icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 Prosím Ťa, kde urobia taký test na to NK? To robia tiež v tej Nitre?

tlucka
4. mar 2016

Baby pozerám, že riešite zvýšené NK bunky.. Ja som si teraz pozerala znovu moje výsledky a ja mám dokonca zníženú hodnotu - 8,1.. Čo s tým?

zhuzhu07
4. mar 2016

@tlucka Nič, buď rada. Je to len mierne pod normou a pokiaľ netrpíš častými herpesmi, aftami a pod., netreba to riešiť. Pre otehotnenie je to pravdepodobne mierne plus.

tlucka
4. mar 2016

@zhuzhu07 No super, tak to si ma teda potešila.. Nemávam herpasy, afty ani nebývam chorá. Už som hľadala niečo na googli a čítala som, že to tiež nie je dobré kvôli obranyschopnosti pred vírusmi a nádormi...Teraz som si pozerala všetky výsledky imunológie od 12/2014 do 12/2015 a vždy som mala hladinu od 8,1-8,9. Tak dúfam že to nie je zlé..

cheeky82
4. mar 2016

@narciska3 ano robia

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 Na to, ze chodim k imunologicke uz takmer 4 mesiace iba ziram, kolko veci neviem a v testoch nemam. Tie NK si mam nejako obzvlast pytat alebo je to automatika toho testovania daneho paru?

monka30
4. mar 2016

@narciska3 ale Nk.bunky ti nespravy klasicky imunolog...
Ci uz chodis niekam na repro.imuno?

majinka81
4. mar 2016

@diska Aj mne pomohla Mudr Girovská otehotniet, prirodzene, tiež som bola max spokojná.

cheeky82
4. mar 2016

@narciska3 a chodíš na reprodukčnú imunologiu? NK bunky robia len žene. Mužovi test ci si nerobí protilátky voči svojim spermiam. Pozri si stránku Dzurilla centrum Nitra. Je to tam pekne napzsane

ria191
4. mar 2016

@cheeky82 ano ale mala som intralipidy tri dni pred transferom aj po transfere a potom každé tri týždne

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 Chodim do Ba do Imunovital, ale NK vo vysledkoch nemam.

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 Ano, chodim do Imunovitalu do BA.

ria191
4. mar 2016

@nelly3 tak to sme dve, ale ako tak čítam ty si tie lipidy vybav za každú cenu nechápem prečo ti ich girovska nedala mne ich navrhla dzurillka hneď a to nemám vôbec zle výsledky.

monka30
4. mar 2016

@ria191 aku liecbu si mala ked ti pomohla k tehu ak sa smiem spytat u Dzurillky?

ria191
4. mar 2016

@monka30 iba tie intralipidy 3-5 dni pred transferom a 3-5 dni po transfere a hneď po pozitívnom tehotenskom teste a potom každé tri týždne az do 20. týždňa

narciska3
4. mar 2016

@ria191 Prosim, co znamenaju tie intralipidy? Co to je?

monka30
4. mar 2016

@ria191 super ze ti intralipidy takto pomohli.
Cize ty si asi potom nemala daky vacsi problem v repro.imuno,ci sa mylim?

ria191
4. mar 2016

@monka30 nie iba tie mierne zvýšené NK bunky.

ria191
4. mar 2016

@narciska3 uz to tu niekto spomínal co presne to znamená, ale ja si to uz nepamätám ale je to taky roztok, ktorý sa podáva infúziou a tečie to 5 hodín a dokaze to jednorazovo znížiť tie NK bunky.

monka30
4. mar 2016

@ria191 davku si mala asi 2ml intralip/250ml fyziol.roztoku?Hmm,to mas stastie ze len mierne zvysene Nk.bunky...krasne tehu prajem...

monka30
4. mar 2016

@ria191 Dzurillka dava LipoPlus...

tinkatinulka
4. mar 2016

@tlucka ja mam 4,4..takže sme v p... ale nie mne dr povedala že to nevadii..

tlucka
4. mar 2016

@tinkatinulka 😀 😀 😀 Sme v p... prdelke 😀 😀 😀 😀 ALe ja mám vysoké aj tie T lymfocyty.. Ale mne Dzurillka vždy povedala, že je všetko v norme... A až keď kukám do výsledkov, tak zisťujem, že skoro nič nie je v norme 😀 😀 😀 😀

marculik
4. mar 2016

@cheeky82 ved ano to viem ze musi ist aj moj priatel to som pisala 🙂

marculik
4. mar 2016

@nape a ako dlho ho uz beries a aky? Ja 16.polku denne

marculik
4. mar 2016

@monka30 no len to ze tie hodnoty neboli az take dobre nizka hladina vit.D a tak

monka30
4. mar 2016

@marculik netusim co vam zistili.
Moje vysledky tiez neboli super mala som vsetko tak ako som ti pisala +tiez nizky vit.D ten som ani nepisala ten musis len doplnat bud vitaminom +slnenim...
Mne teraz prisli este na nizku hladinu vit.B12...
Pretestovavanie vzdy oboch je kazdeho vec.
Ja som pisala ze tiez mam protilatky na spermie ale kontrolne testovanie uz nedavam robit nakolko podstupim liecbu a vidim ze liecba zabera a hodnoty pomaly ale urcite klesaju je to zbytocne...Ale to je len moj nazor.

nape
4. mar 2016

@cheeky82 ja mam vysoke intracelularne cytokiny preto som zmetena co brat a co nie. berem aj kyselinu listovu s b 6 a b12 tak sa bojim ci to je ok budem sa muset v stredu opytat
@lucia2505 vitamin d beriem to mi hned predpisala bergendiova len dala mi vigantol 3kvapky denne tak neviem ci to je dost

monka30
4. mar 2016

@nape mozes este koenzym Q10,omega3 a ryby olej mali by znizovat hladinu cytokinov.

skaredekacatko
5. mar 2016

@nape na D kup cez net swanson 5000 zabera najlepsie vela bab ho tu berie stoji 15 eciek a je ho tam cez 100 . ja som mala 10 a teraz mam 40 iny by som uz ani nebrala .