Preplácanie IVF poisťovňou

bolarazjedna
26. sep 2021

Ahojte dievčatá, ešte sa len chystáme do CAR, mam nejasnosti v tom, čo prepláca poisťovňa v rámci IVF. Viem spravne, že lieky nepreplaca, ale odber vajicok a 3 vklady áno? Koľko odberov vajíčok prepláca? Tiež 3x?
Hlavne ma zaujíma, ako je to s nativnym/soft cyklom. Ak mi napr. 3x vložia embryo z nativného cyklu a nepodarí sa vklad, tak musím potom za ďalší odber vajíčka platiť? Trochu sa v tom strácam.. Ďakujem za odpovede.

karhu
26. sep 2021

tam ti to vysvetlia

nykkushka
26. sep 2021

Neviem do akého CAR idete ale my v ISCARE Martin sme to mali takto:
-poisťovňa (Všeobecná) nam preplatila vklad, ostatne všetko sme si platili, lieky napríklad ale nie plnú sumu, nejakú čiastku preplatila, ale zákroky sme si platili
- povedali nam, že na toto máme nárok 3x
- za počet vajíčok smr neplatili, platili sme iba za mrazenie embryí, vychádzalo to tuším cca 30-40e na embryo
Dosť možné, že sa to odvtedy zmenilo, my sme boli ba ivf v 2019

miirka123
26. sep 2021

@bolarazjedna my takto, odber vajíčok 3x platí poisťovňa (lieky a doplnkové služby my) (nezáleží koľko vajíčok odoberú a koľko sa podarí oplodniť) prvý vklad poisťovňa ten sa tuším volal ET. Mali sme 7 emrii. Druhy sa vola KET ten sa podaril vkladali sme 2 embria a za KET sme platili 150€. Ďalšie keby boli KET kým by sa tie embria neminuli vždy 150€. (Doplnkové služby tiež my) keď by sa minuli embria šla by som na druhé ivf zasa odber vajíčok to tiež poisťovňa a tak tiež nezáleží koľko vajíčok by sa vybralo a koľko by sa oplodnilo. Snáď som to dobre vysvetlila 😀

bebotka
26. sep 2021

@bolarazjedna poistovňa ti prepláca tri cykly ivf a pod ten jeden cyklus spadá príspevok na lieky, kedže ty budeš platiť len určitú časť, dalej tam patrí ten manažment okolo toho všetkého, zákrok,vklad. záleží na tom, ako vám určia spôsob oplodnenia či budete mať metodu icsi to je napichovanie vajíčka priamo spermiou a či ich nechajú voľne oplodniť, tam to záleží od mužovho spermiogramu. všetko ostatné platíš a ono závisí aj od množstva odobratých vajíčok pri vyšších počtoch sa potom dopláca za každé jedno navyše. Za prvý vklad neplatíš, platíš za zmrazenie embrií, ktoré budete mať tam tiež je nejaký poplatok, plus každé jedno rozmrazenie a následný vklad je tuším 150 euro, ale neviem ako kde my sne chodili do heliosu v martine. Pri tých soft a nativ cykloch neviem ako to funguje pri platení, ale tam neviem či ostávajú embriá na mrazenie, kedže ich cielom je robiť ivf bez nejakej extra stimulácie hormonmi, tam sa ide len ako klasický cyklus a odoberie sa len to jedno vajíčko, ktoré sa bežne vytvorí v cykle a to sa oplodní a vloží. Toto máš jeden cylkus a takéto máš platené tri, ale rátaj s doplatkom okolo tých 1500 eur a to som na tej spodnej hranici, aj keď oni tvrdia menej veľmi tomu never.

zojanka
26. sep 2021

@bolarazjedna v rámci jedného ivf cyklu poistovna preplati : časť za lieky (ale doplatky sú aj tak vysoké), stimuláci - čiže konzultáciu s dr., kontrolné soná,.... potom preplatí OPU - punkciu oocytov (odber vajíčok) v anestéze alebo bez a vrámci jedného cyklu preplatí jeden vklad.
Ty si platíš doplatky za lieky, doplnkové metódy ako ICSI, MACS, PICSI, predĺženú kultiváciu, embryoskop (a pod.), embryoglue, hatching, mrazenie,.... a každý ďalší vklad plrem prvého v danpm cykle.
Poisťovňa preplatí 3 takéto cykly.

lienka_9
27. sep 2021

A neviete ako je to so všeobecnou poisťovňou v Brne? Aký je tam postup?

soraya004
29. sep 2021

@lienka_9 postup je asi u všetkých poisťovní rovnaký.
Prídeš na prvú konzultáciu. CAR ti potom pripraví a pošle papiere- žiadosťo schválenie liečby v zahraničí. To odnesieš potvrdiť svojmu gyn, potom to pošleš revíznemu lekárovi, väčšinou Petrenkovi, ten to zamietne, potom to pošleš poisťovni a tá to schváli (snáď rýchlejšie ako mne). Keď budeš mať schválené, ideš do CAR na kontrolné sono a vybrať lieky a s ďalšou menštruaciou začínaš stimuláciu.

lienka_9
29. sep 2021

@soraya004 a s VŠZP nie su problémy v tomto?

soraya004
29. sep 2021

@lienka_9 myslím, že problémy nie sú v zásade v žiadnej poisťovni. Mne sa to natiahlo, lebo ešte chceli nové vyšetrenie u muža, tak čakám už dlhšie ako je bežné ..

lienka_9
29. sep 2021

@soraya004 a ake vysetrenie? Spermiogram alebo urologicke? Mate veľa vyšetrení za sebou?

soraya004
29. sep 2021

@lienka_9 spg, lebo chceli 2, ale nesmú byť staršie ako rok, a my sme jeden mali starší. Urologiu nemal vôbec, ale boli sme genetika, reproimuno, a ja potom aj endokr. A hemato

lienka_9
29. sep 2021

@soraya004 to už máme my vsetko obehnute

lienka_9
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka_9
29. sep 2021

@soraya004 a spermiogram mame z centra na Slovensku z apríla a teraz bude mať druhý u nich v Brne čiže to stačí nie?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre