icon

Program darovaných vajíčok a embryí v Čechách

vafinka
9. nov 2012

Ahojte žienky, obraciam sa tu na vas s prosbou o radu, ani moje druhe ivf nedopadlo dobre, ani jedno vajko po obere, sice vysledky pred opu boli na 100percent super. Podla mna to nema vyznam uz stimulovat na svoje IVf, a radsej vyuzit tuto sancu, viete mi poradit nejake centrum v Čr, kde to nie je az take drahe?? vsade som viedela ceny okolo 100 000 tis českych korun, co je pre mna nerealna suma. dakujem za pomoc

Strana
z2
mawka
9. nov 2012

@vafinka akurat som minule hovorila, ze skoda, ze sa tu ne svk nedaju darovat vajicka. jednak ceny su vysoke, ja by som "podarovala" aj za menej. preco sa to nerobi na slovensku?

vafinka
autor
9. nov 2012

@mawka lebo zijeme v nasom uzasnom state, a tu stoji jedno vajco darovane 1600eur a embryo 1 za 3200 eur, asi predam aj ladvinu

mawka
9. nov 2012

@vafinka heh co? ja som myslela, ze tak 500 e za vajicko. och boze, to je des. akoze toto co ma byt? ja teda neviem, ale ved ked mam zdrave vajicka, zdravu ovulaciu a nie je problem s ich uvolnovanim a mozem tym pomoct inym zenam, preco z toho robit vedu za 1600 eur? sak hadam tak za cenu nejakej kompenzacie - lebo asi odber vajicka nie je jednoduchy a bezbolestny a aj priprava. podla mna tych 500 je optimalne. len to si myslim ja, neviem, co tomu predchadza, ale ocividne sa na tom nabaluje kadekto len nie asi darca 😠

vafinka
autor
9. nov 2012

@mawka no na sr je ivf riadny biznis, ved im na tebe absolutne nezalezi, pre nich si zdroj prijmov, co dodat, vies co by som ja za to dala??????

mawka
9. nov 2012

@vafinka a neda sa to nejak obist? ze mas darcu, nejake testy, ci je darkyna ok, ak ano potom to nejak poriesit. lebo teda podla toho, co pises, chce sa mi grcat z toho biznisu. cize ak dobre chapem, tak tu to funguje tak, ze ja dam zadarmo a od teba oni vypytaju 1600 za vajicko?? kks....

vafinka
autor
9. nov 2012

@mawka asi tak nejak, ako to aj ja chapem. neviem ci darkyna dostane nejaku finanacnu kompenzaciu ale nelegalne sa to neda, ale v cr to tak funguje, ze darkyne dostavaju peniazky za to.

mawka
9. nov 2012

@vafinka tak podme zistovat do ciech 😀

vafinka
autor
9. nov 2012

kukni stranky, ja toho moc nepodarujem, asi nemam ani co

janinah
9. nov 2012

odkedy sa za darované veci platí? tak nech aspoň to pomenujú pravým menom,predám/kúpim vajíčko...na druhej strane si zas myslím,že nie všetko má byť na predaj/darovanie 😒

vafinka
autor
9. nov 2012

@janinah plati a este ake palky, v cr si priprav tak 100 000 kc, no milionarka

mawka
9. nov 2012

@janinah lenze podla mna a to som uz pisala, darovat vajicko nie je bezbolestne a len tak ho "nevycucas z prstu". Odber je zlozity a priprava tiez nieco obnasa. to nemozes brat tak ako keby si darovala kus nabytku. osobne keby som potrebovala vajicko preto, lebo svoje nemam a zelam si mat dieta, tak by som "darcovi" urcite nieco financne kompenzovala. vies, darovanie semena je jednoduchsie, chlap sa odbavi a hotovo, ale s "darovanim" vajicka sa to rozhodne porovnat neda.

rachel36a
25. mar 2013

@vafinka už je to dávnejšie čo si založila túto tému, tak asi už infošky máš... bohužiaľ nech pôjdeš do akéhokoľvek centra či na slovensku alebo v čechách tak ťa to bude stáť tých 100 000 českých alebo 3500 až 4000 eur na slovensku... aj my práve teraz čakáme na darkyňu, alebo najlepšie keby sme nejakú nešli a skočili by sme zo 16 miesta na prvé...my budeme v centre kde chodíme platiť 3700 eur...

vafinka
autor
25. mar 2013

@rachel36a ahoj, no ja som sa dala na kompletku vysetrit, aj operacne a bolo mi zistene, ze ja som zdrava ako repa. nam bude stacit iui, ja mam vsetko uplne v poriadku, tak uz nejdem toto vobec riesit, ale drzkam ti palceky

rachel36a
25. mar 2013

aj ja ti držím palčeky... aj ja som zdravá, aj mm, ale z nejakého neznámeho dôvodu nám vždy v prvom trimestri miminko odumrie, tak preto ideme do darcovstva... dúfam, že úspešne...

vafinka
autor
25. mar 2013

@rachel36a dakujem ti moc, a genetiku mate a aj spermii? mozno je chyba tam,

rachel36a
25. mar 2013

@vafinka mám robený hormonálny profil, infekčné, endokrynologiu, hematologiu, a spolu s mm genetické vyšetrenie, a aj genetika mrtveho mimča bola v poriadku...no a samozrejme spermiogram...

vafinka
autor
25. mar 2013

@rachel36a myslim fragmentaciu spermii, lebo ked su poskodene tieto veci, tak preto byvju potraty,

rachel36a
25. mar 2013

@vafinka to mu robili v centre... všetko ok...

vafinka
autor
25. mar 2013

@rachel36a aha, no tak uz veru neviem, co by mohlo byt vo veci, hm

rachel36a
25. mar 2013

@vafinka no ved ani doktori...

vafinka
autor
26. mar 2013

@rachel36a to ma marzi ale ozaj, ☹

tinkatinulka
26. mar 2013

@rachel36a a komplet imunologia oboch partnerov nic neodhalila?

rachel36a
27. mar 2013

@tinkatinulka nikde nič, mali sme ísť na reprodukčnú imunologiu do Prahy, ale nás doki odhovoril, že by sme minuli 10000 a ak by sa niečo našlo, tak by mi nasadili Prednison, takže ten už preventívne beriem aj tak,a pekne z neho priberám... len už teraz sa mi nedarí otehotnieť, riešili sme to pár rokov, a teraz idem predčasne do prechodu, mám AMH = 0, tak preto je naša posledná šanca darcovstvo...

tinkatinulka
27. mar 2013

@rachel36a My sme boli v Prahe a nelutujem, samozrejme mam prednison..a priberam tiez.Neskusala si DHEu na amhcko? ja ho mam zase moooc vysoke, mam PCO a katastrofalny SPG. 😠

rachel36a
27. mar 2013

@tinkatinulka my máme SPG v norme, ale na to moje AMH už nepomôže nič,DHE môže pomôcť pri nízkej hodnote, ale pri 0 sa to už nedá... 😠

lilitela
28. okt 2013

@mawka
@vafinka No tak baby vdaka za tuto temu, toto som potrebovala zistit a to je teda nehoraznost. Uvazujem nad darovanim embryi, ktore nam zostali po IVF a dozvedela som sa ze toto darovanie je bezodplatne. Ja som samozrejme absolutne necakala, ze mi niekto nieco zaplati, hoci sme mali, tak ako kazdy par podstupujuci IVF, aj znacne finance vydaje, vratane niekolkorocneho kryokonzervovania. Tie nam nikto nepreplati. Takze sa pytam - za CO si berie centrum, ako take tych 3700€??????????????????????????? To si na mne akoze niekto robi biznis? Na mojich detoch? Na nasom nestasti, ze nemozme mat deti prirodzene? Je mi z toho na grc, neviem co mam robit..... ako moze toto legislativa dovolit?

vafinka
autor
28. okt 2013

@lilitela ahoj to by aj mnohych zaujimalo. ze za co ked sa nad tym poriadne zamyslia, ze za co vsetko platia. je mi jasne, ze darkyna presla stimulkou ale vidis biznis je biznis a v dnesnej dobe sa uz neriadi ziadnou moralkou. ☹

cham
2. jún 2016

@rachel36a ahoj.prosim ta, podarilo sa to nakoniec s darovanymi vajickami? a bola si v Brne? Ja ma tiez nizke AMH a neviem co robit

rachel36a
2. jún 2016

@cham ahoj, ano boli sme v Brne a toto je vysledok 🙂 vola sa Oliverko a ma 16 mesiacov

cham
3. jún 2016

jeeee to je super 🙂 vyšlo to na prvý krát? Ja mam amh 0,12 a jedno neuspesne IVF za sebou. Mala som len jedno vajicko, to sa podarilo vybrat, ale na treti den bolo len 4 bunkove a uz nerastlo. Taze sa nekonal ani transfer. Myslis ze sa este oplati ist na IVF? Alebo skusit IVF v Brne?

Strana
z2