Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@jaris84 to som nevedela ze mas za sebou nejaky potrat, nieto este 5. to je velmi zvlastne. nechcem ta strasit,ale 5 potratov neni nahoda. mas laparo a hysteroskopiu? embrya mate kvalitne? no ja by som to tipla na imunitu, ale ked ju mas v poriadku...... co vravia lekari? je este nieco co by ti mohli vysetrit?
Ahojte.viete mi baby povedat ako postupuje liecba ked mi nezabral medrol?nech viem co mam cakat.dakujem
Co sa tyka manzela spermio vyborny. Cobsa tyka mna...3 x missed+ 2x spontanny vzdy prvy trimester - do piateho tyzdna sa vyvyja vsetko ako ma- plodove vajce, tercik atd a nasledne dalsie kontroly po uz dopadnu zle. Zakazdym som mala kyretaz 8-10tt. Otehotniet nemam problem( vsetko prirodzene), ale donosit. ☹ Mame genetiku, reprodukcnu imunol. v prahe, ja hematologia ( pocas tehotenstva som vzdy sledovana - pichala som fraxip+ prednison + duphaston. Nam trombocitopeniu, ale v tom problem na hemat.nevidia. vraj bezne s tym zena otehotnie aj porodi), potom vysetrenia na stitnu zlazu a uz si nespominam. Vsetko s vysledkom OK. Tak fakt neviem...
@nape ake hodnoty mas zvisene? Ja som bola na medrole nezabral tak dexamed tiez nic som teraz bez len omega 3 budem brat. Zapal nezisteny zvysene cytokyny dokonca po dexamede stupli.
Ahojte kocky..tie co ste brali medrol mali ste nejake neziaduce ucinky z neho?
@gagirl cukor,tlak, pečeňové, denná pleť, priberanie rest zadržiava vodu a zhoršuje štítnu pri liečbe euthyrox om
Ahojte kočky, prosím, ako dlho sa čaká na termín reprodukčnej imunológie v Nitre? Ja som doposiaľ chodila do Imunovital, ale dočítala som sa, že v Nitre nám spravia vyšetrenie ako páru a tak to chcem skúsiť. Otehotnieť vieme, v tom nemáme problém, iba v 7 týždni vždy zle a nasleduje kyretáž. Tak som to mala už 3x.
@tinkatinulka ahoj moja..no pekne teda..Najradsej by som ho vobec nebrala..mam dobre kontrolne vysledky na cytokiny ale dr.Bergendiova chce aby som ich pre istotu brala..:(
@gagirl ja detto ale beriem ako nutnost,viem ako mi sli hodnoty v tehu hore.. totonzvladnes zvladla si horsie nebij.a ako?
@skaredekacatko mne vychadzaju vysoke hodnoty intracelurarnych cytokinov. Dr mi uz aj zvysila davku po prvych odberoch ale teraz po druhom ma objednala na ze musime zmenit lieky lebo medrol nezabera. Bojim vo mi daju bo po medrole som pribrala a aj plet otrasna.
Ty si uz ako dlho na liekoch? A tie omega ti dala dr? Ci sama si si naordinovala 😉
@tinkatinulka
ahoj, od minuleho tyzdna mam tvar akoze strasnu, same pupaky, hruza 😠 tak si myslim, ze asi to bude medrolom, uz ho beriem 5 tyzden, neviem si to inac vysvetlit 😕
@nape doktorka 8 inekcii sibcuvii 8 tyzdnov nic. 6 tyzdnov medrol a nic 16 mg . potom 5 tyzdnov dexamed tiex nic.tak dokina ze skusime prirodne a ze hladat zapal dalej.
Dievcata tak dnes som bola v imunovital na kontrolnych odberoch a ze vysledky mi poslu mailom za 15 eur a ja kukam ze co tooo..tak hned sa pytam ze keby som prisla osobne si pre ne tak ze to bude za 30 eur..takze o 75 eur som isla dnes lahsia...toto je fakt biznis...uplne mi je z toho zle..clovek sa snazi..robi vsetko aby bol stastny aby to uz konecne vyslo a oni kesuju na vsetkom...uplne des..
@nelly3 to je reakcia..ja mam po tych vyrazkach flaky, ale pre mimi prezijem.. pekny makeup to isti 😀
baby ked tu citam ake reakcie mate po liekoch ,,uz teraz mam obavu co daju mne a co to s clvoekom urobi, aj na ivf som mala stav priberania ,,,som vytesena ze som to konecne zhodila a teraz co tu citam ze priberanie, zadrzovanie vody, aknozna plet,,,no zbohom,,
@jarmila85 ako toto je des, to co za koninu
@jarmila85 Ahoj, ja som povedala, že si pojdem pre vysledky osobne BA Imnunovital, ale nepytala som sa kolko budem platit. Povedali ti, že ked osobne, tak 30 eur a ked mailom tak 15 eur? Ja som mailom nechcela, lebo však chcem sa s doktorkou porozpravat a ak by mi predpisla nejake lieky, aj tak by som tam musela ist. Nechapem načo to posielaju mailom. Aj som z toho znechutena, už som tam nechala 200 eur, je to smutne, aby, žena, ktora nemože mat deti, nie vlastnou vinou si musela platit za to aby mohla byt tehotna a take nehorazne peniaze.

@cheeky82 no po piatich potratoch sa mi tazsie mysli pozitivne...vies niekedy si myslim, ze je lepsie, ked ti nieco najdu, lebo aspon vedia na co sa v liecbe zamerat. Ja si pripadam ako skusobny kralik - vyskusame sak mozno zaberie...