icon

Pomohla asistovaná reprodukcia pri opakovanom potrate v 6. týždni?

miriama219
21. feb 2025

Prosim Vas , pomohli vam v asistovrej reprodukcii s castym potracanim ? Mam problem , ze plod sa vyvija ale akcia srdiecka prestane.

Dakujem. Budem rada za kazdu vasu skusenost

anjelicek26
21. feb 2025

Kvoli takemuto problemu treba skor hematologa (ako prvy krok) moze byt problem zo zrazanlivostou krvi, treba detailne testy...nasmu babu zastalo srdiecko neskor (14.tyzden), malo krvnu zrazeninu v pupocniku... podla lekara je to najcastejsi dovod potratu po tom, co uz srdiecko nabehlo..ze sa nejaka ta malilinka cievka upcha a srdiecko zastane... urcite treba ist, mne zistili dve mutacie zrazanlivosti krvi, pichala som od // na teste injekcie a syncek uz bude mat rok...

miriama219
autor
21. feb 2025

@anjelicek26 Vas sledujem velmi dlho a milujem Vas pribeh ❤️ mam vsetky vysetrenia za sebou a hematologia okrem anopyrinu vraj neni nic ine potrebne . Tak ja fakt tomu uz nerozumiem. Mala som protilatky voci partnerovym spermiarm aj to som uz uspesne podstupila liecbu…

kiki68
21. feb 2025

A pri anopyrine od zaciatku tiez toto? Progesteron nasadeny? Pripadne rovno duphaston? Moze byt rozny problem, ja mam poruchu tvorby placenty, keby nemam progesteron, tak neprejdem cez 10tt. Ale uz cakame druhe a som v 22tt. Niekedy fakt len skusat.

martaatram
21. feb 2025

@miriama219 aj j som mala anopyrin ale aj fraxiparin az ori 11 vklade mi dali uzivat obidva a vklad sa podaril

miriama219
autor
21. feb 2025

@kiki68 anopyrin,medrol, estrofem a dhupaston a este cipky zo spodu….to vsetko som mala.

miriama219
autor
21. feb 2025

@martaatram to mi dnes povedal moj ze nabuduce mozeme skusit aj flexiparin. Len zase nieco skusat ze ci…

snowflakenel
21. feb 2025

Plus urcite vysetrit muza. Moze mat poskodene spermie- zlu morfologiu a s tym sa tiez potraca.
Ja som mala utrogestan, plus este duphastonn,,fraxiparine....anopyrin mi zhorsovalo krvacanie.

martaatram
21. feb 2025

@miriama219 mne dr v centre povedala ze tieto dva lieky sa maju brat spolu aj ked su obe na riedenie krvi… samozrejme to bol moj pripad 10 vkladov som uzivala len fraxik/clexan … vzdy anopiryn kazali vysadit …a 11 vkld v inom centre mi povedali ze sa maju brat spolu

sonkam
22. feb 2025

@miriama219 pri tej kombinácii liekov treba isto k anopyrinu aj fraxi nasadiť nakoľko medrol J estrofen zahustuju krv. Vyšetrenia máte spravené všetky? Keď beriete medrol tak aj repro-imuno? Endokrinologiu, hematka + syndróm lepivych doštičiek, genetika páru??

miriama219
autor
22. feb 2025

@sonkam presne tak vsetky okrem genetiky. Jednu dceru mam zdravu bez problemov po nej to je sialene. Ten flexi mi uz hovoris asi 3 doktiry a do dnes mi ho nikto nedal :(

dasa234
23. feb 2025

@miriama219 okrem medrolu (kortikoidy) je ešte možnosť skúsiť infuzky KIOVIG (imunoglobuliny). Pre niektorú babu môže byť Medrol kontraindikáciou (napr. diabetes 1 typu)...držím palce...