Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@linett23 ahoj , mne ale ziadost nepodaval moj gyndos z prievidze, ja chodim do centra v martine do iscare a tam mi podavali ziadost, zatial ale ziadna odpoved nedosla, takze este im dam tyzdena potom uz volam do pistovne a budem tam vyvolavat denne az kym to konecne neposlu, alebo si to pridem zobrat aj osobne ked to bude rychlejsie,,,lebo to je sila co tu citam od báb prispevky ze co im povedali na poistovni, no mam dost,,ozaj clovek ked si nevybeha a nezariadi tak nema...
@doldy no mam dost to co ti povedala ta pani z poistovne....a na co tam potom sedi ked nic nevybavi, za co je platena? ved kazda chodime do prace , ja tiez pracujem s ludmi a ked nestiham tak zostanem aj po zaverecnej a dorobim co treba...normalne ma odrovnalo ze je teplo a ona nema cas ist na postu,,,neskutocne toto ..mam ziadost uz dva mesiace podanu , zatial nic neposlali...nebojkaj zvladnes to, daj vediet ako reagujes na stimulaciu, drzim pace
Ahojte tak sa hlásim v piatok som volala do poistovne a len 26.9. ju zaregistrovali a vraj aby som skusila o tyzden
@tatinka , nie som priamo z Pd, 8 km od PD, takže som v Prievidzi takmer každý deň.. Ja mám gynekológa na Uniklinike, ale je dosť možné že ma pošle tiež do Martina, aj keď vravel niečo, že to bude riešiť ob tak neviem. V Martine som bola na IUI, takže to tam už tiež dobre poznám. Uvidíme čo v pondelok vymyslí. My sa snažíme už 3 roky a stále sa to len naťahuje ďalšími a ďalšími vyšetreniami, ale dúfam že už sa na to IVF dostanem. Mám za sebou prefuky, zistili mi, že som mala nepriechodné vajcovody, to odstránili hneď na začiatku. Lekár tvrdil, že to je príčina neplodnosti. Muž má spg na jednotku. Keď sa nám opäť nedarilo, urobil mi nejaké testy a poslal na diabetológiu, kde mi zistili inzulínovú rezistenciu. Dali mi lieky a povedali, že o je príčina neplodnosti a že do pol roka otehotniem. Keď som neotehotnela, tak mi našiel na krčku ložisko- vraj endometrióza a PCO. Vraj to je príčina neplodnosti. Už mi dochádzali nervy, lebo furt niečo. Tak som išla na laparoskopiu- výsledok: som úplne zdravá a nechápu lekári prečo nie som už tehotná... Ešte som zabudla na IUI, ktoré tiež nevyšlo. Diagnóza v karte: Neznáma príčina neplodnosti.
Konečne po troch rokoch ustavičného chodenia po doktoroch ( vystriedala som 3 gynečkológov) lekár povedal,že je načase asistovaná reprodukcia a že by sme to mohli stihnúť do troch mesiacov... ale už začínam byť skeptická... lebo stále len čakám a čakám. Už je to ako čakanie na Godota 🙂
@linett23
my sa tiez snazime uz tri roky, dva to riesime po lekaroch, mame za sebou vsetky vysetrenia, laparoskopiu mame v poriadku, dva male endometricke nalezy odsranene pocas laparky, 3krat sme boli na inseminaciu neuspesne, zaver-neplodnost z nevysvetlitelnych pricin,,,tak teiz cakam na to schvalenie ivf , strasne dlho to trva, uz cloveku aj trpezlivost dochadza ale snazime sa bojovat dalej ako vsetky zienky tuna , tak nam kazdej drzim palce 🙂
@smeyka27 ahhojjj moja tak to je super , som rada ze aspom ty uz to mas schvalene,,,este som nevolala, som chcela este tyzden pockat ale veruze asi nepockam, asi zavolam v pondelok , si ma povzbudila tou spravou dobrou ze uz mas schvalene tak skusim aj ja volat 🙂...takze uz zacnes aj so stimulkou, nebojkaj urcite to zvladnes verim tomu ze ano a ze sa to vsetko podari 🙂 tesim sa s tebou ....daj vediet ze co a ako v utorok ti povedia
@noa_33 jasné ,len pozitívne myslím 😉
@linda81 snád ,na ten prolaktín niečo je aby sa "ukludnil" 😕 🙂
@tatinka no vidíš nič nám nie je a aj tak sa nedarí 😒 čo už IVF je konečná 🙂
@smeyka27 teším sa že už ju máš schválenú..môžeš začať 😉 ozaj kedy si si podávala žiadosť? ja som tiež v dôvere a v piatok idem podpísať žiadosť ,tak by som chcela vedieť koľko to asi tak bude trvať cca 😕 dík 😉
ahojte
ja už mám schválenú žiadosť tak dúfam že do konca roka to stihneme 😉

@doldy Ahoj aj ja zacinam stimulaciu tuto nedelu resp. pondelok - uvidim ak sa to vyvynie. Mam podobny problem ako ty. Ziadost som podavala v polovici augusta a az teraz mi prislo schvalenie. A aby toho nebolo dost nieco na mna lezie a dostala som lahku mikozu - no slava. ☹ Ja si hovori, ze ked nic tak nic a ked uz tak vsetko. Ale dufam, ze nakoniec sa predsa budeme tesit 🙂