Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@jasin neponahlajte sa. Môžete byť ako samoplatca a budete to mať rýchlo, ale to je naozaj drahé. Ak to chcete riešiť cez poisťovnu potrebujete genetické vyšetrenie. Ja som na jeho výsledok spolu s objednanim čakala tri mesiace. Potom poisťovna a žiadosť dva mesiace... Spolu nám to trvalo pol roku a dufam že to bude stáť za to...
@doldy heh ty si ako moj priatel 🙂 minuly rok sme do nasich dostali mikulassky balicek, on si svoje sladkosti zjedol a potom t mi vola do prace ze kde mam ja svoje ze on by si este daco dal 🙂 ale nevie moj balicek najst ,ale kedze ho poznam a viem ze by mi to pojedol som ho prekabatila -svoj balicek som si vzala do prace a tam ho pomaly pojedla 🙂,,pojdes teda na pn? manzelov zakrok vlastne sluzi len na odber spermi alebo aj k zlepseniu danej poruchy by to malo viest?zatial teda tablety znasas dobre?
@tatinka no ja som inač mlsna - a oriešková čokolada. že mnam. Moj manžel čokoladu vôbec nekonzumuje ale ked nahodne daaku dostane musi si ju zašiť. To si veru trafila uple presne. Liekov sa nesmieme báť. Sice som po nich riadne mlsna ale každou tabletkou sme o kusok bližšie... Takže usmev. Manželova operacia je len o tom či tam najdu zarodky spermii. Pravdepodobne to ma z prekonaneho mumpsu... Po genetickej stránke je uplne v poriadku. Tak dufam že mu najdu aspon par potvoriek a všetko bude ok. Je to ironia že normalny muž ma 20 mil. spermií a ten môj ich má nula...
@smeyka27 ja by som tiez chela kratky protokol lebo je to kratsie a b lizsie k miminku 🙂 a clovek kratsiu dobu dava tie hormony do seba 🙂 ale uvidm co povie dr,, to posluchnem 🙂...veru aj ja uz ceeemm 🙂 dufam ze to poslu cim skor, asi nebudem cakat ani tie dva tyzdne a obvolam to o tyzden zas , volala som tento pondelok tak skusim aj buduci asi ,,,teraz tak veru nad tym uvazujem
@doldy to ti aj z mumsu toto moze nastat? clovece to by som ani nebola povedala...mna zas poslali na laparku preto lebo ked som bola v puberte som mala zapal vajecnikov a dr hovoril ze sice uz tam zapal nie je ale ze vidno ze tam bol a ze mohol sposobit nepriechodnost vajecnikov, ale na stastie ich mam v poriadku,,,no vtedy by ma to v zivote nenapadlo ze po 15 rokoch este budem daco riesit kvoly tomu co bolo taak davno...doldynka verim tomu ze smermika tam najdu a podar sa vam to,,,daj mi hned vediet ,,budem na vas mysliet aby to vyslo
@tatinka dakujeme za podporu. Zial mums môže taketo niečo urobiť. Je to u maleho percenta pacientov ale u chlapcov vo vývoji to je velmi nebezpečné.... No vidiš ako nas ta minulosť nahana... Ale aspon že to maš všetko priechodné a teraz čakate len na par velkých vajičok, spoja ich konečne a vložia tam maleho drobca :-* a potom už len čakať, tešiť sa a dufať v tom dobre.. Aj ja budem držať palce, ved viac hlav viac rozumu a viac pozitívnych slov. A bude to v poriadku
@doldy presne tak minulost nas dostihne, ale vtedy ked mi nasi hovorili v zime ze nesed vonku na lavicke ked je chladno , to som pustala na hlucho,,,clovek az casom pride na niektore veci..skoda ze byvas tak daleko, by sme aj pokocikovat spolu ked aj ty budes mat aj ja 🙂 nechodite sem na moje smery ? prievidza
@doldy no daj kolko to bolo,,okolo 1300e asi stoji samotny zakrok ivf, ci nie? ja len tak co som kdei vycitala na nete,,,ze to hradi poistovna, ale neviem inak nic blizsie, lebo ked to porovnam tak co pisu baby z ciech tak oni maju uhradene ovela viac veci ako my tuna na slovensku v tomto
@tatinka jasne že chodíme. Neni to vôbec daleko. Ak sa nam to podari spravime si tehotensku party 🙂 napečieme sladké slané a užijeme si peknú party a la mamina čo ty na to? A kludne môžeme aj pokočíkovať. Ak budem mať dieťa a budem na materskej nebudem mať problem sadnúť do auta a prisť...
@doldy super supeeeer, to si ma potesila, ja budem rada, 🙂a nie ze ak budes mat dieta ale ked budes mat dieta, lebo ho budes mat urcite ano , ja tomu verim ze hej,,,,inak poistovne urcite hradia vela ale aj tak by mohli ested aco bo pre rodiny ktore nemaju az taky prijem je to podla mna nulova sanca mat babo takymto sposobom bo na to nemaju peniaze
za 2ks gonalu 900 som 220€, poistovna 550€ dalšich. 4 balenia decapeptylu som platila 58€, poisťovna 134€, gonal 450 jeden kus platila som 56,53 poistovna dalšich 131€. Genetické vyšetrenia mna a manžela každé 500€. predoperačné vyšetrenia neviem cenu ale len HIV stoji 40€ pretože to chceli dať manželovi uhradiť. Takže predoperačne dajme 70€ za jednoho. V heliose sa platí odber vajíčok, mrazenie, uschova, ale neplatiš pripravu na IVT, pohovory a hlavne cele to embriologické najdôležitejšie konanie... inač prva položka v cenníku že stimulácia, odber vajíčok a vloženie stoji pre samoplatcov 1100€. Tak som rada že aspon čosi poiťovna zaplati lebo by to bola ina palka určite... dufam že som na niečo nezabudla.

@linda81 Lindi no ja sa snažim jest lahke jedla. Nakupila som mrte zeleniny ale uprimne dnes na večeru bola krupicová kaša. Som jej neodolala. Tak sa musíme daako krotiť. Inač uživam omega 3, kyselinu listovú a lieky čo mi predpisali... Provera, decapeptyl a gonal. Zatial mám za sebou len tie tablety