icon

Podpora pred IVF

dorothy13
15. aug 2021

Ahojte,píšem preto,lebo viem,že je tu veľa žien,ktoré si tým prešli a chcem len povzbudivé slová 😀 v decembri plánujeme ísť na ivf,mam nepriechodný vajcovod a druhý nemam.jedno dieťatko sme počkali prirodzene,bez problémov,druhé už 4x mimomaternice. S plodnosťou problém nie je,s krvou tiež nie,spermie dobre.vyzera to,že jediný problém je anatomicky a s tým sa nedá robiť nič len ivf. Rozhodnutí sme ,dieťa chceme. Len by som chcela trocha podpory.mam ju,od rodiny,manžela,len samé viete aké to je,keď si tým osobne neprešli.mam strach či sa zas niečo zle nestane ,ja viem,že to neovplyvnim,snažím sa myslieť pozitívne,ale niekedy tie myšlienky prídu zrazu,že čo ak sa zas stane niečo také,pripadne ,že sa to nepodarí.chcem sa čo najlepšie pripraviť.mate skúsenosti s nejakymi vitamínmi? Prípadne ako sa nastaviť,že tentokrát to bude ok?dakujem vám veľmi pekne.vasa D.

mondolina
15. aug 2021

@dorothy13
mňa to čaká už teraz a mám neskutočné obavy, moja psychika to veľmi ťažko znáša a pritom v bežnom živote nie som citlivka.

dorothy13
autor
15. aug 2021

@mondolina kvôli čomu si šla ty?

mondolina
15. aug 2021

@dorothy13
partner má zlý spermiogram

dorothy13
autor
15. aug 2021

@mondolina a už čakáš na vklad alebo ešte len začínaš?

luci_ba
15. aug 2021

@dorothy13 švagrinej s mužom to vyšlona 1x, držím palce nech je to tak aj u vás😇💕💕

mondolina
15. aug 2021

@dorothy13 začala som stimuláciu

martinaju
15. aug 2021

Nebojte baby ono je to náročné ale spolu s partnerom, ktorý bude pri vás stáť a vždy podporovať je to omnoho jednoduchšie. Je šanca, že to vyjde na prvý šup a každej to prajem ale tiež je šanca, že to pôjde na viac pokusov. Dôležité je nevzdať sa, ste silné ženy a určite sa bábätka dočkáte len treba trpezlivosť.
Ak chcete a máte instagram tak pozrite môj @nasa_cesta_za_stastim a keď si rozkliknete koho sledujem tiež tam je veľa profilov o ivf mne to veľa pomohlo. Tiež je skupina tu na koníkovi o ivf tiež super a tiež sa viete pridať na fb do slovenskych a českých skupin za mna česke skupiny su lepšie (nebojte su to suktormne skupiny a nikto z vasich priatelov neuvidí že ste sa tam pridali) ak chcete kludne napíšte. Držím z celého srdca palce aby to vyšlo čo najskôr ❤️

katrinka233
15. aug 2021

@dorothy13 ahoj som na tom podobne, len nemam este babatko. 1 vajcovod prec, druhy nepriechodny, 2x mimomaternicove, 1x MA. Sli sme do IVF a vyslo na prvy pokus, momentalne som v 8tt 🙂 mna praveze velmi ukludnilo to ze som v rukach profesionalov, ti mi stale hovorili nech si zijem svoj zivot, chodim aj nadalej na bicykel, na prechadzky, vecer na “mineralku” do mesta a citim sa vyborne. Zatial co predtym som byvala priputana strachom o postel a myslela len na tie najhorsie scenare. Takze mne osobne pomohlo byt vela s rodinou, rozpravat sa o tom a v ramci moznosti zit tak, ako doteraz 🙂

dorothy13
autor
15. aug 2021

@katrinka233 gratulujem ti 😍 ja viem,že všetko je v hlave ...musim sa ukľudniť hlavne

dorothy13
autor
15. aug 2021

@luci_ba ďakujem a gratulujem 😙

ladyblcha
15. aug 2021

@mondolina drzim silno palce ✊✊

dorothy13
autor
15. aug 2021

@mondolina drž sa,verím,že to bude úspešné 🙏

miirka123
15. aug 2021

@dorothy13 ja som brala femibion 1. 3x iui nevyslo, 1 vklad nevyšiel až prvý KET vyšiel ale ako za mna to nebolo take náročné ako to tu niektoré opisujú sú aj oveľa horšie zdravotné veci. Budes mat nastavené lieky, dávať si injekcie ráno večer do bruska ale tak to nie je tiež nič hrozné mne najpr manžel dával potom som si už šupla sama. Potom ti odoberú vajíčka pred ovuláciou. Pred tým odberom máš už dosť plne vaječníky tak môže ti robiť problém zohnúť sa že budes cítiť že sú plne a taký tlak alebo menšiu bolesť. Ja som osobne bola po tých hormónoch zavodnena a po odbere som mala syndróm OHSS. Tak mi aj na druhý deň dali ešte infúziu som si tam prišla na hodku poležať. Ten syndróm sa vytratí keď budes robiť to čo ti povedia lekári a to fakt veľa piť, jesť veľa bielkovín a v deň odberu oddychovať ale tento syndróm vôbec nemusíš mat. Každopádne tu to najnáročnejšie konci a potom ti už len budú dávať embryjka dnu. Nebuď v strese si silná a v dnešnej dobe to absolvuje každú chvíľu nejaká žena. Zvladnes to a bude to mesiac plny hormónov ale vážne sú horšie problémy ktoré sa riešia oveľa horšími a ťažšími liekmi 👍🏼

dorothy13
autor
15. aug 2021

@miirka123 ďakujem ti riadne,za také rozsiahle opísanie,to aj chcem počuť,že sú aj horšie veci.. už si vravím,že to všetko čo mám za sebou,tak toto už zvládnem keď chceme ešte jedno bábätko.a gratulujem,že ti to vyšlo 🙏

dorothy13
autor
15. aug 2021

@katrinka233 dakujem za povzbudenie,čoraz viac verím,že to vyjde na prvý raz,akože dr.mi vraví,že sme ideálny pár na umelé oplodnenie.vsetko tomu zatiaľ nasvedčuje ale keď ja som ten typ,že rozmýšľam nonstop čo ak,čo ak.. 😀 tebe držím silno palce a verím,že keď je to tam kde to ma byť tak to bude v poriadku 🙏

maria898
24. aug 2021

@dorothy13 ja sa tiez chystam do centra som na tom tak ako ty len mimomaternice som mala len raz. Zelam ti aby vam to vyslo. Ja som sa zatial este neobjednala do centra. Mam strach

dorothy13
autor
24. aug 2021

@maria898 ja tebe držím palce.neboj sa nic,ideš len na kontrolu či máš priechodné vajcovody alebo už vieš?

maria898
24. aug 2021

@dorothy13 ja uz viem ze ten co mi ostal je nepriechodny... Takze u mna uz len ivf

dorothy13
autor
24. aug 2021

@maria898 čiže si na Tom tak isto.robili ti hyfosy alebo laparku? A ako sa cítiš?chces ísť do toho?

maria898
25. aug 2021

@dorothy13 robili mi laparku vlastne ked ma operovali koli mimomaternicovemu a brali vajcovod skusili priechodnost druheho ale bez vysledne. Zial nepriechodny. Prave skm sa objednala na prvu konzultaciu. Za to nic nedam a uvidim potom sa definitivne rozhodnem. Hrozne tuzim este aspon po jednom dietatku. No zaroven sa bojim vsetkych tych injekcii a hormonov.

dorothy13
autor
31. aug 2021

@maria898 tak mozeme si potom písať ak sa na to odhodlas a podporovať sa 🙂 už máš nejaké dieťatko? Kedy si objednaná? A kam? Kedy by si to chcela riešiť?

maria898
1. sep 2021

@dorothy13 jedno dietatko uz mame zajtra ide prvykrat do skolky😱 a objednala som nas na tu prvu konzultaciu do iscare martin sme na 28.9.velmi rada si budem pisat a podporovat. Potrebujem to. Mne toto centrum odporucil moj gynekolog. Neviem ci nejak spolupracuju alebo co. Ale kedze nemam skusenosti a centier je dost, vybrat si je tazke, tak skusim