Reakcie okoliana to, že ešte nemám deti..
Ahoj dievcata, musim sa vyrozpravat, poradte prosim ako zvladate reakcie okolia na to ze este nemate deti.Som po neuspesnom Ket.Vedela o tom len jedna kamoska, ktora mi stale tvrdi nemysli na to, a su aj horsie problemy atd....inak o tom nikto nevedel, lebo som nechcela zbytocne stresovat rodinu...Len teraz akosi nezvladam tie poznamky, hlavne od svokrovcov a inych znamych.neviem ako reagovat.mam 37 a je mi nanic 🙁😢
@h2 no HM,po troch deťoch chcem upravi,vieš kojenie a brucho vycviciš ale predsa treba ho natiahnuť,je na tom niečo ? No a k tomu sa zbytočne vyjadrovať ku autorkinej téme,akoby som ju ukrižovala..fakt od veci...bola to len jedna smiešna otázka kedy začala riešiť materstvo a vy čo tu s toho robíte je choré...ale Budiš...božechráň niečo napísať...mnohé si za to môžu sami....a opakujem x krát nehovorim konkrétne o autorke... chápeš?
@lucilalu mňa keď sa to niekto opýtal,tak som mu odpovedala otázkou či mu nie je trápne sa ma na to pýtať... A raz v jednote pri kase sa ma to nahlas pred všetkými ľuďmi opýtala mamina kamoška, že a čo deti na čo čakáte? To mi ustrelilo dekel a spýtala som sa či má ešte nejakú prij***nu otázku či to je všetko. V mojom okolí poznám viacero žien, ktoré musia toto znášať. Nám sa zadarilo a vie to iba najbližšie okolie. Aby som sa vyhla zase blbym komentárom
@zuzkaz91 No vidíš, Ty máš 3 deti, tušila som, že asi to bude tým, zrejme si nemala problém otehotnieť, preto sa len ťažko dokážeš vžiť do pocitov autorky. Nie, nie je nič zlé na tom, že sa chceš starať o seba, dať si do poriadku telo. Práve naopak, je super, že riešiš tieto veci, lebo to znamená, že sa máš dobre a žiadne väčšie starosti nemáš. Ale mnohé z nás ich majú, tak trochu pochopenia, prosím. 😘
@h2 takto aj ja som potratila...aj ja som mala stres pri všetkých troch či prežijú...dobre viem že tie veci (materstvo)treba riešiť čím skôr,takže od veci nepíšem.Prajem pekný deň PS: tie keci o správnom chlapovi,kopu manželstiev práve deti zachránili a predsa to dieťa by jej ostalo,takto nemusí mať nič keď čaká na muža "snov".
@zuzkaz91 Ty musíš byť veľmi šťastná žena, lebo stále píšeš akokeby z pozície ženy, ktorá si medzi chlapmi môže vyberať. Tie moje známe, ktoré nemajú chlapa, ani deti, nie sú samé preto, že by desiatky nevhodných chlapov odmietli, ale preto, že ani nemali koho odmietnuť, keď nikto neprejavil záujem. Alebo strácajú čas s chlapom, ktorý "EŠTE" deti nechce ( ako povedal mne môj bývalý po 10 rokoch spolu). ☹️
@natalia11111 joj presne ta ludska hlupost,sto krat to iste sa pytat...a aj ked nereagujem alebo odpoviem len tak ze ak bude bude, ak nie nie, aj tak dobiedzaju,
Baby dakujem, chcela som sa len vyrozpravat...
Tak tieto otázky sme počúvali aj my a bolo to veľmi ťažké, zachovať kamennú tvár. My sme to svokrovcom povedali narovinu. V našom prípade bol problém u manžela, tak sme zisťovali, či v detstve nemal nejakú chorobu. Ale moji svokrovci sú strašne zlatí a sami od seba sa nepýtali, narozdiel od úplne cudzích ľudí. Ja som hovorievala, že si ešte chceme užiť život keďže doteraz sme obaja študovali a nemali sme na to príležitosť. To nebolo rozumné riešenie, lebo ma hneď začali považovať za karieristku a za pohodlnú. Raz sa do toho začal obúvať náš známy, mal reči o biologických hodinách a pod...tak som sa už naštvala a povedala: vieš čo, staraj sa o seba. Nič ťa do toho nie je. Druhý deň mi volal a ospravedlňoval sa. Takže moja rada je, na rovinu im povedať, že sa nemajú starať. Keď nevedia byť slušní oni, prečo by ste mali byť vy? A niektorí sú ozaj tak blbí, že im nedocvakne.
@lucilalu ahojky vies ako na reakcie okolia reagujem ja? Ze ked to bude mat prist tak to pride a ze nech ma nikto do toho nenuti 🙂 a ked privelmi uz hucia tak um vzdy poviem zr nech sa nestaraju lebo ani nevedia ako om na tom zdravotne a to ich vzdy umlci a rozmyslaju ze co mi moze byt 🙂 a tiez som na druhom ivf ☹ u mna najma babka huci a manzelova mama ale ona vie ze obaja nemozme tak tak lahko 🙂
Ja tomu vážne nerozumiem ako niektoré úplne zatracujete to,že blízka rodina chce vedieť ako to bude s deťmi. Mne keby dcéra povedala,že sa nemam do toho starať,no veľmi by ma to zranilo. Nechápem,čo je natom zle povedať blízkym,že máme taký a taký problém a nejde to ľahko,miesto toho len zatajovať a štvať sa.ze sa to vôbec niekto pýta. Samozrejme nehovorím i znamych,ale o rodine a blízkych.
@lucilalu proste ľudia sú taki,keď somsa chodila s muzom,všetci po čase dobiedzali,kedy bude svadba,keď sa dockali,tak zasa kedy budeme mať babo,keď sa aj toho dockali,momentálne je v kurze,kedy budete mat druhé???? a stále dokola,kým prvé sa nam podarilo na prvu supu,tak teraz mame problemy,áno človek mieni a PanBoh meni
@marianna9630 ja nerozumiem, prečo by som niektorým rodinným príslušníkom mala hovoriť veci okolo otehotnenia. Je to vysoko intímna záležitosť.
@h_petra snad rodičia aspoň môžu vedieť koľká bije. Nehovorím,že to máte na nos vesiat bratrancom.
@marianna9630 nie, ani rodičia nemusia vedieť koľká bije.
@h_petra tak sa potom nečuduj.ked ťa tvoje deti budú tiež posielať kade ľahšie
@marianna9630 :D :D :D toto spolu nejako súvisí?
ja nikoho neposielam kade ľahšie :D
výrobu potomstva považujem za vec výsostne medzi mnou a manželom. čo koho do toho, kedy, ako a pod.
Našťastie mám uvedomelých rodičov a aj svokru. Nikto nám hlúpe a zbytočné otázky nekladie.
Moja mama spacifikovala aj babku, keď sa ma zvykne pýtať, či už bude prababka, že veď keď bude, tak sa to dozvie ;)
@h_petra podľa mňa s tým uvedomelosť nič nemá. Ak by ste nemali deti ďalších 10 rokov určite by sa nikto nič ani náznakom neopýtal. A keď áno je to neokrochanost. No tak ja mám iny vzťah s rodičmi a taký chcem aj s deťmi,čo je zle na otvorenosti a uprimnosti? Veď je pekne vedieť,čo prežíva moje dieťa, či sa netrapi. Ak by si zistila napr.ze mama má rakovinu a nikomu to dlhodobo nepovedala,lebo je to len jej vec a nechce tým nikoho zaťažovať asi by ťa tiež mrzelo,že nemôžeš štát v ťažkých chvíľach pri nej.no vlastne možno ani nie
@marianna9630 nepovažovala by som za neokrôchanosť, ak by sa mi do plodenia detí nikto 10 rokov nestaral. Ani ja sa na to nikoho nepýtam.

@h2 presne si to vystihla