Príprava na KET v júli 2024: Podporme sa navzájom!
Ahojte baby, chystá sa niektorá z Vás na ket v júly? 🤗 Podporme sa.
@klarka0002 ahoj 🙂 skvelé .. gratulujeme a držíme palce ❤️🙏
@klarka0002 nech drobec pekne rastie ❤️
@skrecok321 ďakujem. Stále odpočívam a papám :D tak má z čoho. Ale v skutočnosti som schudla 2kilá. Ale brucho mi už začína vykúkať 🙂 Ty sa ako cítiš?
@klarka0002 krásne sono....prajem nech všetko dobre pokračuje ❤️
@anika02 ďakujem🙂
@klarka0002 ja už mám 2 týždeň prísny kľudový režim, nakoľko som mala krvácanie, čakám do 13.9 kedy budem mať kontrolu, čo mi povedia, zatiaľ sa cítim dobré 🙂 už bez krvácania, ale ako náhle niečo robím, tak začnem špiniť, čiže momentálne žiadne domáce práca
Baby a ako prežívate tie čakania na kontroly? .. či len ja sa tak vždy bojím .. bojím sa strašne že ked pride kontrola tak budu zlé správy, či nebije srdiecko a pod .. strasne sa toho bojim že to skončí .. neviem prečo ty kks .. a to popritom som optimisticky človek, ktoreho stale vidite vysmiateho, čo rad vtipkuje a zabava ostatnych .. ale totooo?? Normalne by sa nechapem
@skrecok321
Dobre robís, babo a zdravie je prvoradé, šetri sa, odpočívaj. Aj ja som takto ležala, tiež som krvacala, potom to prešlo. Mala som hematom a asi sa postupne vyplavoval. Určite je ti dlho takto ležať. Mňa už nebavila ani telka ani internet...potom som kukla von z okna na záhradu, tam pol metra buriny a ja som nevládala nič robiť, tak som radšej zatiahla závesy :D
@nikadominikanika Ahoj to asi preto lebo je to taká vec ktorá nie je vôbec v tvojich rukách.
@nikadominikanika ja to mam takto tiež. Ale snažim sa nemyslieť že som tehotná, potom sa veľmi sledujem .
Ale máte aj vy furt take bolesti v podbrušku? Raz naspodku, potom po bokoch , take neidentifikovateľné kde to zaboli...?
@monicazbb Ahoj, ja som akurát dnes v 8 tt. Ja mam také akoby predmenstruacne bolesti v podbrusku. Nie cely deň. Hlavne v noci. Beriem na to vyssiu davku magnezia, pomáha. Ale aj dnes ráno som šla s takým strachom na WC, či tam nebude krv. Našťastie nebola. Ale vždy mám desny strach. Musím mať kludovy režim.
@monicazbb v pondelok mam kontrolu, tak už sa neviem dočkať :-/ bolesti podbruška mám aj ja .. aj keď v poslednej dobe už čím ďalej tým menej .. ja som inac uplne bezpriznakov az kus na prsia .. :-/
@nikadominikanika Ahoj, ja som včera celý deň aj noc mala také akoby predmenstruacne bolesti, mierne ale neustále krce. Až som sa už z toho v noci rozplakala :( Máte podobné bolesti aj vy? Keď som sa lekára pýtala ci je to normálne, neodpovedal mi. Potom sa idem utrápit strachom čo sa deje.
@klarka0002 menštruačné bolesti su v poriadku, ale ak ide o kŕče tak určite nie .. keby mám kŕče idem na pohotovosť
@klarka0002 tiež to tak mam, aj som to vravela lekarovi a povedal že to nič .Len neviem do akej miery je to v poriadku. Z mojho pohladu to musi byt tak na tbl aby bolo zle.
Pri prvom som ani nevedela že som tehotna, nič mi nebolo. Možno to tie hormonalne lieky pridavaju na intenzite.
@nikadominikanika na pohotovosť to určite nie je. Tam mi aj vysvetľovali ze ak sa necítim fakt extra zle alebo ak nekrvacam na 2 vlozky, nemusím chodiť.
@monicazbb Hej, možno to ma súvis s hormonalnymi liekmi. Netuším. Tie musim uzivat este do konca 11 tyzdna. Možno sa rozsahuje maternica a cítime to intenzívnejšie. Na kontrolu idem až o týždeň. Tak dúfam ze bude všetko ok. Ty kedy budeš mat ďalšiu kontrolu?
@klarka0002 to musíš ty vedieť aké silné sú tie kŕče .. no mne vraveli ked som krvacala že kŕce su zlé a mam ist na pohotovosť .. a krvacat na 2 vložky? Tak to uz aj mozno pozde 🙄 určite by som nečakala .. ja som trošku zakrvácala a utekala som .. nikdy nevieš, radšej včas ako neskoro
@nikadominikanika krásna fotka❤️, veľmi sa teším že ide všetko dobre ...špinenie má niekto dlho aj keď uplne chápem že vždy je tam strach . Ja mám kontrolu vo štvrtok a dosť da bojím, mám neskutočný rešpekt....verím že bude všetko v poriadku.
@anika02 tak snáď to prestane konečne ☹ .. ja som sa tiež veľmi bála, vždy sa bojím že prídem na kontrolu a oznámia mi koniec 😳 .. držím Ti palce 🍀 .. naozaj nechápem tú nespravedlnosť .. ako ťažko nám to ide vobec aby sme vobec ostali tehotne a potom sa ešte trápiť aj s rizikovym tehotenstvom 🤷♀️
@nikadominikanika veď to...dlhá cesta...si na rizikovom? Ja zatiaľ chodím do práce ...vďaka Bohu nemám žiadne problémy ... Tak snáď to vydrží....a dúfam že aj tebe to špinenie prestane. Drž mi palce vo štvrtok 🙏
@anika02 som doma PN, najprv všeobecnou potom ma vypíše gyn .. dúfam aj ja .. naozaj naposledy som špinila trošku pred 2 týždňami a dnes zas .. nemám pokoja .. ďakujem
@nikadominikanika krása, teším sa s tebou 🙂
Inak aj vám odporučili NIPT test? Dnes mi dr. vysvetlila podrobnosti. Aký máte na to názor? Pôjdete?
@klarka0002 mám to v papieroch že odporučaju .. nooo mam na to všelijaky názor skrz brata ktory to podstupili .. ževraj je to ojebík .. teraz čakaju druhe tak už ani na to nešli .. zas na druhej strane mi mama “káže” aby som na tie testy išla, že ich aj zaplatí .. ty na ne ideš? Aký máš názor ty?
@nikadominikanika Manžel tvrdí že sú to vyhodené peniaze. Na potrat by som aj tak nešla ale dr tvrdí že ak by bolo dieťa postihnutè, mala by som čas pripraviť sa na to, naštudovať si starostlivosť atď. Vraj tým, že vybrali z málobunkového embrya bunku, môze to ovplyvniť zdravotný stav. Doteraz som si bola istá, že je to zbytočnosť ale teraz neviem.
@nikadominikanika tak ja dnes kontrola...neviem čo si myslieť, testy tmavé a plod nevidela...nerozumiem už ničomu...brala mi krv, v pondelok zasa a v utorok idem
k Doktorke....ale myslím si že veľká nádej už nebude 😢

@nikadominikanika Ahojte, pripájam sa trochu neskôr ale od začiatku sledujem Vašu diskusiu a úprimne mi pomohli vaše komentáre keď bolo najťažšie. Ja som bola na Ket 22.7.2024 v GynFiv v Bratislave a na 9.den som už mala dve čiarky. Teraz som 7+4 tt a zajtra ráno pôjdem na prvé sono. Zajtra pripojím fotku. Držím vám všetkým palce 🙂