Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
kocky musim ist uz off...pomaly mi uz sibe z toho, co vsetko som uz precitala na temu IVF.Pekny vecer vam zelam a vela odvahy🙂.
ahojte, pridavam sa aj ja, ja tiez zajtra idem po lieky a idem do toho, joj ako sa tesim, ale aj bojim, ale to asi kazda z nas 🙂
babulky a robili vám pred ivf aj laparku alebo hysteroskopiu? lebo mne nie a teraz mám pochybnosti či som si to nemala dať spraviť pred ivf ☹
ahojte žienky, čo vlastne znamená dlhý a krátky protokol?
@si31si joj moja neviem, ale v piatok som si zistila ake lieky budem brat, injekcie sa volaju gonal a cetritide, este ani neviem kedy si ich zacnem pichat, zajtra sa vsetko dozvieme 😉 , zajtra som 24DC, pocula som, ze pri dlhom protokole zacinas uz od 25DC a pri kratko pocas mrchy, ale co je na tom pravdy .... neviem, este sa musim vela ucit 🙂
baby je pravda, ze pri stimulke sa pribera??? lebo brala som uz clostil a nepribrala som, viem ze to sa neda rovnat, ale pytam sa....
@timmka mozes mat aj dlhy. ked ti kazala hned prist. daju ti recepty a zajtra alebo v utorok zacat pichat 😀
ja som zacala 27dc.
@sfin co sa tyka kratkeho a dlheho protokolu... tak pri dlhom si pichas hormony od nejakeho 25dc a cakas na mrchu. stale pichas. potom ides na kontrolu a povedia ti co pichat dalej.
kratky je narocnejsi lebo za kratku dobu musis vsetky tie hormony z dlheho protokolu zvladnut za par dni.. je to narocnejsie. neviem ako to doktory urcuju, ale niektore baby maju kratky a niektore dlhy..
ja patrim k tym co dostali dlhy protokol...
@timmka 🙂 tie inj. sa daju zvladat.. teda aspon ja som to zatial zvladla.. i ked teda nepicham sama, lebo to som zatial nedokazala.. picha susedka 😀 ale pichnutie neboli, lebo ihla je tenulililiilinka a ked pomalicky tlaci tak to ani nestipe.. 🙂 uvidime co bude od zajtra ci sa budem takto usmievat..
Toto som našla na nete.
Dlhý protokol: liečba začína na 2. alebo 20. deň menštruačného cyklu podaním injekcie analógov GnRH za účelom redukcie prirodzenej produkcie FSH a LH. Po uplynutí približne 18-19 dní (alebo 8-13 dní, v závislosti od toho, kedy sa liečba začala), sa začnú podávať injekcie FSH v dávke stanovenej lekárom. Podávanie sa reguluje v závislosti od vývoja folikulov, ich počtu a veľkosti a bežne trvá 10-12 dní. Potom sa podá injekcia hCG a po 36-40 hodinách sa robí odber oocytov. Po vložení embrya do maternice, sa nasadí na dobu dvoch týždňov hormón žltého telieska. V prípade úspešnej tehotnosti sa pokračuje v jeho užívaní do 13. týždňa.
Krátky protokol trvá zvyčajne 10-14 dní. Liečba sa začína na druhý alebo tretí deň menštruačného cyklu. Podávajú sa injekcie FSH ako u dlhého protokolu a GnRH agonisti, ktoré v krátkom režime vplývajú na zvýšenie prirodzenej tvorby FSH a LH. Vo všetkých ostatných bodoch je liečba identická ako v prípade dlhého protokolu.

@linda81 to by som ani ja nebola.. je normalne ze mame strach.. lebo ideme do neznama .. ok v stredu ti budem drzat palceky.. nech je vsetko ako ma.. a ja zajtra napisem ako som dopadla... dufam, ze to pojde odteraz rychlo, nech to mam cim skor za sebou
ty ides na ake sono v stredu?