icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

maminee
18. mar 2016

@misela103 jeeejda no tiez to mas na paradu. ale ked to aj tie dalsie dve vzdali tak tu by som mozno hladala problem v genetike. nemuselo byt embryo v poriadku. Ja som mala priechodost ok ale nikdy sa neuchytilo...dokopy 7 pokusov z toho 1x ivf ostalo nam este 5 kuskov kedze som mala viac vajicok lebo mna teda zial prestimulovali... hned som bola na ET ten nedopadol dobre , mozno aj koli tomu ze som bola prestimulovana .po KET sa 1. krat uhniezdilo vajicko ale dobojovalo v 6tt... takze bola dlhsia oauza a zrazu z nicoho nic december a pozitivne testy 🙂 tak som v 15tt a zatial bez najmensiehi problemu( klop klop ) ukazkove tehotenstvo aj s vracanim aj naladami a so vsetkm co k tomu patri 🙂

jaris84
18. mar 2016

Baby, dnes som bola v sanatoriu asistovanej reprodukcie v KE a odtial ma posielaju na reprod.imuno do PO- mate niekto skusenosti s PO?

martuska2
18. mar 2016

Dnes sme tam boli s mamzelom u Dr. Lestana. V utorkk mame ist na odbrry krvi do Medirexu. Dnes robili len testy kozme na alergie

candour
19. mar 2016

@cheeky82 ahoj nuz po tych zlych skusenistiach so subcuviou som sa na celu repro imuno vykaślala budem skusat vklady bez liecby imunita sa meni a kym by som sa v Nr dopracovala k niecomu tak by som asi bola na dochodku😊

cheeky82
19. mar 2016

@candour super. Držím palce. Mne sa uz niektoré hodnoty vďaka subcuvii upravili, niektoré zlepšili len NK ostali zatial nemenne. Uvidíme po tejto kontrole. Ale snívalo sa mi, ze mi klesli na 6,2😀 Urcite sem zavesim ako pokračujem. Kedy ideš na transfer? Ja dúfam ze máj, najneskôr jun

martuska2
19. mar 2016

baby viete mi v skratke napisat neco o tch Nk bunkach a subcuvi? je to problem len pri umelom oplodneni alebo aj normalne? Nieco v skratke, dakujem 🙂

leaa70
19. mar 2016

Ahojte, som po tretom neuspesnom ET a chcela by som sa opytat, ake vysetrenie by som si mala dat urobit okrem hematologie, endokrinologie .

anaba1
19. mar 2016

@leaa70 ahoj...som na tom podobne..v pondelok idem pytat gynekologa vymenny listok na endokrinologiu a hematologiu a tiez dom sa objednala na reprodukcnu imunologiu...zaujimalo by ma co viac este mozem urobit.. poradte baby..nejake hormonalne testy?

martuska2
19. mar 2016

mne kamoska porodnicka poradila pozriet este prolaktin a chlamydie, urea a mykoplazmy.

anaba1
19. mar 2016

@martuska2 ahoj..to vie zobrat aj na gynde? Ci vseobecny?

martuska2
19. mar 2016

@anaba1 na gynde mi to robili🙂

leaa70
19. mar 2016

@anaba1 ahoj, kolko je cakacia doba na objednanie reprodukcnej imunologie? Hormonalny profil ti urobia aj v centre, ale aj tvoj gynekolog 🙂

anaba1
20. mar 2016

@leaa70 ahoj..ja som sa objednala do nitry..8 tyzdnov..

candour
20. mar 2016

@cheeky82 tak supis velmi ti drzim palce!!ja chcem ist s novym partnerom v septembri.po dvoch ivf sa mi rozpadol.vztah tak od jan zijem.novy zivot a snad to uz vyjde☺☺daj vediet ako si dopadla drzim prst!!

gabika2015
20. mar 2016

ahojte, je tu medzi vami niekto, kto uzival subcuviu a mal lepsie vysledky aj otehotnela? Mne to pichali viac ako pol roka, potom sa mi zlepsili hodnoty, bola som na vklade a nic. Teraz som po KET, 9. den a test mam negativny. Subcuviu mi uz nepichali, ale vysledky sa mi stale zlepsuju, dostala som len infuzie Privigen a vysledok je taky isty. Toto bol moj 4. vklad. Chcem poprosit imunologa, aby mi zmenil liecbu, ak to bude mozne. Mate s tym nejake skusenosti?

leaa70
20. mar 2016

@gabika2015 9deviaty den je este skoro...nedala si si robit PGD vysetrenie embryjok?

leaa70
20. mar 2016

@anaba1 no to je riadne dlho...:(

katkaajurko
20. mar 2016

@gabika2015 ja som brala subcuviu a po 6tich tyzdnoch som prirodzene otehotnela ,vysledky sa mi stale zlepsovali a teraz cez tehu su uplne najlepsie. uz chodim len na kontroly..

gabika2015
20. mar 2016

@leaa70 nooo nedala. To je nejaky geneticky test? Ja mam embrya z darovanych vajicok, mozno preto mi to nenavrhli.

gabika2015
20. mar 2016

@katkaajurko to je super 🙂 gratulujem 🙂 ja zial take stastie mat nebudem, kedze mam AMH 0 😒

buba08
20. mar 2016

@katkaajurko prosím ta, ako často počas tehu chodíš na kontroly? Chodíš do NR alebo BA?

katkaajurko
20. mar 2016

@gabika2015 neviem co je to AMH0 ale aj tak silno drzim prsty ....

@buba08 Do BA. pichali mi ju az do 15tyzdna a tusim kazde 4 tyzdne kontrolovali cytokiny,a teraz uz az 25tyzden a 35tusim mam prist na odber.

gabika2015
20. mar 2016

@katkaajurko dakujem pekne 🙂

buba08
20. mar 2016

@katkaajurko vďaka

misela103
20. mar 2016

@maminee nuz tak tiez ste si zazili... ale dopadlo dobre takze super... cize prirodzene nakoniec ze? V genetike? A tu mi urobia v gf? Vies tieto veci neviem a moc ma to zaujima... az 6.aprila ideme na konzultaciu ze co bude ako bude dalej... a samozrejme ti gratulujem som rada ze sa zadarilo... 🙂

cheeky82
20. mar 2016

@candour celé ivf a snaha otehotnieť je riadne zatazkavacia skúška. Daj vediet ako pokracujes

nelly3
20. mar 2016

baby takze tie NK bunky je aka idealna hodnodnota pri vklade? A tie intralipidy dopomozu k znizeniu NK?

jaris84
20. mar 2016

@martuska2 a akt mas z toho pocit, z lekarov atd? To ti odbery nerobili hned? Ja tam mam ist kvoli testom na cytokiny, ja ze mi to urobia hned v ten den

candour
20. mar 2016

@gabika2015 ja som pichala subcuviu a okrem zlych vedlajsich ucinkov mi nepomohla na nic😊

candour
20. mar 2016

@gabika2015 este jedna vec nesuvisi s imuno ale vela bab to neriesi a moze mar vyznam-bola si pred vkladmi na kultivaciach-urea,mykoplazmy,chlamidie atd?