icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

timmka
25. okt 2011

@amilak moja, ale ked si brala clostil pri iui tak na ivf nemozes ist 3 mesiace,aspon tak mi povedal dr.

amilak
26. okt 2011

Tak som dnes volala do poisťovne, naša žiadosť bola včera schválená 🙂 🙂 🙂
@dandy914 volala som do centra, chodím do Heliosu v MT, že či stihnem začať v nasledujúcom cykle a povedali mi, že to závisí od toho, kedy im príde schválená žiadosť, že ju potrebujú mať v rukách - 😒 Tak som písala e-mail do poisťovne či by im to nemohli poslať mailom, tak uvidím

@timmka mne povadali že možem hned na další cyklus - 😕 😕 😕 - tak sa v tom vyznaj

amilak
26. okt 2011

@linda81 ja robím tiež v prácu, kde sa stretávam s takými "matkami" - čo majú xy interupcií za sebou, alebo deti po domovoch - hrôza ☹ Ale sa snažím nepripúštať si tú nespravodlivosť.
Naše detičky budú mať najstarostlivejších a najmilujúcejších rodičov 😵 Môj muž už ale hovorí, že ked sa to malé raz narodí tak ho hned capne po riti že kde bolo tak dlho 😎

timmka
26. okt 2011

@amilak tak potom neviem, co lekar... iny nazror 😒 😒 😒 , ja som z toho uz ozaj teľa, pytala som sa preto lebo sme chceli medzi tym co som cakala na schvalenie ziadosti od poistovni skusit IUI, tak mi povedal dr. ze nie je problem, ale ze mi musi dat nejake injekcie co stoja 300 eura, to poistovna nepreplaca, lebo zvycajne baby beru clostilbegyt, ale nie tesne pred ivf, ze si to nevezme ..... 😒 😒 😒 , ze je to na nas, ale rozhodli sme ze to neskusime preto, ze by som mohla dostat nejaku infekciu a pred ivf by nebolo dobre, ze keby som vydavala nejake protilatky voci spermiam, tak by nas do toho tlacil, ale ja som v poriadku len spermiogram je zly, tak uvidime ci ivf pomoze aby sme sa konecne toho dockali

99azura99
26. okt 2011

baby pls, pred IVF bude musiet ist aj muz na krv?

99azura99
26. okt 2011

este by som chcela vediet vas nazor na tento cajik 🙂 http://www.otehotnenie.sk/product/bylinna-zmes-... myslite si, ze nieco na tom je?

amilak
26. okt 2011

@99azura99 ja som mala od nich čaj na podporu otehotnenia a nepomohol 😒 čítala som tu na koníku, že by sa nemali kombinovať hormonálne lieky a bylinky - neviem či je to pravda - opýtaj sa v centre a potom napíš čo ti povedali - skúsiť treba všetko, nikdy nevieš čo pomôže

amilak
26. okt 2011

@timmka ja som sa rozhodla že budem dôverovať tomu čo hovoria - inak by ma z toho j..lo - keby mi povedali že si mám vybrať či IVF hneď alebo IUI s clostilom a až potom IVF po 3 mesiacoch, tak určite nejdem na IUI - a hlavne mne ju potom ani nerobili, takže to užívanie bolo zbytočné 🙄

vivike
26. okt 2011

99azura99 ano, pred IVF musí ísť aj manžel na krv, musí absolvovať interné predoperačné vyšetrenie, + kvantum odberov krvi (HIV...atď.)

amilak
26. okt 2011

@timmka my máme tiež zlý spg a ešte mne velmi rýchlo rastú a praskajú folikuly - je teda možné že vajká sa vyplavujú nezrelé ale to nikto nevie - no a po clostile mi nerastie sliznica maternice, raz po IUI sa mi vajíčko oplodnilo ale nemalo sa asi na čom poriadne uchytiť, lebo som mala najprv HCG zvýšené a o tri dni nulové 😖

amilak
26. okt 2011

@vivike aj muž musí absolvovať predoperačné? načo?

99azura99
26. okt 2011

@vivike dakujem za info 🙂 myslim ze ho porazi, zbada ihlu, krv a odpadne. Nebudem ho dopredu ani stresovat. Ja som si myslela ze len odovzda spermie 😀

smallyell
26. okt 2011

@amilak nemas za co a urcite tam volaj a napis co si vybavila...🙂

timmka
26. okt 2011

@amilak ake vysetrenia??? manzel nemusi ist nikde, len odovzda spermie a my musime si urobit predoperacne vysetrenie, prvy krat to pocujem, baby je to pravda??? alebo sa mylim??? 😒

reklamka
26. okt 2011

@timmka my ideme tiez koncom roka na ivf a manzel dostal iba papier na vysetrenie krvi. to je vsetko.

99azura99
26. okt 2011

@timmka ach tak ako to je? pojde na krv? Tie predoperacne sa mi tiez nezdaju 😖 nechapem preco by mal ist... Ja viem tiez, ako si ty napisala.

amilak
26. okt 2011

@smallyell už som volala - mám to chválené 🙂 🙂 /písala som to vyššie/

amilak
26. okt 2011

@timmka napísala to vivike - mna to prekvapilo práve preto sa pýtam
nám povedali - muž iba 2x na krv na zistenie pohlavne prenosných chorob - že to vyžaduje poisťovňa aby sa to 2x za prípravu na iVF overilo, či nemáme pohlavnú chorobu - 😕 😕 😕

smallyell
26. okt 2011

@amilak no super, tesim sa 🙂 a tak si sa bala 🙂

timmka
26. okt 2011

@amilak no neviem, ale nam to nikto nepovedal, nic take.... manzelova uloha je len odovzdat vzorku,nic viac..... ale dozvieme sa vsetko, urcite nam to v car povedia, skusim sa ho opytat, len musim dostat mrchu 😠 , aby som mohla zacat 😠

timmka
26. okt 2011

@reklamka no moj nedostal nic, mozno nam to daju ked pojdem na 2DC na ultr a predpisat lieky, lebo hned zacnem stimulovat

ma77
26. okt 2011

ahojte u nas tiež nemusel manžel žiadne vyšetrenie robit iba ja predoperačne ani nič nam nepovedali a to v piatok idem na vyber 🙂 🙂 🙂 on len odovzdat material 😀 😀 😀 a 3dni sex.absencia 😲 😲 😲

timmka
26. okt 2011

@ma77 ahoj, ty chodis do gyncaru, robil ti dr. aj nejake stery? bola si aj ty na 2DC na ultrazvuk?

ma77
26. okt 2011

@timmka ahoj ano do gyncare chodim ano robil mi stery ale to ešte ked sme chodili na vyšetrenie stery su na chlamydie myko a pod. aj ultrazvuk mi robil na 2dc 😲 😲 😲

timmka
26. okt 2011

@ma77 lebo mne stery nerobil.... mam ist na ultr 2DC a zacinam kratky protokol, kedy si si zacala pichat?

timmka
26. okt 2011

@ma77 ako robil mi ich cca pred pol rokom, ked sme chceli vediet kde je problem a mala som ureoplazmu a mycoplazmu pozitivnu ale vyliecili sme sa, to asi staci, sice to bolo pred pol rokom, dufam ze som v poriadku 😒

ma77
26. okt 2011

@timmka tak neviem prečo ti nerobil stery je to moje 1ivf tak tiež som z toho jelen 😀 😀 😀 ja som začala na 12dc pichat Gonal 450 a fostimon 😉

timmka
26. okt 2011

@ma77 tak ja som z toho tie riadny jelen, ked mi povedal, ze do polovice nevembra stihneme aj vklad, som zvedava kedy si zacnem pichat ja..... kazda baba si picha este pred mrchou alebo az na cca 12-14-16dc, ja budem asi vynimka

ma77
26. okt 2011

@timmka ale neboj ved dr. vie čo robi ved pichat budeš 10dni tak možno stihaš 😝 😉

timmka
26. okt 2011

@ma77 10dni??? ja mam predpisany gonal 450 5ks , teraz neviem ci 5 davky alebo 5 krabicky, kolko je v jednej krabicke, som ale zvedava 😀 prepac ze otravujem