Prosím poradťe ako ďalej ... podstúpili by ste IUI?

bibiankaka
24. júl 2018

Prosím dievčatá, je tu niekto kto bol, resp. je v podobnej situácii? Potrebujem poradiť lebo naozaj neviem čo ďalej... vyše roku a pol sa nám s manželom nedarí otehotnieť. Ja mám všetky vyšetrenie v absolútnom poriadku ( hormonálny profil, stery, krv, krv na štítnu, ovulujem, vajcovody priechodné, robili aj hystero a všetko ok). Mám 30rokov, bezdetná. Manžel ma horší spermiogram. Morfológiu mal len 1%, ale mal zasa nadpriemerné množstvo ( 1vzorka- 170mil.) a dobrú pohyblivosť ( a+b 70%) na základe čoho doktor povedal že je možné otehotnieť prirodzene, ale že môžeme skúsiť IUI. Mala by som to podstúpiť bud.týždeň. Boli ste niektorá v podobnej situácií? Ako to dopadlo? Čo vám nakoniec pomohlo prosím? Ja už neviem či sa máme ďalej pokúšať prirodzene, skúšať IUI alebo rovno šetriť na umelé :( nechcem strácať čas ani peniaze zbytočne.

janaaaaaaaaa
24. júl 2018

Mne pomohla protizapalova kura, viď https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/protizapalova-prirucka-zdarma/
Ja by som dala sancu aj prirode, o tom ake bylinky by ti mohli navyse pomoct je plny internet, ujo google ti urcite rad poradi mnozstvo alternativ.
A velku ulohu hra psychika, najdi si nejaky novy konicek, ktory ta bude bavit, zaberie tvoj volny cas a nebudes mysliet na to ze sa vam nedari, chodte na dovolenku, uzivajte si zivota, si este mlada. Co by za tvoj vek dali ine zeny, ktore sa boria s neplodnostou, potratmi, atd.
Ak by sa dalsieho pol roka nedarilo aj s pomocou prirodnych alternativ, asi by som zacala uvazovat nad umelym. Teraz by som si nad tym hlavu nelamala, zbytocny stres pre organizmus. Ak bude treba, tak to proste podstupis. Pre vytuzene babatko predsa vsetko 😇 drzím palce!!!

blairgossip
24. júl 2018

Ak sa vam nedari otehotniet mozno vam to nie je sudene.. Nechcem nic hovorit ale poznam viac takych parov a nakoniec ked sa im to po milion rokoch podarilo tak z toho Snazenia sa opadla vsetka laska atd a po dietati sa rozviedli.. Nenutte to

bibiankaka
autor
24. júl 2018

@blairgossip S manželom sa milujeme či s dieťatom alebo bez neho. Ale obaja máme radi deti a preto si myslím že je prirodzené že po tolkých rokoch spolu sme po jednom zatúžili aj my. A to že sa nám nedarí chcem riešiť čím skôr .. rok a pol sme čakali a nič sa nestalo ... nechcem premrhať roky aby ma potom pred 40tkou doktor dodrbal že kde som bola doteraz. Samozrejme nejdem cez mrtvoly silou mocou ani z toho nemám depky ale ak sa dá tomu pomôcť tak nechcem nečinne čakať. Myslím že rada nenutte to, asi vam to nieje sudene a mozno sa potom rozvediete nieje v tejto diskusii namieste, prepáč. Chcela som vedieť skúsenosti od žien ktoré niečo také zažili alebo zažívajú.

smileba
24. júl 2018

@bibiankaka a bola si už aj na reprodukčnej imunologii? Ja som bola na tom podobne dva roky nič, lekári tvrdili, že je všetko v poriadku aj som podstupila 3 IUI samozrejme neuspešne :( a nakoniec som šla na vyšetrenie reprodukčnej imunity tam mi zistili zvýšené cytokýny a naordinovali Medrol a do dvoch týždnov som už bola tehotná 🙂 či to bola len náhoda, alebo skutočne vyriešenie problému neviem, ale hlavne si teraz užívam tehotenstvo a som v 18tt 🙂 Tak držím velmi prsty

bibiankaka
autor
24. júl 2018

@smileba asi bude najlepšie poprosiť doktora aby ma poslal na imuno a hemato. Prevdepodobne skúsime jedno IUI či motyka nevystrelí a pred ďalším pokusom sa nechám radšej vyšetriť nech zbytočne nemíňame peniažky.

marylynn
24. júl 2018

@blairgossip ako sa nehnevaj, ale ak nemáš čo povzbudive povedať, aspoň mlč.

bibiankaka
autor
24. júl 2018

@smileba prosím ťa a kde si bola na tej imuno? Aj si nieco doplacala za vysetrenia? Dlhi trvalo objednanie a vysledky? Dáko málo info je na nete že kde všade to robia a čo a ako :/

smileba
24. júl 2018

@bibiankaka určite skúste to imuno aj hemato, nám na imune rovno povedala, že sme vyhodili peniaze do koša za všetky IUI, že tam nebola žiadna šanca, ale ktovie kde je pravda, nejak som po všetkých skusenostiach prestala veriť lekárom, ale som rada, že sme sa nakoniec dočkali vytúženého votrelčeka 🙂

smileba
24. júl 2018

ja som bola v BA v Imunovitale, no s objednaním je to tam hrôza, čakala som 3 mesiace na termín a potom mesiac a pol na výsledky, kým mi dali lieky, čiže je potrebné obrniť sa trpezlivosťou

smileba
24. júl 2018

@smileba a za prvé vyšetrenie som platila tušim 110e, následne za konzultáciu výsledkov 30e a potom za kontrolné odbery 80e, takže vyžmýkali ma celkom dosť

adkaaa
24. júl 2018

@bibiankaka Ahoj tie vysetrenia su dobre si porobit...Na reproimunologiu sa da objedna len do Presova-Adla alebo do Nitry-Dzurilla centrum a myslim ze este Imunovital v BA.Cakacka je dlha myslim ze do Nitry cca november aj to tam maju teraz 2 tyzdne dovolenku....Isla by som podla toho odkial si co najblizsie ale poznam holky co isli aj zo zapadu do Presova...lebo dali skor termin...Ja som bola v NR a platili sme 260 eur prvy krat a dalsi kontrolny odber 90 eur...V Presove sa plati menej a v Imuovitale netusim....nastastie nebola potrebna liecba ale chcela som mat istotu ze mam vsetky vysetrenia porobene...nakoniec problem nasli na hematologii

bibiankaka
autor
24. júl 2018

@adkaaa ďakujem za odpoveď.. skúsim teda najprv hemato a medzitým sa niekde objednám na tu reproimumo nech mi termin neuteká zbytočne. Veď ak sa dovtedy zsdarí/ zistí iný problém tak tam nepôjdem.

didi2102
24. júl 2018

Smermiogram ako u nas no ja som nebola tiez ok .... polycysticke a.uplne bez ovulky ... boli sme na IUI a?? Na prvy sup mame 5tyzdnoveho chlapceka .. jedine co lutujem ze sme nesli nato skor ..IUI stoji 100eur co nieje vela a napr dala by som ze 3x a ked nic potom by som sa zamyslala na umelym .. mam 28..veci typu najdi si konicek uzivajte si zivot atd nam nepomohlo srdce som mala zlomene tam ze si to nevie zena ktora tym nepresla predstavit skusila.som aj alternativy vitaminy blbosti chyba ze sme cakali ked ho teraz vidim nechapem naco sme cakali

margareta1379
24. júl 2018

@bibiankaka najdi si gynekologa, ktory riesi naprotechnologiu. Len tak zistis, ktorym smerom robit vysetrenia, cobhapruje, ak teda neotehotnies vdaka tomu skor. Financne, casovo a zatazou na tvoje telo sa to neda s umelym porovnavat a uspesnost je vyssia.

katharines
24. júl 2018

Tiez odporucam naprotechnologiu. A mozno je pricinou zapal, alebo aj alergia, preto by som na tvojom mieste uvazovala o 3mesacnej enzymoterapii - Serrapeptazou, ktora by poriesila aj imunitu a skryte zapaly. Mavas bolesti chrbtice?

bibiankaka
autor
25. júl 2018

@didi2102 ďakujem za povzbudivé slová a skúsenosť ! 🙂

bibiankaka
autor
25. júl 2018

@margareta1379
@katharines ďakujem. Skusim si o tom daco pozistovat ze co to ako to kde to. Chrbat ma nebolieva vobec. Ani ine problemy nemam. Mavala som migreny ale tie odisli z operaciou žlcnika minuly rok v lete.

sandrita124
25. júl 2018

@smileba a tam si musela mat odporucenie od lekara ci staci sa tam len tak objednať?

smileba
25. júl 2018

@sandrita124 stačilo sa objednať a prísť 🙂

leeenka26
31. júl 2018

@bibiankaka my sme sa o posledne dieta snazili 2,5 roka. Tak vselijak ako bola chut, ale tak urcite viac v plodne dni, ktore som presne aj vedela ze kedy su. Akonahle som sa uz ale nastvala, (splodili sme tak 2 deti), dali sme si normalne maraton od cca 11.-20.den cyklum proste kazdy den, bez vynechania jedineho dna. A podarilo sa na supu. Skuste to.

katika1977
31. okt 2018

No my s manželom sme sa snažili asi 1,5roka.prestala som menstruovat, veľa krát cysty na vaječníkov, prešla som liečbou Duphaston a Clostil, najprv sa tvorili folimuly ale potom už moc nie. Aši som išla do prechodu. Manžel mal spermiogram super, ja hormonálny profil so šancou na otehotnenie 0,001%,takze jedine umelé. Užívala som kyselinu listovú, ženské kvapky od Dedika, viňte jahňaci a potom sme to nesilili, kedy sme chceli,vtedy bol sex a naraz bum posledný tehotenský test, ktorý som mala v stolíku vyšiel pozitívny. Teraz končím 20 tt a napriek tomu, že mám 41r sa nesmierne teším na bábätko a verím že bude zdravé.

megan777
16. apr 2019

@bibiankaka
@katika1977 drzim palce aj ja mam 41rokov a som ale v 28tyzdni teraz,po IUI,snazili sme sa 4roky a nepodarilo sa spontanne,nakoniec som bola v heliose v Martine na IUI a podarilo sa hned na prvy krat a to mi v mojich rokoch, nedavali doktori sancu ze mne zaberie jedine IVF a hla dnes taham a, dietatko je zdrave,rodit by som mala 7.7.2019

megan777
16. apr 2019

@katika1977
@katika1977 tebe sa uz asi narodilo vsak?

bibiankaka
autor
16. apr 2019

@megan777 ahoj 🙂 vyšlo nam tretie IUI ale potratila som v 9tt. Tiez som mala mať termín 7.7.2019. V lete to asi skusime znova.

megan777
16. apr 2019

@bibiankaka to mi je luto.drzim silno palce nech Ti to vide.

kecalkova
27. feb 2020

@bibiankaka Ahoj! Ako si dopadla? Úspešne? My tiež plánujeme IUI, ale radili nám aj IVF, no finančne by sme sa veľmi zadlžili ( hypo @ úver a ďalší by sme nedali), no túžba po baby je obrovská.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre