icon

Prvý ET neúspešný - bojujeme ďalej

vivika
1. apr 2021

Ahojte, ja som dostala dnes vysledky z prveho ET, zial negativne, mame este 2 zamrazene embryjka, tak skusime este KET. Zatial to beriem sportovo, ale zaujimalo by ma preco to nevyjde niekedy 🙂

zuzzi18
1. apr 2021

@vivika Ahoj, mohla to byt iba nahodicka (uspesnost vkladu je tak 50% - 60% a s vekom klesa), mohlo byt zrovna vkladane embryjko geneticky nevhodne (nie vsetky embryjka su v poriadku, to je mala pravdepodobnost a niekedy proste treba len skusat a cakat na to prave) alebo to mohlo byt sposobene nejakym inym problem, ktory je potrebne diagnostikovat (stitna zlaza, reprodukcna imunologia, hematologia). Z vlastnej skusenosti radim absolvovat si tieto vysetrenia pred vkladmi, aby sa predislo neuspesnym pokusom. Drzim palce v dalsom boji! 🙂

vivika
autor
1. apr 2021

@zuzzi18 Ahoj, dakujem, bola som na reprodukcnej imunologii tam mi aj stanovili liecbu, brala som Medrol na znizenie imunity a potom dalsie lieky a injekcie na stimulaciu, tak toto by malo byt podchytene, ved uvidime ci nam neskor vyjde KET 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
vivika
autor
1. apr 2021

@bambulienka25 ved ja viem 🙂 len ma to tak zaujima ze co sa tam dialo 2 tyzdne, preco sa male nedokazalo uchytit 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
rk123
1. apr 2021

tych 60% je s geneticky dobrym embryom (co sa da zistit jedine ked sa da otestovat, lebo aj na pohlad spickove embryo moze mat geneticke vady). A cim je zena starsia tym viac zlych embryii bohuzial ma.S netestovanym je ta sanca okolo 40%. nemusela byt ani kvalitna sliznica, to ze je vyskou vhodna na vklad nevypoveda o jej kvalite. par % zien ma posunute okno na vklad, ze je sliznica idealna na uhniezdenie par dni/hodin skor alebo neskor (to sa zistuje na era teste) .. a potom su veci medzi nebom a zemou 😀 ale jeden neuspesny vklad nic neznamena a urcite to vyjde 💕

gir
1. apr 2021

Trocha ťa povzbudím, ja som absolvovala 7 x IVF a nič, potom som si povedala, že sa bez deti nebláznim a začala som žiť. Po dvoch mesiacoch bez 💉 a 💊 som otehotnela spontánne a keď mal malý pol roka, otehotnela som znova spontánne, takže mám dve deti ani neviem ako. Všetko dobré prajem 🍀

zuzzi18
1. apr 2021

@vivika aj ja beriem Medrol. Zistili mi zvysene cytokiny. Po druhom vklade ktory bol uspesny a HCG bolo na 14ty den 570 som nasledne dostala teploty a imunita zabojovala proti embryu. Ty si mala aku diagnozu? Zabral ti Medrol? ja akurat cakam na vysledky odberov po 6 tyzdnoch uzivania a dufam to bude v norme a pustia ma na dalsi vklad.

vivika
autor
1. apr 2021

@gir to je skvele ked sa to takto podari ☺️

vivika
autor
1. apr 2021

@zuzzi18 to ma mrzi :/ no ja zatial medrol uzivam mozno mesiac, takze tiez sa aj toho obavam ze ak by to aj vyslo ze neskor bude telo a imunita protestovat :( kamaratka ma podobny problem a dvakrat koli tomu potratila v 7.tyzdni ale ona mala po 40tke vtedy, co ale neznamena ze aj mladsim sa to nemusi stat, este nestracam nadej, ale moze sa to stat

andreatytler
2. apr 2021

@vivika Toto keby odbornici vedeli, ze co sa tam s embryom deje ked to nevyjde... bol by koniec neuspesnym pokusom.
Pravda je ze nikto naisto nevie, preco to nevyjde. Zial☹

zuzzi18
2. apr 2021

@vivika a ako to ze si bola na ET ked beries Medrol len mesiac? To sa robi tak, ze najskor sa nasadi Medrol a nasledne sa musi urobit kontrolny odber ci zabral a az nasledne sa ide na vklad, prave preto, aby sa predislo zbytocnym neuspesnym pokusom.

vivika
autor
2. apr 2021

@zuzzi18 tak to ja neviem, tak mi to nastavili na klinike

zuzzi18
3. apr 2021

@vivika a kam chodis?

vivika
autor
3. apr 2021

@zuzzi18 ISCARE

zuzzi18
3. apr 2021

@vivika aj ja, ku komu tam chodíš? Nerobili ti teda kontrolný odber po nasadení Medrolu? Co ti zistili na imuno?