Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@tatinka chcem podať čím skôr, lenže lekár ma objednal až na 27.10- dúfam že konečne mi podá tu žiadosť. On mi tvrdil že v decembri určite pôjdem na IVF, ale neviem neviem, keď na všetko tak dlho čakám.... Ak by aj podal 27.10- počítam mesiac, kým to schvália. A či to naozaj stihnem do decembra, to neviem, ale veľmi by som chcela.
Predsa budú sviatky a nechce sa mi čakať do Januára. Nechápem na čo sa schvaľujú tie žiadosti. To sa môže stať, že by mi to aj neschválili? Iba zbytočný mesiac navyše..
@linett23 hej moze sa aj to asi stat ,a le neviem isto, len si tak myslim, poviem tit o tak keby ti to neschvalia a budes i musiet vsetko hradit sama to by bolo desne lebo to su strasne velke peniaze, ked ti to schvalia tak aspom urcitu ciastku ti uhradi poistovna, tiez som chcela aj chcem tento rok este to stihnut ale vsetko zalezi od poistovne , kedy to poriesia a poslu do iscaru, tiez mam z toho bavu ze sviatky do toho pridu tak ani sama uz neviem ci to stihnem, ale dufam ze ano
@si31si neviem, ti povedat, kedy ti daju recepty, .. zalezi od centra. ja chodim do GF v BA a tam mi ich lekar dal na konzultacii ci dalsie iui alebo rovno ivf. dohodli sme sa na ivf, povedal, ze prvu inj. si mam prist dat pichnut do centra ukazu mi to a potom si to mozem pichat sama.. ale to ja nezvladam, tak mi to chodi pichat susedka.. a tiez mam pera. dokonca 3.. ale luveris mi poistovna z nejakych dovodov nepreplaca.. predpisany ho mam 7x a stoji 33,83 eur.. takze 237 eur len za tieto lieky.. nastastie je tu tema mam nemam lieky na ivf a jedna kocka uz 4 nepotrebovala a jej ich preplatila poistovna.. tak som nastastie usetrila 80 eur.. nebyt MK tak by ma tych 550 neminulo...
@tatinka No snáď to aspoň Ty stihneš do Vianoc 🙂.. Platím si ako podnikateľka dosť vysoké odvody mesačne do poisťovne. Spĺňam podmienky pre IVF, tak ak mi to neschvália, tak hneď ako bude možné zmením poisťovňu a patrične im to okomentujem, pretože platiť si tam poctivo musím, ale keď dôjde na ich platby tak nič. Aj u môjho zubára mi už do konca roka poisťovňa nič nepreplatí. No som zvedavá, hádam nám to všetkým výjde 🙂
@99azura99 ja vszp. a zalezi asi od toho kolko z coho nam predpisu lekari. mne drabek povedal, ze budem doplacat 550 eur. a ked som zistila, ze sa tu daju kupit od bab nespotrebovane hormony za doplatok od poistovne, tak som to hned vyuzila.. takto ma to vyslo 430 a nie 550 eur.
kocka, ktora mi predavala luveris tiez chodi do GF a ona dostala recepty vo vyske 350 eur... tak to bude asi v davkach hormonov...
mne predpisali 2x gonal900, 1x gonal 450, 3x utrogestan, 3x pregnyl, 1 antibiotika, 7x diphereline a v baleni je 7 roztokov cize ich je 49 - tie mi poistovna preplaca
no a luveris 7x a ten mi uz poistovna nehradi..
tiez by ma zaujimalo podla coho schvaluju co preplatit a co nie...
@linett23 ale ja si myslim ze ti to schvalia, vsak preco by neschvalili, ja si tiez ako zivnostnik platim odvody , hneva ma to cakanie nekonecne, rada by som stihnut , budem sklamana ak nestihnem, ale tak ja mam vo febr.sviatok takze ak si nedam darcek k Vianociam dam si ho k narodkam🙂, drzim palce aj tebe nech to mas cim skor vybavene
@alibabaa znova dakujem za info 🙂 uz som zase mudrejsia. Predpokladam, ze lieky ktore sa daju kupit na MK su doveryhodne 😖 🙂 mne zatial nic tie lieky nehovoria, kedze som staaaale cakatelka. A podla coho ti urcia kratky alebo dlhy protokol? To som sa tu tiez snazila dopatrat ale nenasla som to 😀
@tatinka No trochu mám strach, pretože máme neplodnosť z neznámych príčin... síce sa snažíme už tri roky, a mám za sebou všetky vyšetrenia, tak môj nižší vek by mohol byť problém. Môžu uprednostniť staršie čakateľky, neviem koľko peňazí majú na IVF vyčlenených, alebo ako to prebieha.
@99azura99 Keď som prišla prvý krát k doktorke s tým že nemôžem otehotnieť- mala som 20 rokov. Snažili sme sa vyše roka, tak som to chcela riešiť. Ona na mňa pozerala ako teľa na nové vráta, vraj čo chcem, že ma nemôže kvôli nízkemu veku nikam na vyšetrenie poslať. Nasadila mi duphaston-vraj na otehotnenie a poslala ma domov.
tak som bola v šoku z takého prístupu, že som sa aj hanbila ísť k doktorovi kvôli veku. Po pol roku keď mi doktorka pár krát zopakovala že som mladá, som si našla novú doktorku, ktorá sa venuje reprodukčnej gynekológii. Tá mi povedala že som príliž mladá, vôbec ma nechcela riešiť. Tak som si začala myslieť že som asi divná. O pol roka som si našla ďalšieho doktora- konečne to začal riešiť a chodím k nemu rok a pol kým som sa dočkala toho že ho napadlo IVF. Medzitým som absolvovala všetky vyšetrenia na moju a manželovu nepplodnosť... Na každom vyšetrení a v nemocniciach kde som bola mali pripomienky kvôli veku... Preto ten skeptizmus...
@si31si Ahoj, ja som mama mimomaternicove tehu na pravej strane kde mi vajcovod len narezali a vybrali mi to a tak som isla na HSG kde sa mi potvrdil saktosalping - nepriechodnost vajcovodov a tak som isla do Gyn-fivu na 1.IVF s neuspechom, druhe IVF bolo v Heliose Martin, tiez nevyslo a teraz do tretice som bola na tej laparke, aj predtym som uz bola na laparkach, zmenila som doktora a na tej poslednej mi vybrali tak ako som pisala.

@alibabaa jaj moja ja este nemam ziadne lieky, ja som tie ceny len tak dala ze podla toho co tuna na forach ine kocky pisali, ja ti este nviem kolko ja budem doplacat, my uz sme do toho dali cca okolo 700 e ked ratam aj inseminacie, lieky k tomu a testy a vysetrenia, som zvedava kolko vysolim na zlieky na stimulku k ivf