Priechodnosť vajcovodov
Ahojte prosím Vás potrebujem poradiť, v centre mi odporučili aby som si dala spraviť priechodnosť vaječníkov a dali mi na výber, buď laparoskopicky, ktorú tam nerobia, musela by som byť v nemocnici a vybavovať si to sama, alebo u nich v centre priechodnosť vaječníkov pomocou tekutiny a sledovania na rongene a za poplatok.
@siska266 najdes o nej hromadu clankov a diskusii. V podstate ide o chorobu, pri ktorej sa ciastocky sliznice maternice nachadzaju mimo maternice. Mozu byt kdekolvek v bruchu, ale napr. aj az v plucach. Sposobuju cysty a zrasty. Neda sa liecit a casto sposobuje neplodnost. Najcastejsim priznakom je extremne bolestiva menstruacia a bolesti pri styku. Ale ja som ziadne priznaky nemala a aj tak mi ju zistili.
@siska266 ja som nechcela a este na operacnom stole som chcela utiect 🙂 mam opacne otocenu maternicu a doktor chcel vediet, ci to nemoze byt sposobene zrastami a endometriozou. Prisli na to, ze end. sice mam, ale loziska som mala male, tie odstranili, zrasty ziadne, maternica je otocena opacne, lebo tak proste narastla a mam ju taku aj po porode a vajcovody som mala priechodne. Teraz zvazujeme druhe, tak uvidime, ci to pojde. Pri prvom sme sa snazili 2 roky
@najk No my sa snazime 1,5.Tak uvidim co a ako,ale aspon viem ze dalsia moznost bude asi laparka,ked vsetko bude ok a aj tak sa nezadari,pojdem na nu,nech to pozru podrobnejsie.Naopak maternicu a mas babo,wau.Tiez si si vytrpela.Tak ak ti endiometriozu vyliecili tak uz by druhe asi nemal byt problem.
@siska266 neries okolie, lebo sa zblaznis... a neodcudzuj sa, chod do spolocnosti, vychutnavaj si manzelsky zivot, toto ma manzel naucil, lebo som po tom, ako sme o babo minuly rok prisli, bola uplne z toho na psychiatriu... ako ano, snazime sa stale, pomaly podstupujeme vysetrenia, ale vychutnavam si i tento zivot iba vo dvojici, predsa teraz nebudem neviem kolko iba prezivat a vsetko su sústreďovať na babo, zivot neni len o tom, takto by sme sa z toho zblaznili...
@siska266 ja som do 30 netusila, ze mam naopak maternicu, tlaci do chrbta namieto toho, aby bola otocena smerom do brucha. Tiez to mohol byt dovod, ze sa nedarilo. Endometrioza sa neda vyliecit. Od operacie prebehli 4 roky. Neviem, co tam odvtedy mam :( mozno su tam znova cysty, pripadne nejake zrasty. Ale momentalne sa tym nezatazujem, kedze nejake priznaky nemam a jedno dieta uz mam. Drzim moc palce, aby sa zadarilo
Ahoj,mne robili hyfosy v Heliose-Martin,bola som v krátkej narkóze,po tomto zákroku som dve hod.ležala na izbe a potom cesta domov s doprovodom.Žial nepamätám si či som niečo platila.
Áno,viem že sa tento zákrok robí aj bez narkózy,no v Martine ho robia pod narkózy a bola som za to vďačná,som strachoput 🙂. Tiež to bola rýchlovka.
Ja mam maternicu naopak,jeden vajcovod a otehotnela som 5x. 2,5x uspesne,posledny je este v brusku. Do 30 som mala problem otehotniet. Po prvom 6 rokov nic a potom 3x. Vsetko je o psychike. Sex sme mali jak zajace, podla plodnosti. Nol to des. Ked sme ss na vsetko vykaslali, slo to samo. Kamoska bola na prefukoch a neviem com vsetkom a az v kosiciach jej pod narkozou robili vysetrenie a lekar jej povedal ze je ok len mala strasne stiahnuty krcok maternice,nepriechodny pre spermie. Po zakroku hned otehotnela 2x bez problemov.
@luckam89 No ved viem aj mne to manzel vravel aj vsetci,ze mam si uzivat kym sme sami.A ked sa nad tym zamyslim,ze nie sme nijako obmedzovani,ziaden rezim a mozeme vyspavat chodit a robit co chceme.Je to vsetko naozaj super,ale na druhej strane akoby neviem uz prisla na mna tuzba mat babo,aby sme boli komplet rodina aby vobec sme mohli mat dieta,aspon to jedno.Pozname sa 10 rokov z toho 7 sme manzelia,uz by sme sa mohli niekde posunut dalej.
@zibi My sme v centre Martin Iscare,mame za sebou len spermiogram a nejake krvne testy.Vsetko ze mame dobre vysledky a aj predtym u mojho gyn ziadne problemy som nemala.Tak tetaz,mi dali na vyber prefuk vajecnikov.Mam si vybrat laparku,ale to oni nerobia,alebo druhy sposob ten v centre robia za poplatok, ze len napustia tekutinu a budu sledovat cez rongen.
@siska266 tak to chapem, ale uzatvarat sa ie je dobre... ja verim, ze sa to raz podari, moznosti je momentalne velmi vela, centier takisto, my chceme pdstupit vsetky vysetrenia u mojej gyndy a ak to nepomoze, nepride sa na pricinu, tak urcite tiez nejake centrum vyhladame... ak by si potrebovala info ohladom laparky, kludne sa pytaj 😊 drzim moc palce
@siska266 ahojky, ja som bola na Hysterosalpingografii, a hned mi zistili ze nemam priechodne vajcovody a potom som isla na laparoskopiu, kde som si ich chcela dat zobra, lebo mi branili v tehu a podarilo sa mi to az na 3 krat. HyCoSy je ultrazvukom tak to je asi modernejsia metoda, ja som bola na tom pre 10 rokmi.
@lienka737 Veď to ja viem, že nezaručia, ale chceš vyskúšať všetky možnosti a je ich strašne veľa. A keď už všetko možné podstúpiš a aj tak nič to je potom ......Niekomu sa ani nesníva o tom, nemá tušenie, vrzne si a má, a potom ešte keď tie otázky, prečo nemáte a majú vás pomaly za debila. A takému to ani sa nedá vysvetliť a ani nemáte chuť a silu, kto nezažije nepochopí.
@lienka737 Hey len to by som musela chodiť kanálmi a s nikým sa ani nerozprávať keď v našej rodine a našom okolí či dedine, počali dieťa min. do roka ak nie hneď a oni to nepochopia. Pre nich je umele oplodnenie a centrum veľké haló ako kedysi pred 10 rokmi, keď niekto bol na umelom tak ty kokos to bolo!!!A nevedia, že pri tom koľko je takých párov a koľko má takých problémov. Alebo sú aj takí, ale držia to v tajnosti, aj my sme o tom nikomu zatiaľ nepovedali. Lenže tak to všetko speje, že viac a viac párov nemôže prirodzene počať dieťa a myslím si že za pár rokov práve tým čo sa to podarí prirodzene budú že WAU.

@najk Uz som sa objednala na tie prefuky,ale budem to konzultovat v centre o tej laparke ak na nic ine nepridu,ked budem tam.Vysledky chce aj moj gyn vidiet aj kazdy krok centra,tak ked pojdem za nim tak potom nech mi asi vybavi laparku.Z coho vznika ta endiometrioza a co to vlastne je?