icon

Prvé IVF - máj 2019 - chystáte sa niekto tiež?

bodka1234
18. apr 2019

Ahojte, konečne sa ľady pohli a po úplne zbytočne premrhanyvh 6 mesiacov v ISCAR sme v novom CAR konečne a hneď po prvej navsteve našli príčinu nášho neúspechu a spôsob liečby. V máji sa chystám na svoje prvé IVF a keďže neviem čo mám presne od toho očakávať hlavne kvôli mojej práci aby si nič nevšimli, už len časté chodenie k lekárke je dosť podozrivé. Počas obdobia stimulácie sa to na vás nejako prejavovalo? Po OPU ste sa koľko dávali dokopy? A po ET/KET nejaká dovolenka alebo PN? Prípadne je tu niekto kto tiež ide na IVF v máji? Ja začínam stimulovať od cca 29.4. vdaka

bodka1234
autor
3. máj 2019

@pettrisa akú máš poisťovňu? Aký objem gonalu si mala?

busybumblebee
3. máj 2019

@pettrisa 450 alebo 900 gonal? A ziadost sa podava na schvalenie IVF cyklu celkovo. Cele Vam to iste nepreplatia, poistovna preplaca cast liekov, OPU, ET. My sme neboli samoplatcovia - teda poostovna hradila istu cast a aj tak nas to vyslo cez 1800€ dokopy

bodka1234
autor
3. máj 2019

57€ môže byť za gonal 450, za 900 som dávala 120€ mám to na 4 dávky po 225. Čiže za 2x 900 som dávala 250€ + nejakých 5 ďalších injekcii čo si mám pichať od 6 dňa názov si nespomeniem tie vyšli 11€ doplatok za 1 kus čiže v lekárni som nechala 305€ včera ja rátam že to okolo 1000€ vyjde celé na doplatkoch prvé ET, pri KET sa to bude zasa navyšovať

bodka1234
autor
3. máj 2019

@busybumblebee dávali ste nejaké špeciálne metódy oplodnenia keď 1800€ ťa to vyšlo? Čo všetko v tomto ratas?

katka2488
3. máj 2019

@kvietocek1989 Držím veľmi palce, nech to všetko dobre dopadne. Ja idem 9.5. na koordinátorský pohovor, kde mi to nastavia, tak som zvedavá, čo mi dajú.
@busybumblebee Ďakujem pekne 🙂 bodaj by to vyšlo hneď na prvý šup 🙂

busybumblebee
3. máj 2019

@bodka1234 davali sme 6 vajicok oplodnit metodou ICSI (dalsich 6 prirodzene) a embryoskop inak nic specialne

pettrisa
3. máj 2019

@ronaldoboss ja som final nepouzivala...

ronaldoboss
3. máj 2019

@busybumblebee a gonal sa podava aj pri iui alebo len pri ivf? A kolko percenta preplaca poistovna stoho? Dôveru.

busybumblebee
3. máj 2019

@ronaldoboss neviem cim sa stimuluje pri IUI, ja som mala len IVF a aj to len jedenkrat, lebo sa nam podaril hned prvy ET. A neviem presne kolko % preplaca, nikde som to uvedene nemala, len nam povedali, ze zhruba 1/3 liekov, OPU a ET

bodka1234
autor
3. máj 2019

@busybumblebee jej tak to gratulujem v ktorom si tt? Tiež dúfam že sa podari hneď na prvý krát. Ktoré si vkladali vajíčko? S ISCi či prirodzene oplodnené. Aky ste mali problém keď ste šli na ivf? Ďakujem 😋

busybumblebee
3. máj 2019

@bodka1234 dakujem krasne ❤️ som v 12tt 😊 vkladali sme prirodzene oplodnene vajicko (blastocystu) a nemali sme v podstate ziadny problem. Nedarilo sa nam 1,5 roka, tak po roku snazenia sme navstivili CAR, kde muzovi spravili spermiogram, ktory bol mierne zhorseny. Potom, ked mu robili dalsi v den OPU, tak uz bol lepsi. Mne robili aj hyfosy (vysetrenie priechodnosti vajcovodov) a vsetko bolo v poriadku. Mam 24 rokov a partner 30 😊 drzim palce 😊

busybumblebee
3. máj 2019

@bodka1234 este som zabudla dodat, ze metodou ICSI sme mali oplodnenych 5 vajocok (zo 6) prirodzene sa oplodnilo vsetkych 6. Dokopy mi zobrali 12, z toho 11 sa oplodnilo, 1 vlozili a teda mame este 10 zamrazenych 😄

bodka1234
autor
3. máj 2019

@busybumblebee wow tak to máš početnú rodinku v mrazaku😂 bude z čoho vyberat😊 ja pevne verím že sa to podari, mne zistili protilátky proti spermiam, takže jedine ISCI inak sa dnu tie potvory nedostanu 🤗 pri hyfosy bol jeden vajcovod u mna"asi" nepriechodny nejasné vyšetrenie. Takže by nám to veľmi dlho trvalo prirodzene ak vôbec. Ja mám 30, muž 31 on je ok. U sa nato teším. Zatiaľ som 4dc a 2 deň stimulujem.

ronaldoboss
3. máj 2019

@bodka1234 ahoj čo to je isci?

busybumblebee
3. máj 2019

@ronaldoboss ICSI je metoda oplodnenia vajicok spermiami napichanim, teda nie prirodzene v skumavke, ze by sa same spojili, ale im pomozu tym napichnitim, ze ich dostanu dnu do vajicka 😊

ronaldoboss
3. máj 2019

@busybumblebee aha dakujem. A to sa robi pri iui alebo pri ivf? A to možem si sama pitat alebo to ma lekar nvrhnut? Je večia šanca na otehotnenie? Nehnevaj sa že sa vipitujem ale chystám sa na iui a darcovske spermie a bojím sa že sa to ne podari. Nemam žiadne skusenosti. Vdaka za info. Ahoj

naty139
3. máj 2019

@gennara na margo tých štatistík centier tak napríklad helios má vo svojich štatistikách uvedené všetko aj tehotenstva potvrdené krvou aj tehotenstva ukončené pôrodom....majú to aj na stránke a tam vidieť o koľko sám to líši

busybumblebee
4. máj 2019

@ronaldoboss pri IUI sa logicky napichat vajicka nedaju nakolko ti len vlozia dnu spermie, IUI je inseminacia a nie mimotelove oplodnenie. Pri IUI nemas odber vajicok

pettrisa
4. máj 2019

@bodka1234 ja mam poistovnu vseobecnu aj s manzelom...pytala som sa presne kvoli cenam, kolko nas to vyjde a sama lekarka povedala, ze za ivf neplatime ze nas iba minimalne vyjdu lieky...

bodka1234
autor
4. máj 2019

@pettrisa áno dopláca sa len za úkony mimo verejného ZP a tým sú napr metódy oplodenie ako ISCI, PISCI atď cca 250€ - 400€ ZP hradí len prirodzené oplodenie vajíčka spermiou v skúmavke, takze ak akykolvek je problém so spermiam alebo protilátky proti spermiam embriolog odporučí nejaké z týchto metód kde prečistiť spermie a jednu najvhodnejšiu vstrieku priamo do vajicka, ďalej ZP hradí kultiváciu len 2 dní, za predĺženú kultiváciu 5 dní aby bolo embrio v štádiu blastocyta ktoré sú najvhodnejšie na vklad sa takisto dopláca cca 250-400€ v závislosti od cien v CAR, a následne mrazenie embrii ak ostanú ZP neprepláca, hradí sa z vlastného od počtu embrii cca 300- 500€. KET čo je rozmrazené a vklad embria už ZP nepreplaca

bodka1234
autor
4. máj 2019

@pettrisa určite odporúčam pozrieť cenník v CAR ktoré navštevujem a by si potom nebola prekvapená minimálne predĺžená kultivacia je dôležitá niektoré centra ju majú štandardne v cene ako samozrejmosť a ak niečo ostane predpokladám že budete mrazit pre prípad že sa prvý ET nepodarí. Navyše embriolog vám môže odporučiť vzhľadom na kvalitu vajíčok a spermií aj kombinácie metód oplodnenia vajíčka čo môže byť vo výsledku dosť vysoká suma

pettrisa
4. máj 2019

@bodka1234 o tychto vedlajsich veciach vieme 😊ako o tie metody a tu predlzenu kultivaciu 😊

ronaldoboss
4. máj 2019

@bodka1234 tak to je všetko za motane ved všeli ake ceni su ja sa vobec vnom ne viznam.však tolko veci potrebujeme?icsi aj picsi aj predlžena kultivacia aj ket .ved čo to znamena všetko?

veronika_07
5. máj 2019

@ronaldoboss treba sa pripravit na vyssiu sumu. Nam na prvej konzultacii boli povedane pravdepodobne sumy v zavislosti od manzelovho spg. Cca 2000 eur nas bude stat oplodnenie a mrazenie, ked nam vyjde prve IVF aspon tak, ako si zelame. Zatial sme nechali uz cca 700 eur v lekarni za injekcie pocas stimulacie, halosperm, kontrolne spg, odbery atd.

ronaldoboss
5. máj 2019

@veronika_07 hm 700eur?nam lekar povedal že 400 eur budeme platit v lekarni a spermiovrami ne budeme riešit lebo budeme mat darcovske a za to sa plati maximum do 300 eur a iui 120.eur

bodka1234
autor
5. máj 2019

@veronika_07 máš dlhý protokol? V mojom CAR za spermiogrami ani PK našťastie neplatim majú to zadarmo ako štandard.

ronaldoboss
5. máj 2019

@bodka1234 čo znamena dlhi protokol?ani v mojom car neplati sa za spermiogram

tinuska0502
5. máj 2019

Mam na predaj merioft a diphereline mne je to uz zbytocne

zuzu8511
5. máj 2019

@pettrisa a kam chodis do car? Lebo podľa mňa ťa ťahajú za nos.lieky prepláca časť len poisťovňa a vyjdú ťa min.300 e.mna vyšli 500e + ďalších 800 e ivf a to sme si tiež nedávali okrem icsi nič iné.
@bodka1234 ti to rozpisala úplne presne 🙂 Oni ti to síce podajú ,že to nemusíš potrebovať,ale v celkovom dôsledku niečo z toho potrebovať budes.držím palce

veronika_07
5. máj 2019

@bodka1234 mam dlhy protokol. U mna sa trochu skomplikovala stimulacia po 4 dnoch pichania injekcii Decapeptyl, zle som ich znasala. Takze cele 3 balenia mam stale v chladnicke a zo 4.este 3 kusy ostali, ak by mala z vas zaujem. Zmenili mi ich za Diphereline/tie boli inak podstatne lacnejsie, akurat, ze ich treba miesat/. Dalsie necakane vydavky boli pri zvysenej davke Gonalu zo 150 j.na 300. V piatok na kontrole som vajicka nemala stale dostatocne velke, tak mi predpisali 3. pero a to je dalsich 130 eur. Takze tak. Tazko povedat na zaciatku kolko to bude cele stat. Uz ked do toho s partnerom idete, tak viete preco. A zial peniaze idu bokom. Aspin v nasom pripade. Kliniky z toho maju samozrejme dobry biznis. Kamoska, ktora pred 3 rokmi absolvovala IVF zaplatili 1000 eur za vsetko uplne. Ceny idu hore a zial aj nas parov pripbuda zavratnou rychlostou :(