icon

Prečo sa nedajú zmraziť moje embryá?

sekynka
24. aug 2012

Ahojte, prave som po 2ET a zaujimalo by ma, ci som tu jedina, ktorej nechcu dat zmrazit embryjka...? Nakolko som v zahranici, tak nemam sa ani hoho opytat. Ako sa musia embryjka vyvijat, kolko buniek za den, ci ako to je?? 😨

zigzag
26. aug 2012

@minewka no to je tvoj nazor, si zatrpknuta... to je vsetko.....
@cecil36 ty dokaz, ze to tak nieje,, daj si do googlu, ja s vami tu cas stracat uz nebudem, nema zmysel,,, ked dochadzaju argumenty, tak tu zacnete cloveka osocovat a urazat.... strateny cas s vami 🙄

.... kludne si berte co chcete pred tehu aj pocas tehu, ved to nevadi, dieta sa narodi a budete stastne a spokojne 😉

a ja deti mat mozem, tak ich mam, a kto deti mat nemoze,tak by ich mat nemal, to je veta na vasej urovni rozmyslania... tomuto urcite porozumiete 😉

danjelca
26. aug 2012

@zigzag ach si trápnučká

zigzag
26. aug 2012

@danjelca nic osobne, ked ona mi tu nadava do debilov, aj dieta za mam blbe, tak co cakala ze jej podakujem ?

cecil36
26. aug 2012

@zigzag tato tema je o inom, takze budeme len radi ak s nami stracat cas nebudes. 🙂

danjelca
26. aug 2012

@zigzag vieš toto su také citlivé témy a ty si nezvolila dobré slová.akože ja som otehotnela na prvý šup ale do takýchto tém sai rýpat neodvážim...fakt nevieš čo su to za stavy kedže dieta máš..tak bud štastná a drž im radšej palce čo by dali za otehotnenie bez IVF..

minewka
26. aug 2012

@zigzag som zatrpknuta jedine voci ludskej blbosti s voci tomu, ze svoju blbost siris dalej.

kolko deti poznas, ktore su z UO a maju leukemiu? pretoze ja par deti s leukemiou a inou formou rakoviny poznam, a boli normalne pocate.
Daj si pozor, lebo ani tvoje dietko nie je zazracne chranene formou pocatia a ak nahodou ochorie, nezabudni ho liecit domaa nechaj to na prirodu a prirodzeny vyber. 🙂 ty hrdinka 😀

zigzag
26. aug 2012

@linuska1 ja som len chcela poukazat na rizika, nic ine, a okrem toho, nepaci sa mi mrazenie ludi, to je vsetko 😉
@minewka hehj myslim, ze sme boli oziarene spolu od VSZTky 😀

betina1984
26. aug 2012

@sekynka ahojky. Nic si nerob z niektorych nazorov. Ja ta plne chapem, aj ja som mala problem otehotniet, uz sme mali pred IUI, ale nastastie sa zadarilo. Keby nie, urcite idem dalej, ci uz IUI, alebo IVF, hocico, len aby sme mali deti. Len treba dufat, drzim palceky nech je tych mrazacikov vela, nie len dva. Aby si mohla uz coskoro pestovat babatko, mozno aj dve. Ja som tiez brala hormony na podporu otehotnenia. A urcite nie su blbe, aj ked boli moje vajicka stimulovane umelo. A urcite ani jedno dieta, ci uz zo skumavky, alebo bez skumavky nie je "blbe".

betina1984
26. aug 2012

@zigzag ale to nie je mrazenie ludi, su to len vajicka...a to, ze niektora zena ide na potrat, pripadne samovolne potrati a pride o dieta, to je pekne?

minewka
26. aug 2012

@zigzag co sa urazas?? aj debil je tvor prirody 😀 pisem len svoj nazor, rovnako ako ty a bud rada, ze ti pisem len o potencionalnej dalej dedenej blbosti a nie o rakovinach a pod.

ked zacnes diskutovat na urovni a nie blbiny typu deti odlozene v skolkach a leukemie- potom mozeme podebatit.

minewka
26. aug 2012

@zigzag tak kolko deti po UO poznas s leukemiou?
kde su tie studie?
K veci.

zigzag
26. aug 2012

@minewka ja nie som hrdinka,,, uplne zle si ma pochopila, ale nevadi,,, a urcite,ked je to mozne uprenostnim alternativnu medicinu, pred klasickymi atb, a podobnymi vymozenostami,,, 😉

a rakovinu moze dostat kazdy, a prispieva k tomu aj ockovanie, vakniny su kultivovane na rakovinovych bunkach,pretoze tie rychlo rastu, a celkovo, nezdrave prostredie a hliniky a formaldehyt a ortud vo vakcinach,, a to sa picha rovno do krvneho obehu deticiek, aspon ze zrusili to tbc v porodnici,

.. a co sa tyka leukemie,, nikto nevie,kedy ochorie, ale ked by ochorelo moje dieta, viem,ze som urobila vsetko aby bolo zdrave. mala som dzreve tehu, ani pred tehu som dlho nebola chora, porod bol super, vsetko ok, a aj teraz sa snazim, aby maly mal vsetko co potrebuje, staram sa aby mal zdravu stravu so vsetkym co potrebuje, aby bol stastny, a zdravy... a stoji ma to vela usila,,,, a preto ma dost urazilo, ze si povedala, ze moje dieta je debil, ja som na tvoje nenadavala... nechapem preto ty nadavas mojemu,ked ti nic neurobilo,,,,

...ale co uz, kazdy sme neaky, idem off odtial,lebo to nema zmysel sa s vami bavit....

minewka
26. aug 2012

@zigzag k veci - kolko deti po UO s leukemiou poznas?Ten link si poprosim s tou statistikou.

s protiockovacimi konspiracnymi teoriami tu na mna nechod, poznam tvoj nazor a je znacne jednostranny.Ked ti ochorie dieta uz ti zrazu nebude vadit ani biznis, ani umele zasahy, ani vedlajsie ucinky??? je krasne, ze uprednostnujes bylinky, ale na niektore ochorenia su prikratke.

A o tom to je, moja mila, neplodnost je choroba, ktorej priciny vieme v urcitych pripadoch uspesne liecit, kde nevieme liecit pricinu, vieme liecit a zmiernovat nasledky. A tak, ako ty pri chorobe svojho dietata vyuzijes vsetky dostpune prostriedky, aby si ho vyliecila, vyuziju to aj neplodne zeny.

lebo podla tvojho zmyslania ja dieta mozem mat, tak ich mam, kto nemoze deti mat, nech ich nema- to mozeme parafrazovat - ak dieta ma zomriet, nech zomrie, moje malo zit, nech zije. Silacke reci, ale sama pises, ze realita je ina.

Velmi usmevne, ako ti vadi, ked ti niekto napise, ze pre to, lebo si hlupa aj ty, bude aj tvoje dieta hlupe, ale my sa nemame urazat, ale zamysliet sa, ked nam napises, ze nase deti budu chore, bydu mat leukemiu, urcite ich odlozime do skolky a chceli sme ich len pre to, lebo aj suseda ma dieta.Dufam, ze si sa konecne zamyslela nad tym vcitovanim do druhych.

sekynka
autor
26. aug 2012

cecil36 ahojky, no mne ked to vide, tak to bude maly pristahovalec na slovensku 🙂 srandujem, len nech sa to vydari a budem najstastnejsia na svete 🙂 Ja mam praveze stale bolesti od ET. Mala som ich aj po odbere vajicok, vsetko ma bolelo, neviem, ci to este z toho, alebo nie... Stale sa chodim kontrolovat, ci som to nedostala :( . minule mi to tiez prislo dva dni pred testovaniim. Teraz je este skoro na test, ale najradsej by som to uz vedela... aby som necakala zbytocne :(

sekynka
autor
26. aug 2012

@evickav na ET som bola v stredu o 16:00 mi vkladali embryjka , takze to je asi 4den do tej 16:00hod., aspon si myslim, ale bolesti mam stale a dnes som uz tolko spala, ze az :( . Moja, nas to tu vyslo asi 6000e :( . Budem velmi sklamana , ak to nevide...... ani korunky, ani babatko :(

cecil36
26. aug 2012

@sekynka a kolki den po ET si? Inak ja som v tom uspesnom cykle testovala od ET 😀 Pekne som videla ako pregnyl ciarka slabne a slabne a potom upss zosilnela 🙂 . Takze viem den zahniezdenia podla testov, v ten den som zacitila aj tu velku bolest a nakoniec mi to tak vychadzlo podla uzv 🙂 A neboj, uz to musi vyjst 🙂 Drzim velmi palce 😉

jaruska8
26. aug 2012

@minewka Fakt, nechápem, čo sa sem miešajú ľudia, čo kritizujú, čo to komu pomôže?????? Ide im len o hádky, čo skrývajú za ,,osvetu". Je mi z toho smutno...
Jaj a to s tými jaslsmi ma pobavilo, potom všetky matky na západe, ale napr. v Japonsku sú zlé matky, lebo po pol roku idú do práce. 😉

evickav
26. aug 2012

@sekynka ja som mala bolesti vaječníkov ešte snáď v 11tt,,, to je vraj po stimulácii bežné,,, všetko je zväčšené po tej stimulácii, tak je to citlivé,,,
ja som mala vklad v stredu asi o 12tej,,, a zo štvrtka na piatok ma v noci zobudilo také strašné pichnutie v maternici, že som sa normálne posadila na posteli,,, a spala som tiež stále,,,
to je teda poriadna suma!!!!! ja som pred tými 10 rokmi zaplatila za 3 pokusy, ktoré mi preplácala poisťovňa, asi 100 000 korún,,, teraz sme mali to darcovstvo platiť asi 150 000 českých korún,,, ale ako som písala nakoniec to bola úplne zanedbateľná čiastka,,, zákrok 10 000,- a zvyšok lieky + cesta + 3x noc v Brne,,, zatiaľ nemáme auto, tak sme tam prespali, aby sme stihli raňajšie vyšetrenia,,,

evickav
26. aug 2012

@jaruska8 a naše maminky boli všetky tiež stráááášne zlé, lebo v tej dobe sa tiež bolo doma iba pol roka a potom dieťa šup do jaslí a maminka do práce,,, a prežili sme to v zdraví všetci 😀

jaruska8
26. aug 2012

@evickav Presne tak!! 😉 A drž sa tehuľa a nech ste hlavne zdraví!!

sekynka
autor
26. aug 2012

@evickav ano, je to poriadna suma, ale 1IVF sme mali zdarma. Tu aj ked mas zdravotne poistenie, druhe a dalsie si hradis plnu sumu. Tam v Brne to ste platili aj s poistovnou, alebo samoplatbou? Tesim sa s tebou, ze sa vam to podarilo, drzim palce-aj na nohah tfuj, tfuj 🙂

cecil36
26. aug 2012

@sekynka nas to v BRne vyslo 900 eciek so vsetkym, ja s liekmi, aj PICSI proste komplet 🙂

evickav
26. aug 2012

@sekynka to sme už boli samoplatci,,, ale to by sme boli aj u nás na SK,,, a ak môžem vedieť, kde si?

sekynka
autor
26. aug 2012

@cecil36 a kedy ste tam boli na liecbe? 900e je super, lebo v iscare nam povedal pred 2r 1500e (iba klasicke ivf).... Teda to je dobry rozdiel? takze to ste boli metodou ivf-icsi? Aj sa vam podarilo na 1x?

sekynka
autor
26. aug 2012

@evickav ja viem, ze aj u nas by sme si to museli hradit, ale ked si poistena na sk, tak nehradis celu sumu, ci ano???

cecil36
26. aug 2012

@sekynka prvy krat som bola v unice v Brne na softe, to sa nepodarilo, a tak sme sli na odporucanie do Reprofitu. Najskor sme skusili nativ (problem mal iba mm, ja som bola ok), ale nevyslo to tak sme sli do softu. V RF sme boli minuly rok v marci, a suma tych 900 eciek bola za ivf, lieky (soft: clostil + male davky merionalu + orgalutran + pregnyl), vyselektovanie geneticky dobrej spermie pomocou hyaluronanu- PICSI a napichnutie vajicka a vpravenie spermie- ICSI, OPU, ET. Neda sa to porovnat cenovo ani pristupom, proste super. Ja som nechcela ist na klasicke ivf (som zdrava naco kopec horomonov)a soft mi na SK nik nechcel spravit a ani by mi ho poistovna nepreplatila 😒

evickav
26. aug 2012

@sekynka ano, poisťovňa ti preplatí niečo, vlastne len základ,,, no nám by už nepreplatili nič, ani lieky,,, to som sa bola pýtať priamo v poisťovni,,, pred tými 10 rokmi sme doplácali okolo 30 -40 tisíc na jeden pokus IVF ICSI ( lieky, icsi) v iscare,,,
teraz som mala len clostilbegyt + prednison + anopyrin + ovitrelle + OPU + ICSI + ET = 10 000,-
a presne ako píše cecil na SK nechcú robiť tieto lacnejšie alternatívy liečby,,, nemajú pri nich taký zisk,,, tak radšej každú babu natlačia do injekcií,,,
myslím že u nás táto minimálka - majú ju v cenníku, ale nerobia to - stojí okolo 700 eur,,,
to je pekný rozdiel,,,

sekynka
autor
26. aug 2012

@cecil36
@evickav
No dievcata, porovnavala som si cennik a musim povedat, ze v reprofite je to ovela lacnejsie. Mna by cyklus vysiel asi viac, lebo ja aj moj, kazdy mame nieco. Tentokrat som mala aj drahsie injekcie, lebo mam pco a moje vajecniky slabo reagovali na injekcie. Slabo sa mi vyvyjali foliky, tak som brala silnejie davky a zaroven musime mat icsi metodu, kvoli spermijkaam. Ja som ani nevedela, ze mam pco. Moj 1 gynekolog mi vravel, ze je vsetko v poriadku. Potom som odisla k inemu a ten ma vyslal do iscare, lebo jemu sa tiez zdalo vsetko ok, len spermijky boli pomalsie. No a tam mi Valky povedal, ze mi nedozrievaju vajicka. Velmi som bola zo vsetkeho nestastna. Len tu som stratila kopec casu a tu v zahranici sa to vlieklo ako slimaak............. Teraz by som zase konala uplne inak, ale clovek nevie a uci sa na vlastnych chybaach........... 😉

dafy
26. aug 2012

@zigzag ....tie ktoré deti mať nemožu by ich mať NEMALI????!!!!!!! 😠 a dalšia tvoja perla ze sme dobrovolné pokusné králiky??? 😖 ty máš vobec chrbtovu kosť?? si bezcharakterná egoistka !

luciferkax
26. aug 2012

Fakt blbá otázka, prečo ti nechcú zmraziť deti... nechápem, ako niekto niečo také mohol vymyslieť, celý modrý koník sa ohána vakcínami, ktoré obsahujú embryá, preto neočkujú, ak niekto spomenie potrat na vlastnú žiadosť, tak ho idete vyhodiť, a to, že vám budú mraziť vlastné deti, to vám vôbec nevadí???? šak, o pár rokov sa zídu, ? Nehnevajte sa, ale to je choré!