icon

Podviazané vaječníky a umelé oplodnenie

kvetinka317
10. máj 2017

Su tu mamičky ,ktoré maju podviazane vaječníky a chcu,alebo boli na umelom oplodnení ..ďakujem pekne za rady 🙂

Strana
z2
santeema
24. máj 2017

@mrtartina ja ti to nebieriem, co si myslis, je to tvoja vec, ja som ti len pisala, aby si is riesila svoj zivot a svoje fungovanie a nas nechala na pokoji, ja som bola na umelom 6 krat, lebo som tusila po babatku rovnako ako ty. o co som horsia? cirkev je podla mna ukazkovy manipulator a tiez sa stara do zivota rodin a do coho nemusi. ale je moznost volby a ak nechcem byt sucastou nie som. nikomu to nevnucujem, aby neobl, kazdy je svojpravny a vie sa rozhodnut ako chce zit. ale nestaram sa do zivota druhych a nehodnotim ho ako ty, lebo nezijeme podla tvojich predstav. ved aj ty si mozno nevedomky zabila viac deti v sebe ked si mala babo a v skorom stadiu ho potratila a vyzeralo to ako silnejsi menzes. to nikdy nemozes vediet!!!! zomreli v tebe pocate deti, boze to ake je strasne, ze??? a ako to vysvetlis panovi fararovi?? to iste sa deje pri ivf, daktore embryjka odidu prirodzene, ako v tebe, ked sa s manzelom robite deti. ved do teba neda iba jednu spermiu a ty nemas istotu, ze sa oplodni iba jedno vajicko? vidis tak sme na to rovnako a ty vlastne odsudzujes samu sebe.....nenapadlo ta to??? alebo to pan farar v kazni asi nespomenul🙂)😉

anjelicek26
24. máj 2017

@mrtartina kazdy mesiac, ked sa aj spoji spermia z vajickom, ale babo neuchyti a odijde s menstruaciou, aj to oplakavas ako stratu ludskeho zivota? Rozdiel s embryom, ktore sa neuchyti ci prestane delit v miske nie je absolutne ziaden. Ono sa nam strasne lahko glorifikuje prirodzene pocatie a prirodzenu cestu, ked nam doma behaju takto pocate deti... nedvihala by som ani prst na klavesnici voci zenam, ktore presli celymi rokmi trapenia, kym sa k tomu zazraku dopracovali, aj ked za pomoci lekarov! Svoj nazor si povedala, nechala by som tuto temu radsej na pokoji 😠

silaviat
24. máj 2017

@mrtartina a ty spermie muza schvavas doma v chladnick? vies kolko ich skonci v zaludku ci v zachode al na roznych miestach o ktorych ani netusis 😀 😀 hold uzivaj si to,ze mozes pocat normalne a neodsudzuj ludi,co volia cestu inu... zi si svoj zivot od pociatku bud rada,ze ty si ta vyherna spermia a podrz minutu ticha za oststnych splachnutych surodencov ale ten tvoj koment mimo tema myslim aspon rozosmial viacero zien ... ked uz nic ine nepriniesol ... :-P

mrtartina
24. máj 2017

@silaviat Spermia nie je pocaty ludsky zivot. Kto hlada pravdu, tomu moj koment neprisiel smiesny, kto zatvara oci pred realitou, utoci na mna. Ja som pisala autorke, vy ste si spravili zo mna terc...

khkt
24. máj 2017

@kvetinka317 Mne je veľmi sympatické, že túžite s manželom po štvrtom bábätku a veľmi vám držím palce, aby sa vám to podarilo. 🙂 Nie je žiadna šanca, že by ste mohli mať bábätko prirodzenou cestou, keby sa odstránilo podviazanie vajíčkovodov? Bola tu jedna téma, v ktorej písala mama troch detí, ktorá si po treťom dala urobiť sterilku a predsa nečakane otehotnela 4.x, bábätko vynosila a po 3 chlapcoch sa im narodilo dievčatko. 🙂

willino1
24. máj 2017

@mrtartina nooo povedzme si to takto... keď si prejdeš niečím podobným ako ženy, ktoré si prešli xy IVF, desiatkami vkladov, ktoré sa nezavŕtali ani do sliznice maternice, stálo ich to bolesti, psychika v kýbli, vzťah na hrane a o peniazoch ani nehovoriac, tak potom sa vyjadruj ... inak sa vyjadruješ k niečomu o čom nemáš ani páru... Inak to že sa oplodní vajíčko spermiou ešte nie je nový ľudský život... to by si sa sama divila, koľko krát si možno potratila (a možno aj vlastnou vinou - čiže z tvojho hľadiska zabila) a ani o tom nevieš... kým sa to embryo nezavŕta do maternice, tak tehotná nie si ... a ani zvieratá sa nepovažujú za gravidné, kým sa embryo poriadne neuhniezdi - na margo tvojej poznámky, že zvieratá sa chránia viac... inak máloktorému páru len tak zvýšia zmrazené embryá... na to aby sa im narodilo jedno dieťa väčšinou potrebujú podstatne viac ako jedno embryo... keby to bolo také jednoduché, tak nechodia tie ženy na toľko IVF ako bláznivé a stačilo by pre väčšinu jedno IVF a bolo by... keď má žena 10 folíkov tak je to veľký úspech, keď má z toho 7 vajíčok je to výborné a z toho sa 4-5 oplodní fantastické a z toho 2-3 prežijú kultiváciu a prípadné zmrazenie a rozmrazenie pred vkladom do maternice je úspech a zázraku sa rovná z toho jedno donosené dieťa... áno niektorá ich má viac a niektorá menej ale desiatky to naozaj nie sú ... a z tých čo zostanú aj tak nikto netuší, koľké by boli schopné uhniezdenia... ale ty si možno Sybila a vieš, koľké by boli životaschopné... ak áno, tak ti odporúčam zamestnať sa v centre reprodukcie a zariadiš, aby sa vytvorilo len toľko embryí, koľko chce pár skutočne detí a zo 100% úspešnosťou zahniezdenia a donosenia dieťaťa určite získaš nobelovku ... takže prosím ťa moralizuj niekde inde... Ostatným sa ospravedlňujem za tento príspevok, ale neodolala som .... a autorke odporúčam ísť... teraz si vyčíta podviazanie a neskôr si môže vyčítať, že to aspoň neskúsila... keď sa nepodarí asi to tak malo byť a ak sa podarí ... 🙂

santeema
24. máj 2017

@mrtartina len sa polutuj🙂 chuda moje...terc sme si z teba spravili. a ty si robis terce z nas...to ti nie je luto? znovu opakujem, keby neriesis zivoty a rozhodnutia druhych a riesis samu seba a svoju rodinu, tento problem nemas...ale tusim ti dosli slova a nastupila oblubena emocia...sebalutost... a este mimochodom, ty si tu spominala pocate deti, ktore su ked sa spermia spoji s vajickom ako u teba mozno velakrat a ani nevies a o malicke prides. lebo uz zrazu vravis iba o spermiach? alebo aj ty si bola na umelom oplodneni, ked sa ti nikdy nestalo, ze v tebe sa spermia s tvojim vajickom spojila a malicke odislo skoro so silnejsim menzesom? asi ano a ako vela nabozenskych fanatikov...vodu kaze a vino pije a umele oplodnenie nam tu taji a nas odsudzuje🙂

khkt
24. máj 2017

@mrtartina Názorovo s tebou súhlasím, tiež som silno pro-life zmýšľajúca. Ale vnímam to skôr tak, že Cirkev je ako morálny kompas, ktorý ukazuje, čo je z morálneho hľadiska správne a čo nie (alebo presnejšie čo je podľa Božieho zámeru s človekom a čo nie). Ale stále ide o konkrétneho človeka. Niekto je schopný prijať všetko do bodky a niekto to nedokáže, pretože je v diametrálne odlišnej životnej situácii, vyšiel z iného prostredia, má odlišnú povahu a charakterové vlastnosti a čokoľvek iné. A preto sme dostali príkaz nikoho neposudzovať a neodsudzovať. Pretože je to nespravodlivé voči tomu konkrétnemu človeku v jeho situácii.
Mne sa na pároch, ktoré sa rozhodli pre ivf, páči tá obrovská túžba po dieťati. Na druhej strane sú dobrovoľne bezdetné páry, ktoré by deti mať mohli a cielene sa tehotenstvu vyhýbajú z egoistických dôvodov, podľa mňa je toto z morálneho hľadiska horšie.

katkakovac
24. máj 2017

@khkt konecne normalny nazor od veriaceho. Kebyze ta mam pri sebe, dostanes veky bozk na celo👏👍

khkt
24. máj 2017

@katkakovac Ďakujem za pusu 😉 Ale myslím, že aj mrtartina to myslela dobre. Ale pre tých, ktorí si prešli trápením ivf je to asi ťažké prijať tak, ako to podala.

katka314
11. sep 2018
kraska11
1. apr 2021

@kvetinka317 ako ste sa rozhodli?aj ste boli na umelom?podarilo sa?

bejbi1
2. nov 2021

@kvetinka317 Ahoj ja ties mam podviazane vaječniki a mam 2 deti a chcela bi som babetko len že som zrobila hlupost s tima vaječnikami a teras su velme deti a chcu abi som mala babo . Jabi som chcela vediet aki postup je a kolko to stoji.

bejbi1
2. nov 2021

Dobri ma niekto skusenost s podviazanimi vaječniki a otehotnet a kolko to stoji

Strana
z2