Podpora a nádej pre dlhodobé smoliarky KET/ET
Ahojte dievcata 🙂 kedze ste si diskusiu otvorili, predpokladam,ze ste na tom podobne ako ja. Tak som zalozila tuto temu, ani neviem..mozno na vzajomnu podporu, rady, mozno vyrozpravanie sa. 4 roky dozadu ked som zacinala svoju cestu s CAR som tu na roznych diskusiach o vkladoch alebo IUI stretla vela "súpútničiek", ktore na tom boli presne rovnako ...casom sa vela z tychto bab nakoniec podarilo otehotniet a vela z nich sa uz tesia zo svojich babatiek. Tesim sa za kazdu jednu babu, ktorej sa po neuspechoch tento boj nakoniec vydaril ❣️... na druhej strane je mi smutno, ze ja som stale na zaciatku svojej cesty - v rovnakom bode ako pred 4mi rokmi, mozno este horsie kedze rôčky utekaju. Taky pocit ma prepada, ze uz fakt aj vsetky ine "smoliarky" otehotneli a ja som asi ta najvacsia smoliarka pod slnkom a uz som ostala asi posledna ,zo vsetkych dievcat 🤔... Pri predstave, ze to mozno nevyjde nikdy sa mi trasie vnutro, aj ked mam aj chvilky kedy si poviem, ze by som mala prestat riesit. Moj pribeh - 4 tehotenstva a zaroven aj 4 potraty (po IUI a aj KET) embryjka sme si vycerpali vsetky..aktualne si davam druhe kolo vysetreni a asi dalsia stimulacia. Ale uz teraz ma mrazi, ze co ak to zase bude rovnake. Pre vsetky dievcata, ktore sa chcu vyrozpravat, vyliat hnev, vyjadrit ocakavania a cokolvek je tato diskusia otvorena :🙂
Caute kocky pridam sa aj ja.
Mame za sebou 3ivf, vek mam 34 anh mam dobre a napriek tomu reagujem tak pomenej na liecbu
Prve ivf bolo fiasko, lekar mi dal uplne mini davky, z 3 vajok 2 embrya ani tuk, druhe ivf ina klinika na sone ze 10 vajok, nakoniec vybrali “len” 5 a z toho 3 embrya. Et uspesny, zial len to 9tt, masivne krvacanie a koniec, srdiecko bilo do poslednej chvile ❤️
Dalsie dva kety nic, teraz posledne ivf mali sme mat 6 embryi, nakoniec opat novinka dve vyhatchovane blasty neboli vhodne na mrazenie, takze mame 4, dve som dala na genetiku jedno je ok a druhe ma daku mozaiku, ze vklad az po dohode s embryologom
Mala by som ist na vklad ak vsetko pojde ok v native o dva tyzdne a mne dako preplo a nemam skoro ziadnu nadej.
Uz ma to nebavi, snazime sa 6 rokov, brala som to vsetko dost dobre s nadhladom, ale od toho potratu ma to rozsekalo, konecne sme boli tak blizko a zaroven tak daleko ale uz som bola tehotna a zrazu buˇ a vsetky myslienky predstavy opat odisli len do urovne snov
Toto bolo nase posledne ivf, takze ked to nevyjde zial, budeme bezdetni. Muz ma o 10 rokov viac, nechcel ist uz ani natoto ale prehovorila som ho.
Uz ma nebavi chodit na vsetky vysetrenia, kontrolne odbery, minat stovky za vitaminy a chodit do centra na sona a stale dufat
Velmi by som si zelala aby sa na nas usmialo stastie, ale dako som vyhorela vnutorne v tomto.
Este doplnim vysetrenia mame vsetky odporucane ako genetika paru, hematologia, endokrinologia, inzulinova rezistencia, potravinove alergie, repro imuno, 2 hystero a prefuky.
Vsetko ok, na repro mi raz vysli mierne zvysene nk bunky, brala som 2 vklady infuzky, raz pre zvysene nk bunky raz preventivne a nic.
Posledne vysetrenie je laparka, do ktorej sa mi ale ist nechce.
Muz ma zlu morfo len 0,5 a este progresivny pohyb je zly.
Adopcia alebo darovany material je pre nas vylucena moznost
@no_co_uz áno poznáme sa pamätám si ta. No sme TT kraj a pani povedľa že do 2r je čakacia doba. No záleží od požiadaviek ale my čo máme tak do tých 2r takže budúci rok sa snáď dočkáme. No muž najprv nechcel adopciu No vieš roky utekajú 6r snaženia kopa peňazí vyhodenych cez 10 tisíc e a nič z toho. No banujem že sme nesli skôr do adopcie No on stále veril že sa to podarí ale žiaľ nie. Tak teraz čakáme.
Ach baby. Tak ja sa "pochvalim" skvelou novinkou. Niekedy koncom minuleho tyzdna som nasla slabeho ducha na teste...skoro som odpadla. Za vyse 4 roky sa prirodzene nepodarilo ani raz. Uplne som z toho bola hotova, ze hura, konecne sa aj na mna usmialo stastie...verila som, ze ked sa podarilo prirodzene a embryjko si tu cestu muselo prejst samo bez pomoci lekarov, tak ze je silne...no od piatka/soboty slabo pozitivne testy...priznaky nic, testy velmi slabo tmavli, ale vsak OK- nebudem stresovat dopredu....tak som dnes isla 14 DPO na krv na hcg, ze to bude ok....a hodnota? 38 ... :( ....tak mi zamrzol usmev, ze dovidenia. Takze ja neviem ci ma vesmir az tak strasne nenavidi, alebo preco sa mi toto dookola furt deje... ja akoze odpadnem, ze 5ty potrat ked to bude ( co asi tak vyzera) ...ja som uz cista rekorderka 😮💨 ... zakazdym si poviem, ze tento raz to uz bude dobre, smolu som si uz vycerpala...ale moja studnica smoly je asi nevycerpatelna 😮💨
@no_co_uz Este to nevzdavaj! 14 DPO je velmi, velmi skoro, a nizke hcg je uple normalne. Videla som v tabulke rozsah 17-119.
Pockaj este 2 tyzdne nez vynesies sudy a snaz sa dovtedy netrapit.
@macicka111 Este nic nie je stratene! Pockaj este tyzden a potom otestuj zas...!
@veselo_neveselo stredu 9 deň už krv mam
@macicka111 tak to uz mas za par! 😁 Oni vedia, preco testuju v ten den - aby si boli na sto percent isti s vysledkom. Vydrz, a ja dufam s tebou, ze budes mat dobre spravy.
@veselo_neveselo uz je koniec. V piatok hcg uz iba 27 a vcera sa spustila MS :(
Ahojte babenky snáď my budete vedieť poradiť …Bude to trosku ďalšie 😊Pred 15 rokmi som otehotnela čakala som trojičky ale postupne my odchádzali ,potom som nato otehotnela a chvála Bohu som porodila dcérku ktorú by som podľa doktorov ani nemala keďže som mala v sebe nejaký vírus že sa nedožije atd ale porodila som a je zdrava Po troch tokoch sme sa začali snažiť o ďalšie babetko ale nedarilo sa nám až nakoniec sa nám podarilo ale mala som mimomaternicove takze my museli odobrať vajcovod ale nádej stále bola ale prišlo ďalšie sklamanie a znova som mala mimomaternicove a museli my odobrať aj druhý vajcovod takze som musela vyhľadať pomoc boli sme už na troch a nevisli teraz som druhý deň po vklade a moslim sa aby to vyšlo teraz lebo je to už posledný krát keďže si tým už nechcem znova prejsť je to hrozný pocit atd veď vy všetky viete ako sa cítime …a prejdem k veci ce ste sa s tým nestretli po odobratí som mala 9 ale zrelé boli 6 krásne sa vyvíjali a potom sa prestali doktorka povedala že vypúšťali nejakú fragmentácia niečo take že neviedla prečo a ani čo s tým mali ste to niektorá ???
@lalilla nestracaj nádej možno sa na teba usmeje stastie pri poslednom pokuse ja sa snažím 11 rokov a už som bola tri krát na ivf dneska som po vklade druhý deň a dufam že sa my to podarí keďže viac už nepôjdem bohužiaľ mám iba jedno embryo tak dufam TEBE držím palce nech ti to vyjde a hlavne mysli pozitívne inak to nemá zmysel aj keď je to veľmi narocne
@no_co_uz Ahoj, ozývam sa neskôr po nejakom čase. Po poslednom treťom neuspechu (01/2024) som išla do 4. vkladu KET 30.8, včera mi brali Hgc, opäť sa neuchytilo.
Naschvál som išla neskôr na vklad (09/2024) pretože som chcela využiť všetky možnosti k úspechu. Absolvovala som 5.4 reproimuno (zvýšené boli iba cytokiny), 3 mesiace som chodila na infúzie intralipidy a pred vkladom ako bonus ešte infuzia Kiovig, ďalej štandardne užívanie pred vkladom a po Prolutex, Amelgen, Clexane (preventivne), a femibion a kyselina listová. A NIČ.
Ako bonus, som sa po treťom vklade psychicky ventivolala v posilke, robila som silovy trening s trénerom, kondicka fantastická, mínus 9 kíl (aktuálne 68), strava no problém u mňa. Do prace som chodila, aby som bola zamestnaná niečím iným.
U Teba pomohli tie intralipidy, či nie? A samozrejme držím palce.
@dasa234 no zatial som na ten vklad nebola :( mala som ist teraz v oktobri ale zo steru mi nasli ureaplazmu, takze musim atb a teda sa nam vklad o mesiac posunie. Rozmyslam este, ci si mam vypytat medrol - sami od seba mi nedali ale ja ked este raz potratim tak ma asi pretrhne
@no_co_uz budem držať palce, skôr či neskôr keď pôjdeš na vklad. Medrol sú podľa mňa silné lieky, sú to kortikoidy (majú dosť nežiaducich ucinkov). U mňa Medrol bol vylúčený, lebo som diabeticka 1.typu a kortikoidy by mi potlačili ucinok inzulinu, a to by bolo totálne celé zle. Preto mi rovno nasadili intralipidy (znášanlivosť v pohode, žiadne neziaduce ucinky) a infuziu Kiovig (imunoglobuliny)...ubehol mesiac, nemienim teraz si platiť žiadny intralipid ani Kiovig (financne narocne), tak dnes som bola na PRP (aplikovali mi do maternice moju vlastnú krvnú plazmu) a 30.9 mam vklad. Tak som zase zvedavá, aká bude reakcia po PRP...ak to nevyjde, dám si zase pauzu.
Žienky silno vám držím palce. ❤️🍀❤️
Zienky pridam sa aj ja k debatke. My sme v procese 2.IVF (3 zmrazene embrya boli,uz ostalo len posledne🙄🤷♀️)...prvy vklad vysiel ale potratila som cca v 5tt a dalsi vklad ani ťuk...takze momentalne mame pauzu a ideme si dorobit reproimuno este...takze drzme si palce a bojujme dalej🍀
@beckinka Uplne ta chapem. Citim a mam to rovnako. Neskutocne som rada a prajem to kazdemu. Ale skoda, ze na druhej strane sa mi vzdy objavi taky maly certik, ktory mi stale pripomenie, ze uz vsetci maju co si priali ale aj nepriali, starsie ci mladsie pary a ze som vyvrhel… Uprimne sa tesim zo stastia kazdej a vzdy sa usmejem, ak vidim dieta.. no aj to potom velmi zaboli, ze mne to akosi nie je dopriate a pritom by som mu dala vsetko. Pokracujem v 3ivf..nedavno som bola na 6tom kete..este mam 3embrya… Uvedomujem si, ze je to hop alebo trop.. ale ani raz sa to este nepodarilo. Vzdx negativne. Tiez mam nizke hodnoty, mala som aj konizaciu pred niekolkymi rokmi, endometriozu.. takisto som sa nedavno liecila na predtadium co mi zatial dobre dopadlo.. tak som sa rozhodla skusat dalej. Snazim sa byt pozitivna, no kazdym dalsim je tam viac tych otaznikov a aj strachu. Je uz neskutovne vela toho co si pretrpime, len aby sme uzreli svetielko nadeje 🙂 Velakrat som si povedala, nebudem to riesit.. ale neda mi to. Tuzba a zelanie je silnejsie ako to len tak dat za hlavu. Musime to dat a hotovo 🙂 A ja som tu s vami 🙂 .. dalsia co uz caka pomaly 6rokov.
@no_co_uz no, ozývam sa po dlhšej odmlke, nakoľko nevyšlo za ten čas 5 vkladov (1x MA v 6 tyzdni, 4 bez pozitivity HCG). Absolvovala som druhé IVF. Odber 10 vajec (3 nezrelé, oplodnili 7, do 6-teho dňa "prežili" 4 a práve tie išli na genetiku. Vysledok: všetky 4 sú aneuploidne (monozomia alebo trizomia istých chromozómov), takže tehotenstvo z toho ani nebude, max. to skončí v 6 týždni.
Takže to vysvetľuje moje neúspechy po zbytočných liečbach v mojom prípade.
Upozorňujem, že máme všetko možné za sebou (vysetrenia a liečby)...Takže jednoznačne odporúčam genetiku embyí...skúsim ísť ešte do ďalšieho IVF s genetikou embryí, ale ak výsledok bude rovnaký, je potrebné uvažovať o iných možnostiach....
@no_co_uz no, ozývam sa po dlhšej odmlke, nakoľko nevyšlo za ten čas 5 vkladov (1x MA v 6 tyzdni, 4 bez pozitivity HCG). Absolvovala som druhé IVF. Odber 10 vajec (3 nezrelé, oplodnili 7, do 6-teho dňa "prežili" 4 a práve tie išli na genetiku. Vysledok: všetky 4 sú aneuploidne (monozomia alebo trizomia istých chromozómov), takže tehotenstvo z toho ani nebude, max. to skončí v 6 týždni.
Takže to vysvetľuje moje neúspechy po zbytočných liečbach v mojom prípade.
Upozorňujem, že máme všetko možné za sebou (vysetrenia a liečby)...Takže jednoznačne odporúčam genetiku embyí...skúsim ísť ešte do ďalšieho IVF s genetikou embryí, ale ak výsledok bude rovnaký, je potrebné uvažovať o iných možnostiach....
@dasa234 och to vazne vsetky 4 boli zle ? 😔 to ma mrzi. My sme boli minuly tyzden tyzden na KET ,prvy vklad z druheho IVF a tiez nevysiel...genetiku embryi sme nemali, lebo z tohto ivf sme mali iba 2 embryjka. Tak este to posledne skusim a ak to nevyjde tak dalsie IVF si tu genetiku urcite dam, lebo tie zbytocne, neuspesne vklady ma ubijaju. A ak ani potom nic tak uvazujem 4tej kolecko uz s darovanymi vajickami.
@dasa234 och to vazne vsetky 4 boli zle ? 😔 to ma mrzi. My sme boli minuly tyzden tyzden na KET ,prvy vklad z druheho IVF a tiez nevysiel...genetiku embryi sme nemali, lebo z tohto ivf sme mali iba 2 embryjka. Tak este to posledne skusim a ak to nevyjde tak dalsie IVF si tu genetiku urcite dam, lebo tie zbytocne, neuspesne vklady ma ubijaju. A ak ani potom nic tak uvazujem 4tej kolecko uz s darovanymi vajickami.
@no_co_uz súhlasím s tebou, budem držať palce, aby to vyslo, a keď nie, plán máš dobrý, ešte sa nevzdávaj so svojim genetickym materiálom. Niekto má ľahšiu cestu , niekto ťažšiu....No, ta sprava ze 4 boli zle (čiže vsetky) bol mierny sok, postupne mi to dochadzalo...ale chvála Bohu, tretie IVF vyšlo, vďaka Bohu 🙏...už len aby "hniezdo" bolo ôk.
Ahojte, až teraz som našla túto skupinu a pridávam sa 🫶. Až po neúspechoch človek hľadá podobné prípady, lebo už psychicky nezvláda počúvať o tých úspešných. A cíti sa za to previnilo. Preto pridávam aj svoj príbeh, aby si aj takéto príbehy našli možno niekoho, komu to pomôže.
Snažíme sa s partnerom už asi 4 roky. Nie je to dlhá doba, ale na druhej strane, každý mesiac je sklamaním. Išli sme štandardne po roku neúspešného snaženia sme navštívili CAR v blízkosti bydliska. Nemyslela som si že by sme mali nejaké vážne problémy, lebo cyklus som mala pravidelný, štítna žľaza v poriadku, jednoducho len možno stačilo dopomôcť. V CAR-e nás ubezpečili, že sme mladí (menej ako 30), nebude to problém. No...1 spontánne tehotenstvo - biochemické (HCG 30). Zhodnotili že mám netypický syndróm PCOS a partner mal horší spermiogram, ale vraj aj s takým by sa to malo podariť. Nasadili Clostylbegyt - nič. Zistili že mám nízku sliznicu - nasadili Estrofem 3x2 - nič. Sliznica sa ako tak časom dotiahla na 7-8 mm už aj bez Estrofemu ale väčšinou som mala 6mm. Tak sme išli na naše prvé IVF. Zo 14 vajíčok boli 4 embryá. Keďže som mala vysoké AMH neodporúčali čerstvý ET. Prvý KET - biochemické (HCG 33), druhý sa ani nechytil. Poslali nás na genetiku a imunológiu. Genetika v úplnom poriadku, imunológia - tvorba protilátok proti partnerovým antigenom a zvýšené NK bunky. Nasadili liečbu (intralipidy aj kortikoidy). Ďalšie dva KETy sa ani nechytili. S tým že som pri nich užívala Estrofem 3x2, Progestanell 2x denne, kortikoidy, intralipidy a preventívne mi dali aj Clexane. Po tomto sme sa rozprávali na konzultácií že sme neštandardný prípad a že by sme mohli ešte skúsiť PGT. Ale dohodli sme sa že to skúsime v inom centre. Niekedy iný postup a pohľad na vec zaberie. Tak sme zmenili centrum. Doplnili hematologiu, ktorá vyšla v poriadku. Imunológia bola stále rovnaká. Takže ďalšie IVF. Zo 17 vajíčok sme mali 2 embryá. PGT vyšlo našťastie v poriadku. Dostala som znovu kortikoidy, intralipidy, Estrofem 3x2, Prolutex a Amelgen. A uistenie že som mladá ( už som mala 30). A nič. HCG 14.....máme zamrazené posledné embryo. Už to viackrát nechcem absolvovať. Vek ide a kvalita a výťažnosť zdravých vajíčok klesá a stúpa riziko spojené s užívaním liekov. Zle som zvládala aj narkózu. Nehovoriac o tom, aké je to finančne náročné. Takže darmo že som "mladá". Jednoducho cesta pre mňa za chvíľu končí. A lekári stále nevedia prečo to nevychádza. Už bolo vyšetrené a urobené všetko.
Ďakujem za prečítanie takej dlhej správy a verím, že som tým nikoho neodradila. Chcela som sa s Vami len podeliť aj o takýto príbeh 🫶.
Ahojte, až teraz som našla túto skupinu a pridávam sa 🫶. Až po neúspechoch človek hľadá podobné prípady, lebo už psychicky nezvláda počúvať o tých úspešných. A cíti sa za to previnilo. Preto pridávam aj svoj príbeh, aby si aj takéto príbehy našli možno niekoho, komu to pomôže.
Snažíme sa s partnerom už asi 4 roky. Nie je to dlhá doba, ale na druhej strane, každý mesiac je sklamaním. Išli sme štandardne po roku neúspešného snaženia sme navštívili CAR v blízkosti bydliska. Nemyslela som si že by sme mali nejaké vážne problémy, lebo cyklus som mala pravidelný, štítna žľaza v poriadku, jednoducho len možno stačilo dopomôcť. V CAR-e nás ubezpečili, že sme mladí (menej ako 30), nebude to problém. No...1 spontánne tehotenstvo - biochemické (HCG 30). Zhodnotili že mám netypický syndróm PCOS a partner mal horší spermiogram, ale vraj aj s takým by sa to malo podariť. Nasadili Clostylbegyt - nič. Zistili že mám nízku sliznicu - nasadili Estrofem 3x2 - nič. Sliznica sa ako tak časom dotiahla na 7-8 mm už aj bez Estrofemu ale väčšinou som mala 6mm. Tak sme išli na naše prvé IVF. Zo 14 vajíčok boli 4 embryá. Keďže som mala vysoké AMH neodporúčali čerstvý ET. Prvý KET - biochemické (HCG 33), druhý sa ani nechytil. Poslali nás na genetiku a imunológiu. Genetika v úplnom poriadku, imunológia - tvorba protilátok proti partnerovým antigenom a zvýšené NK bunky. Nasadili liečbu (intralipidy aj kortikoidy). Ďalšie dva KETy sa ani nechytili. S tým že som pri nich užívala Estrofem 3x2, Progestanell 2x denne, kortikoidy, intralipidy a preventívne mi dali aj Clexane. Po tomto sme sa rozprávali na konzultácií že sme neštandardný prípad a že by sme mohli ešte skúsiť PGT. Ale dohodli sme sa že to skúsime v inom centre. Niekedy iný postup a pohľad na vec zaberie. Tak sme zmenili centrum. Doplnili hematologiu, ktorá vyšla v poriadku. Imunológia bola stále rovnaká. Takže ďalšie IVF. Zo 17 vajíčok sme mali 2 embryá. PGT vyšlo našťastie v poriadku. Dostala som znovu kortikoidy, intralipidy, Estrofem 3x2, Prolutex a Amelgen. A uistenie že som mladá ( už som mala 30). A nič. HCG 14.....máme zamrazené posledné embryo. Už to viackrát nechcem absolvovať. Vek ide a kvalita a výťažnosť zdravých vajíčok klesá a stúpa riziko spojené s užívaním liekov. Zle som zvládala aj narkózu. Nehovoriac o tom, aké je to finančne náročné. Takže darmo že som "mladá". Jednoducho cesta pre mňa za chvíľu končí. A lekári stále nevedia prečo to nevychádza. Už bolo vyšetrené a urobené všetko.
Ďakujem za prečítanie takej dlhej správy a verím, že som tým nikoho neodradila. Chcela som sa s Vami len podeliť aj o takýto príbeh 🫶.
@kiii Bože, pekne si napísala, prešla si si teda svojim...my sme v procese od 11/2023 a doteraz nič. Sme po PGTAplus, koncom septembra plánujem vklad, verím ze bude úspešný. Veľmi to sklame človeka, ak dal do toho všetko a aj istotu, že vkladane bolo zdravé embryjko....
Oddýchni si od toho, daj si kľud....a možno neskôr...
Ja som tiež všetko možné brala ako píšeš, okrem kortikoidov, tie mám kontraindikovane kvôli DM1, ale to je už iná téma....Držím ti palce.
@kiii pardon, v procese od 11/2022
@kiii Bože, pekne si napísala, prešla si si teda svojim...my sme v procese od 11/2023 a doteraz nič. Sme po PGTAplus, koncom septembra plánujem vklad, verím ze bude úspešný. Veľmi to sklame človeka, ak dal do toho všetko a aj istotu, že vkladane bolo zdravé embryjko....
Oddýchni si od toho, daj si kľud....a možno neskôr...
Ja som tiež všetko možné brala ako píšeš, okrem kortikoidov, tie mám kontraindikovane kvôli DM1, ale to je už iná téma....Držím ti palce.
@dasa234 Ďakujem ti krásne😊. Budem veľmi držať palce nech to už konečne vyjde. A nech to aj dôjde do úspešného konca. Hlavne veľa síl a podpory 😊.

@butterfly333 zda sa mi, ze my sme sa uz v nejakej tej skupine Et/Ket stretli ked nam to obom nevyslo. Ako dlho vam odhadli cakacku na adopciu? Je fajn , ze tvoj manzel je otvoreny aj tejto moznosti. U nas je manzel ochotny podstupovat vsetko okolo IVF, ale adopciu nechce. Takze nam ked to nevyjde takto, tak sa asi budem musiet zmierit s tym, ze ostaneme sami