icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

iva567
15. nov 2011

@porinka pýtala si sa na ten gonal. Ja som tiež mala z neho hokej keď som videla, že červené pero sa mi míňa. Mám 1 červené a 2 modré. Pochopila som to tak, že červené a modré je vlastne to isté, len modré má polovičný objem. Červené som minula takmer celé, zostalo len trochu na dne, tak som ho nechala zatiaľ tak a otvorila som modré. Ja pichám 187,5 a modré sa mi po 2-3 dňoch minulo tak, že posledný krát som mala normálne nastavené na 187,5, ale dalo sa to vytiahnuť len tak, že to puklo len 3 krát. (vždy to pri celej dávke puká pri pichaní 5 krát, t.j. 1 puknutie je 37,5). To sme teda pichli tak ako sa to dalo natiahnuť teda na 3 puknutia. Potom som vytiahla druhé modré pero, na ktorom som nastavila zbytok na 2 puknutia, t.j. 75 a to sme pichli tiež. Potom som už nastavila na 187,5 a ďalšie dni pichám normálne. Dnes som bola na kontrole a už pichám aj Luveris. Gonal som teda pichla už 10x a Luveris 1x. Diphereline už ani nerátam 😀

99azura99
15. nov 2011

@porinka ahoj no ked si ja spominam, tak doc.mi povedala ze ten cerveny ma vacsie davkovanie ale inak je to to iste a mala by som najskor pouzit ten cerveny ale ze to mi povedia postupne, ked budem chodit na kontroly. Tak ja osobne viem tolko o tom 😀

iva567
15. nov 2011

@porinka ja som to povodne mala mať tiež tak, že v piatok som bola v GF na 2.kontrole a na ďalšiu som mala ísť v pondelok, t.j. ten istý deň ako na interné. Keď som sa pýtala v GF, že mám obidve veci v jeden deň, tak mi povedali, že tam môžem prísť do 9.00 na krv. GF som ja ale nestihla, ale to len pre to odpadnutie. Ale volala som tam a povedali mi, že to nevadí a išla som dneska. Takže to poriešiš...
Na ďalšiu kontrolu idem vo štvrtok - dúfam, že už posledná pred odberom... 😉
Ja už dneska cítim tak viac tlak pri vaječníkoch.... tak si len tak sedím pri krbe, zabalená v deke... 🙂

iva567
15. nov 2011

baby prosím Vás keď ste na uzv v Gyn Five, zapínajú Vám stále ten monitor pred Vami? Mna na 2. kontrole vyšetroval Harbulák, monitor bol zapnutý a všetko mi pekne vysvetloval a dneska ma vyšetroval Drábek, monitor bol vypnutý a on bol celý čas ticho. Povedal mi len, že aby som rátala s tým, že už asi začnem pichať Luveris. Ja som sa ho teda pýtala, že ako to vyzerá a on že všetko je v poriadku, tak ako má byť. 🙂 a to je všetko... Vy máte akú skúsenosť? Ja by som to rada videla na monitore keď ho tam majú 🙂

simi81
16. nov 2011

ahojte baby musí byt menopur a dipherelin v chladničke.

porinka
16. nov 2011

@iva567
ja mám 2x červený a 2x modrý gonal...v piatok na kontrole sa opýtam, čo s nimi... 😨

porinka
16. nov 2011

akurát si pozerám výsledky z krvi na interné, a zase málo železa a viac lymfocytov, idem gúgliť, čo sú zač. 😠

porinka
16. nov 2011

@simi81
menopur neviem, ale diphereline nemusíš

in131
16. nov 2011

Ahojte. Ja mám tiež Gonal ale zatial pichám iba decapeptil a čakám na mrchu - ta by mala prisť cez víkend. No uvidíme. 😉

porinka
16. nov 2011

voľaako si tie hormóny robia čo chcú s mojou pleťou...robia sa mi jebáky jedna radosť 😠

in131
16. nov 2011

@porinka Aj ja mám plet ako pubertiak - ale doktor ma nato pripravil.

porinka
16. nov 2011

@in131
mňa teda nie, nie že by som nemala jebáčiky aj pred tým, ale teraz kvitnú a kvitnú...

in131
16. nov 2011

@porinka čo my pre tie drobcov nespravili. Akurat dnes som môjmu rozprávala že chlapi to majú pri IVF bez starosí - jeho odpoved - ja by som nezvládol tehotenstvo a všetko to čo podstupuješ. 😉

in131
16. nov 2011

@porinka už si rozhodnuta koľko vajíčok si ideš dať vkladať? ja stale váham.

porinka
16. nov 2011

@in131
veru tak...ten môj nie je práve nadšený, že som sa na to dala, že je to proti prírode...on má chromozómovú mutáciu, čo je príčinou ukončenia mojich troch tehu...má smolu, ja sa nevzdám a vyskúšam všetka možnosti... 🙂

porinka
16. nov 2011

@in131
o tom nerozmýšľam, naše embryjká pôjdu najprv na genetiku a ak bude príp. budú nejaké ok, tak potom sa rozhodneme.

linda81
autor
16. nov 2011

@tatinka Ahoj..dnes som 7 den...aj jo..

linda81
autor
16. nov 2011

@dandy914 ja mam dve 4 - bunkove vlozene...dufam , ze dnes aj viac bunkove uz🙂

in131
16. nov 2011

@porinka My mame zas morfologiu zlu, tak asi preto sa nám nedarí. Boli sme už na 3IUI a nič. Vraj iný problem nevidia. Pohyblivosť a počet vynikajúca. Toto IVF je na základe môjho priatela ráno v jeden den mi zavolal nech ideme hned na ivf lebo nemame načo čakať na druhý týžden sme boli u koordinátora a hned za 4dne som začala liekmi. ja som chcela isť na IVF až vo februári. Ale som aj rada možno na vianoce budeme 3 alebo 4. Joj to by bol krásny darček. Ja som si to tak priblížne vypočítala že ak všetko pojde ako má tak vklad by mal byť okolo 9 a výsledok 23. Dufam že to pojde všetko hladko lebo hned ako som začala brať proveru ochorela som a musela som brať antibiotiká

porinka
16. nov 2011

@iva567
ja som tiež na monitor nevidela, vyšetrovala ma nejaká mudr. A keď si bola aj na krvi, išla si nalačno?

alibabaa
16. nov 2011

@tatinka nemusel.. ale ja zacinam mat fakt obavy... z utrosu ma vzdy boleli didi az tak ze som sa ich nemohla dotknut dovtedy kym neprisla po iui mrcha.. no a teraz .. ich mam sice bolave, ale akoby to ustupovalo. v brusku ma sice picha ale to ma pichalo aj pri nevydarenych iui... niektore baby pisu ze ich boli v podbrusku.. kde to ma byt? a aka to je bolest? ach...
fakt sa zacinam bat ci to vyjde... 😕

alibabaa
16. nov 2011

@99azura99 aj mne meskali asi 4 dni.. tiez som nadavala, ze akurat teraz.. ale ako tak pozeram, je to asi normalne, mozno je to aj tymi inj. sposobene...

alibabaa
16. nov 2011

@dandy914 my dve.. a dufam, ze aspon jedna sa uchytila 😕

linda81
autor
16. nov 2011

@in131 no u mna to tiez islo tak rychlo....mm dohodol termin vyslovene na ulici, druhy den sme tam isli....on tvrdil ze len sa púorozpravat, ale bola som 2 DC, tak hned profil, dalsi mesiac laparaka, potom MRT...no a od oktobra hned lieky.Prvy raz som bola v CAR 27.7:-).

linda81
autor
16. nov 2011

@alibabaa ahoj...preeeeesne tie iste pocity...dnes som bola na krv na progesteron, o tyzden takto HCG...asi sa zblaznim dovtedy.Bolesti som mala 2 dni po ET, od vtedy do 6 dna nic. od 4 dna prsia...teraz uz cely den ma bolia....ale ked hovoris..utrogest ...tak neviem, no a vcera som mala bolesti ako na MS...no dnes je to prec.Nebavi ma lezat, tak robim normalne domace prace, upratujem , vysavam , zehlim, potom mam brutalne vyvitky, ci som predsa len radsej nemala lezat....asi len vydrzaaaaaaaaaaaaat.Dnes mi sestricka v CAR hovorila, ze to chape, ako je to tazko....to cakanie...ako deti na Vianoce🙂...len keby si clovek bol isty, ze tie Vianoce aj budu....🙂...Verim , ze aspon jeden drobec bojuje..🙂

nana123
16. nov 2011

@alibabaa ahoj, sorry ze do toho vstupujem 😅 . Ja som dnes len 3 den po vklade ale neviem co so sebou, nejaka som depresivna, mam chut len plakat a stale ma boli v podbrusku. Na to aby to bolo pozitivne je podla mna velmi skoro takze sa bojim ze to bude len nieco zle... Mna boli v strede dole akoby maternica ale rozsiruje sa to do vsetkych stran a taka tupa stala bolest... Ked to pojde takymto tempom az do krvy tak sa zblazniiimmm ☹

99azura99
16. nov 2011

@alibabaa asi mas pravdu, mm mi vola tak 4krat do prace, ci som uz dostala.. mysli si, ze ci nie som tehotna 😀 😀 tak sa len smejem... a ty mysli pozitivne, vsetko dobre dopadne, verim tomu 😉 Musis si stale hovorit- som tehotna a som a som a som!!!! 😉 😀

linda81
autor
16. nov 2011

@nana123 Ahoj...vitaj...no m na druhy den tiez dost bolelo brucho, udajne to moze byt od tej punkcie este...kolko dnove embrijka ste vkladali? Kludne sa tu vypis..caka sa tak lahsie🙂...

porinka
16. nov 2011

@iva567
Ja som sa na internom dohodla, že najprv vybavím BA a potom interné...snáď to stihnem...

porinka
16. nov 2011

@99azura99
ešte si mrchu nedostala????