icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

porinka
22. nov 2011

@dandy914
moja aj včera bola rada na krv... 😒

porinka
22. nov 2011

@99azura99
že pipiniek...dajme nejaké poznávacie znamenia...napr. ja mám kabelku ako retro rádio... 😎

porinka
22. nov 2011

@iva567
moja, keď si sa prebrala z narkózy, mohla si sa napiť a najesť? 😕

iva567
22. nov 2011

@sisi2606 dali sme ICSI a predlženú kultiváciu. Embryoskope a ani genetické vyš. sme nedávali. Uvidíme nabudúce... Teda dúfam, že žiadne nabudúce nebude 😉 Inak pôvodne som si myslela, že nebudeme dávať ani ICSI lebo spermiogram máme OK, ale embryologička po OPU navrhla, že oni odporúčajú dať na cca polovicu vajíčok napichnutie aj keď je dobrý spermiogram, lebo vzhľadom na to, že som ešte nikdy nebola tehotná, tak vajíčka môžu mať imunitu alebo niečo také voči spermiám a teda radšej takto. Tak som súhlasila a napichli 8, z nich sa oplodnilo 6 (tie hned prvý den aj zmrazili) a z 12 vajíčok medzi ktorými boli aj nezrelé sa oplodnilo prirodzene 5 a tie sa teraz vyvíjajú na vklad. Vkladať chceme 2.

linka
22. nov 2011

@iva567 ahoj,nas caka IVF+ICSI dufam,ze este tento rok,ale chcem sa ta opytat tu predlzenu kultivaciu ste si urcili sami,alebo vam ju navrhli oni? 😉

iva567
22. nov 2011

@porinka ahoj, sestrička nám povedala, že jesť a piť môžeme až 2 hod po narkoze. Nejak mi to ale nevadilo, lebo mi bolo z narkozy celkovo blbo (točáky), tak jesť mi nechutilo. Piť tiež nie, možno ale preto lebo som mala infúzku a tá ma hydratovala. Neverila by si ale koľkokrát sa dá ísť na WC keď nepiješ. To sme sa tam všetky čudovali. Bola som ráno doma asi 2x, potom v GF, potom tesne pred OPU a ked mi dotiekla infúzka ledva som čakala kedy budem moct vstať a utekala som na WC-ko... 😀
Jedla som potom až doma, to bolo okolo druhej poobede. Tiež nám sestrička hovorila, že je dobré mať so sebou pepsi colu alebo coca colu a srkať ju, vraj to pomáha pri pocite na vracanie po narkoze. My sme kúpili až na najbližšej benzínke cestou domov. 🙂

iva567
22. nov 2011

@linka ahoj, predlženu kultiváciu sme chceli sami, ale aj embryologička sama hovorila, že ak je viac embryí odporúčajú predlženú kultiváciu lebo je tam vyššia šanca, že embryá budú kvalitnejšie. PK neodporúčajú vtedy ak je málo embryí.

linka
22. nov 2011

@iva567 no konecne mi to niekto vysvetlil po lopate,takejto odpovedi sa domaham uz vyse tyzdna 😀 😉

in131
22. nov 2011

Ahojte. Som 31 den cyklu a menzes nikde. Teraz ked ho tak očakávam. Idem sa objednať do Heliosu - kázali mi do 32 dna prísť. 😉

iva567
22. nov 2011

@linka no, mne to bolo takto vysvetlené, ale samozrejme že nikdy nezabudnú pripomenúť, že všetko je individuálne a nič sa nedá zaručiť 😉

iva567
22. nov 2011

@in131 mám taký pocit, že skoro každej nám mezes meškal práve pred IVF 😀 ale on príde... 😖

in131
22. nov 2011

@iva567 ako naschval a to mne skoro vždy chodí ako hodinky, tebe koľko meškal? Tak zajtra idem na pvé sono a krv.

99azura99
22. nov 2011

@in131 ahoj to je v pohode, ja som bola tiez na nervy. Aj som to tu riesila. Mne meskali presne tyzden. Ked som volala do centra povedali ze ked mi nepride MS mam prist az na 40DC (ale nakoniec MS prisla na 35DC) nemala som ziadne priznaky MS a bola som zmetena 🙂 aj mne chodi ako hodinky presne

99azura99
22. nov 2011

@iva567 mozem sa opytat? Z toho co si napisala tak ty mas problem otehotniet? Lebo u nas je to tak nejako podobne mm ma dobry spermiogram, mne po laparke diag.endometriozu kde lavy vajickovod odstranili a pravy mam skoro nepriechodny ale nechali ho. Len sa chcem opytat ja mam navysse agresivne prostredie, kde sa moje telo brani proti spermiam . Ked to dobre chapem tak ta predlzena kultivacia je o tom aby boli emb. silnejsie a odolnejsie? Ked som sa pytala doc.(na to moje agresivne prostredie) povedala mi ze ma nejako budu ockovat ci co

iva567
22. nov 2011

@in131 mávam cca 28 dnové cykly a pred IVF som dostala na 34DC 🙂

iva567
22. nov 2011

@99azura99 ja vlastne neviem aký máme problém 😕 , lebo okrem nepriechodného pravého vajíčkovodu nič nezistili. Všetky výsledky sme mali dobré. S tou PK som to tak pochopila a tiež som čítala nejaký článok o tom, že ked sa robili odborné štúdie, tak bola vyššia šanca otehotnieť keď bola PK. Mne nepovedali o tom, že by som mala agresívne prostredie voči spermiám, neviem ani o tom, že by to bol u ma niekto zisťoval... Tebe to ako zistili?
ICSI mi navrhli len pre istotu...

99azura99
22. nov 2011

@iva567 No aj ja som o PK take nieco citala... Mne to povedali hned na druhom sedeni v GF. Ked mali moj hormonalny profil a mm spermiogram. (uz sme si z toho robili aj srandu, ze mna by potom mohlo pretiahnut pol okresu a neostala by som tehu :D- taky cierny humor) Vlastne to bolo skor ako mi robili laparku a tam zistili ze mam aj endosku.

porinka
22. nov 2011

@iva567
ja mám za sebou tri narkózy po kyretáži, nikdy mi nebolo zle, zatiaľ. Tú kolu si teda prikúpim, aj nejaký lepeňák si urobím, aby mi práve od hladu nebolo šoufl. Vlastne kvôli narkóze sa nesmie jesť a piť, aby pri prebúdzaní neprišlo zle a k zvracaniu a náhodou sa človek nezačal dusiť tým, čo spapkal. 😖

porinka
22. nov 2011

@iva567
aj si po OPU špinila, či si mám zobrať so sebou nejaké vložtičky...hehe 😖

sisi2606
22. nov 2011

Baby, poradte..ked ste si pichali/pichate Diphereline, ked vstreknete rozpustaci roztok k prasku, vytiahnete ihlu a premiesate alebo rovno nasajete do striekacky? 😕

timmka
22. nov 2011

@sisi2606 ja som ju nevyberala, s tou ihlou som to rozmiesala a tak som natiahla do striekacky, potom som ihlu len vymenila za tenku 😉

sisi2606
22. nov 2011

My mame problem v spermiach (je ich malo). Ja sice vsetko v poriadku, ale asi bude treba ICSi na vsetky embrya a priplatime si predlzenu kultivaciu (aby boli silnejsie) a asi aj ten embryoskop (ten umozni vybrat tie "najlepsie" kusky). To geneticke vysetrenie tiez zatial nechame tak, drahe to je jak slak 😠 aj tak nas to vyjde okolo 1500€ 🙄

porinka
22. nov 2011

@sisi2606
nevyťahuj, len jemne pretrep, natiahni naspäť do stiekačky, vymeň ihlu a pichni. 😉

sisi2606
22. nov 2011

@iva567 Juj, to mate skvele! Zatial som nenasla babu, co by mala tolko krasnych embryi hned po 1. IVF. To mas supis, ze keby to aj nahodou nevyslo, tak mate zamrazene a nemusis sa dopovat hormonami 😀 alebo ked to teraz vyjde a nejaky cas budete chciet dalsie 😎

sisi2606
22. nov 2011

@porinka dakujem za radu 🙂 nebola si nahodou na laparo v gynfive 29.9.?

porinka
22. nov 2011

@sisi2606
eeeeeeee

timmka
22. nov 2011

@sisi2606 nas vyslo s icsi 1250 uz aj s liekmi, ale nepocitam cestu, je to drahe, len icsi stoji 400 eura, ale co uz, ked sme to tie potrebovali, drzim palce 😉

sisi2606
22. nov 2011

@timmka a kedy budete vediet vysledok? 😕

99azura99
22. nov 2011

@sisi2606 ja som bola 😀

99azura99
22. nov 2011

@porinka hmmm ja stale rozmyslam ake dam ja poznavacie znamenie 😉