Postup pri neplodnosti u mužov a lieky
Ahoj holky, nikde jsem tady nenašla nějaké informace, jak se postupuje případě problémů na straně partnera. Kde a kdo provádí spermiogram? Co se děje dál, když se zjistí např. snížená pohyblivost spermií nebo cokoliv jiného. Jde mi jenom o představu, jsou nějké léky apod.?
No a já zas slyšela že kofein a třeba cola,by se neměli.A teda i sem to četla. 😕 Že to spermie naopak zabíjí.
Třeba kofein působí na každého jinak 🙂 My totiž s manželem ani jeden kafe nepijeme a colu minimálně 😅
Baronku jasný.. 😀 😀
No právě chlap pil každé ráno kafe xxx let,a nedávno (myslim že od posl spermiogramu) přestal kafe pít,prý jestli se nebudou dít zázraky.V car nám mudr říkala-vyhýbejte se kofeinu a a další věc-takový ty nápoje co nabudí ,jako např redbull-taky ne.Ani omylem.
Kofeín nespôsobuje neplodnosť a presne tak isto nie je účinný na zlepšenie plodnosti. Treba sa začať hlbšie venovať problematike a nájsť príčinu patológie spermiogramu. Kde je dôsledok, je aj príčina a ak je riešiteľná máte vyhraté. Držím palce!
ahojte, vie mi niekto poradit ci uzivanie velmi silnych antibiotik mesiac pred spermiogramom moze mat vplyv na vysledok spermiogramu? hlavne vplyv na morfologiu?
@lulu10 Povedala by som, že silné antibiotiká zvlášť chemoterapeutiká majú vplyv na všetky parametre spermiogramu. Každopádne treba počkať cca 4 mesiace, kým sa všetok "materiál" úplne obnoví.
hej len ona pise o mesiaci pred odberom a to si myslim ze rozhodne nema vplyv ale samozrejme nemusi to byt pravda aj ked ja som o tom presvedceny ze je. 😉 🙂
@bubulka722 dakujem ze odpoved, ano bolo to chemoterapeutikum, a tiez si myslim ze to moze mat vplyv, ved spermie sa obnovuju po nejakych 72 dnoch nie? takže čo ak bol odber v dobe ked este neboli obnovene po liekoch? ale neni som si ista 😎
@lulu10 Jednoznačne výsledky netreba brať do úvahy a urobiť príp. kontrolný spg. cca po 4 mesiacoch od doužívania ATB. Presne viem o čom hovorím, mm bral Ciplox, výsledky spg. po 2 mesiacoch katastrofa a po 4 o.k. vzhľadom na jeho dlhodobú úroveň. Ak na spg. dokáže vplývať strava, stres, teplota, bežné nachladnutie, tak potom svinstvo ako ATB určite oveľa ťažšie.

@katkas1 Kofein působí na plodnost? To slyším prvně, ale určitě vyzkoušíme 😀