku lekárov, tam dr. Krajkovic je a robí maximum, čo je v jeho silách. Áno niekedy možno hovorí o ďalšom pokuse, skôr ako je žena pripravena ale veď od toho sme tam, aby sme sa rozhodli. Pre lekára po zdravotnej strane je proste žena pripravená a niet dôvod aby sa čakalo, on do hlavy ženy nevidí. Nikdy ma netlacil, do ničoho. Ja som ta ktorá sa rozhoduje čo a ako dalej...

nela456
9. apr 2019

@ivik6 presne aj ja som toho názoru. Veď Vám nedržia pištoľ pri hlave že musíte ísť na vklad. Ani Vám nezaručujú 100% úspešnosť. Podľa mna sú vecní , struční a pokial mám nejakú otázku vždy mi ju ochotne zodpovedali. Pán dr.Bornay bol super a dokonca raz na mna aj on vybehol v jednej veci dosť nepríjemne. Ale preglgla som to lebo som si uvedomila že to mohlo vyznieť akoby som ho poučovala. Ale to je o vlastnej sebareflexii. To že sa Vám nedarí otehotnieť nie je kvôli tomuto centru si myslím.
A je mi vtipne keď si predstavím čo tu vypisujete a potom idete do toho centra 😂 Oni toto čítajú pravidelne 😂😂😂 (Len tak mimochodom) ...Ale ja by som sa na vašom mieste tam ani neukázala lebo z toho čo píšete si pekne vedia prist na to kto ich tu očierňuje a priamoumerne sa tam k Vám potom možno aj správajú. Mier ✌🏻

mirpet
9. apr 2019

@nela456 Suhlasim. Nie je to vsetko len o lekaroch a centre. Je to priste o vyssej moci,danej zhora. Bez toho by nebolo nic.

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
cuttina
10. apr 2019

@maciatkoe Uplne suhlasim s ivik6. A je mi jedno, ci tu citaju, alebo nie. Sice som otehotnela v Brne v Heliosi, ale vsetky vysetrenia a lieky som mala u Krajkovica, ktory nas naopak este prehovaral, aby sme skusali prirodzene. Ale uz sme nemali cas. A teda aspon v Brne prijimaju aj konstruktivnu kritiku velmi pozitivne, takze preco nenapisat aj negativa.
Ako som tu uz niekde pisala, CAR je od toho, aby robili hlavne IUI a IVF. Kazda snad mame nejakeho gynekologa, ktory nas mohol poslat na vsetky vysetrenia, ktore tu tak velmi spominate. V Brne posielaju az po dvoch neuspesnych pokusoch, ale samozrejme zalezi aj od inych faktorov. Helios uz existuje roky a vedia, co je statisticky najvyhodnejsie. Na co stracat cas.
Je dokazane, ze aj pri prirodzenom otehotneni, je dost vysoke percento, kedy embryo zanikne hned v pociatku, ze si to velakrat ani nestihneme vsimnut. Velmi casto za to mozu vajicka, ktore su poskodene. Cim je zena starsia, tym su viac nekvalitne, ale to neznamena, ze u mladej zeny su vsetky zdrave. Naopak. Prave preto v CARe idu hned do dalsich pokusov, pretoze plati, cim viac, tym vacsia sanca. A ci vo finale otehotnies, aj ked si ty, aj tvoj partner zdravi, mate dost zdravych vajicok a vytvoria sa aj kvalitne embrya, vklad aj tak nemusi vyjst. A su take pripady. Je to totiz aj o "niecom vyssom, prirode", al. ako to nazvat. Asi viac pokory....
@ywana8 v kazdom lepsom centre zhruba vedia, ci bol problem vo vajickach al. spermiach, dobry embryolog to vie posudit pocas vyvoja embrya (ktory den sa prestane vyvijat atd...) Ked ta posielaju na nejake vysetreenia, vzdy ti musia dat nejaku diagnozu, preco su vlastne potrebne. Mono ti preto dal PCO, ale ja by som sa na to normalne spytala a az potom sa tu rozculovala.

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
orechova_skrupina
10. apr 2019

Ja popravde nemam s dr. Bornayom dobru skusenost, zo zaciatku (ked som tam chodila s muzom) bol mily a ochotny, ked som tam potom chodila sama (a bolo to uz aj po neuspesnych vkladoch cize smutnejsia atd) tak sa so mnou rozpraval dost necitlivo a niekedy az arogantne. Som presvedcena o tom ze ja som sa vzdy spravala slusne, po lekaroch beham posledne dva roky a vsade za vsetko dakujem a ked kazu cakat v cakarni pol dna tak sedim pol dna a cakam (ako napr. dnes na hemtologii kde som bola od siedmej a domov som prisla prave teraz, a ani som nepipla lebo takto to skratka je)..takze usetrim myslienky niektorych bab ze som si jeho zle spravanie mozno zasluzila 🙂 lebo nezasluzila...naopak, s dr. Krajkovicom len ta najlepsia skusenost...snad by som poznamenala len jedine - ked pisete ze by tam lekari mali zacat pre nas robit maximum, tak sa pytam co viac moze lekar urobit, nez to ze pracuje 7 dni v tyzdni, piatky sviatky a v nedelu kludne aj vecer zdvihne telefon zrutenej tehotnej zene...klobuk dole, ze to Krajkovic tahal sam a snazil sa centrum v BB udrzat aj napriek odchodu inych lekarov...tiez si myslim ze lekar a jeho schopnosti tvoria len urcite percento uspechu, vsetkym nam zelam aby nam to konecne vyslo, snad sa vsetky dockame.

ywana8
Autor odpoveď zmazal
ywana8
Autor odpoveď zmazal
cuttina
10. apr 2019

ach jaj, tu radsej naozaj nic nepisat.... 😂

cuttina
10. apr 2019

@orechova_skrupina uplne s tebou suhlasim, aj v tom, ze niekedy maju lekari naozaj zly den. Dr. Bornaya ja osobne nepoznam. A chcem len doplnit, ze Krajcovic ma na starosti plus este Martin. Oni celkovo musia lietat aj po ostatnych Heliosoch, takze maju toho fakt dost. Co samozrejme neospravedlnuje pripadne nevhodne spravanie.

titinuszik
11. apr 2019

Milé dámy, moja nespokojnosť je subjektívny názor.
Nechcem tým odradiť žiadnu budúcu maminu. Centrum je blízko čo je pozitívne. Lekári sú verím odborníci, na ktorých sa dá spoľahnúť. Nevhodné správanie, každý má možno deň blbec.
Dr. Krajčovič bol konštruktívny, jeho správanie mne nesadlo.
Najviac sa mi ale páčil dr. Hladký, vysvetlil, upokojil, mal na mňa čas a riešenie na každú otázku a problém.
Rozhodne je to blízko a prešlo okolo mňa množstvo budúcich mamičiek s bruškom, takže vedia čo robia a majú výsledky.

zuziklc29
13. apr 2019

@titinuszik Dr.Hladky? Toho mi nespomínali. Keď som sa objednávala buď ku Krajkovicovi alebo ku nejakej novej lekárke.

helena9316
17. apr 2019

@mirpet ahojky. Ja som bola vcera na iui a robila mi to pani dr. Šváčová.

mirpet
17. apr 2019

@helena9316 tak asi tam maju nejaku novu lekarku

zuziklc29
10. máj 2019

@mirpet majú novú. Doktor Bornay odišiel. A je celkom milá. Dnes som bola u nej na sonr

bobulkapetka
11. máj 2019

@julinka2787 ahoj. No ako? Uz je drobcatko na svete?

julinka2787
11. máj 2019

@bobulkapetka ty si to riadne trafila 😁 ked si pisala,som mala tie najvacsie kontrakcie a 18:45 sa malinka narodila.😍 nasa Eliška s mierami 3640g a 51cm.

bobulkapetka
12. máj 2019

@julinka2787 😂 odpadnem. Wau gratulujem. Krásne miery 🙂 skore zotavenie prajem s veľa veľa zdravicka 😘😘 mala je krásna a tiež máš vlasanu ako my 😉 užívajte

bobulkapetka
12. máj 2019

@julinka2787 a dufam porod prebehol v poriadku a bez komplikácií 🙂

lyzinka
12. máj 2019

@julinka2787 jeeej gratulujem a vela zdravia obom zelam... Eliska je nadherna

julinka2787
12. máj 2019

@bobulkapetka
@lyzinka všetko je v poriadku.Ďakujeme

dee26
13. máj 2019