Problémy s IVF a zhoršený spermiogram: Vaše skúsenosti?
Dobrý deň, zhrniem stručne.Mam za sebou už dosť vyšetrení ja okrem vrodenej trombofilii ok muž prob. spermiogram po polroku sme robili ďalší a zhoršil sa.DNA nič moc ani celkovo počet 13mil.V centre ma poslali na diagnosticku laparku bola som všetko tiež v poriadku.
Došli sme na konzultáciu do car po laparaskopii a odišla sme s tým že muž pokiaľ nezlepší spermiogram tak nič žiadne IVF.
Celé ma to akosi sklamalo mali mi to hneď povedať že pokiaľ budem ja v poriadku aj tak sa bude čakať na muža sperm. zlepšenie.(Môj gyn má úplne šokoval keď mi povedal,že ma taky k tomu postoj- názor že mám dve možnosti rozviesť sa alebo cudzie spermie).
Čakala som, že ma niekto po laparaskopii skontroluje som týždeň od zákroku a nik ani gyn.a ani v centre sa nepozreli ani ultrazvuk nič.V nemocnici tiež mám len prísť v prípade zhoršenia stavu.Stehy mám vstrebátelne ale i tak som čakala že ma niekto pozrie či ozaj sa to hojí.Aky máte názor na to celé?
Ďakujem za prečítanie a názor.
DNA nic moc znamena, ze by deti neboli zdrave alebo ako to mam chapat? Prepac velmi sa v tom nevyznam, ale urcite mali dovod, preco ti odporucali darcovske spermie. Po laparke som bola tyzden po na kontrole, ci vsetky stehy vypadli a spravil mi moj gynekolog sono.
Neviem, co to za centrum. Ale v helios rozmyslaju vzdy do poslednej moznosti. Aj, ked je naozaj male mnozstvo spermii, tak ich hladaju a aj tu jednu najdu a spoja s vajickom. Skus este zmenit centrum reprodukcie. A ten tvoj gyn, to naozaj zabil s tym rozvodom. Odporucam ti, podrzat muza v tomto tazkom obdobi, po tom co sa dozvedel, je iste smutny, a povedz mu, ze idete bojovat dalej. Ja vam, velmi drzim palce.
Ja som po úspešnom IVF, máme zdravého chlapčeka. Ten spermiogram mnohí muži nemajú ideálny, čo často zistia až pri vyšetreniach. Neviem kde si bola, ale určite by stala za to ďalšia Konzultácia u konkurencie. medicína nie je všemohúca, ale dnes sú tie možnosti naozaj široké. Riešili ste pri IVF aj ICSI? Lebo tam im obrazne povedané stačí nájsť jednu zdravú spermiu. Tá naša tu práve vedľa mňa v izbe skladá kocky❤️
Ak ešte nie si v IVF skupine, tak sa tam pridaj, dozvieš sa veľa užitočných rád. Nevešaj hlavu. Je to dlhá cesta, ale ak sa podarí, stojí to zato.
@anonym_autor Nevzdavaj sa.Nam tiez povedali, po vseliakych vyšetreniach,ze nebudeme mat vlastne dieta tak sme si dali darovane embryo a z toho mame krasne dievcatko. A do roka a pol sa nam narodilo dalsie dieta (nase spolocne ) bez akejkoľvek pomoci. Proste lekari nemaju vzdy pravdu.Ja by som na tvojom mieste skusila ine centrum. A muz nech skusi nejake vitamíny na podporu. Drzim palce ,aby ste boli coskoro traja 🙂
@anonym_autor
Tak po laparke nemaju co pozerat, ak sa ti rana hoji ako ma, tak je vsetko ok a netreba tam viac spekulovat.
K IVF, tam si sa mala spytat rovno na mieste, ale ja myslim, ze je treba skusit zapracovat na zlepseni spermii, vyhnes sa tak drahym postupom s neistym vysledkom. Podla mna je to racionalny postup, skusit najprv neinvazivne kroky a az potom prejst k dalsim technikam. Navyse ty po laparke aj tak potrebujes cas na zotavenie, tak to mate jedno s druhym naraz.
Ivf nie je na jednu-dve navstevy, je tam vela cakania, vela neistot, ale vzdy sa pytaj rovno na mieste taketo veci, preco vybrali taky postup, alebo ked si myslis ze nieco malo byt inak, preco to tak nie je.
@anonym_autor ale nic moc si nepovedala len objem ze je 13 mil. To este o nicom nesvedci. Kolko ma DNA? Prave s takymito vysledkami sa odporuca ICSI a teda IVF so separacnymi metodami oplodnenia ze vedia z toho este nieco vybrat.
My sme na tom neboli nejak extra zle, čo sa týkalo spermii, ale boli "divné hlavičky, ktoré nedokážu preraziť obal vajíčka", fragmentácie DNA, riešili sme to ICSI a MACS. Ani PGT nám na základe genetiky neodporučili, Vám by sa to možno hodilo, neviem. Vyšli nám 4 embryá, tretí vklad bol úspešný. Pri metódach ICSI a MACS vyberajú len tie najlepšie vyzerajúce spermie a tých stačí ozaj len zopár. Chodili sme do Helios MT. To by fakt Tvoj muž musel mať 0 použiteľných spermii, aby sa riešilo darcovstvo...skúste iné centrum.

@anonym_autor no kontrolu si mala mat po takomto zakroku urcite... zial a pokial ma manzel zly spermiogram... ja by som povedala teda nie rozvod, ale adopcia alebo darcovske spermie... to su vase moznosti... ale nepises nikde aku ma muz diagnozu a ci je to naozaj definitivny zaver...