icon

Pohoršovanie ľudí nad IVF

sandrusa777
19. máj 2020

Dobrý večer musím to niekomu aspon napísať čo sa mi dnes stalo ...riešime umelé a tak ako aj ostatné páry sme si to nevybrali jednoducho to je osud ...boli sme v centre kde dali mužovi ziadanku na serologicke vyš. (ODBER KRVI) ze ma ist svojej obvodnej a ta mu to spravi...tak sme sa vybrali nasej obvodnej a ta odmietla muzovi zobrat krv ze to je proti jej zaujmom ja som sa s nou nechcela dohadovat lebo by som asi vybuchla a to by mrzelo nielen mna ale aj ju... muzovi povedala ze ona moze odmietnut pacienta ked to uzna za vhodne a je to proti jej zaujmom...ze jed oni vyberu jednu zdravu spermiu zabiju vsetky ostatne...akoze rozpravala mu same bludy proste bola zaujata ani si nenechala vysvetlit ze my zato nemozme ze ak chceme dieta nemame inu moznostbola som strasne nahnevana a zobrali sme karty a odisli ...ako moze doktor toto povedat?ved to je normalne v dnesnej dobe ...ze sa deti rodia aj takto... mlada doktorka co skoncila skolu pred par rokmi...

Strana
z5
sandrusa777
autor
Autor odpoveď zmazal
missdiva
19. máj 2020

@sandrusa777 bud rada za tu skusenost, nechces predsa aby ta liecila takato osoba. Nic si z toho nerob a zozente si rychlo noveho dr.
Jednoducho krava, niekedy natrafis na neochotnu predavacku, niekedy zial aj na neprijemnu doktorku... Aj doktori su len ludia.
Jednym uchom dnu, druhym von a zariad sa podla toho. 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
elisa1910
19. máj 2020

Moju sesternicu zavrhla rodina koli IVF (jej rodicia a súrodenci).. Takze bud rada ze len doktorka ma takyto postoj.. Lebo tú môžeš vymeniť a ďalej neriesit

zojanka
19. máj 2020

@sandrusa777 Myslím, že doktorka skôr myslela embryá, nie spermie. Stáva sa že pár má napr. 3 pekné embryjká, vyjde 1.dieťa, potom súrodenec a ďalšie dieťa nechcú, tak to posledné embryjko nechajú "zlikvidovať". Bohužiaľ aj toto je realita IVF, nikto si nenaplánuje koľko embryí vznikne, koľko vkladov vyjde a koľko ich ostane. Má právo nesúhlasiť s IVF. Zmeň dr.

ivkazba
19. máj 2020

@elisa1910 veľmi smutné toto

kittykat22
19. máj 2020

@viestta 😵 to myslis vazne, ze je to legalne? No to je pre mna novinka.

viestta
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
19. máj 2020

@sandrusa777 je dobre ze ste odisli. Nemam slov. Musim sa vnutorne krotit, aby som mladej lekarke nezazelala, aby na vlastnej kozi pocitila ake to je byt v na tvojom mieste 😠

sleepyo
19. máj 2020

@sandrusa777 Vsetci nemusia mat rovnaky nazor ako ty, lebo dnes je to “normalne”, mna zaraza ze prave v dnesnej dobe sa automaticky ocakava nejaky mainstream, aj ked sa hlasa ze kazdy nech ma nazor aky chce. Hej len ak nemas rovnaky tak uz si zla... Okej, mas dr co vyznava ine hodnoty, najdi si taku aku chces, presne ako ja ked som hladala krestanskeho gynekologa co ma neposle hned na IVF. A nezakladam tu temy ako ma niektori dr odsudzovali preco na IVF nejdem.

lelluska
19. máj 2020

@sandrusa777 Treba sa obrniť. Takých ludi ešte stretneš..či už lekárov alebo upratovačiek bez rozdielu povolania. Cakat pochopenie je zial niekedy zbytočne. Drzim vam palce, nech to dobre dopadne❤️

kittykat22
19. máj 2020

@viestta dik za vysvetlenie. Cirkev co sa tyka oblasti sexuologie, potratov, prenosnych chorob napachala take zlo a skody po celom svete, ze to az nie je mozne. Vies co, micka lekarka vystudovala statnu univerzitu, za statne peniaze - cirkev na jej studium nedala ani floka. A teraz bude robit divadlo s ruzencom na krku? 😠😠😠 Ma stastie, ze tam bola autorka a nie ja. Pretoze ja by som po nej zacala tak vrieskat, ze by ma bolo pocut na 25 kilometrov. By jej tie gulicky v ruzenci popraskali z decibelov a hysterie aku by som tam predviedla 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
gladys_07
19. máj 2020

ja chapem ze lekari odmietaju napriklad robit interupcie, alebo pracovat v CAR, ale...odmietnut odber krvi?? Moze gynekolog odmietnut tehotnu zenu, ak je tehotenstvo z IVF? Pediater osetrit babatko lebo pochadza z IVF? To uz kde sme?

Ja by som zvazovala staznost. IVF je dost tazky proces na psychiku aj bez toho, aby cloveku takato truba hadzala polena pod nohy.

Nenechaj sa zdeptat. Nerobite nic zle...drzim vam palce!!

fomelka
19. máj 2020

To ma mrzí, neviem si sama predstaviť ako by som reagovala keby mi toto doktorka spraví. Viem, že oni môžu odmietnuť nejaké lekárske úkony iba v prípade, že by to ohrozilo zdravie jej pacienta, že by mu to pohoršilo. Akože nechápem čo sa ona má do tohto starať, toto je každého vec a myslím, že už tak je to páry, ktoré musia toto absolvovať preto aby mohli mať vlastné dieťa dosť ťažké. Dobre, že ste od nej odišli. A mali by ste podať aj sťažnosť

777januska777
19. máj 2020

@gladys_07 myslím si, že kresťanský lekár neodmietne už počaté dieťa, ale odmietne sa zúčastniť na počatí takéhoto dieťaťa. Dieťa nemôže za to, že si jeho rodičia vyberu to čo si vyberú. Sťažnosť? A prečo? Len preto, že lekárka nesúhlasí s procesom ako prebieha umelé oplodnenie? Nie každý musí byť v pohode s tým, že pri tomto procese sa zabijú deti, ktoré nevyhovujú (áno, oplodnené vajíčko je už nový ľudský život).

sandrusa777
autor
Autor odpoveď zmazal
777januska777
19. máj 2020

@kittykat22 do štátnej kasy dávajú peniaze aj kresťania, takže ak to budeme brať takto vyštudovala za peniaze kresťanov. Za moje peniaze napríklad vyštudovali ľudia s ktorými nesúhlasím a ani s ich názormi a podľa tvojej logiky, by mi teraz mali vrátiť peniaze a počúvať ma na slovo? No a s tým vrieskanim by si akože dosiahla čo? To že má iný názor ako ty, je jej základné ľudské právo. Nie sme v socializme, kde ľudí za iný názor zatvárali.

missdiva
19. máj 2020

@sleepyo nie nemusi mat kazdy rovnaky nazor. Tu ide o to AKO to doktorka povedala, ze im zacala vnucovat jej zaujaty nazor az bolo autorke do placu (teda aspon z opisu a nazvu diskusie "pohorsovanie ..." to tak vyznelo). Oni sa jej neprisili pytat na nazor, podla mna to bolo vrcholne neprofesionalne... Ine by bolo keby povedala: "je to v rozpore s mojou vierou a uplatnujem si vyhradu svedomia tak zajdite v tejto veci za doktorom X."

@gladys_07 a uplne suhlasim, ze je to chore, ked ide len o odber krvi. Predsa sa nepodiela na ziadnom zavaznom ukone.

kittykat22
19. máj 2020

@777januska777 takze ked ja budem lekar ateista, a ty si krestan, tak to bude v poriadku, ked ti odmietnem dat ziadanku na RTG pluc pri podozreni na rakovinu pluc? Pretoze ja som toho nazoru ze si bozie dieta, a nemala by som zasahovat do tvojho osudu? Vies, byt krestan ked ti to vyhovuje, to je najlepsi krestan.

777januska777
19. máj 2020

@sandrusa777 pozri sa názor, že ak nikto na svete nebude mať deti, tak či vymreme je smiešny, hlavne v dobe keď si deti sami zabíjame, viď potraty. A jej povolanie je práveže úplne normálne a verné tomu, že bude chrániť život od počatia.

eliska13
19. máj 2020

@missdiva presne tak mohla povedať, že ona odber nespraví, ale nie im rozprávať o zničených embryach.
@sandrusa777 je to jej právo.Kamaratka preto odišla od gynekológa

kataka10
19. máj 2020

@sandrusa777 nech si takito doktori laskavo nalepia na dvere, ze si uplatnuju vyhradu o svedomi a nebudu robit dany zoznam ukonov. Nie, ze ti to odmietne, az ked to potrebujes. Malo by to byt povinne, tak ako pre nich aj pre lekarne, nakolko ponukaju sluzby. Oni maju pravo odmietnut ukon, ale pacienti a zakaznici by mali mat hlavne pravo byt VOPRED o tom informovani a zvolit si danu sluzbu niekde inde.

777januska777
19. máj 2020

@kittykat22 no ak budeš mať výhradu vo svedomí kľudne. Ale mňa by zaujímalo aká výhrada vo svedomí to bude? Kresťan má výhradu vo svedomí v tom, že chce chrániť život od počatia a pri umelom oplodnení to neplatí, tam sa nevhodné deti zabíjajú. No ale taká tá tvoja výhrada vo svedomí to ak som božie dieťa bude musieť platiť aj na ateistu, budhistu a aj kresťana, lebo inak by to v tvojom prípade bola len diskriminácia.

kittykat22
19. máj 2020

@777januska777 preco diskriminacia? 😅 to je moje presvedcenie, ze sa o teba postara boh 😀 urcite ta vylieci. Mozem ti podpisat ziadanku na Lurdy 😀

777januska777
19. máj 2020

@kataka10 s týmto súhlasím. Takéto veci by mohli byť dopredu jasné, lebo ja ako kresťanka napríklad tiež nechcem chodiť ku gynekologovi, ktorý vykonáva potraty alebo k takému čo ma núti do antikoncepcie a keď odmietnem, tak ešte sa na mňa aj pozerá ako na blbca.

nikiki29
19. máj 2020

@sandrusa777 dobre ste urobili, že ste odišli... ja by som tiež bola vytočená, celkovo neznášam keď sa niekto prehnane stará do toho, do čoho ho nič 👿 chápem, že lekárka má na to právo, ale v tomto prípade je to trochu choré 🙄 keby nepodpíše interrupciu - OK, ale toto? Nechápem... nájdite si lepšiu obvodnú. Držím palce

gladys_07
19. máj 2020

@777januska777 odber krvi na vysetrenie je podla mna tak marginalnym pri celom IVF, ze neverim tomu, ze sa na toto vztahuje vyhrada svedomia. Ved sa na tom procese vobec priamo nepodiela. Mozem sa mylit.

Z toho opisu mi to pride skor tak, ze pani doktorka potrebovala trosku pohonkat ego, aka je ona moralna

sandrusa777
autor
Autor odpoveď zmazal
777januska777
19. máj 2020

@kittykat22 no to nie je presvedčenie. Ja viem, že ono je ťažké pochopiť asi rozdiel medzi diskrimináciou a výhradou vo svedomí, ale skúsim to inak. Kresťanský lekár nepošle žiadnu pacientku na umelé oplodnenie a je jedno či je moslimka, ateistka alebo kresťanka, jednoducho nediskriminuje. Ale ak ty napríklad ateistu pošleš na RTG a kresťana nie, tak to už je diskriminácia. Buď budeš rovná ku všetkým alebo k nikomu.

Strana
z5