icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

slavi81
14. jan 2016

@nike8 nemáš za čo,hádam ti to pomôže 😉

chmurkaxy
15. jan 2016

@zibi ja ta milujem! Ty si úplny poklad najväčší, dodržiavala som tvoje rady (rybí olej, Dcko,Q10, veľa omega 3, málo omega 6) a moje výsledky včera i Bergendiovej boli šok. Nielen že mi všetko zmizlo (cytokiny aj NK), ale ešte mám aj hodnoty na hranici minima referenčného rámca celkovo.
Ako sa ti odvďačím?

nelly3
15. jan 2016

@chmurkaxy
prosim ta ja idem tiez k bergendiovej, sice nie na prvu konzultaciu, uz som tam bola minuly rok aj odbery mam vsetko, idem teraz nieco len prebrat nevies kolko budem platit? dakujem

zibi
15. jan 2016

@chmurkaxy ♥ fakt , tak to som rada 🙂 som stastna , ze moje rady maju zmysel ..je to pre mna satisfakcia 🙂 a nech sa podari babatko 😵 a mozes na mna sem tam mysliet a modlit sa, aby sme sa aj my dockali babatka 😉
inak kolko si mala nk bunky? tie cd56+ ? ja si ich tiez doplnkami znizujem , tak som zvedava aj ja na efekt, idem v marci na kontrolu 😉 si brala aj tekuty olej aj omega 3 ano?

skaredekacatko
15. jan 2016

@nelly3 tinkatinulka platila 30 eur za konzultaciu vcera

tinkatinulka
15. jan 2016

@skaredekacatko no kocka čítaš ako vitamíny pomáhajú

tinkatinulka
15. jan 2016

@nelly3 jasne konzultácia 30€,ale bola plodná

chmurkaxy
15. jan 2016

@nelly3 konzultácia bez odberov 30, ale ja som napr za túto poslednú neplatila nič.

mistymay33
15. jan 2016

Ahojte baby! Prosím viete mi poradiť? Mam zvýšené CD3+TNF-a, CD4+TNF-a a CD4+IL-2. V imunovitale mi dali 16 dávok Subcuvie, ktoré mi pichali raz za týžden, ale na kontrolných odberoch mi tieto hodnoty ešte stúpli, namiesto toho, aby mi klesli. Stalo sa niektorej niečo podobné? Mam isť na druhé IVF, ale teraz neviem, či to má zmysel. Ďakujem za odpoveď 🙂

sprituska
15. jan 2016

@zibi citam, ze sa vyznas, prosim porad mi ako znizit nk bunky, mam 28%, celkovo 518. Referencne hodnoty su 200-400. Vopred moc dakujem

zibi
15. jan 2016

@sprituska napis mi viac do ip
potrebujem kompletne vysledky nie len nk bunky
ale na ne je dobry ryby olej ..

zibi
15. jan 2016

dam to aj tu pre tych co nie su v skupine
nie len na nk bunky je dobry ryby olej
prelozene cez google tak mi prepaacte 😉
720 mg denne EPA denne môže znížiť aktivitu NK o 48%.
@sprituska

clanok

I. Čo je rybí olej?

Rybí olej je Omega-3 mastné kyseliny obsahujúce kyselinu dokosahexaenovú (DHA) a eikosapentaenovú kyselinu (EPA). Vysoký pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín bolo preukázané, že zníženie závažnosti mnohých zápalových procesov.

II. Prečo sa pacienti reprodukčné imunológie vziať rybí tuk?

Niekoľko z rybí olej je citovaný výhody pre pacientov reprodukčného Immunology:

1. Pokles NK bunka činnosť
2. Zlepšuje nervové a kognitívne vývoj plodu v maternici
3. Znižuje riziko predčasného pôrodu
4. Zlepšuje dieťaťa pôrodnú váhu
5. znižuje riziko preeklampsie
6. Znižuje riziko potratu u pacientok + APA
7. Možno zlepšuje kvalitu cyklov
8. Možno zlepšuje plodnosť
9. Znižuje výskyt gestačný diabetes
10. Pri dojčení, diétne rybí olej zvyšuje obsah DHA
materského mlieka, ktoré môže zvýšiť dieťaťa IQ (v skutočnosti, mnoho detské vzorcov
Teraz pridávanie DHA)
11. Možno zvyšuje hladinu serotonínu
12. Znižuje hladinu inzulínu
13. Znižuje výskyt depresie
14. Lacná
15. Over-the-counter
16. Odporúčaná mnohých reprodukčného imunológov

Tu sú niektoré nežiaduce účinky hlásené u pacientov reprodukčného Immunology:

1. Zvýšenie vývoj podšívka / zvýšil menštruačné krvácanie
2. Zvýšená vaječný bielok cervikálny hlien na ovuláciu
3. "Silnejšie" ovulácie (viac konečných príznaky / viac ovulácie
bolesť)
4. Redukcia NK aktivitou a číslo na teste na NK (niektorí hovoria
významné).
5. Zvýšená plodnosť (tj. "Prekvapenie" tehotenstva)

III. Ako moc olej ryba by som mal vziať?

V skutočnosti nie je známy žiadny "najlepší" rybí olej dávku, aby sa pre pacientov reprodukčné imunológie. Výskum stále prebieha v tejto oblasti. Konzervatívny protokol je 1- 2g (kapsule) za deň, ale zdá sa, že niektorí pacienti prospech z vyšších dávkach než toto. Jedným z Oxford University NK štúdia vykonaná v roku 2001 preukázala, že 720 mg denne EPA denne môže znížiť aktivitu NK o 48%. Väčšina rýb olej značky obsahujú 180 mg EPA v jednej kapsule, takže 720 mg EPA by sa rovnalo asi 4 "over-the-counter" Jeden gram kapsule rybí olej denne. Dr Barry Sears, ktorá je popredným zástancom rybí olej, odporúča 5g farmaceutickej kvality (čistejšie kvalita) rybí tuk, deň pre účely plodnosti. (Pozri odkazy nižšie). Upozorňujeme optimálne dávky môže závisieť od koncentrácie EPA na konkrétnu značku, ktorá používate.
Poznámka: Niektoré štúdie ukázali, že maximálny účinok rybieho oleja začína po 4 až 12 týždňov, takže to môže byť najlepšie pre spustenie rybieho tuku niekoľko týždňov predsudku.
Tiež si všimnite: Niektoré patenty hlásené plynatosti a hnačka, keď sa vezme vyššie dávky rybieho tuku. Odporúča sa, aby pacienti začať s nízkou dávkou rybieho tuku a vybudovať vyššie dávky postupne určiť, aké sa môžu tolerovať. Gastrointestinálne vedľajšie účinky sú menej časté s vyššími kvalitných značiek.

(Pozri skupina súbory v "štúdií rybí olej" http://health.groups.yahoo.com/grou...ysupport/...)

IV. Môžem jesť ryby?

Rybí olej doplnky sú výhodnejšie ako ryby, pretože niektoré ryby môžu obsahovať vysoké hladiny ortuti, dioxínov a PCB. Ryby na vyššom konci potravinového reťazca, ako je žralok, mečúň, kráľovské makrely, tilefish, tuniak, morský ostriež, marlin, halibut, šťuka, walleye, bielym sýček, largemouth bass, je potrebné sa vyhnúť. Druh na spodnom konci potravinového reťazca, sú preferované: letné bradavičnatej, divoký Pacifik losos, sýček, mid-Atlantik modrej krab, treska škvrnitá. Odstránenie kožu a extra tuku môže tiež znížiť PCB expozície. (September 2001 vydanie Health Magazine). Pri výpočte hodnoty mastných kyselín z rýb, vieme, že 2-4g štandardné rybieho tuku denne, je ekvivalentná jesť asi 2 porcie studenej vody, tučné ryby týždenne.

V. Môže ľanový olej náhradku rybí tuk?

Mnoho ľudí sa pýta, či ľanové semienko (alebo ľanový olej), rastlinné odvodené Omega-3 mastné kyseliny (kyselina alfa-linolénová alebo "ALA"), môže nahradiť rybí olej. Hoci ľanový olej má určité prospešné účinky, nie je to tak účinne previesť na EPA a DHA ako rybí olej. Vzhľadom k tomu, "aktívne" zložky rybieho oleja sú EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová), tento nedostatok konverzie je hlavnou nevýhodou s ľanový olej.
Len asi asi 0,2 percent jeden gram ALA (2 mg), je v skutočnosti prevedie na EPA. A premena ľanového oleja DHA v vegánov (prísni vegetariáni), je zanedbateľná. Takže v prípade, možnosť voľby medzi pričom ľanový olej a rybí tuk, pre riadenie NK, rybí olej je všeobecne výhodné. (Pozri odkazy nižšie)

VI. Prečo by som mal užívať vitamín E s mojím rybí tuk?

Existujú tri dôvody, prečo Pacienti by mali vitamín E s ich rybí tuk:

1. Vitamín E je silný antioxidant, takže pomáha vyrovnať oxidačné účinky rybieho oleja je.

2. Vitamín E môže skutočne prispieť k rybí olej je imúnny
modulačné efekt. Takže kombinácia oleja vitamín E / ryba môže prípadne
pomôcť vyváženie imunitný systém lepšie ako rybí olej sama o sebe.

3. Vitamín E bolo preukázané, že majú priaznivý vplyv na tehotenstvo sú nezávislé na rybieho oleja (pozri dole odkazy)

Pokiaľ ide o dávky, sa odporúča, 100 IU až 400 IU za deň. Prirodzená d-alfa-tokoferol-forma vitamínu E je prednostné cez syntetickým dl-alfa-tokoferol forme. Prirodzená forma lepšie vstrebáva do tela.

Tiež si všimnite: Mnoho prenatálne vitamíny už obsahujú niektoré vitamín E rovnako ako mnoho značiek rybí olej. Uveďte, prosím, všetky zdroje pri výpočte svoj denný príjem.

VII. Je rybí tuk bezpečné v tehotenstve?

Nielen, že je rybí tuk bezpečné vziať v tehotenstve, môže byť v skutočnosti veľmi zdravé,
pre matku i dieťa. Štúdie ukázali, že rybí olej znižuje výskyt pre - eklampsie a v skutočnosti napomáha neurologický vývoj dieťaťa. Mnoho detská výživa spoločností sú skutočne pridávanie DHA, prvok rybieho oleja, do dojčenskej výživy v USA teraz. (Pozri odkazy)

Medzi výhody rybieho tuku v tehotenstve:

1. Zlepšuje neurologický vývoj dieťaťa
2. Pomáha predchádzať predčasného pôrodu
3. Znižuje výskyt preeklampsie
4. Možno znižuje sadzbu potrat u pacientov + APA

Avšak aj napriek jeho blahodárne účinky na tehotenstvo, rybí olej môže mať nejaké bezpečnostné problémy:

1. Niektoré rybie oleje sú kontaminované ortuti a zvyšky pesticídov, ako sú PCB a dioxíny. Uistite sa, že len kúpiť, že rybí tuk bol nezávisle testovaný, že ortuť PCB a dioxínov v bezpečí. Zoznam bezpečných značiek je uvedený nižšie.

2. Uistite sa, že iba štítok hovorí, že "rybí tuk" nie je "rybí tuk". Pečene rýb obsahuje vitamín A, ktorý môže byť toxický vo veľkých množstvách.

3. Rybí olej má mierny antikoagulačný účinok, takže ak brať rybí olej s chudokrvnosťou, potvrďte so svojím lekárom, že dávka, ktorú užívate je v bezpečí so svojimi inými liekmi. Podľa Dr Barry Sears, 1 g rybieho oleja má antikoagulačný účinok jedného šestnásty (1/16), o plnej sile aspirín pilulky. Niektoré klinické štúdie zistili významné zvýšenie krvácania dobe na konštantnej úrovni 10 gramov omega-3 mastných kyselín denne (pozri Dr.Barry Sears 'ABC rozhovor nižšie).

4. chovaných rýb majú vyšší kyselinu arachidonovú v pomere EPA než voľne žijúcich rýb v dôsledku sójového oleja v strave, a preto nie sú tak medicínsky prínosná, ako voľne žijúcich rýb. Tiež tam boli správy, že európske rybie farmy majú vysoké hladiny stekania nečistôt. Preto je rybí olej odvodený z voľne žijúcich rýb sa dáva prednosť ...

5. Občas pacienti hlásili hnačka a ďalšie gastrointestinálne ťažkosti pri užívaní vysokých dávok rybieho tuku. Odporúča sa, aby pacienti začať s nízkou dávkou a vybudovať na vyššiu dávku postupne, aby sa určilo, ako dobre ich tráviaci systém môže tolerovať rybí olej. Vyšší stupeň, čistejšie rybie oleje majú sklon spôsobovať menej týchto gastrointestinálnych vedľajších účinkov.
zdroj. internet

sprituska
16. jan 2016

@zibi dakujem, rybi olej som skusila a zacala som krvacat mimo cyklu, mam s tym problemy:( neviem ako mam tie nk bunky znizit:(

zibi
16. jan 2016

@sprituska ale si brala ryby olej ci omega 3 kapsule?

zibi
16. jan 2016

@sprituska nestresuj, nie je to take strasne ja mam 33 cize viac ako ty 😉 daco vymyslime neboj najdem nahradu ...aj pre seba hladam este nieco okrem omega.. ale kapsule mozno by ti nesposobovali problemy...

sprituska
16. jan 2016

@zibi omega 3 kapsule.

zibi
16. jan 2016

@sprituska hm a nemohlo to byt z niecoho inecho? kolko si ich brala a aku firmu?

zibi
16. jan 2016

@sprituska napisala som ti mail...este ma napadol intralipid - podavaju ho v imunovitale tusim za 25 e cize by si ho mohla ist skusit dat pichnut
ze vraj on jednorazovo dokaze nk bunky znizit aspon o polku ... cize toto by som este poriesila...a uvidis...
on zabera najma na NK 56+ cize mohlo by aj v tvojom pripade...ale platia aj tei ostane veci co som ti v ip napisala

este som chcela napisat, ze ked mas tie nk bunky zvysene, tak vacsinou to moze byt posobnene nejakym zapalom nei len bakteriou ci virusom a vlastne za to moze aj endometrioza ..preto je dobre mat ju podcyhtenu a nemat zrasty atd..

monka30
16. jan 2016

@zibi takze i zrasty mozu sposobovat zvysene Nk.bunky i cytokiny?

zibi
16. jan 2016

@monka30 ja som skor narazala na nk bunky ..ono pri tej endometrioze vznika zapal, ked to tkanivo rastie mimo , je to opuchnute , zapalene a logicky sa aktivuju nk bunky ..ci cytokiny ktovie...podla mna tnf asi nie, mozno skor ifn alebo il to tazko povedat...veis je toho tolko, ze keby , mam kazde jedno ochorenie studovat , tak mi asi hlava praskne 😀 ono aj autoimunita - stitka diabetes reuma to vsetko zohrava rolu v nk bunkach ..si vsimni v mojej skupine tie nove clanky co som dala najma to cd8 co so vsetkym suvisi... ako clovek az nechape .... ake maju jednotlive bunky v tele svoju ulohu , aby vsetko pracovalo ako ma, tak to je sila....a niekedy sa nestacim divit, co so vsetkym suvisi..
ako sa mas moja inak? si domka uz ?napis IP....♥ 🙂

nike8
17. jan 2016

Dievčatá, nezostali vám navyše injekcie Subcuvia, poprípade Igamplia?

skaredekacatko
17. jan 2016

@nike8 mam jednu a aj tinkatinulka ma jednu subcuviu.

slavi81
18. jan 2016

@nike8 no mne tu igampliu zacnu pichat od zajtra,tak uvidím.

cheeky82
18. jan 2016

Ahojte. Brali ste niektora subcuviu na mierne zvysene NK bunky a znizenu bunkovu imunitu lahkeho stupna? Este ma cakaju dve injekcie a potom kontrola, no zacinam byt nerzovna, po tom, co som si tu precitala jeden prispevok.

nike8
18. jan 2016

@slavi81 drzim palce nech pomoze. Potom daj vedieť, ci sa ti výsledky upravili

mistymay33
18. jan 2016

@cheeky82 Ja so brala 16 dávok subcuvie, a na kontrolných odberoch som mala hodnoty ešte zvýšené ☹

tinkatinulka
18. jan 2016

@cheeky82 mne subcuvia znížila cytokiny ale nie uplne..nakoniec až velke davky medrolu zabrali

nike8
18. jan 2016

Na každého funguje niečo iné, ja som pichala Dexamed a tiež mi zvysil NK bunky a dufam že imunogliny ich zase znizia.

nike8
18. jan 2016

@cheeky82 daj vedieť či pomohli

cheeky82
18. jan 2016

@nike8 urcite sa ozvem. prvy februarovy tyzden by som asi mala mat kontrolny odber.